Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Η αποκατάσταση της δημοκρατίας και η ηλιακή της επιστροφή

Το ωροσκόπιο της Ελλάδας όπως έχουμε πει πολλές φορές και στο παρελθόν αποτελεί και αποτέλεσε συχνά αντικείμενο διαφωνιών μεταξύ των αστρολόγων της χώρας. Με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας εχτές, αποφάσισα να ρίξω μία ματιά στο ωροσκόπιο της συγκεκριμένης ημέρας, έχοντας στο νου ότι χρησιμοποιείται και αυτό μεταξύ των 3-4 χαρτών που κυκλοφορούν σήμερα σαν Ωροσκόπια της Ελλάδας.

Με έκπληξη μου είδα αρκετά σημεία του χάρτη να έχουν σχέση με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.



- Είδα την Αφροδίτη (οικονομικά) και τον Κρόνο (κλασσικός καπιταλισμός αλλά και εξουσία) να είναι στο ζώδιο του Καρκίνου, ευνοώντας την οικογένεια τόσο ως στήριγμα του οικογενειακού προϋπολογισμού, όσο και ως συντηρητική προσκόλληση στο οικογενειακό μοντέλο διοίκησης.

- Είδα τον ωροσκόπο στον Καρκίνο, και το συλλογικό μύθο της μικρής πλην αδύναμης χώρας, κολλημένης (σύνοδος με Κρόνο) στην ιστορία της, αλλά και την εκπροσώπηση της χώρας προς τα έξω μέσω γραφειοκρατών (πάλι σύνοδος ωροσκόπου με Κρόνο, που όμως θα μπορούσε να σημαίνει και τις επιχειρηματικές οικογένειες μέσω των οποίων είμαστε γνωστοί έξω).

- Είδα τον Ήλιο στη μηδενική μοίρα του Λέοντα, δείχνοντας ένα κράτος αυταρχικό, που ασχολείται με τον εαυτό του (στον 1ο οίκο) αλλά και όχι και τόσο σταθερό στα πόδια του ακόμα (μόλις μπήκε στο Λέοντα).

- Είδα την Αφροδίτη (οικονομία) να χτυπιέται αυτή την περίοδο από τη διέλευση του Πλούτωνα, αλλά και τον Κρόνο, ο οποίος επίσης πλήττει τη Σελήνη της χώρας που είναι στο Ζυγό σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και στον 4ο (πάλι οικογένεια και επενδύσεις σε χλιδάτη ακίνητη περιουσία).

Βέβαια δεν μπορούμε να θεωρήσουμε αυτό το χάρτη και πανάκεια. Ο φορτωμένος 12ος οίκος για παράδειγμα τι σημαίνει; Ότι όλη η οικονομία έχει χτιστεί γύρω από ιδρύματα; Αν είμασταν στον 6ο, θα μπορούσα να μιλήσω για υπηρεσίες, αλλά εδώ;

Επίσης δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι και άλλοι χάρτες έχουν ισχυρές διελεύσεις αυτή την εποχή. Ο του 1830 δέχεται όψεις στο τετράγωνο Δία / Πλούτωνα, ο του 1975 όψεις στη γενέθλια Σελήνη.

Ίσως ισχύει τελικά αυτό που λέει ο Campion, ότι τα έθνη δεν έχουν γενέθλιους χάρτες, αλλά ευαίσθητες μοίρες, τέτοιες που προκαλούν γεγονότα που κάθε φορά μπορεί να αποτυπώνονται και με ένα χωριστό χάρτη.

Σε κάθε περίπτωση ο χάρτης μου κίνησε την περιέργεια να δω - έστω υποθετικά - την επιστροφή του για φέτος. Και πιστεύω ότι αυτή η επιστροφή είναι αληθινά αποκαλυπτική.

Τι μας δείχνει αυτός ο χάρτης; Δεν μπορώ να αγνοήσω τη Σελήνη στον Αιγόκερω στην 5η μοίρα. Άν την ερμηνεύσω μόνη της θα μιλούσα για τις δυσκολίες του κόσμου, δηλαδή με Πλούτωνα και Κρόνο επάνω του και την επόμενη χρονιά. Όμως καθώς είναι στον 11ο οίκο, μάλλον μιλάμε για την πτώση πολιτικών τζακιών, την οποία άλλωστε και βλέπουμε μπροστά μας.

Επίσης δε με χαλάει καθόλου και το τετράγωνο Δία / Πλούτωνα, που δείχνει τις αλλαγές και τις συγχωνεύσεις. Ούτε το τρίγωνο Ήλιου / Ουρανού που δείχνει την ανανέωση του κράτους. Επιστροφή με Κρόνο / Ουρανό όμως δεν είναι εύκολη, ενώ και η αντίθεση Ερμή / Ποσειδώνα δείχνει υποσχέσεις που δεν τηρούνται.

Για τον δε Ποσειδώνα πάνω στον ωροσκόπο Υδροχόο (που από μόνος του μια χαρά είναι), τι να πει κανείς; Ότι θα γίνουμε διάσημοι; Μα είμαστε ήδη...

Τα περαιτέρω συμπεράσματα τα αφήνω σε σας...

Απολαύστε το χάρτη...

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Δίας - Πλούτωνας και οι βόμβες οικονομικών επενδύσεων

Στο κείμενο των μηνιαίων μας προβλέψεων στο NewAgeAstrology είχαμε γράψει σε μία παράγραφο προς το τέλος τα εξής για την όψη τετραγώνου Δία - Πλούτωνα που διανύουμε.

"Γύρω στις 10 Ιουλίου διαμορφώνεται πλέον στο χάρτη το τετράγωνο Δία / Πλούτωνα, ένας πολύ ενδιαφέρον σχηματισμός που θα διαρκέσει μέχρι τέλος του μήνα. Είναι μία περίοδος παράλογων επενδύσεων ειδικά στις εποχές που ζούμε (και μην ξαφνιαστείτε αν δείτε κινήσεις αγοράς ποδοσφαιρικών ομάδων έναντι υπέρογκων ποσών). Ειδικά γύρω στις 13 που θα συμμετέχει κι η Αφροδίτη δεν αποκλείεται να δούμε κάποιο ανάλογο γεγονός."

Το γεγονός αυτό δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό να το αναφέρουμε σαν μία σημαντική αναγνώριση του κλίματος αυτού του μήνα. Θα μας επιτρέψετε λοιπόν (αν και από αλλού περιμέναμε ίσως τις "μεγάλες" οικονομικές προτάσεις) να το αναφέρουμε σαν μία επιτυχημένη πρόβλεψη στο ιστορικό μας.

Να αναφέρουμε επίσης ότι αναλυτικά όλη την πρόβλεψη για το μήνα Ιούλιο μπορείτε να τη διαβάσετε στο σύνδεσμο
http://newageastrology.forumotion.com/topic-n347.htm.

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Αρκετά με τις αυτόματες αναδημοσιεύσεις...

Το τελευταίο διάστημα οι αναγνώστες που μας επισκέπτονται και στο Facebook ίσως έχουν παρακολουθήσει ένα διάλογο σχετικά με το θέμα της αυτόματης αναδημοσίευσης άρθρων από άλλα blog. Χωρίς την άδεια κανενός χρησιμοποιώντας αυτόματες μηχανές ενσωμάτωσης ιστοσελίδες όπως το astrologia.hadnews είχαν χτίσει αστρολογικές βιβλιοθήκες. Μετά από το πρώτο επεισόδιο της επικοινωνίας μας με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και τη διακοπή αναδημοσίευσης που ζητήσαμε από τη δική μας σελίδα, σήμερα παρουσιάζεται δεύτερο επεισόδιο με αφορμή ένα άρθρο του Myhoroscope. Το άρθρο βρίσκεται αναδημοσιευμένο στο hadnews με πηγή ένα άλλο site, τη Μαντάμ Ζαίρα (!). Ένα site που από ό,τι φαίνεται λειτουργεί κι αυτό στην ίδια λογική, καθώς βρίσκει κανείς μέσα συνεχώς αναδημοσιεύεσεις. Αναδημοσιεύσεις πλήρεις ολοσέλιδες, τις οποίες τις διαβάζει ο αναγνώστης χωρίς να έχει την ανάγκη να πατήσει στο σύνδεσμο της πηγής και να επισκεφτεί την πρωτογενή σελίδα. Δεν ξέρω αν και το blog της Μαντάμ Ζαίρα χρησιμοποιεί αυτόματες μηχανές ή οι αναρτήσεις γίνονται επιλεκτικά, όμως σίγουρα η ολοσέλιδη αναδημοσίευση δε βοηθά τις πηγές να κρατούν τους αναγνώστες τους. Βεβαίως είναι πολύ πιθανό να ενημερωθούμε από το συγκεκριμένο blog ότι για όλες τις καταχωρήσεις του έχει άδεια αναδημοσίευσης. Το βρίσκω όμως προσωπικά μάλλον απίθανο ένα site σαν το myhoroscope να θέλει να αναδημοσιευτεί στη Μαντάμ Ζαίρα. Εν πάσει περιπτώσει η κατάσταση αυτή με τη χρήση προϊόντων πνευματικής ιδιοκτησίας άλλων ανθρώπων για το στήσιμο εμπορικών σελίδων έχει τραβήξει πολύ και πρέπει να μπει ένα φρένο. Δεν ξέρω αν υπάρχουν προγραμματιστικοί τρόπο να μπλοκαριστούν αυτές οι αναδημοσιεύσεις, το σίγουρο είναι πάντως ότι αν συνεχιστεί αυτό θα σταματήσουμε πλέον να γράφουμε στο internet, γιατί είναι κοροϊδία να χρησιμοποιεί κάποιος άλλος τη δουλειά σου, χωρίς να σε ρωτάει γιατί και πως.

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Το ωροσκόπιο της Εθνικής

O φίλος Τηλεβόας συνεχίζει την πρωτότυπη αστρολογική του προσπάθεια...

Αξίζει νομίζω να τον ενισχύσουμε...

Αυτή τη φορά με μία πρωτότυπη προσέγγιση για το ωροσκόπιο της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου. Αξιοσημείωτο ότι για όλους τους χάρτες που έχει εξετάσει ως σήμερα προηγήθηκε ερευνητική εργασία για τις ημ/νίες...

----


Μέρες ποδοσφαίρου ξανά και η συγκίνηση και η κρυα μπυρα συνοδεύουν ήδη τις πάσες και τα δοκάρια των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.
Η δική μας εθνική, δυστυχώς, απέπλευσε νωρίς, παρά την φιλότιμη και αξιοπρεπή παρουσία της.

Στις 7/4/1929 πραγματοποιειται ο πρώτος επίσημος αγώνας της Εθνικής Ελλάδος στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το ματς Ελλάδα-Ιταλία, όπου μεταξύ των θεατών βρίσκεται η Έντα, κόρη του Μπενίτο Μουσολίνι.
Κριαρακι λοιπόν η εθνική, με σελήνη στους Ιχθύες και Αρη στον Καρκίνο. Για την ιστορία, Τα φάγαμε τότε 4-1 απο τους Ιταλούς.
Απο τότε εως το 2004 η εθνική ομαδα πέρασε πολλές δεκαετίες μαζεύοντάς την μπάλα απο τα δίχτυα της, ώσπου τελικά το χρυσό εκείνο καλοκαίρι να καταφέρει να μετατρέψει το μεγαλύτερο μειονεκτημα της, τον Αρη στον Καρκίνο, στην καλύτερη, την πιο εκνευριστική αμυνα για τους αντιπάλους της, η οποία και της χάρισε το πρωτάθλημα Ευρωπης.


----------

Η συνέχεια μαζί με το χάρτη της Εθνικής εδώ