Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η ηλιακή επιστροφή της Ελλάδας για το 2013

Πολλά έχουν ειπωθεί για το ωροσκόπιο της Ελλάδας και ακόμη περισσότερα για τις ηλιακές επιστροφές της. Προσωπικά, αν και θεωρώ ότι πολλά προβλήματα δομών περιγράφονται πολύ καλά στο ωροσκόπιο της 3 Φεβρουαρίου 1830, δεν το θεωρώ πανάκεια, ειδικά στην πρόβλεψη καθώς έχω παραδείγματα για το αντίθετο. Στις εκλογές του 2012 για παράδειγμα δεν είδα προσωπικά σαφή πρόβλεψη από αυτό το ωροσκόπιο, αντίθετα με το ωροσκόπιο αποκατάστασης της δημοκρατίας (βλέπε και άρθρο στο myhoroscope http://www.myhoroscope.gr/forum/αστρολογικά-δρώμενα-112/εθνικές-εκλογές-17-ιουνίου-2012-μέρος-ιιι-13597/ )

Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη συγκυρία της ηλιακής επιστροφής της Ελλάδας και να μην προσπαθήσουμε να βρούμε στοιχεία για την μελλοντική της πορεία όπως φαίνονται από το χάρτη των γενεθλίων της που είναι σε λίγες ημέρες. Ειδικά, που κατά τη γνώμη μας ο χάρτης αυτός φαίνεται να ανταποκρίνεται ιδιαίτερα στο σύγχρονο "παγκόσμιο" Έλληνα, δηλαδή τον Έλληνα που γεννήθηκε και μεγάλωσε μεν στο ελληνικό κράτος από το 1830 και μετά, στη συνέχεια ξενιτεύτηκε όμως και δε συμμετείχε στη συλλογική στιγμή του 1974. Αυτός ο Έλληνας κατά τη γνώμη μας παραμένει ακόμη στην εποχή του 1950, αναδεικνύοντας ποιότητες του χάρτη του 1830, δηλαδή εμπορικό δαιμόνιο, καπιταλιστική δράση στο εξωτερικό, προοδευτικότητα ιδεών αλλά και πατριαρχικό οικογενειακό δέσιμο.

Ο σύγχρονος εγχώριος Έλληνας αντίθετα, είναι πιο εκλεπτυσμένος (αλλά και πιο πονηρός, καθώς προσκολλάται στους ισχυρούς), ασχολείται με το Big Brother και περιμένει από το κράτος να φροντίσει γι' αυτόν, ενώ σπουδάζει στο εξωτερικό και δημιουργεί ένα χάος αντιδράσεων στο εσωτερικό, άρα βρίσκεται πιο κοντά σε ποιότητες του ωροσκοπίου του 1974.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο κατά τη γνώμη μου το ωροσκόπιο του 1830 δεν ακυρώνεται, απλά μεταφέρεται η ισχύς του ένα επίπεδο πιο πίσω, αφήνοντας χώρο στο χάρτη του 1974 για να μιλήσει για τις λεπτομέρειες. Έτσι, αξίζει να δούμε τι έχει να μας πει ο χάρτης και τι μπορούμε να συνάγουμε από αυτόν.

 
 
Ο ωροσκόπος της ηλιακής επιστροφής λοιπόν είναι στο Ζυγό. Βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ουρανό και σχηματίζει ΤΑΥ τετράγωνο με το Μεσουράνημα και τον Πλούτωνα. Κάνει όμως παράλληλα και τρίγωνο με τους πλανήτες Δία και Ήλιο. Ο ωροσκόπος δηλώνει το γενικό κλίμα του χάρτη και σαν οίκος πέφτει στον 5ο γενέθλιο οίκο του χάρτη του 1830, οπότε αναδεικνύει θέματα εκείνου του οίκου. Μιλάμε για μία χρονιά λοιπόν που θα αναδείξει ζητήματα προς επίλυση, στο χώρο των ελευθέρων επαγγελματιών, της τέχνης, της νεολαίας και της επιχειρηματικότητας, ζητήματα όμως που λόγω της φύσης του ζωδίου του Ζυγού δε φαίνεται ότι θα λυθούν οριστικά, αλλά μάλλον θα γίνει προσπάθεια να υποστηριχτούν οι ισορροπίες και τα κεκτημένα.

Σε κάθε περίπτωση ο Ουρανός από τον 6ο οίκο και ο Πλούτωνας από τον 3ο δείχνουν ότι θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα που θα πλήξουν την εικόνα της χώρας είτε λόγω αναστάτωσης στον εργασιακό χώρο, είτε λόγω ομηρίας που θα επέλθει από σύμπραξη μέσων και συγκοινωνιών με την αντιπολίτευση (ο Πλούτωνας κάνει πρακτικά σύνοδο με την ακμή του 4ου οίκου).

Η ακίνητη περιουσία με τον Πλούτωνα σε αυτή τη θέση, επίσης θα πληγεί, ενώ και το ατομικό εισόδημα με τον Κρόνο στον 2ο σε σύνοδο με τη Σελήνη θα υποστεί απώλειες, πιο διαχειρίσιμες όμως, εάν φροντίσουμε εκ των προτέρων τις αναγκαίες αναδιοργανώσεις. Αντίθετα ο Πλούτωνας είναι λιγότερο διαχειρίσιμος και δείχνει μάλλον απώλεια ακίνητης περιουσίας για πολλούς Έλληνες που θα αναγκαστούν να εκποιήσουν κακήν κακώς.

Ο Άρης, ο Ερμής και ο Ποσειδώνας στον 5ο οίκο της ηλιακής επιστροφής πάντως σε τετράγωνο με το Δία δίνουν στοιχεία για την εμφάνιση νέων επιχειρηματιών με κύρια χαρακτηριστικά τη θάλασσα (λόγω Ιχθύων), το εμπόριο αλλά και την εξωτερική χρηματοδότηση(ο Δίας στους Διδύμους, στον 8ο οίκο). Κατά μία άλλη ερμηνεία όμως μιλάμε για τη νεολαία (5ος) που αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί με σπουδές στο εξωτερικό (ο Δίας πολύ κοντά στην ακμή του 9ου).

Έχοντας πει αυτά βεβαίως δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις δυνατές όψεις που έχει ο χάρτης και συγκεκριμένα τα δύο ΤΑΥ τετράγωνα μεταξύ Ωροσκόπου, Μεσουρανήματος και Πλούτωνα, αλλά και μεταξύ Πλούτωνα, Ωροσκόπου και Ουρανού, ενώ εξισοροοπητικά ως προς αυτό φαίνεται να λειτουργεί το μεγάλο τρίγωνο Κρόνου, Μεσουρανήματος, Χείρωνα. Το μεγάλο αυτό τρίγωνο βαραίνει με τη συμμετοχή του Πλούτωνα που το μετατρέπει σε Χαρταετό, του δίνει όμως και μία πρακτική διέξοδο μέσω της αναθεώρησης πραγμάτων που έχουν σχέση με τον Πλούτωνα.

Πώς διαχειριζόμαστε την περιουσία μας; Πώς διαχειριζόμαστε την ιστορία μας; Την κληρονομιά μας; Τι στάση κρατάμε απέναντι στον εθνικισμό; Είναι μερικά ζητήματα που θα αναδείξει αυτή η όψη, η οποία φαίνεται ότι θα βοηθήσει να παραδεχτούμε λάθη και να καταλάβουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε πρύμνα στην πράξη κι όχι στα λόγια.

 

Κοιτώντας τη συναστρία της ηλιακής με το γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας, δε βλέπουμε κάτι που δεν ξέρουμε ήδη από τις διελεύσεις. Ο Πλούτωνας συνεχίζει να στραγγαλίζει τις χρηματοδοτήσεις στον 8ο, ο Ουρανός να αποκαλύπτει τα σκάνδαλα του Κοινοβουλίου στον 11ο και ο Άρης με τον Ποσειδώνα να εντείνουν την ρητορεία στον 10ο (ο Άρης έχει ξαναέρθει τα τελευταία χρόνια στον 10ο οίκο, από το ζώδιο του Υδροχόοου όμως). Η Σελήνη και ο Κρόνος στον 6ο υποδηλώνουν δύσκολους καιρούς για τη μισθωτή εργασία, ενώ μόνο θετικό στοιχείο είναι ο Δίας που στον ωροσκόπο διασώζει την τελευταία στιγμή την εικόνα της Ελλάδας.

Εκείνο που θα είναι μάλλον περισσότερο ενδιαφέρον είναι πότε θα ενεργοποιηθούν οι διάφορες πλανητικές θέσεις της ηλιακής επιστροφής. Οι πιο ύποπτες είναι πάντα αυτές των αργών πλανητών που γνωρίζουμε ότι θα επανέλθουν μετά από κάποια αναδρομή. Αυτές έχει παρατηρηθεί σχεδόν πάντα να βγάζουν γεγονότα.

Ο Κρόνος για παράδειγμα φαίνεται ότι θα γυρίσει ανάδρομος το α' εξάμηνο του 2013 και μάλιστα τον Ιούνιο θα περάσει από τη Σελήνη της Ηλιακής Επιστροφής. Να ένα διάστημα ύποπτο για νέα μέτρα που θα αφαιμάξουν περισσότερο τον κόσμο. Στη συνέχεια τον Οκτώβριο θα περάσει πάλι από τη θέση της Επιστροφής, επαναφέροντας ζητήματα που αντιμετωπίζουμε τώρα, δηλάδή απανωτούς λογαριασμούς φορολόγησης και απώλεια εισοδήματος μέσω μείωσης μισθών ή αναθεώρησης συμβάσεων.

Ο Πλούτωνας θα προχωρήσει για λίγο σε επόμενες μοίρες, τον Ιούνιο όμως θα είναι πάλι πίσω στη θέση της Επιστροφής, υποδηλώνοντας ζητήματα εκποίησης περιουσιών ή πώλησης ακινήτων (που δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους φόρους τους).

Οι άλλοι αργοί πλανήτες δε φαίνεται να επιστρέφουν στη θέση τους στην επιστροφή. Μπορούμε όμως να συνάγουμε περισσότερα συμπεράσματα από την πρόοδο της Σελήνης και του Ωροσκόπου. Η Σελήνη θα συναντήσει τον Κρόνο σε 7 μήνες από τα γενέθλια της Ελλάδας, δείχνοντας την περίοδο του Σεπτεμβρίου, ενώ 3 μήνες μετά το τετράγωνο με τον Ήλιο, μπορεί να μας δίνει στοιχεία για αναντιστοιχία αισθήματος λαού και κυβέρνησης, ήτοι διαδηλώσεις.

Η κίνηση του Ωροσκόπου μπορεί να μας βοηθήσει να προβλέψουμε με λίγο μεγαλύτερη ακρίβεια κάποια γεγονότα. Πιο συγκεκριμένα φαίνεται να έχουμε κάποιες σημαντικές ημερομηνίες που να πρέπει να σημειώσουμε στο καρνέ μας.

- 26 ημέρες μετά (αρχές Μαρτίου) τα γενέθλια συνάντηση του Ωροσκόπου με τη Σελήνη στο Σκορπιό, πιθανές διαδηλώσεις και επεισόδια
- 33 μέρες μετά (αρχές Απριλίου) πιθανή καταστολή ή απογοήτευση του κόσμου και επιστροφή στον περιορισμό
- 44 μέρες μετά (μέσα Απριλίου) έρχονται καινούρια μέτρα εισπρακτικά που άλλους ευνοούν και άλλους όχι (σύμπτωση με ΒΔ)
- 93 μέρες μετά (είμαστε αρχές Μαίου) έχουμε κάποια προσπάθεια να υπονομευτεί η κυβέρνηση ή το κράτος, κάποια αποκάλυψη ή κάποια συναλλαγή κάτω από το τραπέζι για να εκχωρηθεί κάποια περιουσία
- 113 μέρες μετά (είμαστε τέλη Μαίου) αποκαθίσταται κάποια ειρήνη ή γίνεται κάποια συμφωνία στο χώρο της αντιπολίτευσης.
- 127 μέρες μετά (είμαστε πια στον Ιούνιο) γίνεται κάτι που βοηθά την κυβέρνηση και την αποδοχή της από τον κόσμο ή (σε τραβηγμένη περίπτωση που πρέπει να δούμε κι από άλλα συστήματα) η αντιπολίτευση γίνεται κυβέρνηση.
- 138 μέρες μετά και για μία βδομάδα έχουμε έντονα γεγονότα με ομιλίες, επιθετικότητα και οράματα. Θα μπορούσε να θεωρηθεί και κάποιου τύπου προεκλογική εκστρατεία. Όμως μπορεί απλά να είναι και η περίοδος των εξετάσεων.
- 180 μέρες δηλαδή στις αρχές Ιουλίου έχουμε σύμπτωση του Ωροσκόπου με τον Ουρανό και πιθανές πάλι απεργιακές κινητοποιήσεις.
- 240 μέρες μετά, δηλαδή κάπου στις αρχές Σεπτεμβρίου έχουμε σύμπτωση με το Δία, που μπορεί να δηλώνει κάποιο ευχάριστο νέο για τη χώρα, ή απλά την έναρξη της περιόδου σπουδών.

Οι παραπάνω ημερομηνίες βεβαίως θα πρέπει να εξεταστούν σε συνδυασμό και με άλλες μεθόδους. Διελεύσεις, τόξα, κλπ, για να εξεταστεί, αν κάποιες από αυτές βγάζουν όντως κάποιο γεγονός και τι φύσης. Εμείς δε θα προχωρήσουμε σε τόση ανάλυση, που ξεφεύγει τους σκοπούς του άρθρου, θα δούμε όμως ένα από αυτά τα στοιχεία που είναι οι εκλείψεις και, εάν αγγίζουν κάπου το ωροσκόπιο της ηλιακής επιστροφής.

Ξεκινώντας με την έκλειψη της 25ης Απριλίου λοιπόν δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι γίνεται ακριβώς στη μοίρα της Σελήνης της Ηλιακής Επιστροφής. Θα είναι μία έκλειψη που θα ταρακουνήσει τον κόσμο λοιπόν και δε θα περάσει απαρατήρητη.

 

Η έκλειψη του Μαίου τώρα φαίνεται κάπως πιο αδιάφορη, αν και ο Κρόνος επηρεάζει τη Σελήνη της επιστροφής. Η μοίρα της έκλειψης όμως δε φαίνεται να κάνει τρομακτικές όψεις, ενώ η θέση της στον 8ο και το ανοικτό τρίγωνο με τον Πλούτωνα, μπορεί να σημαίνει απλά, νέα χρηματοδότηση που θα "σώσει" τη χώρα.


Η έκλειψη της 25ης Μαίου δε φαίνεται να αγγίζει το χάρτη της επιστροφής, έχει σχέση όμως με το γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας και θα πρέπει να ιδωθεί ξεχωριστά γι' αυτό το λόγο. Το τετράγωνο με τον Άρη και τον Ποσειδώνα του 5ου της επιστροφής πάντως κάτι μπορεί να λέει για ευκαιριακές ρητορείες, δημαγωγούς, αλλά και καλοκαιρινές επιχειρηματικές εξορμήσεις.


Η έκλειψη του Οκτωβρίου φέρνει τον Βόρειο Δεσμό πάνω στη μοίρα της Σελήνης της Επιστροφής, επομένως φέρνει πάλι στο προσκήνιο νέα βάρη και νέες άγνωστες για μας οικονομικές καταστάσεις. Κάνω ότι δουλειά κάτσει, προκειμένου να ξεφύγω από την ανέχεια και εμπλέκομαι σε ότι μου δώσουν εν ολίγοις. Η ίδια η μοίρα της Σελήνης δεν έχει ιδιαίτερη επίδραση. Πιάνει κυρίως το γενέθλιο και τον της επιστροφής Ερμή της χώρας. Άρα μιλάμε κυρίως για θέματα εκπαιδευτικά που μπορεί να μας απασχολήσουν.


Η έκλειψη του Νοεμβρίου όμως δεν είναι παίξε γέλασε καθώς γίνεται πάνω στη μοίρα του Κρόνου της επιστροφής και η περίοδος θα σημαδευτεί από έντονη οικονομική δυσπραγία.


Ανακεφαλαίωση

Από ότι φαίνεται λοιπόν θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια ακόμη για να σταθούμε στα πόδια μας. Φαίνεται ότι το μοτίβο, στραγγαλίζω με φόρους, κινητοποιήσεις και απεργίες και ευκαιριακές κινήσεις θα συνεχίσει και του χρόνου. Η νεολαία φαίνεται σταδιακά να αυτονομείται όπως και η κυβέρνηση (είναι χαρακτηριστικό ότι ο Δίας από τους Διδύμους δεν αγγίζει κάποιο σημαντικό τμήμα του χάρτη της επιστροφής στις εκλείψεις, πλην του Ήλιου της κυβέρνησης, που φαίνεται "μαγικά" να διασώζεται κάπως το α' εξάμηνο) και τελικά τον επόμενο χειμώνα θα μιλάμε μάλλον για παρόμοιες καταστάσεις με αυτές που ζήσαμε φέτος, δηλαδή μαζικούς φόρους και μαζικές απολύσεις.

Ελπίδα θεωρώ ότι υπάρχει μόνο στην παραδοχή των λαθών μας και την αλλαγή πορείας και οποιαδήποτε άλλη "τσαμπουκαλίδικη" προσέγγιση, δεν πρόκειται να αποδώσει μακροπρόθεσμα για τη χώρα.

Φυσικά θα αναμείνουμε και τη μελέτη της ηλιακής επιστροφής του χάρτη της Μεταπολίτευσης το καλοκαίρι, για να επιβεβαιώσουμε τα γεγονότα, τουλάχιστον για το β' εξάμηνο του έτους.

ΒΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: