Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Η ερμηνεία του χάρτη και τα επίπεδα προσέγγισης του βάσει της εστίασης της συνείδησης του αστρολόγου

Κάθε ερμηνεία ενός χάρτη περιέχει επίπεδα προσέγγισης που ξεκινούν από το πολύ απλό στο πιο περίπλοκο. Για τους αρχάριους το σχήμα, Πλανήτης -> Ζώδιο -> Οίκος είναι ήδη υπέρ αρκετό. Οι πιο προχωρημένοι εισάγουν στην εξίσωση τις Όψεις, τις Μοίρες, τη Λίλιθ, τους Δεσμούς και κάποιους Αστεροειδείς. Οι κρυφές πλευρές ενός χάρτη όμως, αυτές δηλαδή που δε φαίνονται με το πρώτο μάτι, είναι συνήθως αυτές που μας φέρνουν το απρόβλεπτο γεγονός, αυτό που δεν περιμέναμε. Κι αυτές θα πρέπει να τις ψάξουμε σε πιο προχωρημένες τεχνικές, όπως στα μεσοδιαστήματα, τους κλήρους, τις αντισκιές και τις ιδιοσυναστρίες.

Επιπλέον, ακόμη κι όταν εντοπιστούν οι λεγόμενοι σημειοδότες του γεγονότος, η ερμηνεία ως ερμηνεία επίσης μπορεί να επιδέχεται πολλαπλές προσεγγίσεις. Ένας πολύ καλός μπούσουλας είναι να προσπαθεί ο σπουδαστής πάντα να βρίσκει τουλάχιστον 7 ερμηνείες, όσες και τα 7 κλειδιά κατανόησης του κόσμου (χημικό, βιολογικό, ψυχολογικό, γεωμετρικό, αλγεβρικό, μυθολογικό/θρησκευτικό και φιλοσοφικό). Έτσι ένας Άρης/Κρόνος πρέπει να ερμηνευτεί τουλάχιστον 7 φορές και η τελική εκδήλωση του γεγονότος σχετίζεται με το πεδίο που είναι εστιασμένος τόσο ο εξεταζόμενος όσο και οι άνθρωποι γύρω του.

Φανταστείτε τότε ένας πελάτης να επισκέπτεται ένα αστρολόγο. Και ο αστρολόγος να είναι συνειδησιακά εστιασμένος στο άλφα επίπεδο, ενώ ο πελάτης στο βήτα. Στην περίπτωση αυτή ο ένας μιλάει στο ένα κλειδί κι ο άλλος στο άλλο και δεν έχουμε συνεννόηση μεταξύ τους, αλλά "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".

Τα παραπάνω όμως επηρεάζουν και το πώς θα πρέπει να διαβάζουμε τις γενικές προβλέψεις. Έτσι όταν διαβάζετε προβλέψεις στο Facebook για τον Άρη/Κρόνο ή για οποιαδήποτε πλανητική εξέλιξη, να θυμάστε πάντα, ότι η ερμηνεία που διαβάζετε εξαρτάται από το πεδίο που είναι εστιασμένος συνειδησιακά ο αστρολόγος. Το πεδίο αυτό δε, συνήθως είναι ένα, άντε δύο. Σπανίως καταφέρνει να εστιάζεται ο αστρολόγος σε 3 πεδία και σπανιότερα σε περισσότερα, είτε λόγω δικής του αδυναμίας, είτε έλλειψης χώρου και χρόνου. Άρα όλες οι προβλέψεις που διαβάζετε είναι α) υποκειμενικές και β) μερικές στην προσέγγιση τους. Το όλον που τις περιέχει όλες αυτές, θα πρέπει να το συντάξετε μόνοι σας.

Η εύρεση του πεδίου εστίασης της συνείδησης είναι κάτι που δε βρίσκεται απαραίτητα από τους οίκους του χάρτη.  Για παράδειγμα ο 2ος σε μία ερμηνεία θα μπορούσε να είναι; Το φυσικό σώμα; (χημικό κλειδί), η διάθεση για σεξ (βιολογικό κλειδί), οι αξίες που σχετιζόμαστε με τους άλλους; (ψυχολογικό κλειδί), ο τρόπος που τακτοποιούμε τις γνώσεις μας και τις μετατρέπουμε σε δεξιότητες (γεωμετρικό κλειδί), ο τρόπος που παράγουμε ιδέες αντικρίζοντας το συμμετρικό και το ωραίο (αλγεβρικό κλειδί), η μητρική φιγούρα που μας συνοδεύει και συμπαρίσταται στις επιλογές μας (θρησκευτικό κλειδί) ή η έννοια της σύνθεσης; Όλα αυτά είναι 2ος οίκος. Πώς θα μπορούσε να εντοπίσει κανείς σε ποιο πεδίο θα γίνει η υλοποίηση;

Χρειάζεται λοιπόν ο αστρολόγος να έχει κάποιου είδους ικανότητες ή κλειδιά για να εντοπίσει το επίπεδο ερμηνείας. Κι αυτό όπως λένε και άλλοι συνάδελφοι είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα στην αστρολογία.