Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Στολίζουμε ένα δέντρο για το 2012

Το 2012 πλησιάζει. Κι εμείς σας καλούμε σε μία πρωτοβουλία εορταστική με θετικό πνεύμα.

"Στολίζουμε ένα δέντρο για το 2012" είναι μία απογευματική γιορτή. Καθένας φέρνει μαζί του ένα ... στολίδι. Δίνει και παίρνει τις ευχές τους, γνωρίζεται με άλλους ανθρώπους και ανταλ...άσσει ευχές και θετική ενέργεια. Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 17:00 με δύο ομιλίες:

1. Ο Χρήστος Άρχος μας μιλάει για τις προοπτικές και τις προκλήσεις του 2012 και ανοίγει τη συζήτηση που θα συνεχίσουμε ως το βράδυ κουβεντιάζοντας στα τραπέζια μας μαζί με το ποτό μας.

2. Στις 18:00 η Όλγα Μπασιούδη μας κάνει μία εισαγωγή στη Συστημική Αναπαράσταση και μας παρουσιάζει μία πρόταση για την διεξαγωγή ερευνητικής αναπαράστασης για το 2012 από απλούς ενδιαφερομένους αλλά και αστρολόγους. Με σκοπό τη σύνθεση και σύγκριση των συμπερασμάτων.

3. Και από τις 19:00 και μετά το πρόγραμμα είναι ελεύθερο. Γιορτάζουμε, ευχόμαστε, κουβεντιάζουμε, μιλάμε. Ανταλάσσουμε ευχές, ιδέες και θετική ενέργεια. Και αφήνουμε παρακαταθήκη ό,τι προκύψει κι ότι ωφεληθούμε για το 2012.

Σας καλούμε να έρθετε στην παρέα μας και να μας ευχηθείτε. Φέρνοντας μόνο ένα στολίδι... Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η παρουσία σας μας αρκεί...

Κυριακή, 4 Δεκέμβριος 2011.
Από τις 5:00 μ.μ. μέχρι τις 11:30 μ.μ...
Τοποθεσία Νίκης 44, Σύνταγμα

Περισσότερα στη σελίδα μας όπου μπορείτε να αφήσετε και τις ευχές σας...

http://www.facebook.com/#!/events/144307682338425/

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου

Μία κυβέρνηση χωρίς συμμάχους φαίνεται ότι θα είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου, φίλες και φίλοι, βάσει του ωροσκοπίου ορκωμοσίας της. Από μία άποψη, αν ορκιζόταν στις δύο θα ήταν ακόμη χειρότερα, καθώς θα είχε τον Άρη στην ακμή σχεδόν του 7ου οίκου της. Αντί αυτού έχει τώρα τον Κρόνο. Δεν είμαστε σίγουροι τι είναι καλύτερο από τα δύο, πάντως σίγουρα η εξέλιξη αυτή δε θα είναι η καλύτερη. Δυσπιστία από μέρους των Ευρωπαίων και διάθεση να μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη και να απαλλαγούν επιτέλους από τους περίεργους Έλληνες.


Η κυβέρνηση από την άλλη θα είναι και αυστηρή προς το εξωτερικό και θα προσπαθήσει να είναι τυπική στα καθήκοντα της. Χωρίς μεγάλες κορώνες και χωρίς πολλές διακηρύξεις.

Το αποτέλεσμα πάντως της θέσης του Κρόνου θα είναι ευθέως απεικονιζόμενο στο Μεσουράνημα της κυβέρνησης, με άλλα λόγια στη δημόσια εικόνα της. Από την άλλη θα μπορούσαμε βέβαια και να πούμε ότι η παρουσία του Κρόνου δείχνει τη σοβαρότητα του νέου πρωθυπουργού και το νέο ύφος σοβαρότητας που θέλει η κυβέρνηση να δείξει προς τα έξω.

Τα δύσκολα έρχονται από την παρουσία του Ποσειδώνα στον 11ο οίκο που θα δυσκολέψει τη συλλογική δουλειά (άλλο θα πράττει η αριστερά κι άλλο η δεξιά), ενώ και στον 12ο οίκο η παρουσία του Ουρανού δεν μπορεί να αποκλείσει ξαφνικά γεγονότα που θα έχουν αντίκτυπο στο κοινοβούλιο (Ουρανός κυβερνήτης 11ου).

Ερμής και Αφροδίτη από την άλλη είναι στον 8ο οίκο δείχνοντας τη διαπραγματευτική προσπάθεια για τη διασφάλιση πόρων.

Ο δε Δίας στον 1ο οίκο, αν και θετικός, είναι ανάδρομος και μακριά και σε άλλο ζώδιο από τον ωροσκόπο. Κυβερνά τον 9ο οίκο, δείχνοντας το νομοθετικό έργο, που λόγω της αναδρομής είναι στην ουσία εκκρεμότητα του παρελθόντος. Η παρουσία του Πλούτωνα στον 9ο είναι άλλη μία επιβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια ανεξαρτησίας για το τι πρέπει να νομοθετηθεί.

Θετικό πρότυπο πολιτισμικά πάντως αναμένεται να δώσει η παρουσία της νέας κυβέρνησης καθώς ο «ευγενής» Άρης στην Παρθένο θα εκδηλωθεί στο πολιτισμικό πεδίο του 5ου οίκου.
Τελειώνοντας αξίζει να αναφερθούμε στον άξονα των Δεσμών που όντας στον άξονα 2-8 δείχνει – τι άλλο – το ζητούμενο, δηλαδή το κλείσιμο εκκρεμοτήτων στη συλλογή φόρων και εισοδημάτων αλλά και την προσπάθεια εκταμίευσης νέων δανείων.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Σεμινάριο Επιμόρφωσης: Βασικές Αρχές Επιχειρηματικότητας

Αγαπητοί φίλοι,

μια και η εποχή μας απαιτεί πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των πολλών οικονομικών μας προβλημάτων αλλά και μία πίεση από μέρους μας για να κατανοήσει καθένας από μας ότι υπάρχει ανάγκη για συλλογική και προσωπική αλλαγή, αποφασίσαμε να εμπλακούμε και σε άλλες δραστηριότητες εκτός από την καθαρή αστρολογία.

Για το λόγο αυτό ξεκινήσαμε μία προσπάθεια να στηρίξουμε θέματα επιχειρηματικότητας, ανεργίας και διαδικτύωσης επαγγελματιών και ειδικών στον τομέα τους. Δημιουργήσαμε στο facebook την Ομάδα Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών Υποστήριξης και Επιμόρφωσης ( http://www.facebook.com/event.php?eid=218403568227523#!/groups/222911301106745/ ) και προχωρήσαμε στο σχεδιασμό δράσεων που να αναδεικνύουν την ελληνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία.

Στα πλαίσια αυτά και σε συνεργασία με το σύμβουλο επιχειρήσεων κο Γιάννη Τριανταφύλλου διοργανώνουμε σεμινάριο επιμόρφωσης με θέμα τις Βασικές Αρχές Επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα θα είναι συνολικής διάρκειας 15 ωρών επιμόρφωσης, θα αναπτύσσεται σε έξι εργαστηριακές διαλέξεις, διάρκειας 2.5 ωρών κάθε μία (6 εβδομάδες συνολικά) και θα κινηθεί στους 5 άξονες που αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των έξι διαλέξεων θα έχει ως εξής:

1. Εισαγωγή - Ορισμοί - Γνωριμία Ομάδας
2. Σύλληψη επιχειρηματικής ιδέας (σύλληψη, επεξεργασία, δοκιμή)
3. Προϊόν (Σχεδίαση, Υλοποίηση Προτύπου, Λανσάρισμα)
4. Οργάνωση Επιχειρηματικού Μοντέλου (Διαδικασίες)
5. Υλοποίηση Επιχειρηματικού Μοντέλου (Marketing, Πωλήσεις, Υποστήριξη)
6. Ικανοποίηση Πελάτη/Διαρκής Βελτίωση (Παράπονα & Λύσεις, Βελτίωση, Μετρήσεις)

Κάθε διάλεξη θα είναι διάρκειας 2.5 ωρών με πρώτη προτεινόμενη μέρα την Τετάρτη και δεύτερη την Δευτέρα. Το σεμινάριο θα ξεκινήσει καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 21 Νοεμβρίου, εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη πληρότητα για την αποτελεσματική διεξαγωγή του. Λόγω της εργαστηριακής του δομής (θα υπάρχουν διαδικασίες role play, κλπ), οι ομάδες θα πρέπει να έχουν ένα ιδανικό μέγεθος 10 ατόμων.

Το αρχικό κόστος του προγράμματος είναι 150 ευρώ. Ωστόσο για λόγους promotion και λόγω των συνθηκών των καιρών μας, συμφωνήσαμε σε κάποιες ειδικές τιμές για το χώρο μας. Έτσι το κόστος συμμετοχής θα είναι 90 ευρώ, ενώ για τους ανέργους με κάρτα ΟΑΕΔ και τους νέους κάτω των 25 ετών θα υπάρχει ειδικό κόστος της τάξης των 50 ευρώ.

Κράτηση θέσεων γίνεται με μία μικρή προκαταβολή της τάξης των 20 ευρώ, που επιστρέφεται σε περίπτωση μη πληρότητας για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου. Το ποσό των 20 ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί στο λογαριασμό μας στην Alpha Bank ( 142 00 2310 017535 ), ενώ παράλληλα θα χρειαστεί να μας στείλετε και ένα προσωπικό μήνυμα στο vpapadolias@gmail.com με το ονοματεπώνυμο σας και την απόδειξη της κατάθεση σας.

Σε περίπτωση που συμπληρώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων το σεμινάριο μας θα ξεκινήσει στις 21 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα, ενώ για τις υπόλοιπες συναντήσεις θα υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των συμμετεχόντων (εάν θα τηρηθεί δηλαδή η ίδια ημέρα).

Για περαιτέρω πληροφορίες, διευκρινίσεις είμαστε στη διάθεση σας στο vpapadolias@gmail.com ή στο 211-0136564 κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:30 με 20:30 καθώς και στη διεύθυνση της εκδήλωσης στο facebook
http://www.facebook.com/event.php?eid=218403568227523#!/event.php?eid=218403568227523