Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Σεμινάριο Επιμόρφωσης: Βασικές Αρχές Επιχειρηματικότητας

Αγαπητοί φίλοι,

μια και η εποχή μας απαιτεί πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των πολλών οικονομικών μας προβλημάτων αλλά και μία πίεση από μέρους μας για να κατανοήσει καθένας από μας ότι υπάρχει ανάγκη για συλλογική και προσωπική αλλαγή, αποφασίσαμε να εμπλακούμε και σε άλλες δραστηριότητες εκτός από την καθαρή αστρολογία.

Για το λόγο αυτό ξεκινήσαμε μία προσπάθεια να στηρίξουμε θέματα επιχειρηματικότητας, ανεργίας και διαδικτύωσης επαγγελματιών και ειδικών στον τομέα τους. Δημιουργήσαμε στο facebook την Ομάδα Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών Υποστήριξης και Επιμόρφωσης ( http://www.facebook.com/event.php?eid=218403568227523#!/groups/222911301106745/ ) και προχωρήσαμε στο σχεδιασμό δράσεων που να αναδεικνύουν την ελληνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία.

Στα πλαίσια αυτά και σε συνεργασία με το σύμβουλο επιχειρήσεων κο Γιάννη Τριανταφύλλου διοργανώνουμε σεμινάριο επιμόρφωσης με θέμα τις Βασικές Αρχές Επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα θα είναι συνολικής διάρκειας 15 ωρών επιμόρφωσης, θα αναπτύσσεται σε έξι εργαστηριακές διαλέξεις, διάρκειας 2.5 ωρών κάθε μία (6 εβδομάδες συνολικά) και θα κινηθεί στους 5 άξονες που αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των έξι διαλέξεων θα έχει ως εξής:

1. Εισαγωγή - Ορισμοί - Γνωριμία Ομάδας
2. Σύλληψη επιχειρηματικής ιδέας (σύλληψη, επεξεργασία, δοκιμή)
3. Προϊόν (Σχεδίαση, Υλοποίηση Προτύπου, Λανσάρισμα)
4. Οργάνωση Επιχειρηματικού Μοντέλου (Διαδικασίες)
5. Υλοποίηση Επιχειρηματικού Μοντέλου (Marketing, Πωλήσεις, Υποστήριξη)
6. Ικανοποίηση Πελάτη/Διαρκής Βελτίωση (Παράπονα & Λύσεις, Βελτίωση, Μετρήσεις)

Κάθε διάλεξη θα είναι διάρκειας 2.5 ωρών με πρώτη προτεινόμενη μέρα την Τετάρτη και δεύτερη την Δευτέρα. Το σεμινάριο θα ξεκινήσει καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 21 Νοεμβρίου, εφόσον υπάρχει η απαιτούμενη πληρότητα για την αποτελεσματική διεξαγωγή του. Λόγω της εργαστηριακής του δομής (θα υπάρχουν διαδικασίες role play, κλπ), οι ομάδες θα πρέπει να έχουν ένα ιδανικό μέγεθος 10 ατόμων.

Το αρχικό κόστος του προγράμματος είναι 150 ευρώ. Ωστόσο για λόγους promotion και λόγω των συνθηκών των καιρών μας, συμφωνήσαμε σε κάποιες ειδικές τιμές για το χώρο μας. Έτσι το κόστος συμμετοχής θα είναι 90 ευρώ, ενώ για τους ανέργους με κάρτα ΟΑΕΔ και τους νέους κάτω των 25 ετών θα υπάρχει ειδικό κόστος της τάξης των 50 ευρώ.

Κράτηση θέσεων γίνεται με μία μικρή προκαταβολή της τάξης των 20 ευρώ, που επιστρέφεται σε περίπτωση μη πληρότητας για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου. Το ποσό των 20 ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί στο λογαριασμό μας στην Alpha Bank ( 142 00 2310 017535 ), ενώ παράλληλα θα χρειαστεί να μας στείλετε και ένα προσωπικό μήνυμα στο vpapadolias@gmail.com με το ονοματεπώνυμο σας και την απόδειξη της κατάθεση σας.

Σε περίπτωση που συμπληρώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων το σεμινάριο μας θα ξεκινήσει στις 21 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα, ενώ για τις υπόλοιπες συναντήσεις θα υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των συμμετεχόντων (εάν θα τηρηθεί δηλαδή η ίδια ημέρα).

Για περαιτέρω πληροφορίες, διευκρινίσεις είμαστε στη διάθεση σας στο vpapadolias@gmail.com ή στο 211-0136564 κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 18:30 με 20:30 καθώς και στη διεύθυνση της εκδήλωσης στο facebook
http://www.facebook.com/event.php?eid=218403568227523#!/event.php?eid=218403568227523

Δεν υπάρχουν σχόλια: