Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Ζωή και Ζώδια Απριλίου

Στο Ζωή και Ζώδια Απριλίου το περιοδικό μας ανακοινώνει τη συνεργασία του με έναν από τους γνωστότερους στο χώρο αστρολόγους, το Γιάννη Ριζόπουλο. Ο Κος Ριζόπουλος στο εναρκτήριο άρθρο του στο περιοδικό ξεκινά αμέσως με μία σημαντική καινοτομία, την αναφορά του στις συνθέσεις τροπικού και αστρικού ζωδιακού. Αναφέρει λοιπόν στο άρθρο του ο Κος Ριζόπουλος ότι "ένα από τα μεγαλύτερα και πιο κατά θέματα που απασχολεί την αστρολογική κοινότητα και που συχνά επιστρατεύεται ως 'ατράνταχτο' επιχείρημα από τους πολέμιους της είναι αυτό της πραγματικής θέσης των αστερισμών σε σχέση με τα αντίστοιχα ζώδια. Είναι γνωστό ότι εξαιτίας της μετάπτωσης των ισημεριών ο τροπικός ζωδιακός που χρησιμοποιούν οι δυτικοί αστρολόγοι δε συμπίπτει με τον αστρικό ζωδιακό, που αποτελεί την πρώτη ύλη για την κατάστρωση των ωροσκοπίων στην Ανατολή και ιδιαίτερα στην Ινδία."

Και αφού εξηγήσει που οφείλονται αυτές οι διαφορές συνεχίζει "Στο ερώτημα λοιπόν που υποβάλλει ο κοινός νους ποια από τις δύο εκδοχές είνια η σωστή, η απάντηση είναι σύντομη και ... συντριπτική: Και οι δύο!"

Υποστηρίζει δηλαδή ο Κος Ριζόπουλος ότι και οι δύο προσεγγίσεις του χάρτη εμπεριέχουν μέρος της αλήθειας και ισχύουν και οι δύο. Και μάλιστα, αναφέροντας μία σειρά από παραδείγματα επιφανών ανδρών όπως ο Αδόλφος Χίτλες ή ο Τζον Λένον, εξηγεί πως μία "συναστρία" μεταξύ του τροπικού χάρτη και του αστρικού χάρτη είναι δυνατόν να εξηγεί ιδιότητες του χαρακτήρα ενός ανθρώπου, που ειδάλλως δε φαίνονται ξεκάθαρα και πρέπει να επιστρατεύσει κανείς αδύναμες γωνίες ή χρήση αστεροειδών ή άλλων τραβηγμένων μεθόδων για να φτάσει σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Η μέθοδος αυτή που ο Κος Ριζόπουλος την ονομάζει ιδιοσυναστρία μας φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα ώστε να κάνουμε εδώ μία εκτενή αναφορά. Κατά την άποψη μου είναι πιθανό η μέθοδος να έχει και εφαρμογές σε κανονικές συναστρίες, ενώ στις μηνιαίες του προβλέψεις ο Κος Ριζόπουλος μας υπόσχεται χρήση και των δύο ζωδιακών από μέρους του για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

4 σχόλια:

Silversurfer είπε...

Βασίλη , Καλό Πάσχα με υγεία.

MOLEMOU είπε...

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και χαμόγελο!

Vassilis Papadolias είπε...

Καλή Ανάσταση, Υγεία κι ό,τι επιθυμείτε...

Unknown είπε...

Χρόνια Πολλά Βασίλη με υγεία πρώτα από όλα λεφτά και ότι άλλο ποθείς !!!