Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Σεμινάριο: Εισαγωγή στην Εσωτερική Παράδοση της Δύσης


Σεμινάριο: Εισαγωγή στην Εσωτερική Παράδοση της Δύσης

Ποιες είναι οι απαρχές αυτού που σήμερα ονομάζουμε Εσωτερική Παράδοση της Δύσης; Ποια τα συστήματα πάνω στα οποία βασίστηκε η σημερινή Εσωτερική Σύνθεση που υπάρχει στο Δυτικό Κόσμο; Το... σεμινάριο θα προσπαθήσει να δώσει τις βασικές αρχές των συστημάτων που οδήγησαν στη σημερινή Μεταφυσική Σύνθεση της Δύσης. Και να βάλει σε μία σειρά σκόρπιες πληροφορίες που κυκλοφορούν σε εκδόσεις και διαδίκτυο. Ιδανικό για το Σπουδαστή που ξεκινά τώρα, αλλά και για όποιον θέλει να συμπληρώσει τις γνώσεις του ή να πάρει κάποιες νέες προσλαμβάνουσες.

Θέματα που θα "αγγίξει" το σεμινάριο μεταξύ άλλων είναι τα εξής:

1. Μυστήρια του αρχαίου κόσμο (Αίγυπτος, Σολωμών, Μίθρας)
2. Ερμητική Σύνθεση (Χριστιανοί, Γνωστικοί, Πλατωνικοί, Στωικοί, αρχές της Καμπαλλά)
3. Ερμητική Σύνθεση (2ο μάθημα)
4. Μεσαιωνική Μαγεία, Αλχημεία και Αναζήτηση, Τροβαδούροι και Κύκλος του Κάμελοτ, Δάντης, Καμπαλλά
5. Μεσαιωνική Μαγεία (2ο μάθημα)
6. Αναγέννηση, Τζορντάνο Μπρούνο και Καμπανέλα, Τζον Ντη και Ροδόσταυροι, Ιάκωβος Μπαίμε
7. 17ος αιώνας, Τέκτονες, Μαρτινιστές, Σβέντεμποργκ, απαρχές του Πνευματισμού
8. 19ος αιώνας, Πνευματισμός, Ψυχικά Φαινόμενα, Ελιφάς Λεβί, Ταρώ, Θεοσοφική Εταιρία, Τάγμα της Χρυσής Αυγής
9. Ψυχανάλυση, New Age, Αλίκη Μπέιλη, Καρλ Γιουνγκ, Ντιόν Φόρτσουν και Εταιρία του Εσωτερικού Φωτός, Μάνλυ Χωλ, Κάρλος Καστανέντα, Αστρική Προβολή, Ασατζιόλι.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Πέμπτη στις 19:00 στη διεύθυνση Λέκκα 3-5, Σύνταγμα, 4ο όροφος, κουδούνι Βασίλης Παπαδολιάς.

Έναρξη μαθημάτων 13 Φεβρουαρίου 2014.

Αρχικά προϋπολογισμένη διάρκεια σεμιναρίου 9 βδομάδες. Εφόσον το θέλουν οι μαθητές η διάρκεια μπορεί να παραταθεί ένα μήνα ακόμη για να αναπτυχθούν περισσότερο κάποια θέματα.

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ ανά μήνα (Πληρωμή στο 1ο, 5ο και ενδεχομένως 9ο μάθημα, εάν γίνει)

Για πληροφορίες, κρατήσεις: 6945.807566 ή στο vpapadolias@gmail.com

Κάντε έγκαιρα την κράτηση σας, γιατί ο χώρος έχει θέσεις περιορισμένες.
 
 

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Η Είσοδος του Ήλιου στον Υδροχόο


Με ωροσκόπο Αιγόκερω και τον Ήλιο στον 1ο οίκο του χάρτη εισέρχεται για τις συντεταγμένες της Ελλάδας ο Ήλιος στον Υδροχόο. Ένας αδύναμος παραδοσιακά Ήλιος, που μπορεί όμως να ευνοήσει τη συλλογική δράση, καθώς κανένας - για το μήνα αυτό τουλάχιστον - δε δείχνει τη διάθεση να διεκδικήσει οφίτσια.
 
Η αντίθεση του Δία με Αφροδίτη και Πλούτωνα και η επαφή του μάλιστα και με το μεσοδιάστημα τους είναι πάντως ένας βασικός σχηματισμός στο χάρτη. Η αντίθεση ως αντίθεση δίνει τον τόνο των δύο τάσεων αυτή την περίοδο, της μιας που επικροτεί το συναισθηματικό δέσιμο και της άλλης που επικροτεί το γράμμα του νόμου.
 
Η πλανητική εικόνα που σχηματίζεται από τον Δία που αγγίζει το μεσοδιάστημα τους υποδηλώνει ότι η αδράνεια και η αφέλεια της μίας πλευράς ενδεχομένως να αφήσει χώρους για την παρασκηνιακή δράση της άλλης.
 
Πλανητική εικόνα σχηματίζει ωστόσο και με το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Ουρανού ο Δίας, δείχνοντας απότομες αλλαγές σχέσεων και συνεργασιών. Ωστόσο μια που όλα αυτά γίνονται με Αφροδίτη ανάδρομη, είναι πιθανόν να αποτελούν απλά καπρίτσια της κακομαθημένης φιλοδοξίας μας και να εξαφανιστούν - ας ελπίσουμε - με την ορθοδρόμηση της.
 
Άλλη σημαντική επίδραση στο χάρτη είναι η αντίθεση Σελήνης/Χείρωνα που ενισχύει την ανασφάλεια λόγω έλλειψης προγραμματισμού, ιδιαίτερα που η 135άρα όψη με τον Ήλιο δε βοηθάει τη Σελήνη βρει κάπου ένα στιβαρό ηγέτη, οπότε τον αναζητά - δυστυχώς - στη σύνοδο Αφροδίτης/Πλούτωνα.
 
Ο Κρόνος από την άλλη φρενάρει μέσω του ενάμισι τετραγώνου του την εξέλιξη του Ουρανού, ενώ ο Άρης και η Αφροδίτη συνεχίζουν να τσακώνονται για το πώς και το πρέπει και ο .Άρης επηρεαζόμενος από Ποσειδώνα και Χείρωνα δυσκολεύεται να δει μέχρι πού πρέπει να το τραβήξει το σκοινί και πληγώνει τους άλλους λεκτικά (Ζυγός=αέρας).
 
Θετική η συνεισφορά της όψης Δία/Χείρωνα πάντως στην παραδοχή των λαθών μας, του τριγώνου Ερμή/Άρη στην εύρεση λύσεων σε διαμάχες και του τριγώνου Βόρειου Δεσμού με τον Ποσειδώνα στο να μη χαθεί το όραμα μιας συλλογικής δράσης. Προσωρινά πάντως το τετράγωνο Ήλιου/Βόρειου Δεσμού δείχνει ότι οι ενέργειες της ηγεσίας δε θα οδηγήσουν, παρά τη φαινομενική συλλογικότητα του ζωδίου σε εμπέδωση της ομαδικότητας. Για κάποιο λόγο αυτή την εποχή η ομαδική δράση προτιμά να είναι επιλεκτική και για λίγους, αντί ανοικτή στον κόσμο και για τους πολλούς και η επιλογή μεταξύ των δύο θα είναι ανάγλυφη αυτό το μήνα.
 
Αφήσαμε για το τέλος το σχηματισμό YOD μεταξύ Ερμής, Δία και Σελήνης για να πούμε ότι δεν πρέπει να αποκλειστούν ασθένειες ή νευρώσεις στην προσπάθεια μας να αντιμετωπίσουμε εκείνους τους άλλους που χαμένοι - κατά τη δική μας αντίληψη - στην ανασφάλεια τους ή την κοντόφθαλμη και γραφειοκρατική αντιμετώπιση, δεν καταφέρνουν να δουν το γενικότερο όραμα. Είναι ένα παιχνίδι ισορροπιών που άλλοι θα το αντέξουν κι άλλοι όχι.