Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Μερικές σκέψεις πάνω στην Ηλιακή Επιστροφή της Ελλάδας πάνω στο χάρτη του 1830

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.Μερικές σκέψεις πάνω στην Ηλιακή Επιστροφή της Ελλάδας πάνω στο χάρτη του 1830.

1. Ο χάρτης του 1830 δεν είναι ο μοναδικός χάρτης που χαρακτηρίζει την Ελλάδα, άρα ότι πρόβλεψη κάνουμε είναι καλό να επιβεβαιώνεται και με τους άλλους δύο (13/1/1822, 24/7/1974)

2. Δεν υπάρχει γενική συμφωνία για τον ωροσκόπο του χάρτη αυτού, όμως ο Ωροσκόπος Δίδυμος κατά τη γνώμη μου απηχεί γενικώς την εικόνα που έχουν για μας οι ξένοι (έξυπνοι, έμποροι, λέμε και ξελέμε, διχασμένοι). Στην Πολιτική Αστρολογία ο Ωροσκόπος είναι αρκετά συχνά το πώς μας βλέπουν τα άλλα έθνη.

3. Η επιστροφή με το χάρτη του 1830, ώρα 12:00 μας βγάζει με ένα ωροσκόπο Καρκίνο για τη χρονιά που έρχεται. Είναι επομένως μία χρονιά προσπάθειας προστασίας των κεκτημένων.

4. Απέναντι από τον ωροσκόπο υπάρχει μία πολυαστρία στον Αιγόκερω στον έβδομο οίκο. Ο Αιγόκερως συνήθως έχει να κάνει με πολυεθνικές ή με καταστάσεις παγκοσμιοποίησης (π.χ. η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι Αιγόκερως). Η τοποθέτηση αυτή δείχνει ότι ο τομέας της εξωτερικής πολιτικής θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος φέτος

5. Οι Δεσμοί του χάρτη πέφτουν στον άξονα 6/12, στοιχείο που παραπέμπει σε θέματα δημόσιας υγείας και πρόνοιας, σωμάτων ασφαλείας, εργατικών θεμάτων. Πρόκειται για θέματα που θα μας απασχολήσουν μες τη χρονιά

6. Ο χάρτης χαρακτηρίζεται από ένα ενδιαφέρον τετράγωνο του Άρη με την Αφροδίτη και τον Ποσειδώνα. Ερμηνεύοντας πολιτικά το τετράγωνο θεωρώ ότι η Αφροδίτη/Ποσειδώνας αφορά περισσότερο τον σημερινό πρωθυπουργό που είναι Ιχθύς και ο Άρης στον Τοξότη τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η τοποθέτηση του Άρη είναι μάλλον πιο αδύναμη στον 6ο οίκο, οπότε θεωρώ ότι πολιτικά θα έχουμε κάποιες τριβές με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει περισσότερο πόλεμο φθοράς και οπισθοφυλακών.

7. Και οι δύο θέσεις έρχονται σε όψη τετραγώνου/αντίθεσης με τη θέση της Σελήνης στο γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας, συνεπώς κανένας από τους δύο με τη στάση του δε θα γίνει συμπαθής στο λαό. Παρόλα αυτά καθώς η Αφροδίτη είναι στο Μεσουράνημα δεν αναμένεται να αμφισβητηθεί σοβαρά ο σημερινός πρωθυπουργός για το 2020.

8. Ο Ήλιος του χάρτη στον 8ο οίκο και χωρίς όψεις δείχνει αρκετά αδύναμος. Η μεταρρυθμιστική προσπάθεια στην οικονομία κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται να προχωρήσει σοβαρά, παρά τις καλές προθέσεις, λόγω των ήδη ανειλημμένων υποχρεώσεων και περιορισμών.

9. Λιλιθ και Χείρωνας στον 10ο οικο του χάρτη δείχνουν περάσματα από την πολιτική σκηνή ανθρώπων χωρίς αναστολές για το επόμενο εννιάμηνο, που μάλιστα θα εκμεταλλευτούν την κόπωση άλλων παλιότερων πολιτικών για να πάρουν αυτοί κεφάλι.

10. Η έκλειψη της 5/7 δείχνει αρκετά σοβαρή για τις σχέσεις μας με την Τουρκία με ανάλογη σοβαρότητα με αυτή που αντιμετωπίσαμε το φετινό Γενάρη.

11. Η έκλειψη της 5 Ιουνίου είναι πιθανό να ξεσηκώσει κόσμο σε κινητοποιήσεις από μέτρα που μπορεί να φανούν αντιλαϊκά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.12. Ο Νότιος Δεσμός της Ηλιακής Επιστροφής σε σύνοδο με το Δία του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδας, δείχνει απορρόφηση οικονομικών πόρων σε έργα με τέτοιο τρόπο ώστε να μη διοχετευτούν τελικά χρήματα στην οικονομία.

13. Ο Κρόνος και ο Πλούτωνας πάνω στον Ποσειδώνα της Ελλάδας συνεχίζει τις αποκαλύψεις για τον ύποπτο ρόλο δικαστικών, λειτουργών δικαιοσύνης αλλά και ιερωμένων και τους εκθέτει κοινωνικά.

14. Ο Ποσειδώνας πάνω στον Νότιο Δεσμό της Ελλάδας δείχνει μία προσπάθεια να προωθηθούν οι "εθνικές" αξίες, τύπου πατρίς θρησκεία οικογένεια, με αναφορές ίσως στην επέτειο του '21 που ήδη έχουν ανακοινωθεί.

15. Το Μεσουράνημα της Ηλιακής πάνω στην Αφροδίτη του γενέθλιου μπορεί να δείχνει και εκδηλώσεις καλλιτεχνικού τύπου πάνω στα ίδια χνάρια που θα πάρουν και κάποια διάσταση και δημοσιότητα.

16. Ο Ουρανός της Ηλιακής πάνω στο Χείρωνα του γενέθλιου μας πάει σε αστοχίες στα θέματα της δημόσιας υγείας και "ατυχήματα" που θα αναδείξουν ακόμη περισσότερο τις παθογένειες μα σε αυτόν τον τομέα.

17. Ο Ωροσκόπος της Ηλιακής σε όψη χιαστί με τον Ήλιο δείχνει ότι η συγκυρία δεν ευνοεί τα μεταρρυθμιστικά σχέδια της κυβέρνησης, τα οποία μάλλον θα μείνουν προς το παρόν στον αέρα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.18. Αν συνδυασουμε το χάρτη με την πορεία της προοδευτικής Σελήνης, θα δούμε ότι έχουμε μία έμφαση στον 1ο οίκο της χώρας, καθώς τόσο η Σελήνη της Επιστροφής όσο και η προοδευτική βρίσκονται κοντά στον Ωροσκόπο και στο ίδιο ζώδιο με τη γενέθλια Σελήνη. Αυτό δείχνει ότι οι ιδιότητες της γενέθλιας Σελήνης μας όπως ο διχασμός, η αδυναμία να πάρουμε αποφάσεις, αλλάζοντας γνώμη, αλλά και η ενστικτώδης αίσθηση του δικαίου που έχει ο Δίδυμος, θα φανούν αυτή τη χρονιά σε δράσεις του κόσμου.

19. Γενικά μιλώντας ο χάρτης δεν προσφέρει συνταρακτικά γεγονότα. Έχουμε μία από τα ίδια στα πράγματα. Θα εξαιρέσουμε την περίοδο του Μαίου/Ιουνίου όπου έχουμε το τρίγωνο Σελήνης/Ουρανού στον προοδευτικό και την έκλειψη της 5/6 για τυχόν κινητοποιήσεις του κόσμου για κάποιο νομοθετικό ζήτημα ή για τη συμπεριφορά της αστυνομίας απέναντι σε κάποιον.

Και για τους πιο προχωρημένους ας επισημάνουμε και δύο πληροφορίες ακόμα:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.20. Από ηλιακό Τόξο το μεσοδιάστημα Κρόνου Πλούτωνα περνάει πάνω από τον Άρη της Ελλάδας, πράγμα που μειώνει την επιτυχία πρωτοβουλιών εξωτερικής πολιτικής και μας παραπέμπει στην ανάγκη να συμμαζευτούμε στρατιωτικά και να μην απλωνόμαστε σε άλλη γη σε άλλα μέρη.

21. Το Μεσοδιάστημα Άρη Δία είναι στην 0 Καρκίνου από Ηλιακό Τόξο και θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα φέρει πάνω σε αυτή τη μοίρα και η Έκλειψη της 21/6 που γίνεται στις 0 Καρκίνου. Ίσως κάποιο στρατιωτικό τόλμημα της Ελλάδας που δε θα έχει την αναμενόμενη κατάληξη.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.




Συμπέρασμα: Πρόκειται για μία χρονιά συντηρητική, πράγμα ωστόσο που θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από τους άλλους χάρτες για να είμαστε σίγουροι για την πρόβλεψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: