Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Το ωροσκόπιο της Συριακής Εξέγερσης - Μέρος Ι


Το ωροσκόπιο της Συριακής Εξέγερσης - Μέρος Ι
Ένα από τα πιο βασικά ενδιαφέροντα ενός σπουδαστή της πολιτικής αστρολογίας είναι η παρακολούθηση και η πρόβλεψη του αποτελέσματος μίας πολεμικής σύρραξης. Η παρακολούθηση ενός τέτοιου γεγονότος που μπορεί να πάρει από μερικές μέρες μέχρι χρόνια δεν είναι κάτι απλό και απαιτεί πολύ γνώση και προσπάθεια, αλλά και επιμονή στις λεπτομέρειες. Προκειμένου να δείξουμε την έκταση της προσπάθειας που απαιτείται θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε την πορεία της Συριακής Εξέγερσης από τότε που ξεκίνησε το 2011 ως την εποχή που γράφεται αυτό το άρθρο ή και τα επόμενα χρόνια.
Μετά την Τυνησία λοιπόν, την Αίγυπτο και την Συρία το 2011 ο Ουρανός στον Κριό βρήκε και τη Συρία να οδεύει στο δρόμο της Επανάστασης. Η εξέλιξη της κατάστασης εκεί όμως δεν ήταν η ίδια με τις άλλες χώρες. Ο τζιχαντισμός και η αστάθεια δεν επικράτησε όπως στη Λιβύη και την Τυνησία και ο στρατός δεν επενέβη όπως στην Αίγυπτο. Τι διαφορετικό είχε λοιπόν αυτή η χώρα; Θα μπορούσαμε να το δούμε κάπως αστρολογικά;
Η ημερομηνία που διαλέξαμε να δούμε σαν γενέθλιο του κράτους της Συρίας είναι η 1η Ιανουαρίου 1944, ημερομηνία που θεωρείται ως ημέρα αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του συριακού κράτους ( στην πραγματικότητα μετάβασης της γαλλικής κυριαρχίας στην τοπική κυβέρνηση που ακολουθήθηκε από διεθνή αναγνώριση ), ημερομηνία που και ο Campion θεωρεί ως ημερομηνία του ωροσκοπίου της χώρας.
Υπάρχει βεβαίως και άλλη μία ημερομηνία με αστρολογικό ενδιαφέρον και είναι η 13η Νοεμβρίου 1970, ημέρα εγκαθίδρυσης του καθεστώτος του Hafez Al-Assad, που επίσης μπορεί να μας χρησιμεύει για αστρολογική ανάλυση, δε θα επεκταθούμε όμως σε αυτή την ημερομηνία σε αυτή την ανάλυση. Και για τις δύο ημερομηνίες πάντως θα χρησιμοποιήσουμε ως ώρα την 00:00, ημερομηνία που είθισται να χρησιμοποιείται σε ωροσκόπια ανεξαρτησίας.
Ο γενέθλιος χάρτης της Συρίας της 1ης Ιανουαρίου 1944 έχει αρκετά αξιοπρόσεκτα σημεία. Με Ήλιο στον 4ο στον Αιγόκερω δείχνει τον αυταρχικό ηγέτη, που κρύβεται από τη δημοσιότητα. Με σύνοδο Άρη Ουρανού στον 8ο οίκο (επαναστάτες απέξω) σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα και τρίγωνο με τον Ποσειδώνα δεν είναι τυχαίο που στο έδαφος της Συρίας βρήκαν εύφορο έδαφος και υποστήριξη διάφορες επαναστατικές οργανώσεις. Καθώς ο Άρης κυβερνά μάλιστα τον 7ο οίκο, οι συνέπειες ήταν δύσκολες για τις σχέσεις της χώρας με τους άλλους.
Ο Πλούτωνας στον 10ο οίκο δείχνει τις τρομοκρατικές ομάδες που επιθυμούν να κατακτήσει βίαια την εξουσία. Αν και στο χάρτη κυβερνάει τον 2ο οίκο, έχει ενδιαφέρον ότι στον χάρτη της 13ης Νοεμβρίου κυβερνά τον 4ο οίκο, άρα θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι κυβερνάει την αντιπολίτευση στο κόμμα του Μπάαθ. Όμως η ακμή του Μεσουρανήματος στο χάρτη της 1ης Ιανουαρίου διαφεύγει παρά τρίχα το μεσοδιάστημα Κρόνου Πλούτωνα και μπαίνει υπό την προστασία της 14ης μοίρας του Καρκίνου, δηλαδή του Σείριου. Αυτή η παρά τρίχα διαφυγή θα δούμε ότι θα σώσει πολλές φορές την κατάσταση για τον Άσαντ.
Ο Ωροσκόπος της χώρας στο χάρτη της 1ης Ιανουαρίου είναι στο Ζυγό και για το λόγο αυτό για πολλά χρόνια η χώρα έπαιζε το ρόλο του ισορροπιστή στα μάτια των άλλων. Δεν είναι τυχαίο που η Hillary Clinton είχε πει κάποτε όταν ανέλαβε το πόστο της ως Υπουργός Εξωτερικών ότι δεν μπορεί να γίνει ειρήνη στη Μέση Ανατολή χωρίς τη Συρία, αλλά κι ότι η Συρία ήταν αυτή που η στρατιωτική μεσολάβηση της τερμάτισε τον 30ετή εμφύλιο στο Λίβανο. Με τον Κρόνο να διελαύνει τη θέση του Ωροσκόπου μάλιστα ο ρόλος της χώρας διεθνώς έγινε ιδιαίτερα σημαντικός πριν ξεσπάσει η συριακή κρίση κι όπως θα δούμε και πιο κάτω με τις διελεύσεις του Κρόνου και του Δία από τον Ωροσκόπο αυτό σταθεροποίησε και τη θέση της η κυβέρνηση του Άσαντ.

Στις διελεύσεις της χώρας στις 26 Γενάρη, ημέρα έναρξης των διαδηλώσεων στη χώρα δεν μπορούμε να μην εντοπίσουμε τη σύνοδο Άρη Ήλιου στον Υδροχόο σε αντίθεση με το γενέθλιο Πλούτωνα στο Λέοντα στο Μεσουράνημα, όψη χαρακτηριστική μαζικών διαδηλώσεων εναντίον καταπιεστικής εξουσίας. Διαμεσολαβητική είναι η επίδραση της γενέθλιας συνόδου Άρη Ουρανού, που δείχνει ενδεχόμενη εμπλοκή ριζοσπαστικών οργανώσεων «απέξω» στην εξέγερση του «λαού».

Σημειωτέα επίσης είναι και η αντίθεση Ποσειδώνα /Δία με την οποία ξεκίνησε η εξέγερση (υπερβολικές προσδοκίες ίσως), ενώ δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός της κοντινής απόστασης του Πλούτωνα από διέλευση προς το γενέθλιο Ήλιο της χώρας. Αυτό δείχνει το μέγεθος της απειλής που γνώρισε η χώρα και ο ίδιος ο Άσαντ, σε σημείο που το 2011 λέγαμε ότι μάλλον θα υπάρξει εκτέλεση του.

Στο χάρτη έναρξης των διαδηλώσεων σημαντικές και οι χιαστί όψεις με τον διελαύνοντα Ουρανό σε χιαστί όψη με το γενέθλιο Δία αλλά και τον διελαύνοντα Πλούτωνα σε χιαστί όψη με τη γενέθλια σύνοδο Άρη Ουρανού. Οι χιαστί όψεις κρύβουν συνήθως δυσαρέσκεια που δε βρίσκει απευθείας «μέτωπο» και δεν μπορεί να βρει «εχθρό» να αντιμετωπίσει. Καθώς οι χιαστί προέρχονται από θέση αντίθεσης, δείχνει ότι οι εχθροί είναι παλιοί γνώριμοι που γνωρίζουν ο ένας τον άλλο.

Γεγονός είναι πάντως ότι οι πρώτες διαδηλώσεις δεν είχαν ιδιαίτερη έκταση. Ο Ουρανός δεν έχει μπει ακόμη στον Κριό για να ριζοσπαστικοποιηθεί η κατάσταση. Ο Κρόνος όμως αναδρομεί ακριβώς στις 27 Γενάρη, δείχνοντας ότι για τους επόμενους μήνες και μέχρι να ορθοδρομήσει το καθεστώς χάνει προσωρινά την πρωτοβουλία. Πράγματι στις 18 και 19 Μαρτίου γίνονται οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις εναντίον του με τον Ουρανό ότι να έχει μπει στον Κριό. Ο Κρόνος ανάδρομος στον Ωροσκόπο του καθεστώτος στο ζώδιο της έξαρσης του δείχνει ότι το καθεστώς είναι ζαλισμένο μεν, αλλά ανθίσταται. Προσπαθεί να ενεργοποιήσει τη διπλωματία και να εμφανιστεί διαλλακτικό. Την ίδια στιγμή η αντιπολίτευση ισχυροποιείται καθώς ο Δίας στο μεσοδιάστημα από τον Γενάρη τριγωνίζει τον Πλούτωνα, που διεκδικεί την εξουσία.

Στις 18 και 19 Μαρτίου ο Ήλιος φτάνει στη μοίρα που ήταν ο Ουρανός το Γενάρη και υλοποιεί την επιθυμία του. Η μεγαλύτερη διαδήλωση που έγινε στη Συρία. Το καθεστώς όμως αντιδρά βίαια και κάνει καταστολή. Ο Ήλιος και λίγο αργότερα και ο Άρης μπαίνουν κι αυτοί στον Κριό και ξεκινάνε οι συγκρούσεις. Να σημειωθεί ότι όλα αυτά είναι στον 7ο οίκο της χώρας απέναντι από τον διελαύνοντα Κρόνο στον Ωροσκόπο. Γι’ αυτό και το καθεστώς θεωρεί ξένη επιβουλή τις επιθέσεις.
Από τον Απρίλιο του 2011 ο Κρόνος ο διελαύνων επιστρέφει ανάδρομος στον 12ο οίκο και η κυβέρνηση κρύβεται. Στο μεταξύ οι αντάρτικες ομάδες θεριεύουν και με την είσοδο του Άρη στον 7ο οίκο τον Απρίλιο του 2011 ξεκινάει ανοικτή σύγκρουση. Ο Κριός δε βοηθάει ωστόσο την ένωση των ομάδων και θα πρέπει να φτάσει η 2α Οκτωβρίου για να δημιουργηθεί το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο. Στο μεταξύ όμως ο Κρόνος έχει ορθοδρομήσει και έχει ξαναμπεί από διέλευση στον 1ο οίκο και το καθεστώς ανακτά την πρωτοβουλία και αντεπιτίθεται.

Τι ακολουθεί; Η συνέχεια στο 2ο μέρος.
----


Δεν υπάρχουν σχόλια: