Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η Ελλάδα και η κρίση δανεισμού για το 2011

Αποσπάσματα από δημοσίευση από το Astrology.gr

Το 2011 πλησιάζει και οι σειρήνες των κακών νέων επιστρέφουν στις μέρες μας. Η συγκέντρωση πλανητών στον Αιγόκερω το Δεκέμβριο αναμένεται να επαναφέρει το θέμα της κρίσεις δανεισμού της Ελλάδας και της αδυναμίας εύρεσης κεφαλαίων. Με αφορμή την επαναφορά αυτού του θέματος αξίζουν ίσως κάποια σχόλια σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της χώρας για το επόμενο έτος.

Στο χάρτη της Ελλάδας με τις διελεύσεις των ημερών βλέπουμε ότι ο Ήλιος ετοιμάζεται να εισέλθει στον 7ο οίκο, σηματοδοτώντας ένα μήνα διαπραγματεύσεων και εξωτερικής δραστηριότητας. Άλλωστε και πέρυσι τέτοια εποχή είχε σημειωθεί το μέγιστο της διπλωματικής προσπάθειας για την υποστήριξη της χώρας. Η παρουσία του Άρη στον 7ο οίκο δείχνει και τους υψηλούς τόνους της περιόδου και τις ανταλλαγές φιλοφρονήσεων σε λεκτικό τουλάχιστον επίπεδο.

Ο Ποσειδώνας στο 10ο οίκο της χώρας δημιουργεί ψευδαισθήσεις ανεξαρτησίας, ενώ Δία και Ουρανός στον 11ο δηλώνουν αλλαγές στο πολιτικό σύστημα (νέα κόμματα).
Ο Πλούτωνας παραμένει επίσης από διέλευση στον 8ο οίκο της χώρας, όπου βρίσκεται τα τελευταία 4-5 χρόνια κι όπου θα παραμείνει για αρκετά ακόμα, δείχνοντας τη σταδιακή στέρευση των πόρων και την αναγκαστική αναδιάρθρωση της οικονομίας της χώρας.

Το καινούριο που έχουμε να περιμένουμε το Δεκέμβρη είναι η είσοδος του Άρη στον 8ο οίκο της χώρας που θα φέρει αναταράξεις στα οικονομικά και αναγκαστικές και βίαιες αλλαγές. Αυτή θα είναι όμως απλά η αρχή, καθώς μέσα στο 2011 η μεταμόρφωση της επιχειρηματικής τάξης αναμένεται να είναι πλήρης.

Η διέλευση του Πλούτωνα τρεις φορές (Μάρτιος, Ιούνιος και Δεκέμβριος) από τη γενέθλια θέση του Δία στο χάρτη της Ελλάδας σε τετράγωνο μάλιστα με τη γενέθλια θέση του Πλούτωνα, αναμένεται να αλλάξει πλήρως τα επιχειρηματικά δρώμενα, κλείνοντας επιχειρήσεις ή αλλάζοντας άλλες, ενώ το τραπεζικό σύστημα (Πλούτωνας) αναμένεται κι αυτό να υποστεί βίαιες μεταμορφώσεις λόγω έλλειψης πόρων. Το έτοιμο χρήμα έχει στερέψει για την Ελλάδα, αλλά η επιχειρηματική τάξη και οι τραπεζικοί φορείς δε φαίνεται ακόμα να το έχουν συνειδητοποιήσει.

Ο απλός κόσμος πάντως δε φαίνεται ακόμα να έχει χάσει ακόμα τις αντοχές του. Ακόμα και τον επόμενο Σεπτέμβρη, που ο Κρόνος θα τριγωνίσει τη Σελήνη της χώρας, ο κόσμος δείχνει να προσαρμόζεται. Όχι ότι ο Κρόνος δε θα φέρει προβλήματα. Σε συνδυασμό μάλιστα με την είσοδο του στον 6ο οίκο της χώρας ίσως σημαίνει μεγάλη κρίση των εργασιακών πραγμάτων στη χώρα (ήτοι ανεργία).

Δείτε το πλήρες άρθρο στο σύνδεσμο που ακολουθεί...

Η Ελλάδα και η Κρίση Δανεισμού για το 2011

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Λευκή Ραπ - (Μήπως) το συντομότερο ανέκδοτο της δεκαετίας;

Με αστρολογικές αφορμές το σημερινό μας σημείωμα, χωρίς όμως το περιεχόμενο να είναι αμιγώς αστρολογικό. Το θέμα γνωστό ίσως σε κάποιους και με συνέχειες όπως αποδεικνύεται σε αστρολογικές δημοσιεύσεις. Υπάρχει τελικά κάτι τέτοιο όπως η λευκή ραπ; Και ποιοι είναι οι κυριότεροι εκπρόσωποι της;

Η ιστορία ξεκινάει καταρχήν στην υπερδύναμη αλλά τελικά όπως θα δούμε δεν είναι μακριά κι από τη δική μας πραγματικότητα. Σχόλια θαυμασμού συγκεντρώνουν συνήθως οι λεγόμενοι λευκοί ράππερς επειδή λέει έχουν σπάσει το κατεστημένο της μαύρης αποκλειστικότητας. Συζήτηση από άλλη εποχή μου θυμίζει βέβαια αυτό καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει η λευκή mainstream πλειοψηφία να παίρνει τρόπους έκφρασης από τη μαύρη κοινότητα. Επαναλήφθηκε και παλιότερα με τα Blues και είχαμε την ίδια στιχομυθία. Μπορεί να τραγουδάει κανείς blues στο Madison Square Garden? Τελικά μπορεί, αλλά σε μία εποχή βέβαια που τα blues έχουν γίνει mainstream μουσική κι όχι τρόπος έκφρασης της μαύρης κοινότητας και της σκλαβιάς.

Υποθέτω κάποια στιγμή θα ραπάρουμε κι εμείς στο Μέγαρο, αλλά προς το παρόν υπάρχουν ακόμη αντιστάσεις. Θυμάμαι ακόμη τον πιτριρικά στο Ελλάδα έχεις ταλέντο να απαντάει στον Ψινάκη ότι δε θέλει να γνωρίσει τους Going Through και διαβάζω αβέρτα το χώσιμο που μπαίνει στον Eminem από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για τη δήθεν επαναστατική γυμναστική του. Πόσο επαναστάτης είναι κάποιος αλήθεια που κάνει εκατομμύρια πωλήσεις βρίζοντας τη μάνα του (και που τον τραβάει κι η ίδια στα δικαστήρια) κι όταν τον ρωτάνε οι δημοσιογράφοι γιατί το κάνει, απαντάει "δεν το κάνω εγώ, το καλλιτεχνικό μου εγώ, ο Slim Shaggy". Πόσο υποκρισία είναι να βγάζεις βίντεο κλιπ για την παιδική κακοποίηση, όταν εσύ ο ίδιος έχεις κοντέψει να πυροβολήσεις τη γυναίκα σου και το παιδί σου.

Μας δουλεύεις αγόρι μου; Αυτό ρωτάνε τελικά οι μαύροι ράππερς και τελικά το ερώτημα επεκτείνεται γενικότερα κι όχι μόνο στη ραπ. Μας δουλεύει ας πούμε η Κα Βαρδινογιάννη, που κάνει κατά τα άλλα φιλανθρωπικό έργο, από την άλλη όμως τα διυλιστήρια της έχουν καταμαυρίσει την Ελευσίνα;

Μας δουλεύουν οι κυρίες του Κολωνακίου που δίνουν 500 ευρώ στον κουρέα, αλλά κατά τα άλλα γίνονται vegeterian για να μην πληγώσουν τα αθώα τα ζωάκια;

Μας δουλεύει η Κα Αντζελίνα Τζολί που μεταξύ του 10ου και 11ου εκατομμυρίου δολαρίων πηγαίνει και υιοθετεί και ένα ακόμη μαυράκι από την Αφρική;

Πόση υποκρισία πια σε μία κοινωνία ένθεν κι ένθεν των ωκεανών όπου έχει γίνει πια τόσο mainstream η επανάσταση "άλλοθι" του καναπέ.

Θα μας πεις, εσύ είσαι ένας αστός, γιατί μας λες αυτές τις εξυπνάδες;

Ίσως γιατί καταρχήν δε ζήτησα ποτέ στη ζωή μου τίποτα από τη μάνα μου και τον πατέρα μου κι ίσως γιατί, σαν αστός δεν παρέστησα ποτέ τον εργάτη, ούτε τον επαναστάτη. Και με εκνευρίζει αφάνταστα αυτή η ιστορία της επανάστασης που κάπου στο δρόμο γίνεται sex, drugs and rock & roll για να καθίσει το "σύστημα" χαμογελαστό ίσια στην πλάτη της πολυθρόνας του και να πει "άσ' τους να εκτονωθούν στις συναυλίες και στα γήπεδα (σαν σε ρωμαϊκές αρένες), καλύτερα έτσι παρά στους δρόμους".

Και τώρα που έχουμε πια και τους "δικούς" μας ράππερς, μπήκαμε για τα καλά πλέον και σε αυτό το κόλπο...

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Σεμινάριο Προβλέψεων για το 2011

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

Θέμα: «Προοπτικές για το 2011 – Μεθοδολογία και Προβλέψεις»


Στο σεμινάριο θα δούμε σε γενικές γραμμές τις προοπτικές του 2011 συγκεντρωτικά και ανά ζώδιο, αλλά επιπλέον μέσα από τη διαδικασία της παρουσίασης θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς καταλήγουμε στις ετήσιες προβλέψεις των ζωδίων, ώστε να μπορούμε να διαμορφώσουμε και προσωπική άποψη για τα δεδομένα της επόμενης χρονιάς. Θα εξετάσουμε την πορεία των κυριότερων πλανητών και τα άλλα αστρολογικά δεδομένα του επόμενου έτους και θα προσπαθήσουμε να δούμε σε ποιες κατευθύνσεις θα υπάρχει ευνοϊκό κλίμα και σε ποιες οι περισσότερες επιφυλάξεις.

Σάββατο 11/12/2010
Ώρα: 11:30-14:30
Είσοδος: 50 Ευρώ

SMG Εναλλακτικό κέντρο ευεξίας
Παπανικολή 74, Χαλάνδρι
Τηλ: 213 017 1000