Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Δεσμοί της Σελήνης: Κοιτάζοντας ή Ψηλαφώντας τη διεύρυνση της Συνείδησης


Συνηθίζουμε να συνδέουμε τους Δεσμούς με το Κάρμα. Γιατί όμως να μην τους συνδέουμε και με τις Μυήσεις; Υπάρχουν αρκετές προσεγγίσεις στην Αστρολογία που συνδέουν τους Δεσμούς με μελλοντικές ή παρελθοντικές προσεγγίσεις. Ο Δρακωνικός χάρτης για παράδειγμα μας δείχνει πώς θα ήταν ο εαυτός μας, εάν ο Βόρειος Δεσμός επέστρεφε στην κοσμική μηδενική μοίρα του Κριού και επομένως επιστρέφαμε στην συλλογική οντότητα. Οι Δεσμοί έτσι κι αλλιώς δείχνουν τη σύνδεση ατομικού και συλλογικού και πώς κανείς τοποθετείται στο ρεύμα καθόδου ψυχών που ανήκει. Βλέποντας ένα Δρακωνικό χάρτη, είναι σαν να κοιτάζουμε ανάγλυφα ποιος θα ήταν ο εαυτός μας, εάν ακολουθούσαμε το μονοπάτι του Βόρειου Δεσμού για να επιστρέψουμε "πίσω".

Πώς θα μας φαινόταν; Ξένο; Γνωστό; Οικείο;
Η συνέχεια στο http://www.newageastrology.gr

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Τι δείχνει η Σελήνη για το σε ποιους θα θέλαμε να μοιάσουμε;

H Σελήνη εκτός των άλλων χαρακτηριστικών που της έχουν αποδοθεί συνδέεται και με το περιβάλλον εκείνο που αισθανόμαστε ασφάλεια. Όμως τι συνέπειες έχει η επιδίωξη της ασφάλειας στον ψυχισμό μας; Η βασική συνέπεια έχει να κάνει με την προσπάθεια μας να "μοιάσουμε" σ' αυτούς στους οποίους θέλουμε να ανήκουμε.

Έτσι η Σελήνη μπορεί να ερμηνευτεί και ως "σε ποιους θέλουμε να μοιάσουμε"; Σε ποια ομάδα θα θέλαμε να μπούμε και γι' αυτό πρέπει να γίνουμε σαν κι αυτούς; Σαν τις "μυστικές εταιρίες" που βλέπουμε στα αμερικανικά έργα στα κολλέγια καθένας από μας θέλει να μπει σε μία τέτοια οργάνωση και προσπαθεί να έρθει όσο γίνεται πιο κοντά. Η θέση της Σελήνης σε ζώδίο μπορεί να μας δείξει ποιοι είναι αυτοί στους οποίους προσπαθούμε να μοιάσουμε.

Αν η Σελήνη μας είναι στον Κριό θα προσπαθήσουμε να μοιάσουμε σε όλους αυτούς που ήταν αυτοδημιούργητοι. Θα τους θαυμάζουμε και θα θέλουμε να γνωρίσουμε κάποιον από αυτούς. Όπου βρίσκονται σημαντικοί τέτοιοι άνθρωποι θα πλησιάζουμε και μεις και θα τους κοιτάμε με θαυμασμό μέσα στα μάτια. Ελπίζοντας να μας μάθουν τα μυστικά τους.

Αν η Σελήνη μας είναι στον Ταύρο θα θέλουμε να μοιάσουμε σε ανθρώπους σταθερούς στις θέσεις και τις απόψεις τους και επιτυχημένους επαγγελματικά. Δε θα μας ενδιαφέρει τόσο η δόξα, όσο το πόσο καλά έχουν αυτοί οι άνθρωποι σταθεροποιήσει τη ζωή τους και πόσο στηρίζουν τους άλλους. Θα εκτιμούμε την αξιοπιστία και τη σταθερότητα. Θα θαυμάζουμε π.χ .τα αφεντικά που δε διστάζουν να στηρίζουν τους εργαζομένους τους.
Και τα υπόλοιπα ζώδια; Η συνέχεια στο https://newageastrologymagazine.com/

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Η σημασία των κυβερνητών και των χορηγών στην ερμηνεία ενός πλανήτη σε οίκο

Με αφορμή το σεμινάριο του Σαββατοκύριακου φίλες και φίλοι αξίζει να μιλήσουμε σήμερα για τη σημασία του κυβερνήτη του οίκου και του χορηγού. Είναι ένα ζήτημα που συχνά το μπερδεύει ο σπουδαστής της αστρολογίας και δεν μπορεί εύκολα να καταλάβει πώς βοηθούν στην ερμηνεία ενός γενέθλιου πλανήτη σε οίκο. Για να μπορέσουμε λοιπόν να το εξετάσουμε κάπως παραστατικά θα το πούμε με ένα παράδειγμα.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι θέλουμε να πάμε να κάνουμε ένα σεμινάριο στη Θεσ/νίκη. Είμαστε αστρολόγοι, θεραπευτές ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο και μας έχουν προσκαλέσει να κάνουμε ένα σεμινάριο. Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που επηρεάζουν την έκβαση αυτού του σεμιναρίου.

α. πρώτος παράγοντας είναι η δική μας ικανότητα. Είναι αυτό που στην αστρολογία λέμε τίτλους. Έχουμε επαρκή γνώση του αντικειμένου; Ή είμαστε άσχετοι;

β. δεύτερος παράγοντας είναι οι συνεργάτες μας. Αυτές είναι οι όψεις. Μας επιτρέπει η γυναίκα μας ή το αφεντικό μας να πάμε να κάνουμε το σεμινάριο ή μας βάζουν εμπόδια;

γ. τρίτος παράγοντας είναι αυτός που μας έχει ζητήσει να πάμε. Είναι ο κυβερνήτης του οίκου. Είναι επιβοηθητικός προς το σκοπό μας ή μας δυσκολεύει; Θα έχει φροντίσει να μαζέψει κόσμο; Θα έχει οργανώσει σωστά το χώρο; Τι εποπτικά μέσα θα μας δώσει; Κι εδώ βεβαίως παίζουν ρόλο και οι όψεις του κυβερνήτη γιατί επηρεάζουν αυτό το αποτέλεσμα (π.χ. η γυναίκα του οικοδεσπότη μπορεί να γκρινιάζει που μας έχει κάνει τόσες παροχές).

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες; Η συνέχεια στο http://www.newageastrology.gr
( http://newageastrology.forumotion.com/t873-topic )

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Έναρξη Κύκλου Σεμιναρίων: Η ερμηνεία του γενέθλιου χάρτη

O επόμενος κύκλος σεμιναρίων μας για το Μάιο και τον Ιούνιο θα ξεκινήσει στις 17 Μαίου, ημέρα Παρασκευή στις 19:00 το απόγευμα. Θέμα η ερμηνεία του γενέθλιο...υ χάρτη.

Στο σεμινάριο θα διδαχτούν μέθοδοι ανάλυσης του γενέθλιου χάρτη, εντοπισμού δυνατών και αδύνατων σημείων του χαρακτήρα και της προσωπικότητας, ανάλυσης περιβάλλοντος αλλά και έμφυτων τάσεων δραστηριότητας στους διάφορους τομείς δράσης του ατόμου (επάγγελμα, σχέσεις, οικονομική δραστηριότητα, τέχνες, δημιουργικότητα, συνεργασίες, κλπ).

Ο κύκλος είναι κατάλληλος για όσους θέλουν να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους στην ερμηνεία του γενέθλιου χάρτη και να έχουν ένα solid background στην ερμηνεία τους. Στο τέλος του δίμηνου κύκλου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Τα σεμινάρια θα γίνουν στη νέα μας διεύθυνση, Λέκκα 3-5 Σύνταγμα και οι ώρες παρακολούθησης θα είναι κάθε Παρασκευή 19:00 με 21:00 το απόγευμα...

Δυνατότητα παρακολούθησης και μέσω Skype...
Διοργάνωση: Χώρος Σεμιναρίων – Νίκης 44
Νέα διεύθυνση: Λέκκα 3-5 στο Σύνταγμα, 4ος όροφος,
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6945.807566