Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Πρόγραμμα Ομιλιών και Εργαστηρίων – Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου 2016


Πρόγραμμα Ομιλιών και Εργαστηρίων – Φεστιβάλ Θερινού Ηλιοστασίου 2016

Κυριακή 26 Ιουνίου, Θεατρο Χυτηριο, Ιερά Οδός 44

Ομιλίες (κάθε ομιλία διάρκεια 30’)

11:15 : Καλωσόρισμα από την πρόεδρο Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου
11:30 : Γιώργος Παυλίδης: Ηλιοστάσια και Ισημερίες στην Ελληνική Παράδοση
12:00 : Γιώργος Βασιλάκος: Κάρμα και Ελεύθερη Βούληση
12:30 : Διάλειμμα
12:45 : Δημήτρης Αδαμόπουλος: Ανάλυση του χάρτη της Ελλάδας από Πολιτικο-οικονομική και Γεωστρατηγική Άποψη
13:15 : Πολυξένη Πλαβούκου: Το θερινό Ηλιοστάσιο και οι Επιρροές του
13:45 : Διάλειμμα
14:00 : Γιώργος Βουζουλίδης: Έμπνευση και Συγχρονικότητα
14:30 : Κατερίνα Δασκαλοπούλου: Η θεωρία της μη τοπικότητας στη Φυσική και η σχέση της με την εξελικτική μας πορεία.
15:00 : Διάλειμμα
15:15 : Γιώργος Κανελλόπουλος: Αστρολογία και Σύγχρονη Εποχή
15:45 : Χρυσάνθη Καλογέρη: Ψυχοπαθολογία και Αστρολογία. Εφαρμογές και Παραδείγματα στην Κατάθλιψη.
16:15 : Διάλειμμα
16:30 : Ευαγγελία Αθανασοπούλου: Ανάλυση ενδείξεων ψυχαναγκασμού στο Γενέθλιο Χάρτη
17:00 : Δημήτρης Κωστελέτος: Ο συμβολισμός του πλατωνικού σπηλαίου
17:30 : Χρίστος Λογαρίδης: Οι προκλήσεις της Εποχής του Υδροχόου
18:00 : Κλείσιμο Εργασιών – Αποφώνηση

Εργαστήρια (κάθε εργαστήριο διάρκεια 75’

11:30 : Βασίλης Παπαδολιάς: Local Space Astrology, εφαρμογή στην κατοικία, την εργασία και τις καθημερινές σας συνήθειες
12:45 : Διάλειμμα
13:00 : Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου – Ομάδα Συνδυαστικής Αστρολογίας – «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ; – Πλανήτες εν δράσει», Θεατρική Διαδραστική Παράσταση
14:15 : Διάλειμμα
14:30 : Αλέκα Δουζίνα: Φτιάξε μόνος σου το χάρτη σου (με χρωματιστά μολύβια)
15:45 : Διάλειμμα
16:00 : Μαρία Μουρτζούκου: Κρυσταλλική Φώτιση – Ο δρόμος Αυτογνωσίας και της Δύναμης με την βοήθεια των Κρυστάλλων
17:15 : Διάλειμμα
17:30 : Τέλος εργαστηρίων

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Πανσέληνος στους Διδύμους

Μία περίεργη Πανσέληνος έρχεται σε συνέχεια της Νέας Σελήνης του μήνα. Αρχικά η Πανσέληνος δε δείχνει και στα καλύτερα της. Τα Φώτα είναι σε αναιρετικές μοίρες και ο χάρτης χαρακτηρίζεται από ένα μεγάλο σταυρό, που το γενικό πρόσταγμα στιγμιαία το έχει ο Ερμής (γενικός χορηγός των τεσσάρων και στο ζώδιο του). Η Πανσέληνος μάλλον έχει να κάνει με τα γνωστά εκπαιδευτικά και συγκοινωνιακά θέματα της εποχής (απεργίες, μεγάλη έξοδος εκδρομέων, κλπ), όμως το τρίγωνο με τον Ουρανό δείχνει μάλλον εκτόνωση των εντάσεων χωρίς μεγάλες ανατροπές. Από την άλλη ο Άρης που είναι σε χιαστί όψη με τον Ουρανό, δημιουργεί μία υπόγεια απειλή, η οποία εκδηλώνεται σε πιο ευαίσθητες περιπτώσεις σε εξάρσεις ασθενειών (σωματικών ή ψυχολογικών που οδηγούν και σε εγκλήματα).

Τα μεταβλητά ζώδια είτε λόγω της Πανσελήνου είτε λόγω του μεγάλου σταυρού στα μεταβλητά αναμένεται να δυσκολευτούν περισσότερο να τα φέρουν εις πέρας, ενώ δυσκολίες θα έχουν και οι πρώτες μέρες των παρορμητικών λόγω του ότι ο ωροσκόπος και το μεσουράνημα του χάρτη είναι στις μοίρες των ζωδίων τους. Η βασική παράμετρος πάντως που υποδηλώνεται από τον ωροσκόπο, ο κυβερνήτης του οποίου είναι πάνω στο Μεσουράνημα είναι πώς δε θα μας ξεφύγει ο έλεγχος και πώς θα κρατήσουμε τα πράγματα σε ηρεμία.

Στο χάρτη της Ελλάδας του 1830 έχουμε τρίγωνο της Πανσελήνου με τον Ερμή του χάρτη, στοιχείο που κινεί υποψίες για ξαφνικές εκλογικές πρωτοβουλίες (όποτε διεγείρεται αυτός ο Ερμής όλο και κάτι γίνεται σε αυτόν τον τομέα), ωστόσο ίσως η επίδραση να εκτονωθεί απλά σαν απειλή εκλογών, αντί να πραγματοποιηθεί. Πάντως ο Ουρανός τετραγωνίζει πλέον τον Ήλιο του χάρτη του 1822, οπότε τα ξαφνικά πρέπει να τα περιμένουμε αυτό το καλοκαίρι και να μην μας ξαφνιάζουν.

Μία άλλη παράμετρος είναι επίσης το γεγονός ότι η Πανσέληνος κάνει όψη 135 μοιρών με την αντίθεση Ήλιου Κρόνου του χάρτη του 1830, οπότε εδώ ίσως έχουμε μία κυβέρνηση ή γενικά μία μορφή εξουσίας (διευθυντής στη δουλειά, προϊστάμενος, κλπ) που πάει να δημιουργήσει ζήτημα από το τίποτα. Κι αν δεν μπορέσει να χαλιναγωγήσει την επιθυμία του/της για περισσότερα (που μπορεί λόγω Διδύμων να εκφραστεί και ως αμετροέπεια) μπορεί να βγει τελικά χαμένος/η από αυτή την ιστορία.


Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Η Νέα Σελήνη στους Διδύμους

Η Νέα Σελήνη στους Διδύμους

Πολύ ενδιαφέρουσα η Νέα Σελήνη του Σαββατοκύριακου. Η θηλυκή διάσταση με πολύ παιχνδιάρικη διάσταση θα μπορούσε να είναι στην ημερήσια διάταξη αυτό το σεληνιακό μήνα. Πιο πολλά χαμόγελα στο διάδρομο, πονηρά βλέμματα και φλερτ, αλλά και διάθεση να είμαστε αρεστοί στο περιβάλλον. Θετική περίοδος για κινήσεις ανανέωσης του προσωπικού μας προφίλ από κινήσεις αλλαγής της εμφάνισης μέχρι κινήσεις επαναπλασαρίσματος μας σε κάποιες ομάδες. Τα εμπόδια δε θα εξαφανιστούν βέβαια, αλλά θα υπάρξει μία διάθεση να τις περιφρονήσουμε ξεγελώντας τις με πονηριά.

Πρακτικά κινήσεις έξυπνες επιχειρηματικά μπορεί να αναδείξουν νέες προσωπικότητες στον επαγγελματικό χώρο, προκαλώντας ωστόσο την αντίδραση όσων τον τελευταίο καιρό έχουν καταλάβει τα πόστα που θεωρούν ότι τους επιτρέπονται όλα.

Την ίδια στιγμή θα υπάρξει μία απουσία των υπευθύνων που σε κάποιο βαθμό μπορεί να ευνοήσει την αναμπουμπούλα που καμιά φορά θέλει κανείς για να δείξει αυτό που αξίζει, σε άλλες περιπτώσεις όμως, μπορεί να δημιουργήσει λανθασμένη εντύπωση υποστήριξης, που την κρίσιμη στιγμή θα κάνει πίσω.

Οι αδυναμίες υποδομών επίσης θα αναδειχθούν, σέρβερς που δεν δουλεύουν, υδροροές παλιές που δεν επαρκούν, επισκευές που δεν φτάνουν για να αποκαταστήσουν σε πλήρη λειτουργία το χώρο που ζούμε και εργαζόμαστε.

Ο Άρης σε μοίρα που σχετίζεται με την μυστική γνώση, δείχνει μία περίοδο pay back που θα έχει τους λόγους της και θα έχει το σκοπό της για να αποκαταστήσει μία κοσμική ισορροπία. Εάν στον εργασιακό τομέα χρειαστεί να γυρίσουμε πίσω να διορθώσουμε κακώς κείμενα, ίσως αργότερα αυτό γίνει παρακαταθήκη επιβράβευσης που θα τη χρειαστούμε. Θα χρειαστεί βέβαια να παραβιάσουμε την νιρβάνα εκείνων που θεωρούν ότι ήρθε η ώρα για καλοκαιρινό παιχνίδι και διακοπές.

Για τη χώρα μας και τους αστρολογικούς χάρτες που τη χαρακτηρίζουν είναι ένας μήνας ευχάριστος για τον κόσμο, που το γέλιο θα είναι περισσότερο και πιο αβίαστο και η επικοινωνίας πιο καλόκαρδη. Αυτό είναι ένας παράγοντας σημαντικός γιατί θα ξαλαφρώσει από κάποια βάρη την ψυχή μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε.

Συγκριτική μελέτη χαρτών 1822 και 1830. Μέρος Τέταρτο

Συγκριτική μελέτη χαρτών 1822 και 1830.


Μέρος Τέταρτο

Συνεχίζουμε τη μελέτη μας πάνω στους χάρτες της Ελλάδας με τα επόμενα δύο γεγονότα:

3ος χάρτης: Συνθήκη του Βερολίνου (13 Ιουλίου 1878) μετά το συνέδριο του Βερολίνου (13 Ιουνίου – 13 Ιουλίου 1878). 

Με βάση αυτή απετράπη το σχέδιο για τη Μεγάλη Βουλγαρία και δόθηκε εντολή για να διαπραγματευτούν Έλληνες και Τούρκοι την προσάρτηση Ηπείρου και Θεσσαλίας. Ελέγχεται για το με ποιο ημερολόγιο είναι.

Ας ξεκινήσουμε με την ημερομηνία της Συνθήκης, υποθέτοντας ότι είναι σε νέο ημερολόγιο. Εδώ βλέπουμε κάποιες ενδιαφέρουσες θέσεις, π.χ. τους Δεσμούς στον Κλήρο της Τύχης, τον Ήλιο στο Μεσουράνημα, αλλά αυτές εξαρτώνται από τον αν αποδεχτούμε τον Ωροσκόπο. Αντίθετα ο Ουρανός στον άξονα των Δεσμών είναι πολύ σημαντικός και βάζει υποψηφιότητα για την όψη υπόβαθρου που χρειαζόμαστε.

Αν θεωρήσουμε τις 13 Ιουλίου με το παλιό ημερολόγιο, τότε η 25 Ιουλίου σαν ημερομηνία του νέου θα δώσει τις παρακάτω διελεύσεις.


Εδώ βλέπουμε όμως ότι έχουν φύγει κι αυτές οι λίγες διελεύσεις ενεργοποιητών που είχαμε. Έτσι είναι προτιμότερο καταρχήν να μείνουμε στις 13 Ιουλίου.

Ας πάρουμε όμως στη συνέχεια και την έναρξη του συνεδρίου του Βερολίνου που έδωσε αυτή τη συνθήκη, που έγινε στις 13 Ιουνίου.


Εδώ αντί για Ήλιο έχουμε Άρη κοντά στο Μεσουράνημα, αλλά δε φαίνονται σημαντικά καλύτερες όψεις. Ίσως ο Ήλιος μόνο που κάνει θετικές όψεις με τους Δεσμούς. Ας δούμε όμως μήπως έχουμε κάτι καλύτερο εάν θεωρήσουμε την ημερομηνία αυτή με το παλιό ημερολόγιο.


Εδώ δεν έχουμε σημαντικές τροποποιήσεις, οπότε μας είναι αδιάφορη τελικά η χρήση του.
Πάμε στο 4ο γεγονός τώρα.

4ος χάρτης: Συμφωνία της Κωνσταντινούπολης (28 Μαρτίου 1881, ελέγχεται με ποιο ημερολόγιο είναι). Οριστικοποίηση της προσάρτησης της Θεσσαλίας και της Άρτας.


Εδώ έχουμε πάλι σημαντικές όψεις όπως:

1. Ο Ουρανός που ενεργοποιεί πάλι την αντίθεση Άρη-Αφροδίτης
2. Η παρουσία του Ερμή στην ίδια αντίθεση
3. Η παρουσία του Άρη στον άξονα των Δεσμών
4. Η επιστροφή του Δία και οι θετικές όψεις με τους Δεσμούς και τη σύνοδο με Δία και Κρόνο

Εάν θεωρήσουμε ότι η ημερομηνία είναι με το παλιό ημερολόγιο έχουμε τον παρακάτω χάρτη.


Εδώ ο Άρης παίρνει σειρά στην αντίθεση Άρη Αφροδίτης, ενώ ο Ήλιος ενεργοποιεί ακμή 7ου οίκου και σύνοδο Δία Κρόνου. Επίσης η Σελήνη μπορεί να ενεργοποιεί τον άξονα των Δεσμών. Είναι δηλαδή εξίσου δυναμικές διελεύσεις με τον προηγούμενο χάρτη. Επιβεβαιώνεται δηλαδή αυτό που είπαμε στην αρχή ότι παραδόξως οι διελεύσεις λειτουργούν και με το παλιό και με το νέο ημερολόγιο. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό θα το δούμε στο τέλος μόλις δούμε και τους άλλους δύο χάρτες.