Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Όψεις στον χάρτη της Αθήνας την 05.05.2010

Αναδημοσίευση από το ημερολόγιο του φίλτατου Tilevoa...

Δολοφονήθηκαν σήμερα 3 αθώοι άνθρωποι ( 4 πιο σωστά, καθώς υπήρχε ανάμεσά τους και έγκυος γυναικα) κατά την διαρκεια της πιο μεγάλης πορείας της μεταπολίτευσης, ίσως, εναντια στα σχεδια της κυβέρνησης για υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Η δολοφονική ενέργεια της ρίψης μολότοφ σε χωρο εργασίας (τράπεζα) εκτελέστηκε για άλλη μια φορά απο τα γνωστά σαΐνια των Εξαρχείων, τους πιστούς προβοκάτορες του συστηματος, τους ψυχανωμαλους γόνους εκλεκτών οικογενειών των βορείων προαστειων, τους γνωστους άγνωστους ”μας”, δήθεν αναρχικούς η αντιξουσιαστες, χομπιστες επαναστάτες της κακιάς ωρας, που μαγαριζουν κάθε μορφή αγνής λαϊκής διαμαρτυρίας.

Όψεις: (Δείτε ποσο έντονα κινητοποιείται ο γενέθλιος Αρης της Αθήνας και ποση έντασή συσσωρεύεται απο τις διελεύσεις επανω του!!!)

1) Διελαυνων Ουρανός 29 ιχθύων σε τετράγωνο με γενέθλιο Αρη πόλεως στις 29 Δίδυμων

(η διέλευσή αυτή του Ουρανού θα μας απασχολήσει για πολύ ακόμα, όχι μάλλον για καλό !)

2) Διελαυνων Κρόνος 28 (απο αναδρομη) ιχθύων σε τετράγωνο με γενέθλιο Αρη πόλεως επίσης

3) Διελαυνοντες Ήλιος ΚΑΙ Αρης σε ημιτετραγωνο αμφότεροι με γενέθλιο Αρη πόλεως επίσης!!!

Περισσότερα και μαζί και ο χάρτης των διελεύσεων στο σύνδεσμο: Όψεις στον χάρτη της Αθήνας την 05.05.2010

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...

Όσο μελετά κανείς περισσότερο την ιστορία με αστρολογικά δεδομένα, τόσο περισσότερο πείθεται για την αξία της ως εργαλείου ανάγνωσης των καταστάσεων και διερεύνησης του πού πάμε.

Τον τελευταίο καιρό με έτρωγε να αναδείξω ένα συγκεκριμένο πρόσωπο της σημερινής πολιτικής πραγματικότητας και να κάνω τις αναγκαίες αντιπαραβολές με ένα παλιότερο πρόσωπο του παρελθόντος, που επηρέασε την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Οι βιογραφίες τους άσχετες βεβαίως μεταξύ τους, ο συμβολικός ρόλος τους όμως (που αυτός ενδιαφέρει την αστρολογία) παρόμοιος και πολύ ενδιαφέρον. Και οι δύο με μικρά κόμματα στην κατοχή τους, και οι δύο ξεκίνησαν ως οπαδοί του κέντρου και οι δύο απέκλιναν προς τα δεξιά. Ο ένας κατάφερε τελικά να μείνει στην ιστορία ως ο ιδρυτής της 4ης Αυγούστου, ενώ για τον άλλο δε γνωρίζουμε ακόμη πόσο μακριά θα φτάσει η εμβέλεια του (για ευνόητους λόγους δε νομίζω ότι είναι απαραίτητα πιο συγκεκριμένα στοιχεία).

Στην πορεία των μελετών πάντως άρχισαν να αναδεικνύονται και άλλες "επαναλήψεις" του παρελθόντος, πάλι συσχετιζόμενες με τους πολιτικούς κύκλους που σηματοδοτούν οι κινήσεις των αργών πλανητών.

Ήταν το 1929 με το τετράγωνο Κρόνου / Πλούτωνα που η κυβέρνηση Βενιζέλου ψήφισε το περίφημο Ιδιώνυμο, δηλαδή την ποινικοποίηση της διάδοσης των ιδεών και με αυτό στην ουσία ωθήθηκε στην παρανομία το Κ.Κ.Ε. Σήμερα με Κρόνο / Πλούτωνα βρισκόμαστε μπροστά σε δείγματα λόγου που μας επαναφέρουν στη μνήμα παλιότερες τέτοιες μνήμες. Κάπως έτσι αισθάνθηκα εγώ τουλάχιστον ακούγοντας τη συνομιλία Μητσοτάκη/Πρετεντέρη από τη μία και του εκπρόσωπου τύπου του Κ.Κ.Ε. Μάκη Μαίλλη, ο οποίος πέφτονας δυστυχώς στην παγίδα των συνομιλούντων του και με τον ενθουσιασμό ιδεολόγου εφήβου εξήγησε ότι το Κ.Κ.Ε. δεν έχει ψηφίσει το σύνταγμα και επομένως δεν το υπακούει (!). Υπερβολές; Ποιος ξέρει;

Αλλά ομοιότητες υπάρχουν και άλλες. Η περίφημη πτώχευση της Ελλάδος δεν είναι μόνο ίδιον της εποχής. Το 1932 ήταν επίσης εποχή πτώχευσης για την Ελλάδα, πάλι με κυβέρνηση "προοδευτικών", δηλαδή του Βενιζέλου. Ο Βενιζέλος του 1928-1932, όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνουν να μοιράζονται αρκετές βασικές αρχές της πολιτικής τους. Μία παρόμοια λογική στήριξης στις Μεγάλες Δυνάμεις, καλές σχέσεις με το εξωτερικό, ελληνοτουρκική φιλία, κλπ. Ο ένας όπως έχει αποδείξει η ιστορία δεν ήταν τελικά και τόσο δημοκρατικός, καθώς και κινήματα οργάνωσε και ο ίδιος προσπάθησε το 1935 να ανατρέψει πρώτος τη Δημοκρατία.

Ο άλλος; Ποιες θα είναι οι κινήσεις του την επόμενη επταετία με τον Ουρανό απέναντι από τον Ωροσκόπο του και κάποια στιγμή με σύνοδο με τη Σελήνη του; Έχει δείξει κάποια δείγματα γραφής ως τώρα; Εκείνο που δείχνει σίγουρα πάντως είναι ότι με όπλο το Δ.Ν.Τ. και την πτώχευση έχει τη διάθεση να λειτουργήσει αναθεωρητικά πάνω στη χώρα.

Στη μελέτη των δύο εποχών μπορεί να δει κανείς κι άλλους παραλληλισμούς να ξεπροβάλλουν. Είχαμε γράψει για παράδειγμα σε εκείνη τη μακροσκελή μελέτη για τον Κρόνο / Πλούτωνα ότι μία από τις διαστάσεις της σύγκρουσης είναι η δίωξη της τρομοκρατίας (η ανάδειξη του κου Χρυσοχοίδη, ως "τσάρου" της "τάξης" είναι επίσης αρκετά ενδιαφέρουσα), αλλά και του οικονομικού εγκλήματος (βλέπε Αμερική, που την εποχή αυτή φυλακίστηκε ο Καπόνε, ενώ σήμερα ανακρίνεται ο διευθυντής της Goldman Sachs).

Τελικά η ανάγνωση των πραγμάτων αποκαλύπτει πιθανές πλευρές που δεν έχουμε σκεφτεί και ενδεχόμενα που θα μπορούσαμε να περιμένουμε. Το υλικό εμπλουτίζεται όσο τα γεγονότα τρέχουν κι εμείς καλούμαστε να πάρουμε θέση στα πράγματα έτσι κι αλλιώς όχι μόνο με βάση τις ιδεολογικές μας απόψεις, αλλά πλέον και με βάση το πόσο θιγόμαστε από τα πράγματα.