Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ: Νέο Περιοδικό Αστρολογίας

Έφτασε κοντά Σεπτέμβρης κι όπως σας είχαμε υποσχεθεί, φίλες και φίλοι, έχουμε πολλά σχέδια κατά νου για την ανάπτυξη της Αστρολογίας στη χώρα μας. Σαν πρώτο βήμα ξεκινούμε τη νέα σεζόν με μία νέα εκδοτική προσπάθεια. ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ. Το περιοδικό που θα εκδίδεται με την υποστήριξη των Φίλων Αστρολογίας Ελλάδος. Το 1ο τεύχος του περιοδικού θα κυκλοφορήσει μέσα στον Σεπτέμβριο. Μείνετε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε για την εκδήλωση της 1ης παρουσίασης του.
 

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Οι διελεύσεις, οι ανοχές και η θεωρία των πιθανοτήτων

Στην αρχή ξέραμε για τις διελεύσεις. Όταν ο Άρης πιάσει τον Κρόνο σου κάτι θα πάθεις από ατύχημα. Κι όταν ο Κρόνος πιάσει τον Ήλιο σου, μάλλον θα αρρωστήσεις. Μετά μας είπαν ότι υπάρχει και κάτι που λέγεται Ανοχές κι ότι το γεγονός δε θα συμβεί πάντα στην ώρα του αλλά λίγο πιο πριν ή λίγο αργότερα. Ναι, αλλά πόσο αργότερα, απάντησαν οι σπουδαστές της Αστρολογίας και μεις τους κοιτάγαμε σιωπηλοί. Πολλοί προσπάθησαν να βρουν άλλες λύσεις. Θα γίνει το γεγονός είπαν, αν φαίνεται και στα προοδευτικά (ναι, αλλά γιατί συχνά γίνεται κάτι μόνο με διελεύσεις, χωρίς το προοδευτικό να δείχνει κάτι δε μας λένε). Άλλοι ερμήνευσαν τις διελεύσεις διασταλτικά (όχι η ηλιακή επιστροφή δεν είναι ψυχολογικός χάρτης, άρα μία διέλευση εκεί, δεν είναι διαρκής, αλλά στιγμιαία. Κι ότι υπάρχει εκεί είναι εν δυνάμει γεγονός που θα ενεργοποιηθεί από διέλευση, πρόοδο ωροσκόπου ή επιστροφή ανάδρομου πλανήτη). Εντέλει όμως πώς δουλεύουν τελικά οι διελεύσεις; Και πόσο καιρό θα ψαχνόμαστε για το ποιες είναι οι ανοχές;

Την απάντηση μας τη δίνει στην ουσία η Bernadette Brandy. Οι διελεύσεις αγαπητοί δεν ενεργοποιούνται όλες την ίδια στιγμή. Ενεργοποιούνται όταν τις απορροφήσει ο οργανισμός μας. Είμαι τυχερός να συμβαδίζω στη ζωή με πρόσωπο που πιάνει τις αλλαγές Σελήνης 3 μοίρες πριν γίνουν. Σας το λέω εκ πείρας. Άλλοι οργανισμοί δεν έχουν τέτοια ενεργειακή ευαισθησία. Έχουν το τοίχος του εγώ τους ή το μπλοκάρισμα το ενεργειακό και δεν περνάει μέσα η διέλευση παρά μόνο αν συντελέσουν κι άλλοι παράγοντες. Όμως προσέξτε, υπάρχει μία εξαίρεση. Αν μαζευτούν πολλές διελεύσεις ταυτόχρονα, τότε το χτύπημα δεν αποφεύγεται. Αν έχεις παιδί μου κι Άρη και Κρόνο και Πλούτωνα σε όψη με τον Ήλιο σου, δεν πιάνει καμία άμυνα.

Λοιπόν, ναι, οι διελεύσεις θέλουν το χρόνο τους. Και τι είναι στ' αλήθεια οι ανοχές; Μήπως είναι αυτό που στη Στατιστική λέμε σταθερή απόκλιση; Μήπως μας δείχνουν σε ποιο διάστημα μέσα η πιθανοθεωρητική συνάρτηση της διέλευσης πέφτει στο 95% των μετρήσιμων γεγονότων; Μπορεί λοιπόν κανείς ποτέ να είναι απόλυτα σίγουρος για τις διελεύσεις; Όχι, εκτός αν μαζευτούν πολλές. Γιατί τότε τα κύματα ενέργειας που συμβάλλουν όλα σε ένα σημείο είναι πολύ δύσκολο να μην εκδηλωθούν σε μία "σφραγίδα" πάνω στο φυσικό πεδίο.

Αυτά περί διελεύσεων λοιπόν και καλές προβλέψεις...