Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Σαν χτες έγινε η Άλωση της Κωνσταντινούπολης

30 Μαίου σήμερα που γράφεται αυτό το άρθρο σαν φόρος τιμής στην επέτειο Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους. Άλωσης, που γιορτάζεται ακόμη και σήμερα στη γειτονική χώρα με χαρές και πανηγύρια, ανάλογα ίσως της δικής μας επετείου της Ελληνικής Επανάστασης. Μυθολογικές μορφές λέγεται ότι ανακύπτουν στους εορτασμούς, καθώς και αναπαράσταση της Άλωσης. Μυθολογικές μορφές που μετά από 500 χρόνια ακόμα στοιχειώνουν τις μνήμες μεταξύ δύο λαών που σε κάποιες περιπτώσεις πίνουν το ίδιο ούζο και τρώνε τον ίδιο μεζέ αριστερά και δεξιά του Αιγαίου.

Τουρκία όμως δεν υπήρξε ποτέ μόνο η αιγαιακή περιοχή. Από τα παλιά χρόνια ο Τούρκος είχε συγγένεια πολιτιστική και από πλευράς νοοτροπίας με τον μωαμεθανό και μάλιστα τον Πέρση. Για όσους ξέρουν ιστορία, άλλωστε οι Σελτζούκοι και οι Οθωμανοί είχαν πάρει με τη σειρά το χρίσμα της διαδοχής από τους Αββασίδες Χαλίφηδες. Επιπλέον, πριν την μεταρρύθμιση του Κεμάλ, που έστρεψε την προσοχή των Τούρκων στις μογγολικές ρίζες τους, η τουρκική γλώσσα είχε μεγάλη συγγένεια με την Περσική, ενώ κι ο ίδιος ο Μωάμεθ ο Β’ ακολουθούσε την παράδοση των Αββασίδων Χαλίφηδων κι ασχολιόταν με την Αστρολογία.Δεν ξέρουμε αν η επίθεση στη Βασιλεύουσα υπήρξε αστρολογικά σχεδιασμένη. Δε γνωρίζουμε είναι η αλήθεια ούτε πότε ξεκίνησε ακριβώς. Στις 7 Απριλίου με το Ιουλιανό ημερολόγιο λέγεται ότι κήρυξε ο Μωάμεθ επισήμως την πολιορκία, όμως τα οχυρωματικά έργα με το πυροβολικό είχαν ήδη τοποθετηθεί από τον Ιανουάριο. Επιπλέον δεν γνωρίζουμε επακριβώς την ώρα έναρξης της πολιορκίας.
Αντίθετα για την τελευταία επίθεση στην πόλη, γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία. Έγινε στις 29 Μαΐου του 1453 μεταξύ 01:00 και 02:00 το βράδυ. Με το νέο ημερολόγιο (+9 ημέρες για το 1453), στις 7 Ιουνίου του ίδιου έτους. Αν οι υπολογισμοί μας είναι σωστοί, τότε ο ωροσκόπος στις 01:00 πέφτει ακριβώς στην μηδενική μοίρα του Κριού. Ίσως επισφαλής ο υπολογισμός, αλλά συμβολικός και ο ωροσκόπος. Κι αν ισχύει η μηδενική μοίρα του Κριού, σηματοδοτεί συμβολικά ένα γεγονός ιστορικής σημασίας για όλο τον κόσμο. Η έναρξη ενός νέου κύκλου.




Αν ερμηνεύσουμε το χάρτη ως χάρτη γεγονότος, ο 1ος οίκος εκπροσωπεί πιστεύουμε τη χριστιανική πλευρά, καθώς ο χάρτης γίνεται στις συντεταγμένες που αυτή κατείχε. Θεωρητικά είχαμε να κάνουμε με ένα ισχυρό ωροσκόπο, όμως ο Άρης είναι ιδιαίτερα αδύναμος στον Καρκίνο, σηματοδοτώντας εσωτερικές έριδες των αμυνομένων και τάσεις φυγής και αυτοπροστασίας. Συγκλίνοντας με τον Ουρανό, κυβερνήτη του 11ου οίκο, ο Άρης έδινε κάποιες πιθανότητες διαφυγής, όμως πριν την επίτευξη της συνόδου, μεσολάβησε το τετράγωνο με τον Κρόνο, που εμπόδισε την απόδραση.
Ο ίδιος ο Αυτοκράτορας άλλωστε (Κρόνος ως κυβερνήτης του 10ου των αμυνομένων και σε έξαρση) είναι σε εξέχουσα θέση, δείχνοντας ότι επιτέλεσε το καθήκον που άρμοζε στο ρόλο του ως το τέλος. Στερώντας όμως μέσω του τετραγώνου από τους ανθρώπους της Βασιλεύουσας τη δική τους επιβίωση. Μέσω αυτού – ή εξαιτίας αυτού – θυσιάστηκαν κι εκείνοι υποχρεωτικά.
Ο αντίπαλος της Βασιλεύουσας έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα θέση στο χάρτη. Τυπικά Ζυγός, δε θα έπρεπε να περιμένει κανείς ότι θα επιδείξει κάποια ιδιαίτερη επιθετικότητα. Ίσως να έπαιρνε τη Βασιλεύουσα με τη διπλωματία. Η Αφροδίτη του ωστόσο ήταν στον Ταύρο και στον 8ο οίκο του, δείχνοντας πιθανό χρηματισμό κάποιων Βυζαντινών. Ο Ποσειδώνας στην ακμή του ωροσκόπου του αντιπάλου δείχνει άλλωστε επίσης μεταχείριση της απάτης και της κατασκοπίας.
Ο 10ος οίκος του αντιπάλου στον Καρκίνο επίσης δε θα προϊδέαζε για φοβερές επιτυχίες. Ωστόσο η Σελήνη, ως κυβερνήτης είναι στον 6ο οίκο του στρατού και στο 12ο της Βασιλεύουσας. Το γεγονός αυτό μας προϊδεάζει επίσης για θέματα προδοσίας. Σε ένα χάρτη που λογικά δε θα έπρεπε να φέρει το τέλος καθώς μάλιστα η Βασιλεύουσα έχει και τον πολεμικό Δία στον Κριό στον Ωροσκόπο της, το μεγάλο τρίγωνο Σελήνης / Κρόνου / παράγωγου Μεσουρανήματος, που στηρίζει επηρεάζει κυρίως οίκους του εχθρού (1ο, 6ο του στρατού και 10ο της ηγεσίας) δείχνει ότι πέτυχε μάλλον το σκοπό του κυρίως μέσω της προδοσίας.
Αντίθετα ο στρατός των Βυζαντινών, αν και με ακμή του 6ου στο Λέοντα, ένδειξη προσωπικού θάρρους και στρατηγικής (αμβλυνόμενης είναι η αλήθεια βέβαια λόγω της θέσης του Ήλιου στους Διδύμους που έδειχνε μία τάση αυτοσχεδιασμού), δεν είχε όψεις να στηρίξει τα πράγματα. Ο Δίας συμμετείχε σε ΤΑΥ τετράγωνο με Χείρωνα/Ερμή και Ποσειδώνα, δίνοντας άλλη μία ένδειξη παραπλάνησης, ενώ ο κυβερνήτης Άρης όπως είπαμε περιορίστηκε από τον ίδιο τον Αυτοκράτορα.
Μόνο ο Κρόνος είναι αλήθεια κατάφερε να ξεχωρίσει, αλλά δεν ήταν αρκετός για να σώσει την πόλη, ίσως μάλιστα να συντέλεσε και περισσότερο στην πτώση της. Αφήνοντας όμως είναι η αλήθεια πίσω του ένα πρότυπο καθήκοντος και τιμής, που ξεπέρασε τη συγκεκριμένη επίθεση και έμεινε στην ιστορία ως παράδειγμα έντιμης ηγεσίας.

1η δημοσίευση: Astrology.gr 2011

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Βαγδάτη – Η πρώτη αστρολογική πρωτεύουσα στον Κόσμο

Χτισμένη δίπλα στην αρχαία Κτησιφώντα, πρωτεύουσα της περσικής δυναστείας των Σασσανιδών (226 μ Χ – 642 μ Χ) η Βαγδάτη υπήρξε η πρωτεύουσα των γραμμάτων και των τεχνών για τον Αραβικό Κόσμο για πάνω από τέσσερις αιώνες έως και τις Σταυροφορίες. Δημιουργημένη από τη δυναστεία των Αββασιδών χαλίφηδων, η Βαγδάτη αποτέλεσε το όνειρο ποιητών και λογοτεχνών, ενώ ξακουστή σε όλο τον κόσμο ήταν η αναζήτηση της γνώσης από τους Άραβες χαλίφηδες με αποκορύφωμα τη μετάφραση εκατοντάδων αρχαιοελληνικών κειμένων αλλά και την ίδρυση ενός Οίκου εφάμιλλου της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, του «Οίκου της Σοφίας».

Σύμφωνα με τους Πέρσες Σασσανίδες βασιλιάδες, ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος που λέγεται ότι όταν κατέλυσε την Περσική Αυτοκρατορία, πήρε όλη τη γνώση που είχε συσσωρευτεί εκεί, τη μετέφρασε και την έστειλε στην Αίγυπτο και μετά κατέστρεψε όλες τις γνώσεις της Περσικής Πρωτεύουσας. Καθώς κάθε λαός θεωρεί χρέος του να πιστεύει ότι όλη η γνώση στον κόσμο προήλθε από τον ίδιο (ίσως ένα μάθημα για μας τους Έλληνες) χρέος του κάθε Πέρση λόγιου αλλά και λαϊκού ήταν να μαζέψει τις γνώσεις από όλα τα βιβλία από όλο τον κόσμο και να τις επιστρέψει στην Περσία, όπου θα έπρεπε να μεταφραστούν στην αρχική τους γλώσσα.

Αυτός ήταν ο θρησκευτικός μύθος που είχε επικρατήσει στους Πέρσες βασιλιάδες κι ήταν ο ίδιος που τον υιοθέτησαν οι Αββασίδες χαλίφηδες. Ένας μύθος που ήταν απαραίτητος για να δικαιολογήσει γιατί θα έπρεπε οι άραβες να μεταφράσουν έργα των απίστων. Μύθος κληρονομημένος από την Περσική δυναστεία των Σασσανιδών, που θέλοντας να συνδέσει τον εαυτό της με την προ Αλεξάνδρου Περσική δυναστεία εφηύρε το μύθο της «παλινόρθωσης» της γνώσης.

Αξίζει κανείς να δημιουργήσει στην ιστορία ένα μύθευμα, μία Μεγάλη Ιδέα; Αξίζει, αν το αποτέλεσμα είναι η άνθιση των γραμμάτων και των τεχνών, που αυτή οδήγησε τον Αραβικό Κόσμο για πάνω από τέσσερις αιώνες. Αξίζει, όταν φέρνει στην ίδια αυλή να λογομαχούν λόγιοι της εποχής χρησιμοποιώντας την διαλεκτική μέθοδο του Αριστοτέλη (στα «Τοπικά) για τη φύση του κόσμου όπως περιγράφεται στα Φυσικά του ίδιου συγγραφέα. Αξίζει, όταν επιτρέπει στα έργα του Κλαύδιου Πτολεμαίου να μεταφράζονται και να χρησιμοποιούνται ως επίσημη πολιτική του κράτους, που για πρώτη φορά στον κόσμο αναγνώριζε ως επίσημη ιδεολογία του την Αστρολογία.

Γιατί αυτό που δεν ξέρουμε είναι ότι οι Άραβες δεν κληρονόμησαν την Αστρολογία από τους Έλληνες. Την κληρονόμησαν από τους Πέρσες. Αυτούς που επί τέσσερις αιώνες πίστεψαν στο Ζωροαστρισμό, μία θρησκεία κατεξοχήν τοποθετημένη αστρολογικά. Που πίστευε στην αιώνια μάχη του Καλού και του Κακού με τη μορφή του Άχουρα Μάζδα και του Αριμάν, στις στρατιές των Αγγέλων και στην απεικόνιση της μάχης αυτής στον έναστρο ουρανό και στις πλανητικές κινήσεις.

Που τα βασικά δόγματα της θρησκείας αυτής, που προερχόταν από την περσική περίοδο πριν τον Αλέξανδρο, επηρέασαν τη μορφή όλου του κόσμου, καθώς μπόλιασαν τις θρησκείες όλου του μετέπειτα κόσμου (Ιουδαϊσμό, Χριστιανισμό, Μωαμεθανισμό) με την πίστη ότι υπάρχουν Άγγελοι, υπάρχει μετά θάνατον ζωή, αλλά προπάντων ένας αιώνιος πόλεμους του καλού με το κακό. Που στην ουσία έφερε τον Σατανά να είναι εξίσου δυνατός και σημαντικός στη ζωή με το Θεό. Αλλά για όσους ξέρουν επηρέασε και τον Ελληνικό Κόσμος, μέσω της Πυθαγόρειας Φιλοσοφίας.

Στη βασική πίστη τους οι Πέρσες αστρολόγοι συμφωνούσαν με τους αρχαίους Έλληνες που πίστευαν ότι στις κινήσεις των πλανητών απεικονίζοντας η θέληση των θεών. Σε ότι αφορά στους ίδιους, οι Αρχαίοι Πέρσες πίστευαν ότι στις κινήσεις των πλανητών μπορούσαν να ξέρουν τις κινήσεις της μάχης του Καλού και του Κακού.

Είναι σ’ αυτή τη θρησκεία του Ζωροαστρισμού και σε μία εξαιρετική ιστορική συγκυρία που οφείλουμε την επιβίωση της Αστρολογίας ως σήμερα.

Γιατί οι Αββασίδες χαλίφες, στην προσπάθεια τους να προσεταιριστούν την Περσική αριστοκρατία της εποχής και να στηρίξουν το κράτος τους, υιοθέτησαν την Αστρολογία ως επίσης πολιτική του κράτους και ως επίσημη ιδεολογία. Επίσημη ιδεολογία που παρηγορούσε τους Πέρσες για την απώλεια της δυναστείας τους με το γεγονός ότι όλες οι δυναστείες έρχονται και παρέρχονται με τους κύκλους των πλανητών. Επομένως όλα μπορούσαν να γίνουν κι αυτοί να τα αντέξουν. Ένας ιδιότυπος στωικισμός περσικής σχολής.

Έτσι, σε μία περίοδο που το Βυζάντιο σπαρασσόταν από τις εσωτερικές έριδες της Εικονομαχίας, και οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες συναγωνίζονταν ποιος θα καταστρέψει περισσότερα από την αρχαία ελληνική κληρονομιά για να αποδείξουν ότι δεν ήταν ειδωλολάτρες, οι Άραβες τράβηξαν κοντά τους όλους τους διανοούμενους των παλιών επαρχιών του Αλεξάνδρου, της Συρίας και της Αιγύπτου, της Παλαιστίνης και της Δαμασκού γιατί στην αυλή των Αράβων χαλίφηδων οι διανοούμενοι των επαρχιών αυτών δεν ντρεπόντουσαν να λέγονται Έλληνες.

Αυτές είναι οι ιστορικές αιτίες της άνθισης των αραβικών γραμμάτων και των τεχνών, αιτίες που δυστυχώς δε μαθαίνουμε στη σύγχρονη ιστορία.

Η ίδρυση της Βαγδάτης

Αποκορύφωμα της αστρολογικής επίδρασης στο χαλιφάτο των Αββασιδών ήταν η ημερομηνία ίδρυσης της Βαγδάτης, που όπως και η Κωνσταντινούπολη, πριν την ίδρυση της υπήρχε ένα μικρό χωριουδάκι. Από ότι λέγεται λοιπόν η ημερομηνία ίδρυσης της Βαγδάτης επιλέχθηκε με αστρολογική συμβουλή. Με τη συμβουλή περσών αστρολόγων επιλέχθηκε η ημερομηνία της 30ης Ιουλίου του 762 μ. Χ.

Τι αστρολογικά στοιχεία έδινε αυτή η ημ/νία στο χάρτη της πόλης; Και πώς υπολογίστηκαν οι πλανητικές θέσεις; Δείτε την αστρολογική ανάλυση στον παρακάτω σύνδεσμο..

Βαγδάτη – Η πρώτη αστρολογική πρωτεύουσα στον Κόσμο

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

H άνοιξη της Ισπανίας

Μέχρι τώρα είχαμε την άνοιξη των αραβικών κρατών να δίνει τον τόνο. Η βόρεια πλευρά της Μεσογείου, λίκνο ιδεολογικών αγώνων στο παρελθόν και ιδιαίτερα της Αριστεράς φαίνεται να είχε πέσει σε χειμερία νάρκη τα τελευταία χρόνια. Η Ιταλία χαμένη στην κραιπάλη του Μπερλουσκονισμού, η Ελλάδα στη χλιδή της πιστωτικής κάρτας και η Ισπανία χαμένη στη δεξιά παρένθεση της αντιπαράθεσης με την Αλ Κάιντα.

Από ότι φαίνεται όμως τα πράγματα σύντομα θα αλλάξουν. Όπως και τη δεκαετία του ’30 οι χώρες της Μεσογείου αναμένεται να αποτελέσουν το κατεξοχήν πεδίο αντιπαράθεσης του τετραγώνου Ουρανού / Πλούτωνα, τουλάχιστον για το λεγόμενο αναπτυγμένο κόσμο. Και την αρχή φαίνεται να κάνουν σιγά - σιγά, ήσυχα - ήσυχα οι νέοι της Ισπανίας.

30.000 νέοι μαζεύτηκαν στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ (λιμάνι του Ήλιου, αν δεν κάνω λάθος). Κατασκήνωσαν σε σκηνές, περιόρισαν την – δεδομένη σε τέτοιες περιπτώσεις δυστυχώς – κατανάλωση αλκοόλ και αποφάσισαν να παραμείνουν εκεί για μέρες διαμαρτυρόμενοι για την ανεργία που πλήττει τους νέους σε ποσοστό 40%!!!

Η Ισπανία άλλωστε υπήρξε πάντα επιρρεπής σε επαναστατικές ιδεολογίες. Η αρχή έγινε από τα επαναστατικά κινήματα έναντι της εισβολής του Ναπολέοντα, αλλά στην πραγματικότητα όλη η νεότερη ιστορία της Ισπανίας από κει και μετά ήταν γεμάτη αναταραχές, επαναστάσεις και εναλλαγές μεταξύ αναρχίας και επιβολής αυταρχικών καθεστώτων.

Πώς φαίνεται όμως αυτό μέσα από τους χάρτες των επαναστάσεων; Υπάρχει κάποιο κοινό σημείο κάθε φορά που η ισπανική νεολαία ξεσηκώνεται; Ας δούμε την αστρολογική ανάλυση που ακολουθεί στον παρακάτω σύνδεσμο.

H άνοιξη της Ισπανίας

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Σαν σήμερα ξεκίνησε η μάχη της Κρήτης...

Σαν σήμερα, (20 Μαΐου) ξεκίνησε η μάχη της Κρήτης.Την 20η Μαΐου 1941, 06:30 το πρωί ξεκινάει ο βομβαρδισμός του Μάλεμε. Έλληνες, Εγγλέζοι, Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί, υπό την ενιαία διοίκηση του Νεοζηλανδού στρατηγού Φράιμπεργκ, είναι ενημερωμένοι από υποκλοπές για την απόπειρα εισβολής και καίρια τοποθετημένοι στα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Την πρώτη μέρα των επιχειρήσεων οι αλεξιπτωτιστές αποτυγχάνουν πλήρως, καθώς οι αμυνόμενοι τους περιμένουν. Τη δεύτερη μέρα οι Γερμανοί καταφέρνουν να πατήσουν πόδι στο νησί και προοδευτικά αρχίζουν να κυριεύουν τοποθεσίες στα Χανιά και τη Σούδα. Σύντομα, οι Εγγλέζοι πανικοβάλλονται και αποφασίσουν να αποχωρήσουν, χωρίς μάλιστα να ειδοποιήσουν για την εγκατάλειψη του Ηρακλείου. Μετά την κατάληψη της νήσου τα αντίποινα στον κρητικό λαό είναι σκληρά. Ωστόσο, η μάχη της Κρήτης αποδεκατίζει τους αλεξιπτωτιστές της Γερμανίας και πείθει τον Χίτλερ να μην τους ξαναχρησιμοποιήσει ποτέ. Επίσης καθυστερεί για ένα μήνα την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα έναντι της Ρωσίας. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Τι σήμαινε όμως η μέρα αστρολογικά; Φαίνονται τα τεκταινόμενα στα στοιχεία του χάρτη; Δείτε την αστρολογική ανάλυση της ημέρας στον παρακάτω σύνδεσμο...

http://www.astrology.gr/Kosmiki/item/5978-San-shmera-xekinhse-h-machh-ths-Krhths

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ανταπόκριση από το Παγκόσμιο Συνέδριο Αστρολογίας

Σε μία μέρα με καλοκαιρινή σχεδόν ζέστη και με τους δρόμους προς το Caravel από το κέντρο της Αθήνας κλειστούς λόγω της Μαραθωνοδρομίας, φαίνεται ότι και το Συνέδριο επρόκειτο να εκτυλιχτεί σε χρόνο μαραθωνίου. Με διάρκεια πάνω από 8 ώρες το συνέδριο υπήρξε άλλοτε ενδιαφέρον και «ξεσηκωτικό» κι άλλοτε κουραστικό, κυρίως λόγω της αδυναμίας σωστής παρουσίασης κάποιων κατά τα άλλα πολύ ενδιαφερόντων θέσεων.

Το σίγουρο είναι ότι την παρουσία τους στο συνέδριο έκαναν πολλοί ξένοι αστρολόγοι, άλλοι λιγότερο κι άλλοι περισσότερο και έδωσαν την ευκαιρία στους παρισταμένους να δουν άλλες οπτικές γωνίες της αστρολογικής εργασίας, διασταυρώνοντας τις θέσεις που άκουγαν με τις δικές τους απόψεις.

Στα συν του συνεδρίου ο πλουραλισμός των απόψεων αλλά και στα μείον το τόσο πυκνό πρόγραμμα και οι συνεχείς διαλέξεις που σε συνδυασμό με την έλλειψη ερωτήσεων ή στρογγυλών τραπεζιών δε βοήθησαν να ξύσουμε λίγο παραπάνω αυτά που ακούγαμε. Στα θετικά η άρτια οργάνωση με την online μετάφραση και την σχετικά μεγάλη ακρίβεια στην τήρηση του προγράμματος, στα μείον η έλλειψη προειδοποίησης σε κάποιους εισηγητές ότι η διάλεξη τους θα κουράσει.

Τι είπαν όμως οι ομιλητές του συνεδρίου; Και ποιες οι θέσεις τους; Δείτε την ανταπόκριση από το συνέδριο στον παρακάτω σύνδεσμο...

Ανταπόκριση από το Παγκόσμιο Συνέδριο Αστρολογίας

Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Friedrich Nietzsche

Καμιά φορά στη ζωή του στέκεται κανείς τυχερός να πέσει πάνω σε συμπτώσεις. Συμπτώσεις που μάλλον δεν είναι τυχαίες, καθώς ανοίγουν ορίζοντες που δεν ήταν ως τώρ γνωστοί. Τις τελευταίες ημέρες είχα την τύχη να πέσω πάνω σε τρεις τέτοιες συμπτώσεις. Τις ημ/νίες γέννησης του Φρειδερίκου Νίτσε, του Ρέμπραντ αλλά και της ίδρυσης της Βαγδάτης. Κάθε ημ/νία στο δικό της πεδίο και με προοπτική να ανοίξει παράθυρο σε ένα ολόκληρο κόσμο ερμηνείας και γνώσης.

Προς το παρόν σας παραπέμπω στη δημοσίευση του πρώτου άρθρου που αφορά το Φρειδερίκο Νίτσε.

Καλή Ανάγνωση!

Friedrich Nietzsche

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η είσοδος του Άρη στον Ταύρο

Με την είσοδο του Άρη στον Ταύρο φτάνουμε σε μία εβδομάδα μικρής έντασης πριν την ομαλοποίηση που θα φέρει η είσοδος της Αφροδίτης στο ίδιο ζώδιο. Η δύσκολη θέση τόσο του Άρη όσο και της Αφροδίτης στον Κριό θα φέρει μία διάσταση απόψεων που προς στιγμή θα φαίνεται σα να μην μπορεί να γεφυρωθεί. Η αμοιβαία υποδοχή των πλανητών ωστόσο θα λειτουργήσει ως αμοιβαίος σεβασμός στη διαφορετική θέση του άλλου και θα δοθεί το απαραίτητο διάστημα που χρειάζεται για την επίτευξη συμβιβασμών.

Τι μέλλει γενέσθαι όμως για τα δώδεκα ζώδια; Και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην πορεία του μήνα; Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στον παρακάτω σύνδεσμο.

Η είσοδος του Άρη στον Ταύρο

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Αστρολογία και Στατιστική Έρευνα - Οι περίφημες έρευνες του Gaugelin

Στις αστρολογικές σπουδές ένα από τα ονόματα που ακούγεται συχνά στην προσπάθεια των Αστρολόγων να επιβεβαιώσουν στατιστικά την αστρολογική εγκυρότητα είναι το όνομα του ζεύγους Gauquelin. Το ζεύγος Gauquelin διεξήγαγε σημαντικές έρευνες από τη δεκαετία του ’50 και μετά και βοήθησε πολύ στο να δημιουργηθεί μία τάση μεταξύ αστρολόγων και επιστημόνων προς την κατεύθυνση της στατιστικής επιβεβαίωσης της Αστρολογίας.

Να σημειώσουμε ότι κατά την άποψη μας είναι σημαντικό για το Ελληνικό αναγνωστικό κοινό να έρθει σε επαφή με αυτές τις έρευνες για να μπορέσει:

1. να δει ότι ανεξάρτητα της αστρολογικής πραγματικότητας στη χώρα μας υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές προσπάθειες που έγιναν και γίνονται στο εξωτερικό για την στατιστική επιβεβαίωση της Αστρολογίας
2. να μάθει να βλέπει κριτικά τις παραδοχές και τις αστρολογικές απόψεις, χωρίς να θεωρεί ότι είναι κάτι δεδομένο και μεταφυσικά παραδεκτό.
3. να μάθει να αξιολογεί ακόμη και τις ίδιες αυτές τις στατιστικές έρευνες όχι ως ευαγγέλιο, αλλά ως προσεγγιστικές προσπάθειες εύρεσης της αλήθειας

Στα πλαίσια αυτά δημοσιεύουμε την περίληψη της πρώτης από τις τρεις έρευνες που είναι γνωστές ως πειράματα Gaugelin, στον παρακάτω σύνδεσμο.

Αστρολογία και Στατιστική Έρευνα – Οι περίφημες έρευνες του Gauquelin

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Τίτλοι Τέλους για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν

Να λοιπόν που ο καιρός έχει όντως γυρίσματα. Ή τουλάχιστον έτσι δείχνει. Δέκα χρόνια πέρασαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου, τη μέρα που όλος ο κόσμος παρακολούθησε τις σκηνές της πτώσης των Δίδυμων Πύργων, σε ένα «τηλεοπτικό επεισόδιο», που η αμηχανία του καθενός μας αδυνατούσε να σχολιάσει. Μία σιωπή, που κράτησε κάποιες ημέρες, πριν ξαναρχίσουμε – εδώ στην Ελλάδα τουλάχιστον – τις πολιτικές αναλύσεις. Κι αν τότε, παρασυρόμενοι από τον αντιαμερικανισμό μας είπαμε και μία κουβέντα περί του ότι «το αξίζανε», αναρωτιέμαι μετά από δέκα χρόνια και μετά τις «προσευχές - επιδείξεις δύναμης» που άρχισαν να ξεφυτρώνουν στην Αθήνα, αν έχουμε όλη τις ίδιες ακόμη απόψεις.

Όπως και να’ χει όμως, επειδή οι πολιτικές απόψεις είναι προσωπικές κι αυτό που μας ενδιαφέρει εδώ είναι περισσότερο η αστρολογική πλευρά των πραγμάτων, αναρωτήθηκα μόλις διάβασα τα νέα το πρωί, αν τελικά υπάρχει κάποια αστρολογική συνάφεια, ανάμεσα στην 11η Σεπτεμβρίου και τις ημέρες αυτές που έγινε η επιχείρηση εκκαθάρισης του Οσάμα. Έτσι συντάχθηκε το παρακάτω άρθρο, που μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες..

Τίτλοι τέλους για τον Οσάμα Μπιν Λάντεν