Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Παρακολουθούμε...

τις ενδιαφέρουσες πορείες των κυρίων Πανόπουλου και Γαζή στο περιοδικό Jupiter. Ο Κος Πανόπουλος χρησιμοποιώντας καθαρό λόγο και το βήμα του περιοδικού διαμορφώνει σιγά σιγά άποψη και πλαίσιο σε κάτι που μπορεί να εξελιχθεί σαν η δική του εκδοχή της αστρολογίας στην Ελλάδα.

Ο δε κος Γαζής δείχνει ακόμα να δοκιμάζει το σημείο της παρέμβασης του στο περιοδικό. Ξεκίνησε με ένα ενδιαφέρον αστρολογικό παιχνίδι, προχώρησε στην πολιτική αστρολογία και στο τελευταίο τεύχος ξεκινάει μία σειρά άρθρων εισαγωγής στην αστρολογία - σε σελίδες χρωματιστές που - αν και δεν μπορούν να μη μου ξυπνήσουν μνήμες από άλλα περιοδικά - δείχνουν ενδιαφέρουσες, ξεκαθαρισμένες όσον αφορά τα σημεία που θέλει να θίξει και ουσιαστικές. Μόνο ίσως σημείο κάποιας ενόχλησης η χρήση λέξεων όπως το "σόι", που ακόμη και στα πλαίσια της εκλαίκευσης που όλοι ως ένα σημείο επιδιώκουμε ακούγεται κάπως.

Και μερικές λεπτομέρειες που αφορούν το περιοδικό: Στη σελίδα 14 μάλλον εκ παραδρομής γίνεται αναφορά στο μυστηριώδη Ζυγό αντί για Σκορπιό και στη σελίδα 91 τα ζώδια Α είναι μάλλον τα ζώδια του νερού.

Μας άρεσε...

η παρουσίαση του Ζυγού από τον Κο Ελευθεριάδη στο περιοδικό Jupiter Οκτωβρίου. Ψυχολογικό βάθος, μυθολογικοί συμβολισμοί και αναφορά σε μετρ αυτού του είδους των αναλύσεων όπως η Liz Greene μας έκαναν να αισθανθούμε γεμάτοι από τον διαλογισμό / ενατένιση του συμβόλου μέσα στις τέσσερις σελίδες που του αφιέρωσε το εν λόγω περιοδικό.

Θέση μας ήταν πάντα ότι η αστρολογία έχει ουσιαστική χρησιμότητα στον κόσμο μόνο ως ψυχολογικός συμβολισμός. Η ικανότητα της πρόβλεψης γεγονότων όσο χρήσιμη κι αν είναι δε βοηθά την ανάγκη για εμβάθυνση, γνωριμία και συμφιλίωση με τον εαυτό που έχουμε τόσο ανάγκη οι περισσότεροι. Αντίθετα επεκτείνει την ψευδαίσθηση του ελέγχου και μετατρέπει τον καθένα μας σε ένα μικρό μαθητευόμενο μάγο. Για το λόγο αυτό άρθρα που αναδεικνύουν αυτούς τους συμβολισμούς είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτα.

Με πιο απλά λόγια κι όπως το έλεγε η κυρία Πατέρα στα σεμινάρια που μοιράζει με το περιοδικό της, τον Αστρολόγο, "πάντα πρέπει να επιστρέφουμε στα ζώδια", "αφήστε τις όψεις, τους οίκους και τους άλλους σχηματισμούς και επιστρέφετε πάντα στα ζώδια".

Προς την κατεύθυνση αυτή επιλέξαμε μερικές αναφορές που αξίζει κανείς να σκεφτεί και να εμφαθύνει επάνω τους - ειδικά αν ανήκει στο ζώδιο του Ζυγού. Και θυμόμαστε πάντα και τις ανάλογες εργασίες που είχαμε κάνει στο παρελθόν και είχαν δημοσιευτεί στο περιοδικό Ζωή και Ζώδια (Ζώδια και Μύθοι, Ζώδια και Σκιές, κλπ)

---

"Ο Ζυγός ξέρει πολύ καλά τι θέλει, απλά φοβάται ότι αν το εκφράσει με τόλμη και θάρρος θα απομακρύνει τον άλλον".

"το βασικό πρόβλημα του Ζυγού αλλά και η αιτία της ύπαρξης του είναι η ΕΠΙΛΟΓΗ"

"το άτομο δε θέλει να επιλέξει όχι από αδυναμία, αλλά επειδή βλέπει παντού την πλήρη εικόνα"

"όταν ο Πάρης αναγκάζεται να επιλέξει την ομορφότερη από τις τρεις θέες είναι γιατί ο Δίας δεν μπορεί να κάνει την επιλογή μόνος του. Η επιλογή είναι ίδιον της ανθρώπινης ύπαρξης και όχι της θείας."

"όταν ο Τειρεσίας βλέπει δύο φίδια να ζευγαρώνουν σε ιερό χώρο, ρωτάει τη θεά ποιο από τα δύο νιώθει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση, το αρσενικό ή το θηλυκό. Εκείνη επειδή δεν μπορεί να απαντήσει τον μεταμορφώνει σε γυναίκα για να μπορέσει να αποκτήσει ο ίδιος εμπειρία του θηλυκού στοιχείου. Όταν επανέρχεται στην αρσενική μορφή του, Δίας και Ήρα τον καλούν να απαντήσει στο ερώτημα που ο ίδιος είχε θέσει, δηλαδή ποιο από τα δύο φύλα βιώνει τη μεγαλύτερη απόλαυση στον έρωτα. Παρόλο που γνωρίζει ότι όποια απάντηση και να δώσει, ένας από τους δύο θεούς θα δυσαρεστηθεί, λέει την αλήθεια, ότι δηλαδή η γυναίκα είναι αυτή που απολαμβάνει περισσότερο τον έρωτα. Η επιλογή αυτή του Τειρεσία οδηγεί στην τύφλωση του από τους θεούς"

"Γι' αυτό κι ο Ζυγός όπως κι ο Πάρης πρέπει να επιλέξει τελικά και να ζήσει με τις συνέπειες της επιλογής του"

"ο κόσμος που έχει φτιάξει ο Θεός - ή οι θεοί - δεν είνα τέλειος και χρειάζεται την ανθρώπινη επέμβαση και συνείδηση προκειμένου να ολοκληρωθεί"

"η δυστυχία του ατόμου που βρίσκεται στο στάδιο του Ζυγού είναι η συνειδητοποίηση ότι ενώ μέχρι και το στάδιο της Παρθένου πάλευε με νύχια και με δόντια για να διαμορφώσει ένα ισχυρό εγώ και να αποκτήσει ένα γερό κέντρο βάρους, δεν μπορεί να αναφωνήσει "αποστολή εξετελέσθη". Μία νέα πορεία πρέπει να ξεκινήσει, εξίσου κοπιαστκή με την πρώτη".

Μαθαίνοντας αστρολογία μέσα από τα περιοδικά...

Συνηθισμένο φαινόμενο στα περισσότερα περιοδικά που κυκλοφορούν η αστρολογική ανάλυση προσωπικοτήτων και διασήμων προσώπων. Τις περισσότερες φορές βέβαια είναι επιφανειακή, βρίσκουμε όμως ευτυχώς και αναλύσεις που έχουν βάθος και σε κάνουν να αισθάνεσαι ότι μαθαίνεις αστρολογία. Μερικές τέτοιες αναλύσεις είδαμε με ευχαρίστηση στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Jupiter. Σταχυολογούμε μερικές κατά τη γνώμη μας επιτυχημένες ερμηνείες αλλά και κάποια επιλεκτικά σχόλια.

"Ένα άτομο με γεμάτο τον οίκο αυτό (στμ. το 12ο) είναι συντονισμένο με τις συλλογικές ανάγκες και απαιτήσεις"

"Ένας Άρης στο Λέοντα διψά για την προσοχή, το παιχνίδι και την επιβεβαίωση του πατέρα"

¨ενώ ο πατέρας του ... έφυγε από το σπίτι του ... την εποχή που ο διελαύνων Κρόνος ήταν απέναντι από τον Ήλιο του"

"ό,τι ακουμπά ο Ποσειδώνας το ωθεί σε θυσία"

¨σίγουρα κάποιες στιγμές θα της δημιουργήθηκαν συναισθήματα απόγνωσης (Πλούτωνας) ή ακόμη και υστερίας (Ουρανός)"

"στα ωροσκόπια ανθρώπων που βασανίζονται από κατάθλιψη η πιο συχνή ένδειξη είναι μία "χτυπημένη" Σελήνη συνήθως από Κρόνο και Πλούτωνα"

"Ορισμένες φορές στη ζωή μας περνάμε από περιόδους βαθιάς εσωτερικής κάθαρσης όπως στην περίπτωση της διέλευσης του Πλούτωνα ή του Κρόνου από το 12ο οίκο"

"Και μία Ποσειδώνια περίοδος μπορεί να φέρει κατάθλιψη, περισσότερο με μορφή απογοήτευσης, όταν κάποιο όνειρο μας γκρεμίζεται"

"Ως Καρκίνος με ωροσκόπο Καρκίνο ... αντιμετωπίζει έντονα στη ζωή του το ζήτημα της τροφής.... μέσα από τη Σελήνη στο Λέοντα .... μέσα από το show, τη δημιουργικότητα και τη διασημότητα, ίσως παίρνει ... την προσοχή που είναι και ένα είδος τροφής"

"Η αντίθεση Σελήνης - Κρόνου δείχνει δείχνει μία μητέρα ... συναισθηματικά στεγνή"

"Πολλές φορές τα άτομα με δύσκολη γωνία Σελήνης - Κρόνου ... δεν θήλασαν καθόλου στην παιδική ηλικία ή θήλασαν ελάχιστα. Έτσι έμεινε μία αίσθηση συναισθηματικής "πείνας""

"Η σύνοδος Ήλιου Πλούτωνα υποδηλώνει μία ισχυρότατη πατρική παρουσία που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή και τις επιλογές του ατόμου - με αυτή τη γωνία ο πατέρας προσπαθεί να χειραγωγήσει ... το παιδί και να το ωθήσει στις κατευθύνσεις που θέλει εκείνος"

"Συχνά οι άνθρωποι με δυνατές γωνίες Ήλιου - Πλούτωνα ... δεν καταφέρνουν να αποκολληθούν ποτέ από τις πατρικές επιρροές"

"οι άνθρωποι με Ήλιο - Πλούτωνα δε σταματούν ποτέ να "βράζουν" εσωτερικά"

"οι άνθρωποι με δυνατές γωνίες Ήλιου - Πλούτωνα φοβούνται να κάνουν παιδιά γιατί γνωρίζουν ότι ένα παιδί θα ενεργοποιήσει μέσα τους συναισθήματα ανασφάλειας"

"οι Πλουτώνιοι άνθρωποι σπάνια εμπιστεύονται τη θεία πρόνοια ... και προσπαθούν να κοντρολάρουν τις καταστάσεις"

"συνήθως αποδεικνύεται ότι αυτές οι φοβίες είναι ψεύτικες καθώς οι Πλουτώνιοι άνθρωποι έχουν τις μεγαλύτερες αντοχές"

"Είναι μία κλασσική έκφανση του Ήλιου-Κρόνου: Το άτομο αναγκάστηκε να μεγαλώσει γρήγορα και να αναλάβει ευθύνες από νωρίς"

"Τα παιδιά με σημαντικές γωνίες Σελήνης - Πλούτωνα συχνά είναι πολύ ανοιχτά στον πόνο και τη δυστυχία της μάνας"


ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ

να επισημάνουμε και μία διαφωνία μας...

"Ήλιος και Άρης είναι και οι δύο πλανήτες που δείχνουν τον πατέρα και γενικά το αρσενικό πρότυπο στο ωροσκόπιο"

για το αρσενικό πρότυπο συμφωνούμε, αλλά για τον πατέρα ίσως όχι...

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Πρόσκληση σε Διάλεξη...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η "Σύγχρονη Ελληνική Αστρολογία" προσκαλεί όλους τους φίλους και τις φίλες της αστρολογίας στη διάλεξη του Θωμά Γαζή, που θα γίνει την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στις 8:30 το απόγευμα, στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στο βιβλιοπωλείο "Πύρινος Κόσμος".

Το θέμα της διάλεξης είναι: «ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ: ΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΨΥΧΗ, ΔΙΔΥΜΟΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟ». Στη διάλεξη αυτή αναλύεται αστρολογικά το σκληρό πνεύμα της εποχής μας και κυρίως η έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους (άνθρωποι π.χ. που ζουν λίγα μέτρα μακριά προτιμούν να ανταλλάσσουν μηνύματα στο κινητό ή να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου, παρά να μιλούν ζωντανά, κοιτώντας ο ένας τον άλλο στα μάτια).

Είσοδος ελεύθερη

«Πύρινος Κόσμος»
Ιπποκράτους 16 και Σόλωνος
Τηλ: 210 / 36.02.883

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Πλούτωνας στον Αιγόκερω

Διαβάζω στο blog του Κου Κορωνάκη http://ouranitsa.blogspot.com/ την αναφορά στον Πλούτωνα στον Αιγόκερω και τη σύνδεση με την παγκόσμια οικονομία και μου έρχεται στο νου το σχήμα Ποσειδώνα / Πλούτωνα που έχουμε δει να παρατηρείται τις τελευταίες δεκαετίες.

Ποσειδώνας στο Σκορπιό τη δεκαετία του '60 και η μόδα της σεξουαλικής επανάστασης απλώνεται παντού. Πλούτωνας στο Σκορπιό τη δεκαετία του '80 και το AIDS απαντά σαν "τιμωρία" στο συλλογικό ασυνείδητο.

Ποσειδώνας στον Τοξότη και τη δεκαετία του '70 ο κόσμος αρχίζει μεταξύ άλλων να ασχολείται με την υγιεινή διατροφή, την αθλητική ζωή και τον τρόπο ζωής του. Πλούτωνας στον Τοξότη κι ο αθλητισμός γίνεται προσοδοφόρο επάγγελμα αλλά πλήττεται κι από το ντόπινγκ.

Ποσειδώνας στον Αιγόκερω και όλοι μαθαίνουν τι είναι το χρηματιστήριο (αλλά και το μόντελινγκ). Πλούτωνας στον Αιγόκερω κι ήδη από την πρώτη χρονιά βλέπουμε την αποκαθήλωση του γιάπικου μοντέλου.

Ποσειδώνας και Πλούτωνας σε μία εναλλαγή συλλογικής μύησης / ύβρεως και τιμωρίας. Μακριά η περίοδος που ο Πλούτωνας θα "τιμωρήσει" το μοντέλο ζωής μας. Και δυστυχώς μάλλον λίγοι από μας ήταν προετοιμασμένοι γι' αυτό.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

Περιοδικό Astropolis

Έπεσε πάλι στα χέρια μου μετά από καιρό το περιοδικό Astropolis. Είτε έχει πολύ μεγάλη κυκλοφορία και εξαφανίζεται ή κάτι συμβαίνει με τη διανομή σε κάποιους σταθμούς του ΗΣΑΠ δεν το βρίσκω ακόμη και την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας. Συνάδελφος στη δουλειά πάντως το είχε σε εμφανές σημείο στο γραφείο του κι έτσι ξέκλεψα λίγο χρόνο για να το ξεφυλλίσω. Θετική εντύπωση μου έκανε η προσεκτική - έμμεση - κριτική του Jupiter από το Θανάση Ματσιώτα. Ωστόσο λίγο περίεργα αρχίζω και αισθάνομαι με την αισθητική της εικόνας. Πέρα από το design του περιοδικού που θυμίζει λίγο λογική Down Town (δεν είναι μομφή αυτό, απλά είναι ένας δρόμος) και στη θεματολογία πλέον εισάγεται η λογική της εικόνας (αστρολογία και χάρτινοι ήρωες, αστρολογία και εικόνες). Φυσικά είναι και θέμα γούστου, αλλά φοβάμαι μήπως ο λόγος αρχίζει και μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Ίσως χρειάζεται λίγο προσοχή. Κατά τα λοιπά θετικά είδα και το ότι η Κα Πέτα αρθρογραφεί και εκτός προβλέψεων. Πρόσφατα άκουσα θετικά σχόλια για την ίδια από άτομο που ασχολείται σοβαρά με την ψυχολογία.

Καλή επιτυχία στο περιοδικό και καλή συνέχεια...

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Αστρολογία και Δεοντολογία

Επισυνάπτω παρακάτω απόσπασμα από δημοσίευση στο Ελληνικό Forum του Astrodienst. Πιστεύω ότι η τοποθέτηση είναι εξαιρετική και την αναρτώ στο blog μας ως ένδειξη για να ξέρουμε όλοι μας πότε βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Evita1
MemberPosts: 810Gender:
Re: Επάγγελμα αστρολόγος« Reply #77 - on: Today at 13:04 [UT+0] »
......
Νοιώθω λοιπόν υποχρεωμένη, να σας συμβουλεύσω, να μην πάρετε ποτέ τοις μετρητοίς, όποια πρόβλεψη, δεν σας δίνει τουλάχιστον δύο όψεις ενός νομίσματος. Όποιος σας πείσει ότι ερμηνεύοντας τον χάρτη σας, είναι σε θέση να γνωρίζει ξεκάθαρα, πώς εσείς θα ζήσετε την ζωή σας, αναιρεί τον Θεό μέσα σας. Μην εναποθέτετε τις αποφάσεις και την ευθύνη της ζωή σας σ΄έναν άλλον άνθρωπο, που θα ερμηνεύσει καλώς ή κακώς, μέσα από το δικό του προσωπικό φίλτρο , τις δικές του προβολές. Ο Αστρολόγος, πρέπει να είναι σε θέση να σας δώσει την ιδανική έκφραση του ωροσκοπίου σας και πως μπορείτε να την πετύχετε. Όχι να προαποφασίζει και να προλέγει για σας. Δεν υπάρχουν πετυχημένες «συνταγές» πρόβλεψης, που λειτουργούν με μαθηματική ακρίβεια και αυτή, σας δίνω το λόγο της τιμής μου είναι η μεγάλη Αλήθεια. Εμείς οι ίδιοι οι Αστρολόγοι, πρέπει να είμαστε αυτοί που σας ενθαρρύνουν, να μην μας τιμάτε δίνοντάς μας τόση δύναμη.

................

Ναι, μπορεί να γίνει και πρόβλεψη ακριβείας και μάλιστα συχνότερη, όπου ο παράγοντας θέληση κι ελεύθερη βούληση είτε απουσιάζουν, είτε υπολειτουργούν. Η Αστρολογία, δείχνει τα θέματά σας, αλλά τις τελικές απαντήσεις σε αυτά, τις δίνετε εσείς. Μια επιτυχημένη πρόβλεψη, μπορεί να γίνει και η μεγαλύτερη παγίδα που παρεμβάλλεται ανάμεσα σε σας και την αυτογνωσία σας.

Πύλες του Carelli - II

Από κάποια σχόλια αναγνωστών μας εισπράττουμε κριτική για μία επιδερμική παρουσίαση του θέματος των πυλών μέσα από την αναφορά στην εργασία του Κου Παίζη. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η ανάρτηση δεν αφορά συνολική παρουσίαση ενός θέματος όπως π.χ. με το θέμα του ωροσκόπου. Η ανάρτηση στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι απλή προδημοσίευση ενός βιβλίου. Ο ίδιος ο συγγραφέας έχει δώσει τη σχετική άδεια προδημοσίευσης ακριβώς για να εισπράξει και τις αντίστοιχες κριτικές και να ενσωματώσει τις απαιτούμενες αλλαγές στην κανονική έκδοση. Επομένως σχόλια επί του βάθους της προσέγγισης του συγγραφέα είναι σαφώς δεκτά, αλλά αφορούν τον ίδιο το συγγραφέα και την εργασία του.

Παρόλα αυτά για να μη φανεί ότι υπεκφεύγουμε από το θέμα της κριτικής θα ήθελα να σχολιάσω ότι η προσωπική μας πρώτη εντύπωση επί της εργασίας του Κου Παίζη είναι ότι είναι χρήσιμη κυρίως ως reference κι όχι ως εισαγωγικό ή εκπαιδευτικό εργαλείο για τη σημασία και τη λειτουργία των πυλών του Carelli. Πιθανότατα οι συμβολισμοί απαιτούν περισσότερη δουλειά και σίγουρα χρειάζονται περισσότερα εισαγωγικά στοιχεία για κάποιον που δεν έχει ξανακούσει το θέμα. Τόσο αυτός ο σχολιασμός όσο και αυτός των αναγνωστών έχει μεταξύ άλλων το νόημα να βοηθήσει στη βελτίωση του έργου πριν την τελική έκδοση του. Παρακαλώ λοιπόν τους αναγνώστες, εφόσον υπάρχουν σχετικές παρατηρήσεις - πάντα με καλή προαίρεση - να αναφέρονται στα σχόλια που ακολουθούν την προδημοσίευση.


Με εκτίμηση,

Β.Παπαδολιάς

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Προδημοσίευση: Οι πύλες του Carelli

Έπεσε στα χέρια μας προδημοσίευση του νέου βιβλίου που ετοιμάζει ο Κος Χρήστος Παίζης σχετικά με τις πύλες του Carelli. Η προδημοσίευση έχει γίνει σε περιορισμένα αντίτυπα ενώ το βιβλίο σύμφωνα με τον ίδιο θα κυκλοφορήσει αρκετά αργότερα μάλλον στις αρχές του 2009. Η συμβολή του Κου Παίζη στο οικοδόμημα σχετικά με τις πύλες που χτίζεται σιγά σιγά και το μύθο γύρω από αυτές είναι - σύμφωνα με τον ίδιο τουλάχιστον - η ερμηνεία της παρουσίας των πλανητών στις μοίρες αυτές.

Παρακάτω δημοσιεύουμε μερικά αποσπάσματα από την έκδοση μετά από επικοινωνία και άδεια από το συγγραφέα.

"Μικρά Εισαγωγικά

Από την εποχή της αρχαιότητας είχαν εντοπιστεί κάποια σημεία του ζωδιακού κύκλου που θεωρείτο πως είχαν μία ιδιαίτερη ενεργειακή φόρτιση. Ήταν οι απόλυτες εξάρσεις και πτώσεις πλανητών, οι κρίσιμες μοίρες, σημεία που βρίσκονταν σημαντικοί απλανείς και σημεία που βρίσκονταν οι Δεσμοί των πλανητών.

Η γνώση αυτή των ενεργειακά φορτισμένων σημείων πέρασε και στη Μεσαιωνική Αστρολογία, όπου εκεί η σύνδεση τους εν πολλοίς έγινε και με την Αστρομαγεία, κύριο χαρακτηριστικό αυτής της περιόδου.

Στη νεότερη εποχή ο μεγάλος Ιταλός αστρολόγος A.Carelli σε "επτασφράγιστο" βιβλίο του με τον τίτλο "Le Pyle" μιλά γι' αυτά τα σημεία του ζωδιακού που τα θεωρεί "κλειδιά" για να ανοίξει κάποια "πύλη" που οδηγεί στη δυναμική του πλανήτη ο οποίος συνδέεται με αυτή. Φυσκά τα "κλειδιά" αυτά μπορούν βέβαια να ανοίξουν την πύλη αλλά και να... την κλείσουν, αν έχει γίνει καρμική κατάχρηση της.

Στη μελέτη μας αυτή, βασιζόμενοι στο έργο του A.Carelli που το γνωρίσαμε από τη συνάδελφο και φίλη Σουζάνα Ορφανού και στην οποία το αφιερώνουμε, αν και δεν είναι πια στο δικό μας επίπεδο ύπαρξης, αναφέρουμε όλες αυτές τις "πύλες" και, προχωρώντας τον Carelli, αν αυτό μας επιτρέπεται εξετάζουμε κάθε πλανήτη πως λειτουργεί όταν έρχεται σε επαφή με την πύλη, από συγκλίνουσα όψη, από αποκλίνουσα και από πρόοδο."

---

16 μοίρα Κριού - Πύλη του Ήλιου - Πύλη του Αρχηγού - Αρχηγική Πύλη

Στο σημείο αυτό ο Ήλιος έχει πολλές δυνάμεις: Είναι κοντά στην απόλυτη έξαρση του (19 μοίρες Κριού) κοντά σε κρίσιμη μοίρα του Ερμή (13 μοίρες Κριού) που σημαίνει πως έχει δίοδο να διοχετεύσει τη δυναμική του (Ερμής) και είναι και στο δεκανό του. Όντας παντοδύναμος, πατά στους άλλους γιατί είναι στο δωδεκατημόριο του (Ζυγός) και αφού πατά στους άλλους είναι ο αναμφισβήτητος αρχηγός.

Συγκλίνουσα Όψη

α) Το άτομο θα έντονη ροπή για αρχηγία
β) Όλοι θα τον ωθούν να γίνει αρχηγός
γ) Θα έχει ηγετικές ικανότητες
δ) Αν είναι εργαζόμενος σε δημόσιο χώρο θα επιδιώξει προώθηση στην ιεραρχία, αν και συνήθως άτομη σε αυτή την πύλη έχουν δική τους δουλειά.

Αποκλίνουσα Όψη

1) Να μη θέλει να γίνει αρχηγός και να αναγκάζεται από τις περιστάσεις να γίνεται
2) Να έχει τη στόφα αρχηγού αλλά αντικειμενικές περιστάσεις να τον εμποδίζουν να γίνει
3) Ακόρεστη φιλοδοξία που οδηγεί ακόμα και σε χρήση αθέμιτων μέσων για απόκτηση αρχηγίας
4) Κίνδυνος ως αρχηγός να επωμισθεί ευθύνες που θα του στερήσουν δραστηριότητες που πολύ θα ήθελε να είχε.

Ήλιος στις 16 μοίρες Κριού

Συγκλίνουσα

1) Πατέρας με αρχηγικές τάσεις - αρχηγός
2) Σύζυγος με αρχηγικές τάσεις
3) Επάγγελμα που επιτρέπει εκδίπλωση αρχηγικών δυνατοτήτων
4) Αρχομανία - δεν μπορεί να λειτουργήσει ως υφιστάμενος
5) Προβλήματα υγείας αν δεν πετύχει τις αρχηγικές του βλέψεις
6) Κίνδυνος για τα μάτια αν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει αθέμιτα μέσα στην επιδίωξη αρχηγίας
7) Τυφλώνεται όταν επιδιώκει αρχηγία και μπορεί να φθάσει ακόμα και σε παράλογη συμπεριφορά

Αποκλίνουσα Όψη

1) Πατέρας δέσμιος της αρχηγικής του θέσης και δεν μπορεί να έχει άλλες απολαύσεις
2) Το ίδιο και για τον σύζυγο (σε γυναίκα)
3) Όλα όσα περιγράψαμε στην περιγραφή της πύλης

Σελήνη στις 16 μοίρες Κριού

Συγκλίνουσα

1) Ο ψυχισμός αναπαύεται όταν πετυχαίνει αρχηγικές θέσεις
2) Μητέρα αρχηγός ή που ετοιμάζει το παιδί για αρχηγό
3) Σύζυγος που προωθεί αρχηγικές τάσεις
4) Αρχηγική θέση που επιβεβαιώνεται μέσα από την επαφή με το κοινό
5) Οικογένεια που ετοιμάζει το άτομο για αρχηγό και που έχει ρίζες αρχηγικές

Αποκλίνουσα

1) Στέρηση συναισθηματικής ευφορίας για ικανοποίηση αρχηγικών τάσεων
2) Συναισθηματική ευφορία μόνο όταν είναι αρχηγός
3) Συναισθηματική στενοχώρια λόγω απώλειας της αρχηγίας
4) Σχέση με γυναίκες για προώθηση αρχηγικών τάσεων
5) Χειρισμός κοινού (Σελήνη) για απόκτηση αρχηγίας
6) Κλειδωμένος στην αρχηγία - δεν μπορεί να εκφράσει το βαθύτερο ψυχισμό του
7) Αιχμαλωσία εν αρχηγία

Στην πρόοδο λειτουργούν οι αποκλίνουσες όψεις."

---

Σεληνιακή Πύλη - 3η μοίρα του Ταύρου - Πύλη Οικονομικής Επιτυχίας

Δηλώνει τον οικονομικά επιτυχημένο άνθρωπο στην κοινωνία και την απέναντι πύλη 3 μοίρες του Σκορπιού δηλώνει τον τοκογλύφο ή εμπλοκές με τοκογλύφους

Ήλιος στις 3 μοίρες του Ταύρου

Συγκλίνουσα

1) Πατέρας οικονομικά ισχυρός, χρηματιστής
2) Σύζυγος με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά
3) Σε ανδρικό ωροσκόπιο ως ανωτέρω
4) Απόκτηση χρημάτων για λόγους υγείας (π.χ. μεγαλογιατρός)

Αποκλίνουσα

Ξεφορτώνει το κάρμα και υπάρχει κλείδωμα στα θέματα του πλανήτη με τον τρόπο της πύλης

1) Πολυάσχολος οικονομικά πατέρας που το παιδί δεν τον απολαμβάνει
2) Σύζυγος (για γυναίκα) που δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με αυτήν
3) Οικονομικά ευκατάστατος άνθρωπος, που για λόγους υγείας αποσύρεται ή ξοδεύει τα χρήματα για λόγους υγείας
4) Μπορεί να επιθυμεί να γίνει οικονομικά ισχυρός και να μην το καταφέρνει
5) Να φθάσει να γίνει οικονομικά ισχυρός και να τα χάσει
6) Σε πολλές περιπτώσεις αποκλίνουσας όψης λειτουργεί η απέναντι πύλη και έχουμε εμπλοκή με κάθε μορφής τοκογλυφία ή οικονομική καταστροφή.

Σε πρόοδο (secondary)

Λειτουργεί κυρίως η απέναντι πύλη (εμπλοκή με τοκογλυφία)"

---

Αυτά προς το παρόν από την προδημοσίευση. Περισσότερα με την έκδοση του βιβλίου, αγαπητοί αναγνώστες...

Ευχόμαστε καλή ανάγνωση...

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Μαθήματα Αστρολογίας

Πολλές οι σχολές αστρολογίας που διαφημίζονται στο διαδίκτυο και αρκετές και οι καταχωρήσεις που βρίσκει κανείς σε διαφημίσεις περιοδικών. Ποια κατεύθυνση είναι προτιμότερο να επιλέξει κάποιος υποψήφιος σπουδαστής; Ποια η φυσιογνωμία των διαφόρων δασκάλων και σχολών; Παρακάτω σταχυολογήσαμε μερικές από τις καταχωρήσεις για μαθήματα αστρολογίας στο διαδίκτυο και σε περιοδικά. Είναι σίγουρο ότι δεν καλύπτουμε όλο το φάσμα των υπηρεσιών που διατίθενται καθώς υπάρχουν δεκάδες ίσως μεμονωμένοι αστρολόγοι που διαφημίζουν μαθήματα στις δικές τους ιστοσελίδες και γι' αυτό ζητούμε συγγνώμη εκ των προτέρων. Σημαντικό επίσης στοιχείο στην αναζήτηση είναι το γεγονός ότι πολλές διαφημιστικές καταχωρήσεις στο διαδίκτυο είναι πλέον πεπαλαιωμένες, επομένως σε κάθε περίπτωση χρειάζεται επιβεβαίωση της ισχύος τους.

---
1. Σχολή Cosmic Patters, http://www.anew.gr/index_astro.php, μαθήματα διά αλληλογραφίας, διεύθυνση Γιάννης Παναγιωτόπουλος, διδάσκοντες Αντωνία Πέτα, Χρήστος Παίζης, Παύλος Χαικάλης, κ.ά.

2. Ηλίανθος, ιδρυτής Περικλής Καραμηνάς, κατά καιρούς έχουν διδάξει (ή και διδάσκουν) μαζί με τον Κο Καραμηνά και οι Χρήστος Παίζης, Λίλιαν Σίμου, κ.ά.

3. Εξελικτική Αστρολογία, http://www.samos.aegean.gr/other/arran/Astrology.htm, Γιάννης Καλοκύρης, μαθήματα διά αλληλογραφίας, διδάσκει ο ίδιος

4. Original Astrology, Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, http://www.ntouvlis.gr/school.html, Χρήστος Ντούβλης, μαθήματα διά αλληλογραφίας, ατομικά ή σε ομάδες

5. Myhoroscope, http://www.myhoroscope.gr, μαθήματα online, διδάσκουν Λίλιαν Σίμου, Ρένα Μεντάκη

6. Astrognosi, http://www.astrognosi.gr, δωρεάν μαθήματα uranian αστρολογίας online, διδάσκει ο Διονύσης Ζαμπάτης

---
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης και σχολές όχι ιδιαίτερα γνωστές μέχρι τώρα.. Για παράδειγμα:

1. Σπουδαστήριο Συμβολισμών Αστρώον, e-mail : astrwon@in.gr, αναφορές βρήκαμε σε διάφορες ιστοσελίδες μεταξύ των οποίων και η http://www.reikichannel.gr/future.php και η http://ekatevolos.ysee.gr/html/03_02_21.html

2. Μαθήματα Συστημικής Αστρολογίας, καθηγητής Γ. Συμεώνογλου, http://www.e-telescope.gr/gr/cat12/art12_070417.htm

---
Μαθήματα αστρολογίας παραδίδουν επίσης πολλοί γνωστοί αστρολόγοι μεμονωμένα. Μερικές αναφορές που βρήκαμε επισυνάπτονται πιο κάτω:

1. Μιλτιάδης Μουτάφης, http://astrology.eportal.gr/v5/ozsectorcat/mathimataoz_astrologias.php3, δωρεάν μαθήματα Online (γίνονται και ιδιαίτερα μαθήματα)

2. Γιώτα Καλογερά, http://www.maxishop.gr/index.php?page=en_%D5%F0%E7%F1%E5%F3%E9%E5%F2&p=astrology

3. Θωμάς Γαζής και Μάρω Ιωαννίδου, http://astro.phpbb24.com/forum/viewtopic.php?p=2598

4. Χριστίνα Δημοτροπούλου, http://www.maxishop.gr/index.php?page=en_%D5%F0%E7%F1%E5%F3%E9%E5%F2&p=astrology

5. Λίτσα Πατέρα, http://www.astrologos.gr/book_lp.html
6. Κοσμάς Πανούτσος, http://www.panoutsos.gr/index.html?pathfinder
7. Γιώργος Πανόπουλος, http://www.stardome.gr
8. Δήμητρα Παπανικολοπούλου (Σεμίραμις), http://astro.phpbb24.com/forum/viewtopic.php?p=2598

9. Κώστας Κονδύλης, http://www.astrologos.gr/book_lp.html

---
Πολλές λοιπόν οι διευθύνσεις και οι αστρολόγοι στο διαδίκτυο και σίγουρα η επιλογή του κατάλληλου δασκάλου για την εξοικίωση με το χώρο είναι μία απόφαση που θέλει αρκετή σκέψη και προσοχή. Για περισσότερες πληροφορίες αρκεί κανείς απλά να ψάξει στο Διαδίκτυο για σχολές και μαθήματα αστρολογίας.