Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ακτίνες, Πλανήτες, Χρώματα και Ενεργειακά Κέντρα

Ακτίνες, Πλανήτες, Χρώματα και Ενεργειακά Κέντρα

Για όσους ασχολούνται με τα ενεργειακά κέντρα και τους χρωματισμούς της αύρας αξίζει να πούμε ότι η αντιστοίχιση των ακτίνων με πλανήτες, χρώματα και ενεργειακά κέντρα στην Εσωτερική Αστρολογία διαφέρει από άλλα συστήματα που μπορεί να έχετε διαβάσει.

...
Αναλυτικότερα:

Η 1η ακτίνα αντιστοιχίζεται στο Κέντρο της Κεφαλής, επηρεάζεται από τον Ήφαιστο (ιερός) και τον Πλούτωνα (μη ιερός) και έχει χρώμα Κόκκινο της Φωτιάς.

Η 2η ακτίνα αντιστοιχίζεται στο Κέντρο της Καρδιάς, επηρεάζεται από το Δία (ιερός) και τον Ήλιο (μη ιερός) και έχει χρώμα Βαθύ Μπλε (της νύχτας)

Η 3η ακτίνα αντιστοιχίζεται στο Κέντρο του Λαιμού, επηρεάζεται από τη Γη (μη ιερή) και τον Κρόνο (Ιερός) και έχει χρώμα Πράσινο της Φύσης.

Η 4η ακτίνα αντιστοιχίζεται στο Κέντρο της Βάσης, επηρεάζεται από τον Ερμή (ιερός) και τη Σελήνη (μη ιερή) και έχει χρώμα Κίτρινο.

Η 5η ακτίνα αντιστοιχίζεται στο Κέντρο ανάμεσα στα Φρύδια, επηρεάζεται από την Αφροδίτη (ιερός) και έχει χρώμα Πορτοκαλί.

H 6η ακτίνα αντιστοιχίζεται στο Ηλιακό Πλέγμα, επηρεάζεται από τον Άρη και τον Ποσειδώνα και έχει σαν χρώματα το Μπλε του ουρανού, το Ροζ και το Κόκκινο που πλησιάζει στο Ροζ (φούξια).

Η 7η ακτίνα αντιστοιχίζεται στο Ιερό Κέντρο, επηρεάζεται από τον Ουρανό και έχει σαν χρώμα το Βιολετί.

Οι αντιστοιχίες αυτές διαφέρουν αρκετά από άλλα συστήματα (Βεδδικό, Καμπάλα), κλπ, οπότε ο σπουδαστής καλό είναι να μην ξενίζεται, αν δει μεγάλες διαφορές. Θα πρέπει να σκεφτεί και να διαλογιστεί πάνω τους και να δει αν μπορεί να βρει σημεία συνάφειας ή κατηγοριοποίησης (πότε ισχύει το ένα και πότε το άλλο).

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

H τυπολογία των Ακτίνων

Οι ακτίνες ως αστρολογική λογική είναι μία νέα κατάσταση στην πρακτική, καθημερινή αστρολογία. Μέχρι τώρα ήταν αντικείμενο κυρίως όσων ασχολούνταν με την εσωτέρα θεραπευτική και ελάχιστα είχαν χρησιμοποιηθεί στην καθημερινή πρόβλεψη. Ωστόσο οι ακτίνες είναι πολύ απλές στην κατανόηση τους και συχνά βοηθούν ακόμη και τους αρχάριους να μπουν πιο εύκολ...α στο κλίμα της αστρολογίας. Δε χρειάζεται μεγάλη ...επιστήμη για να καταλάβει κανείς περί τίνος πρόκειται. Οι ακτίνες μπορούν να ερμηνευτούν άλλωστε για όποιον ξέρει ήδη τα ζώδια ως συνάφειες. Όπως γνωρίζουμε τα στοιχεία, τις ποιότητες, κλπ, ομοίως οι ακτίνες θα μπορούσαν να θεωρηθούν (αν και είναι μία απλοποιημένη εικόνα) ως επιπλέον συνάφειες που ενώνουν κάποιες συγκεκριμένες τριάδες ζωδίων. Όμως την ίδια στιγμή είναι και πάρα πολύ απλές στην εφαρμογή τους στην καθημερινότητα. Δεν είναι δύσκολο να εξηγήσει κανείς σε κάποιον τι σημαίνει π.χ. η τυπολογία των ακτίνων (όπως αντιστοίχων και των ζωδίων). Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κανείς ότι στην καθημερινή ζωή ο άνθρωπος της 1ης ακτίνας γίνεται συνήθως πολιτικός ή ιδρύει κάποιου είδους οργανισμό (π.χ. επιχείρηση), της 2ης δάσκαλος ή κάποιου είδους θεραπευτής της 3ης έμπορος ή επιχειρηματίας, της 4ης καλλιτέχνης ή κάποιου είδους designer, της 5ης επιστήμονας ή τεχνοκράτης, της 6ης "στρατιώτης" με την έννοια ότι ακολουθεί συνήθως και βοηθά στην εμπέδωση μίας ιδέας και της 7ης "εργάτης" με την έννοια της επακολούθησης μία συγκεκριμένης φόρμας στη δουλειά του που την επαναλαμβάνει διαρκώς. Είναι μία απλή τυπολογία, πολύ εύκολη στην κατανόηση, που για έναν αρχάριο αρκεί να τον βάλει στο νόημα του περί τίνος πρόκειται στις ακτίνες. Και τα υπόλοιπα, πιο βαθιά, μπορούν να έρθουν προοδευτικά στη συνέχεια. 

Οι Ακτίνες και οι Ποιότητες των Γεγονότων

Οι Ακτίνες και οι Ποιότητες των Γεγονότων

Όλο και περισσότερος κόσμος ασχολείται με την ενέργεια των Ακτίνων και την ενσωματώνει στην Αστρολογία ή την Αυτογνωσιακή του Πρακτική. Όμως το ζητούμενο δεν είναι απλά να επαναλαμβάνουμε τσιτάτα των βιβλίων, αλλά να εφαρμόσουμε στην πράξη τα στοιχεία και να δούμε ποια από αυτά λειτουργούν και ποια όχι. Για... μας τους Αστρολόγους οι υποκειμενικές πρακτικές... της Θεραπευτικής καλές είναι, αλλά δεν είναι το αντικείμενο μας. Εμείς καταμετρούμε γεγονότα, που θεωρούμε εκφάνσεις ενεργειών και με αυτά δουλεύουμε. Έτσι, όταν κάποιος ασχολείται με τις Ακτίνες θα πρέπει να έχει υπόψη του τι είδους γεγονότα μπορεί να περιμένει με κάθε μία από τις 7 αυτού του τύπου ενέργειες. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα γεγονότα της 1ης Ακτίνας δε θα είναι εύκολα στη ζωή του και συχνά θα συνδεθούν με κάποιο θάνατο, αλλά και με μία νέα "ίδρυση". Τα γεγονότα της 2ης ακτίνας θα συνδεθούν με κάποιου είδους διαφωτιστική δράση, αλλά και με ενίσχυση της ομαδικότητας και των ορθών σχέσεων (π.χ. γνωρίζω ένα σύντροφο που με "διδάσκει" πώς είναι οι ορθές σχέσεις). Τα γεγονότα της 3ης ακτίνας θα συνδεθούν με μία μεγαλύτερη εξωστρέφεια, καθώς αυτό που γνωρίζει κάποιος ίσως κληθεί να το "διαφημίσει" στη ζωή του, να βγει να δίνει βιογραφικά, να ψάχνει συνεργασίες. Τα γεγονότα 4ης ακτίνας θα αμφισβητήσουν τις βεβαιότητες του και θα τον κάνουν να αναθεωρήσει αυτά που νομίζει ότι ξέρει. Τα γεγονότα 5ης ακτίνας θα του επιτρέψουν να εξειδικευτεί σε μια τέχνη, σε κάποιες σπουδές, να αποκτήσει πρακτική γνώση. Τα γεγονότα 6ης ακτίνας θα τον εμπλέξουν σε ομαδικές δραστηριότητες που θα έχουν όμως μεγάλο στοιχείο συγκρουσιακό, ενώ τα γεγονότα 7ης ακτίνας θα τον αναγκάσουν να συμμετέχει σε ένα ομαδικό γίγνεσθαι όπου θα πρέπει να εκχωρήσει ένα μέρος του εαυτού του για να γίνει μέρος ενός μεγαλύτερου όλου.

Τα παραπάνω πρέπει να πούμε είναι πιο εύκολο να καταγραφούν σε άτομα που δεν έχουν ολοκληρωμένα τα τρίγωνα των ακτίνων, αλλά διαθέτουν μόνο τις δύο από τις τρεις όψεις τους. Σε αυτούς τους χάρτες παρατηρούμε ότι σχέσεις με ζώδια που συμπληρώνουν το τρίγωνο της ακτίνας ή διελεύσεις μακράς διαρκείας με την ίδια επίδραση, δημιουργούν "μαθήματα" που εισπράττουν αυτοί οι άνθρωποι και που στις συνεντεύξεις μας με τον κόσμο ήδη έχουμε καταγράψει ως τώρα. Αντίθετα για τα άτομα που στους χάρτες τους έχουν ολοκληρωμένα τρίγωνα ακτίνων, δεν είναι τόσο έντονη αυτή η θύμηση, καθώς δε συνδέεται με συγκεκριμένα διαστήματα της ζωής τους, αλλά είναι ενσωματωμένη στο χαρακτήρα.
Φυσικά όλα αυτά για τους "μεγάλους δασκάλους" μπορεί να δείχνουν απλοϊκά, όμως ανέκαθεν οι μεγάλοι δάσκαλοι ήταν λίγο ακαταλαβίστικοι για τον πολύ κόσμο. Έτσι, εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε απλοί και να δώσουμε απλές λαβές να καταλάβει ο κόσμος τις ποιότητες των ακτίνων. Και πάντα φυσικά από την πλευρά της ερμηνείας των γεγονότων, παρά από την θεραπευτική πλευρά, που την αφήνουμε σε ειδικότερους.

Αναγκαίο συμπλήρωμα στην προηγούμενη δημοσίευση είναι το να θυμίσουμε ότι η ερμηνεία του χάρτη με τη λογική των τριγώνων των ακτίνων έχει μία διαφορετική "ιεραρχία" ερμηνείας από την κλασσική ερμηνεία της Αστρολογίας. Στο σχήμα της κλασσικής αστρολογίας το "υποκείμενο" είναι ο πλανήτης, ο οποίος δρα με τρόπο που υπαγορεύει το ζώδιο και σε χώρο ...και χρόνο που υπαγορεύει ο οίκος. Όμως στο σχήμα ερμηνείας που προτείνουμε το υποκείμενο είναι η ακτίνα, η τριάδα των ζωδίων που την εστιάζει είναι ο ποιοτικός παράγων και ο πλανήτης υποδηλώνει το είδος της καρμικής εκδήλωσης που θα υπάρξει. Έτσι στην ουσία έχουμε δύο τρίγωνα που έχουν ένα κοινό σημείο μεταξύ τους. Τους πλανήτες. Οι πλανήτες που είναι η βάση της εκδήλωσης του άνω τριγώνου είναι ταυτόχρονα η κορυφή εκδήλωσης του κάτω τριγώνου και αντιστοιχούν ένα προς ένα στην ψυχική δραστηριότητα και την δραστηριότητα της προσωπικότητας. Το συνδετικό σημείο μεταξύ τους είναι ο Νους, που υποδηλώνεται ακριβώς από τους Πλανήτες και είναι αυτός που είναι ταυτόχρονα υποδοχέας των ενεργειών της ακτίνας, αλλά και παραγωγός των ενεργειών που εκδηλώνονται στους οίκους (3διάστατο χώρο).

Με βάση το παραπάνω όταν εξετάζουμε σε ένα χάρτη τις εκδηλώσεις γεγονότων που προκύπτουν από τις ακτίνες προσανατολιζόμαστε περισσότερο σε "μαθήματα ζωής" που δίνονται μέσα από αυτά τα γεγονότα, παρά με την έννοια της επιτυχίας ή της αποτυχίας από την πλευρά της προσωπικότητας. Ανιχνεύουμε δηλαδή τον ψυχικό παράγοντα (όσο γίνεται) και πώς εκδηλώνεται μέσω γεγονότων που έχει επιλέξει να υλοποιήσει. Αυτή τη διάκριση είναι καλό να την έχουμε στο νου, όπως και να έχουμε επίγνωση ότι αυτό είναι ένα σύστημα προς απόδειξη, δεν είναι μία εξ' αποκαλύψεως αλήθεια, όπως πολλές που μπορεί να βρει κάποιος από διάφορες πηγές πληροφόρησης.

O Δίας σε ορθή πορεία - Ρεαλιστική Επανατοποθέτηση Στόχων με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας


Ελπίδες για κάτι πιο θετικό θα θέλαμε να περιμένουμε από την ορθή πορεία στην οποία εισέρχεται ο Δίας στις 8 Απριλίου λίγες μέρες μετά την 2η Έκλειψη της Άνοιξης.
 
Ευρισκόμενος στον 10ο οίκο σε μεγάλο τρίγωνο από τη μία με τη σύνοδο Ήλιου-Ερμή-Ουρανού και από την άλλη με τη σύνοδο Σελήνης-Κρόνου, παραπέμπει σε πρωτοβουλίες και σχέδια που θα διαφοροποιήσουν την εργασιακή δομή στη χώρα, θα ενισχύσουν την εμφάνιση μεθόδων παραγωγής και θα επιτρέψουν κάποιου είδους παραγωγική καινοτομία, χρησιμοποιώντας όμως περιορισμένους πόρους, ελλιπή χρηματοδότηση και πολύ δειλές ταμειακές ροές.
 
Ο παράγοντας Ήλιος είναι κάπως αντιφατικός στο χάρτη κι αυτό γιατί από τη μια είναι στο ζώδιο της έξαρσης του (Κριός), από την άλλη όμως ο Ωροσκόπος είναι στην απόλυτη πτώση του Ήλιου και σε αντίθεση με αυτόν. Έτσι δείχνει να υπάρχει μία αντίθεση δυνάμεων μεταξύ Ωροσκόπου και Ήλιου, που υποδηλώνεται άλλωστε και από την αντίθεση που έχουν στο χάρτη. Η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο, αν συνυπολογίσουμε Πλούτωνα και Μεσουράνημα στην εξίσωση, οπότε έχουμε 2 ΤΑΥ τετράγωνα στο χάρτη με αντίστοιχες προσπάθειες επιβολής ισορροπίας.
 
Με 7 πλανήτες στο στοιχείο της Φωτιάς πάντως δεν έχουμε ένα χάρτη υποτονικό όπως και να' χει. Τουναντίον. Ωστόσο, πρόκειται για μία κατάσταση που εμπεριέχει κινδύνους, καθώς υπάρχουν δύσκολες όψεις τόσο για το λαό (η Σελήνη συμμετέχει στο δύσκολο τετράγωνο Κρόνου-Ποσειδώνα) όσο και για τα οικονομικά (η Αφροδίτη είναι μεν στο ζώδιο του Ταύρου, αλλά πλησιάζει τον Algol, εισέρχεται σε όψη αντίθεσης με τον Κρόνο και βρίσκεται στον 8ο οίκο).
 
Αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει μία αντίθεση, ανάμεσα σε λιγοστούς ίδιους παραγωγικούς πόρους σε αντίθεση με την εύπορη δυνατότητας τρίτων για χρηματοδότηση (η Ε.Ε. ας θυμόμαστε ανήκει στο ζώδιο του Ταύρου), που όμως δίνεται με πολύ φειδώ και κάποια στιγμή μπορεί να τερματιστεί απότομα και από ατύχημα (Algol).
 
Έτσι σα συμπέρασμα, ο χάρτης σηματοδοτεί αρκετά θετικά σημεία από πλευράς πρωτοβουλιών της εκτελεστικής εξουσίας, πλην όμως δείχνει αρκετά εμπόδια που θα αντιμετωπίσει η προσπάθεια στην διαδικασία εφαρμογής και το συνεχή φόβο από ένα πιθανό ατύχημα.
 

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος - Ετήσια Γιορτή της Εαρινής Ισημερίας

Φίλες και φίλοι,

σας προσκαλούμε στην Ετήσια Γιορτή της Εαρινής Ισημερίας που θα γίνει φέτος στις 22 Μαρτίου (Κυριακή) στο χώρο Χυτήριο, Ιερά Οδό 44 από τις 11:00 ως τις 16:00.

Στην Ετήσια Γιορτή, που διοργανώνεται από τους Φίλους Αστρολογίας Ελλάδος, θα γίνει Μεγάλη Κλήρωση πάνω από 250 δώρων, μεταξύ των οποίων θα είναι:

1. Ένα ταξίδι στη Σύρο ή στις Σπέτσες
2. Ένα tablet
3. Ένα smartphone
4. Πολλές δωρεάν συνεδρίες αστρολογίας
5. Βιβλία, περιοδικά και CD Αστρολογίας
6. Δωρεάν συνεδρίες από εναλλακτικούς θεραπευτές
7. Εναλλακτικά Προϊόντα
8. Κουπόνια Έκπτωσης για Βιβλία και Μαθήματα

Για τη συμμετοχή σας στην Κλήρωση μπορείτε ήδη από σήμερα να προφαίνετε σε αγορές λαχνών με τους κάτωθι τρόπους:

1. Αγορά από την έδρα της εταιρίας, Ρεθύμνου 13, από τις 10:00 ως τις 17:00 ή κατόπιν συνεννόησης τηλεφωνικά (210-8838398)

2. Πληρωμή με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό GR62 0171 7230 0067 2311 4251 384 της Τράπεζας Πειραιώς (στο όνομα Βασίλης Παπαδολιάς) και αποστολή των στοιχείων σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση) στο email της εταιρίας faellados@gmail.com από όπου θα λάβετε και την απάντηση για τα νούμερα λαχνών που έχετε αγοράσει

3. Ηλεκτρονική πληρωμή μέσω paypal στο email faellados@gmail.com και αποστολή των στοιχείων σας στο email faellados@gmail.com ως ανωτέρω

4. Αγορά πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης της εαρινής ισημερίας στις 22 Μαρτίου, με ώρα έναρξης αγοράς λαxνών στις 11:00 και ώρα λήξης (έναρξη κλήρωσης) στις 14:00

Οι τιμές των Λαχνών έχουν ως εξής:

- 1 λαχνός: 5 ευρώ
- 5άδα λαχνών: 20 ευρώ

Για απορίες, πληροφορίες, ερωτήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στα μέλη του Δ.Σ.

1. Αθανάσιος Ζέρβας (athanzervas@gmail.com, https://www.facebook.com/athan.zervas)
2. Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου (dina_vlahopoulou@yahoo.gr, https://www.facebook.com/konstantina.vlachopoulou.7, 694.989.8709)
3. Βασίλης Παπαδολιάς (vpapadolias@gmail.com, https://www.facebook.com/vassilis.papadolias, 694.580.7566)

ή στα σημεία επικοινωνίας της εταιρείας Φίλοι Αστρολογίας Ελλάδος

1. Τηλ: 210-8838398
2. Email: faellados@gmail.com
3. Facebook: https://www.facebook.com/Filoi.Astrologias.Ellados.profile

ΥΓ: Αναλυτική λίστα των δώρων μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://filoi-astrologias-ellados.gr/site/index.php/εκδηλώσεις/150-έναρξη-υποβολής-προτάσεων-δώρων-για-την-κοπή-πίτας-του-2015

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Η Αστρολογία της Αναζήτησης – Επίλογος – Η φύση της Αστρολογικής Επίδρασης

Μετά από 5 χρόνια το βιβλίο "Η Αστρολογία της Αναζήτησης" τελικά τελείωσε... Με πολύ συγκίνηση για τις συνειδητοποιήσεις ειδικά από τον επίλογο του βιβλίου... Τώρα πια πάμε για τον εκδότη...

Χαρακτηριστικός νομίζω ο επίλογος του βιβλίου...

---------------

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 – ΕΠΙΛΟΓΟΣ : Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΔΡΑΣΗΣ
Ποια είναι τελικά μετά από όλα αυτά που είδαμε η φύση της αστρολογικής επίδρασης; Αν το υποκείμενο δε χαρακτηρίζεται από ένα ζώδιο, από τι χαρακτηρίζεται; Αν η οικοθεσία του χάρτη του δεν ορίζει συγκεκριμένα πεδία ενδιαφέροντος, αλλά μόνο μία οπτική γωνία τους από πού θα δει τις υπόλοιπες οπτικές γωνίες; Αν δεν υπάρχει ένας μόνο γενέθλιος χάρτης, αλλά πολλοί πώς το υποκείμενο θα φτάσει κάποτε στο σημείο να τους μάθει όλους;
Η απάντηση είναι ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι δυνατό να κατανοηθεί όσο είμαστε συνδεδεμένοι με τη λογική του «εγώ είμαι». Στο Σύμπαν δεν υπάρχουν γεγονότα αλλά δυνατότητες. Οι δυνατότητες αυτές είναι εν δυνάμει μέχρι κάποιος να επιλέξει να εφελκύσει κάποιες από αυτές.

Το Σύμπαν ως θεϊκή μορφή είναι τα πάντα σε πεδίο δυνατοτήτων. Το τι θα γίνει πραγματικά σχετίζεται από τις μορφές που έχει γεννήσει και τι δυνατότητες θα επιλέξουν αυτές να εφελκύσουν.
Για το λόγο αυτό, το Σύμπαν ποτέ δεν είναι. Δεν είναι, αλλά Γίνεται. Οι ιδιότητες του Σύμπαντος είναι αυτές που εμείς επιλέγουμε να υλοποιήσουμε, ο Θεός εκδηλώνεται με τους τρόπους που εμείς εφελκύουμε την εκδήλωση του. Στο πεδίο των δυνατοτήτων όλα είναι δυνατά, αλλά θα παραμείνουν εκεί, αν δε βρεθεί ένας μικρός μάγος να εφελκύσει την ποιότητα τους στο πεδίο της πραγματικότητας κάτω στη Γη.
Το μόνο που γνωρίζει ότι θέλει να κάνει το Σύμπαν είναι να εκπέμψει. Να εκπέμψει σε κάποια συχνότητα. Για να εκπέμψει όμως σε κάποια συχνότητα, πρέπει να υπάρξει κάπου και δέκτης. Ανάλογα με το δέκτη θα εφελκυστεί και το ανάλογο φάσμα της συχνότητας. Το υπόλοιπο θα μείνει εν δυνάμει. Το μόνο που μπορούμε να πούμε ότι προϋπάρχει στην Αστρολογία είναι η απόφαση κάποιας Διάνοιας να εκπέμψει. Απόφαση όμως δε σημαίνει και πραγματοποίηση της εκπομπής.

Η πραγματοποίηση θα συμβεί μόνο εφόσον κλείσει το κύκλωμα με κάποιον δέκτη. Και οι διάφορες οντότητες στο Σύμπαν φαίνεται να έχουν κατανοήσει ότι ανάλογα με το δέκτη που θα κατασκευάσουν, τέτοιου είδους εκπομπή θα καταφέρουν να εφελκύσουν. Για να κατασκευαστεί πλέον όμως αυτός ο δέκτης χρειάζεται να υπάρξει και η κατάλληλη διάταξη. Η διάταξη είναι αυτή που θα καθορίσει τελικά τη ροή της ενέργειας και τη φύση της συχνότητας που θα κατέλθει.

Η λογική αυτή της διάταξης είναι παντού στα κεφάλαια της αναζήτησης που παρουσιάσαμε. Τα τρίγωνα των Ακτίνων δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία τελετουργική μακροκοσμική διάταξη. Μπορεί να τα φανταστεί ο αναγνώστης να κινούνται σαν γιγάντια συστήματα στο Σύμπαν και να κλείνουν σιγά σιγά τα τρίγωνα τους για να εφελκύσουν όπως ένας εστιάζων φακός την ανάλογη ακτίνα. Μπορεί όμως και να τα φανταστεί κανείς να εστιάζονται μέσω εκπροσώπων τους που παίρνουν τη θέση τους σε μία τελετή μέσα από την οποία επιθυμούν να εφελκύσουν τη συγκεκριμένη ποιότητα ενέργειας.

Διατάξεις όμως είναι και οι άλλες προσεγγίσεις που αναπτύξαμε. Η οικοθεσία του χάρτη με την αντίστροφη ή με την κανονική φορά του ρολογιού συνιστά ένα χορό τελετουργικό προς τη μία ή προς την άλλη κατεύθυνση. Όταν η ροή είναι δεξιόστροφη επαναλαμβάνονται και εμπεδώνονται ήδη βιωμένες δυνατότητες. Κι όταν η ροή είναι αριστερόστροφη αλλάζει η καθεστηκυία τάξη και εμφανίζονται νέες και πρωτόφαντες δυνατότητες.

Η συσχέτιση των οίκων με τα ενεργειακά κέντρα προκύπτει επίσης από μία διάταξη. Στοιχισμένοι οι οίκοι δεξιά κι αριστερά του άξονα 4 – 10 (του καρμικού άξονα) συνδέονται μεταξύ τους μέσα από σχέσεις που θυμίζουν τις καρμικές σχέσεις των ζωδίων που συνδέονται μεταξύ τους μέσω Αντισκιάς.

Γιατί τι άλλο είναι η σχέση 2ου και 5ου ή 12ου και 7ου οίκου παρά η αντίστοιχη σχέση Ταύρου με Λέοντα ή Ιχθύων με το Ζυγό; Και πάλι εδώ έχουμε μία διάταξη εκατέρωθεν του καρμικού άξονα με θέσεις που εκπροσωπούν βαθμίδες αλλά και τις δύο πλευρές έκφρασης κάθε ενεργειακού κέντρου.
Αλλά και οι καρμικές σχέσεις των ανθρώπων και οι σχέσεις των λαών ακολουθούν επίσης τη λογική της διάταξης. Οι εκπομπές των ανθρώπων στοιβάζονται γύρω από συγκεκριμένες πύλες, καθώς αυτοί συστοιχίζονται γύρω τους για να ενισχύσουν το επιθυμητό και προς εκπομπή σήμα ή έλκονται από αυτό με ακατανίκητο τρόπο, αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να αντισταθούν στο να επαναλάβουν μία εκπομπή που για κάποιο λόγο παλιότερα δε φάνηκε να φτάνει στον προορισμό της.

Οι συνήθειες των λαών περνάνε πάλι και πάλι πάνω από βιωμένες καταστάσεις που δημιούργησαν κάποιες συχνότητες, που τις ονομάζουμε ζωδιακές μοίρες. Κι η επανάληψη ξανά και ξανά των ίδιων κινήσεων με τον ίδιο τελετουργικό τρόπο δημιουργεί ένα απείρως ισχυρό κάλεσμα που δημιουργεί κάθε λαός για να κατέλθει επάνω του μία συγκεκριμένη συχνότητα ενέργειας.
Η Αστρολογία τελικά επομένως δεν είναι τόσο μία Επιστήμη Πλανητών. Είναι μία Επιστήμη Διατάξεων. Είναι μία Επιστήμη που μελετά πώς αναδιατάσσεται ο χώρος για να εφελκύσει εκείνη την ποιότητα εκπομπής της Διάνοιας που κατώτερες διάνοιες (αν και ανώτερες από τη δική μας) επιθυμούν για κάποιο λόγο να εκφραστεί. Η εφέλκυση αυτών των δονήσεων είναι που μετατρέπει το εν δυνάμει σε αποτέλεσμα, τη δυνατότητα σε εξέλιξη.

Υπό την έννοια αυτή σε μακροκοσμικό επίπεδο η Αστρολογία δεν έχει τίποτα το αντικειμενικό. Το ίδιο το Σύμπαν μέσα από τις μορφές του δημιουργεί τις Ποιότητες που με τη σειρά τους αργότερα θα εκληφθούν ως Αντικειμενικοί Νόμοι από τις Κατώτερες Συνειδήσεις. Εφόσον όμως κατανοήσουμε τη σημασία των Διατάξεων στην εφέλκυση των Εκπομπών, τότε είναι δυνατό να κατανοήσουμε τελείως διαφορετικά τα μηνύματα της Αστρολογίας.