Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Το γενικό (πολιτικό κυρίως) κλίμα του 2010

Απόσπασμα από τις γενικές προβλέψεις του 2010 στο http://newageastrology.forumotion.com

"Για τις αρχές του νέου έτους έχουμε ήδη πει αρκετά πράγματα εξετάζοντας τις προβλέψεις του εξαμήνου μέχρι τον Απρίλιο του 2010. Με Κρόνο και Πλούτωνα σε τετράγωνο το μοτίβο της από-επένδυσης (οικονομικής και συναισθηματικής) συνεχίζεται, ενώ με τον Άρη στο Λέοντα γίνονται απελπισμένες προσωπικές προσπάθειες διάκρισης και προσωπικές συγκρούσεις μέχρις εσχάτων. Εκείνο για το οποίο δε μιλήσαμε ιδιαίτερα είναι η είσοδος του Δία στους Ιχθύς το Γενάρη του νέου έτους η οποία σηματοδοτεί μία αλλαγή στο τι έχουμε να περιμένουμε σαν ελπίδα. Το 2009 σημαδεύτηκε από τη σύνοδο του Δία με τον Ποσειδώνα και το Χείρωνα, τόσο από πλευράς της νέας γρίπης αλλά και σε επίπεδο ελπίδας με την παροχή άφθονων ιδεών για οργάνωση, αλλαγή, προοδευτικές απόψεις κι ακόμη – αν μου επιτρέπετε – επιστροφή στον παλιό καλό σοσιαλισμό. Το 2010 σημειώνεται μία στροφή από αυτή την κατεύθυνση. Με το Δία στους Ιχθύς οι ελπίδες απομακρύνονται από το χώρο των συλλογικών προσπαθειών, από τις οποίες από ό,τι φαίνεται δεν έχουμε να περιμένουμε και πολλά και πηγαίνουν προς το χώρο της προσωπικής πίστης αλλά και της ηθικής οργάνωσης της κοινωνίας. Από πολιτικής πλευράς η λεγόμενη «ηθική» πολιτική αρχίζει πάλι να παίρνει τα πάνω της και μία σειρά πολιτικών αρχίζουν πάλι να μιλάνε για «σεμνές» και «ταπεινές» συμπεριφορές. Οι πρωτοβουλίες αναμένονται πλέον από αυτά τα τμήματα της κοινωνίας που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε «συντηρητικά».

Το ζώδιο των Ιχθύων παραδοσιακά φαίνεται να ευνοεί επίσης και τις μαζικές πίστεις. Με την έννοια αυτή πιθανόν να αγγίξει και την εκκλησία αλλά και τις θρησκευτικές οργανώσεις παγκοσμίως. Αυτό εμμέσως μπορεί να σημαίνει μία ισχυροποίηση και οργανώσεων θρησκευτικών που έχουμε μάθει να αποκαλούμε «τρομοκρατικές». Στην κατηγορία αυτή όμως θα πρέπει να τοποθετούμε πλέον και τις οργανώσεις της αριστεράς της λεγόμενης «παλαιάς κοπής», καθώς κι αυτές πλέον αποτελούν στο συλλογικό ασυνείδητο του κόσμου μέρους της «συντηρητικής» πλευράς.

Αν και στην αρχή του χρόνου η ευνοϊκή όψη Δία / Πλούτωνα θα δείξει ότι οι οργανώσεις αυτές μάλλον θα στηρίξουν τα πράγματα στην οικονομική κρίση, από τον Απρίλιο του ίδιου έτους με την επιστροφή του Κρόνου στην Παρθένο και τη σύνοδο του Δία με τον Ουρανό να βρίσκεται σε αντίθεση μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε νέες κοινωνικές αναταρραχές, όπου οι «επαναστάτες» μάλλον θα έχουν και κάποια εύνοια στην κοινή γνώμη ή πιθανότατα τη στήριξη κάποιων «πνευματικών» ή «ιδεολογικών» καθοδηγητών. Η επιστροφή του Κρόνου στην Παρθένο μάλλον θα ρίξει πάλι τις κυβερνήσεις για ένα διάστημα στην αδράνεια και την απραξία.

Πολλοί συνδέουν την ύπαρξη του Κρόνου στην Παρθένο με την ασθένεια της νέας γρίπης. Προσωπικά δε βλέπω να συμπίπτουν χρονικά η παρουσία του Κρόνου στην Παρθένο με τις εξάρσεις της νόσου, γι’ αυτό και έχω συνδέσει την ασθένεια με τη σύνοδο Δία / Ποσειδώνα. Όμως ο Κρόνος στην Παρθένο μπορεί να ευθύνεται για άλλες καταστροφές όπως οι φυσικές καταστροφές που έχουμε υποστεί στη χώρα μας. Όσοι συνδέουν το ζώδιο της Ελλάδας με την Παρθένο, ίσως να βλέπουν στην παρουσία του Κρόνου και μία νέα κυβερνητική κρίση και στην αντίθεση με τη σύνοδο Δία / Ουρανού το Μάιο και τον Ιούνιο μία πτώση της κυβέρνησης λόγω λαϊκής αναταρραχής.

Εκείνο που επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι η νέα αντίθεση Κρόνου / Ουρανού θα περιέχει πλέον και το Δία, θα γίνει σε δύο διαδοχικά ζώδια και θα κρατήσει περίπου τέσσερις μήνες (!). Μιλάμε λοιπόν για μία συνεχή αναταρραχή πόσω μάλλον που με την είσοδο Δία και Ουρανού στον Κριό τον Ιούνιο, οι «αναθεωρητικές» τάσεις θα βγουν πλέον από τη «νύχτα» και θα εμφανιστούν ανοικτά και φανερά, διεκδικώντας εξουσία. Να θυμίσουμε ότι σε ανάλογες περιόδους εισόδου του Ουρανού στον Κριό στην Ελλάδα το 1927 είχαμε στρατιωτικά κινήματα, ενώ πιο πριν 1843 το Σεπτέμβρη είχαμε τον ξεσηκωμό και την παροχή του πρώτου συντάγματος στις 3 του Σεπτέμβρη. Και στις δύο περιόδους συμπτωματικά ( ; ) είχαμε και τετράγωνο Κρόνου / Πλούτωνα, που μεταξύ άλλων σηματοδότησε μία αποδυνάμωση / απαξίωση του κράτους.

Τα κάστανα από τη φωτιά θα κληθεί από ό,τι φαίνεται να βγάλει μία νέα ( ; ) κυβέρνηση τον Αύγουστο με την επανείσοδο του Κρόνου στο Ζυγό. Όπως και τώρα έτσι και τότε θα γίνουν κάποιες προσπάθειες να πατήσουμε σε δυο πόδια και να κάνουμε συμβιβασμούς. Δυστυχώς ο Ουρανός στον Κριό δε θα τους αποδεχτεί με ιδιαίτερη χαρά. Ευτυχώς θα γυρίσει ανάδρομος από το Σεπτέμβριο μπαίνοντας πάλι στους Ιχθύς κι έτσι ίσως να φανεί ότι προσωρινά νέες «φιλολαϊκές» παροχές ηρεμούν την κατάσταση. Η επιθετική ρητορική ακραίων - αλλά κατά τα άλλα «συντηρητικών» με την έννοια που δώσαμε πριν - στοιχείων περιορίζεται κάπως από τον Οκτώβριο όμως πόσο αλήθεια μπορεί να περιοριστεί μία ακραία ρητορική όταν έχουμε επί εννέα συνεχείς μήνες (!) σύνοδο Δία / Ουρανού.

Από την άλλη θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι με τη σύνοδο αυτή ΜΠΟΡΕΙ όποιος έχει «κότσια» και αντοχές να κάνει πραγματικά μεγάλα νέα ξεκινήματα και ειδικά με την είσοδο στον Κριό να ξεκινήσει νέα πραγματικά πρωτοπόρα επιχειρηματική δράση. Πεδίο μάχης για τους δυνατούς θα φανεί κι ο επιχειρηματικός τομέας με το «κρόνιο» κατεστημένο να προσπαθεί για μεσοβέζικες λύσεις, ενώ κάποιοι «θρασύτατοι» επιχειρηματίες θα δουν ευκαιρίες για πραγματικά μεγάλα πράγματα αυτή την περίοδο, ΑΡΚΕΙ να το τολμήσουν. Άλλωστε η είσοδος Δία και Κριού στον Κριό ευνοεί πλέον την επανεμφάνιση της ατομικής πρωτοβουλίας στην αντιμετώπιση των καταστάσεων (για άλλους βέβαια το ίδιο πράγμα σημαίνει ο σώζω εαυτόν σωθήτω).

Σε προσωπικό επίπεδο τόσο η συνεχής παρουσία του Δία σε σύνοδο με τον Ουρανό όσο και η παρουσία και των δύο στον Κριό απαιτεί αλλαγή τρόπου σκέψης. Όσοι από μας είμαστε «καθωσπρέπει» ίσως να τρίβουμε τα μάτια μας από το «θράσος» κάποιων ανθρώπων γύρω μας που διεκδικούν χωρίς κανένα πρόσχημα πλέον αυτό που επιθυμούν. Επιστροφή σε πιο πρωτόγονες συμπεριφορές ίσως, αλλά από την άλλη και εύνοια για όσους πραγματικά θέλουν να κάνουν κάτι γνήσιο και να ξεκινήσουν κάτι. Ο καιρός θα ευνοεί τους τολμηρούς κι όχι τους επιφυλακτικούς. Πόση διαφορά από την αρχή του χρόνου αλήθεια…"