Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

2012- Αστρολογική Διερεύνησις μιας προφητείας

Στο τελευταίο τεύχος της Ελληνικής Αγωγής δημοσιεύεται άρθρο του Κου Χρήστου Παίζη σχετικά με την αστρολογική διερεύνηση της ημ/νίας 21.12.2012. Η ημ/νία αυτή σύμφωνα με το άρθρο είναι η ημ/νία που σταματάει το ημ/γιο των Μάγια και θεωρείται κρίσιμη από τους εσχατολόγους ως ημ/νία κάποιας μεγάλης καταστροφής η το τέλος του κόσμου. Στην αστρολογική πραγματεία του ο Κος Παίζης προσπαθεί να διερευνήσει αστρολογικά το ζήτημα και να εξετάσει αν συντρέχουν λόγοι τέτοιου πανικού. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει είναι ότι πιθανότατα ακόμα κι αν συμβούν κάποια σοβαρά γεγονότα πρόκειται για ζήτημα που θα ξεπεραστεί τελικά όπως κι άλλες παλαιότερες εσχατολογικές προβλέψεις για το τέλος του κόσμου. Από αστρολογικής πλευράς αναφέρουμε μερικές από τις θέσεις και όψεις της ημέρας, που περιγράφονται στο άρθρο. Για πληρέστερη ανάλυση, θα πρέπει να ανατρέξει κανείς στο ίδιο το τεύχος της Ελληνικής Αγωγής.

1. Ο Ήλιος στο 0' μοίρα του Αιγόκερω (χειμερινό Ηλιοστάσιο)
2. Εξάγωνο ακριβείας και αμοιβαία υποδοχή Κρόνου - Πλούτωνα (σε Σκορπιό και Αιγόκερω)
3. Άρης σε έξαρση (στον Αιγόκερω)
4. Ποσειδώνας εισέρχεται μόλις στους Ιχθύς (0')
5. Δίας αδύναμος, ανάδρομος στους Διδύμους, σε επαφή με το μεσοδιάστημα Κρόνου - Πλούτωνα σε χιαστί όψη με Κρόνο και Πλούτωνα
6. Ερμής αδύναμος στον Τοξότη, με αντισκιά σε ημιτετράγωνο με τον Ποσειδώνα
7. YOD Δία με Κρόνο και Πλούτωνα
8. Μεσοδιάστημα Ουρανού - Πλούτωνα στην 22 μοίρα (κρίσιμη) σε αντισκιά σε επαφή με τον Κρόνο (που κι αυτός είναι σε κρίσιμη μοίρα)
9. Μεσοδιάστημα Άρη - Κρόνου στην 17η μοίρα Τοξότη (κρίσιμη) ενεργοποιούμενο από όψη 22,5 μοιρών από τον Πλούτωνα (η τελευταία όψη χρησιμοποιούνταν από τον Witte)
10. Μεσοδιάστημα Ήλιου - Πλούτωνα σε τετράγωνο ακριβείας με τον Ουρανό και σε σύνοδο με το Μεσοδιάστημα Κρόνου - Ποσειδώνα (μεσοδιάστημα ασθενειών)

κλπ.

Στο ίδιο τεύχος θα βρείτε και διαφήμιση του νέου βιβλίου του Κου Παίζη Καρμική και Δραγώνιος Αστρολογία με την εξής ενδιαφέρουσα διατύπωση. "Το παρόν, εν πολλοίς, καθορίζεται από το παρελθόν και αυτό - το παρόν δηλαδή - θα καθορίση και το μέλλον. Με το "παρελθόν", είτε αυτό νοηθή ως προηγούμενη ενσάρκωσις - εάν κάποιος δέχεται αυτήν τη μεταφυσική θεωρία - είτε ως σύνολο εμπειριών των προπατόρων που επέρασαν σε εμάς μέσω της κληρονομικότητας, ασχολείται η Καρμική Αστρολογία."

Tο παραπάνω εδάφιο είναι ενδιαφέρον γιατί σ' αυτό διακρίνεται ένα μέρος από τη θεωρητική βάση σύγκλισης δύο κατά τα άλλα σε μας αταίριαστων "κινημάτων" της εποχής στην Ελλάδα. Της αρχαιολατρίας και του Εσωτερισμού. Ονοματίζοντας το Κάρμα ως σύνολο εμπειριών των προπατόρων ανοίγεται και η πόρτα θεωρητικής σύγκλισης των δύο αντικειμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: