Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Alpha Eurobank - Ένας πολλά υποσχόμενος (;) επιχειρηματικός γάμος

Στις δύο το μεσημέρι ξεκίνησε τη Δευτέρα η συνέντευξη τύπου την οποία θα θεωρήσουμε ως ώρα και ημ/νία ανακοίνωσης δημιουργίας του νέου επιχειρηματικού σχήματος.

Με βάση αυτήν ο χάρτης του νέου σχήματος προκύπτει αρκετά ενδιαφέρον.


Ωροσκόπος Τοξότης στην αρχή του ζωδίου μας προϊδεάζει για μία μάλλον επιθετική τράπεζα με επεκτατική πολιτική όπως τουλάχιστον θα φαίνεται από τους έξω. Ο διεθνής χαρακτήρας της επίσης φαίνεται μέσα από την επίδραση αυτού του ζωδίου κι όπως δείχνει κι η συμμετοχή ξένων κεφαλαίων στην τράπεζα.

Δείκτες εξωστρέφειας όμως είναι και η παρουσία τεσσάρων πλανητών στον 9ο οίκο. Ήλιος, Σελήνη, Ερμής και Αφροδίτη με τη Σελήνη πολύ κοντά στο Μεσουράνημα είναι θέσεις που μας προκαλούν σκέψεις όπως για παράδειγμα:

1. Υπάρχει περίπτωση η έδρα της εταιρίας (Σελήνη αλλά και Ήλιος) να μετακινηθεί στο εξωτερικό;
2. Υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ξένη διοίκηση;

Η Σελήνη κοντά στο Μεσουράνημα πάντως μαζί με τον Άρη σε σεληνιακό ζώδιο στον Καρκίνο και στον 8ο οίκο της τραπεζικής μας δίνει κάπως αντίθετα μηνύματα, καθώς δείχνει ότι η τράπεζα έχει αμυντικό κυρίως προσανατολισμό να προστατεύσει κεφάλαια αλλά και να ενισχύσει ένα "πατριωτικό" χαρακτήρα.

Το τρίγωνο του Δία με τη σύνοδο Μεσουράνημα / Σελήνη / Ήλιος / Αφροδίτη υπόσχεται επίσης πρόοδο, αν και ο Δίας είναι στη μέρα που είναι στάσιμος. Για τα επόμενα χρόνια που θα είναι αρκετά ίσως και πάνω από πενήντα, η ανάπτυξη της τράπεζας θα είναι ίσως αβέβαιη, καθώς ο προοδευτικός Δίας του σχήματος ήδη από του χρόνου θα είναι ανάδρομος, ήτοι δε θα έχει και πολλούς συμμάχους ούτε θα κάνει μεγάλες επενδύσεις (ο Δίας είναι και κυβερνήτης του ωροσκόπου και δείχνει έτσι πώς θα ξεδιπλωθεί η στρατηγική για να ικανοποιηθεί το αίτημα που έχει ο ωροσκόπος για μεγέθυνση).

Ο Πλούτωνας στο 2ο οίκο υποδηλώνει περιορισμένη ρευστότητα που θα είναι μάλλον δεσμευμένη, ενώ ο Ουρανός στον 4ο ανακατανομές στην ακίνητη περιουσία ή ενδεχομένως αλλαγές έδρας.

Ο Ποσειδώνας στον 3ο υπόσχεται πολλά επικοινωνιακά και ίσως μία δράση χορηγική για την τέχνη, ανάλογα με αυτή που έχει επιδείξει ως τώρα η Alpha Bank, όμως δεν είναι αυτός ο λόγος που δημιουργούνται σήμερα οι τράπεζες.

Τέλος ο Κρόνος πολύ κοντά στην ακμή του 11ου οίκου υποδηλώνει τις δύσκολες διαπραγματεύσεις των στελεχών για τη δημιουργία των στελεχιακών ομάδων που θα διοικήσουν την τράπεζα.

Το τετράγωνο Άρη / Κρόνου (ευτυχώς αποκλίνον) θα λέγαμε ότι σηματοδοτεί ακριβώς το μπρος πίσω που χρειάστηκε έχοντας από τη μία την επιθυμία (Άρης στον 8ο) να πάρουν τα λεφτά των ξένων (Κατάρ), αλλά κολλώντας ως συνήθως στις θέσεις των στελεχών (Κρόνος).

Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι καλύτερο, αν ανακοινωνόταν με Δία ξεκάθαρα ορθό, αλλά το τετράγωνο Άρη/ Κρόνου εμπόδισε μία τέτοια εξέλιξη. Επίσης κάποιες δυσκολίες μας δημιουργεί ο Ωροσκόπος, που, αν ήταν λίγο νωρίτερα στο Σκορπιό, θα ευνοούσε περισσότερο την τραπεζική και θα έφερνε τους πλανήτες του 9ου στο 10ου οίκο, πράγμα που θα είχε περισσότερο νόημα. Ή αντιστρόφως αν ήταν πιο προχωρημένος ο ωροσκόπος θα είχαμε τον Κρόνο κοντά στο Μεσουράνημα...

Υπ' αυτές τις συνθήκες επικρατεί η Σελήνη ως κύρια ταυτότητα της διοίκησης του σχήματος. Αυτό μπορεί να σημαίνει αναποφασιστικότητα, μπορεί όμως να έχει να κάνει και με την εθνική ταυτότητα (στον 9ο εκφράζεται ως ο Έλληνας του εξωτερικού, που μένει και δρα στο εξωτερικό).

Συνοψίζοντας η τράπεζα δείχνει καταρχήν μία διάθεση να "δείχνει" επιθετική (ωροσκόπος, άξονας 3ου/9ου έντονος) αλλά έχει στην πραγματικότητα δεσμευμένα κεφάλαια, περιορισμένη ρευστότητα και έχοντας κύριο σκοπό τη διασφάλιση των κεφαλαίων, παρά τη χορήγηση επενδύσεων.

Μία άλλη ερμηνεία θα ήταν ότι με τα μεγάλα τρίγωνα σε ζώδια της Γης και ένα ΤΑΥ τετράγωνο του Ωροσκόπου με τον άξονα 3/9 σίγουρα δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι θα έχει να εκμεταλλευτεί μία προίκα σε ικανότητες διαχείρισης χρήματος. Ωστόσο από ότι φαίνεται ίσως αναλώσει αυτή την ενέργεια κυρίως όμως ψάχνοντας να βρει μία συγκεκριμένη επιχειρησιακή ταυτότητα και θέση διεθνώς και πελαγοδρομώντας σε πληθώρα ανακοινώσεων και δημοσίων σχέσεων ή σε μετακινήσεις. Δεν αποκλείεται επίσης να επιμείνει σε νέες πρακτικές συναλλαγών ή να έχει προβλήματα στη λειτουργία της σε αυτό το επίπεδο.

Όπως και να' χει το μέλλον τελικά θα μας δείξει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: