Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Το Αφγανιστάν και η Παλινόρθωση των Ταλιμπάν

Μελέτη που στάλθηκε αρχικά στα πλαίσια του 14ου Newsletter στις 14 Αυγούστου 2021 και αναδημοσιεύεται εδώ στο astro-journal

---

Η νεότερη εξέλιξη στον τομέα της Παγκόσμιας κατάστασης είναι η παλινόρθωση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Είναι γεγονός ότι μετά από μία 20ετία, οι Αμερικάνοι εγκαταλείπουν τη χώρα όπως είχαν κάνει και οι Σοβιετικοί το 1989. Όπως και τότε το βασικό πρόβλημα ήταν οικονομικό, καθώς ένας τέτοιος πόλεμος δημιούργησε τεράστια αφαίμαξη στα ταμεία και των δύο υπερδυνάμεων. Φυσικά το ερώτημα είναι για ποιο λόγο τελικά επενέβησαν οι Αμερικανοί στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, αφού ούτε στο ένα ούτε στο άλλο τελικά κατόρθωσαν να διατηρήσουν ένα καθεστώς φιλικό προς αυτούς. Το μόνο που κερδήθηκε είναι εκατόμβες νεκρών, η δημιουργία του ISIS ως αντίδραση και εκατομμύρια προσφύγων από την παρέμβαση του ISIS στον εμφύλιο της Συρίας.

Ας δούμε λίγο τι συμβαίνει στην Αμερική αυτή την περίοδο. Είχαμε πει με παλιότερες ευκαιρίες ότι το πρώτο εξάμηνο της προεδρίας του Μπάιντεν θα αναδείξει πολύ μεγάλες τομές προοδευτικές και αυτό φάνηκε με πολλούς τρόπους, από τα δικαιώματα των ανθρώπων με ιδιαίτερη σεξουαλική ταυτότητα, μέχρι την ολοκλήρωση ενός γιγαντιαίου προγράμματος εμβολιασμού. Εδώ λοιπόν έχουμε ένα τρίτο γεγονός, την πραγματοποίηση του ονείρου του πιο σοσιαλιστή προέδρου ίσως, δηλαδή τον τερματισμό ενός μακροχρόνιου πολέμου που αφαιμάζει την Αμερική και τη στροφή των κεφαλαίων προς την εσωτερική αναδιοργάνωση της χώρας με ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα 3.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έργα, υποδομές, κοινωνική προστασία και άλλα προγράμματα.

Η Αμερική λοιπόν αυτή την περίοδο είναι σε πολύ προοδευτική κατεύθυνση όπως δείχνει και η προοδευτική Σελήνη στον Υδροχόο, αλλά και ο Δίας πάνω στη γενέθλια προοδευτική Σελήνη στον Υδροχόο. Κρόνος και Ουρανός εναλλάσσονται πάνω στο ταξίδι της προοδευτικής Σελήνης και δείχνουν έτσι τα μπρος πίσω στα οικονομικά θέματα και τα θέματα χρήσης των οικονομικών πόρων. Η Αμερική από τη στιγμή που η προοδευτική Σελήνη μπήκε στον 1ο οίκο πριν από 5 περίπου χρόνια, μπήκε στο πρώτο τέταρτο του χάρτη δηλαδή, στράφηκε στα του οίκου της και άρχισε να αποσύρεται από τον εξωτερικό κόσμο. Πριν πέντε χρόνια η προοδευτική Σελήνη στον Τοξότη ευνόησε τον Τραμπ να το ξεκινήσει αυτό, σήμερα ο Τραμπ έχει αποσυρθεί, αλλά η απόσυρση της Αμερικής από τα πεδία των μαχών συνεχίζεται.



Για το ίδιο το Αφγανιστάν δίνεται από πολλούς αστρολόγους ως ημερομηνία γέννησης η ημερομηνία εγκαθίδρυσης της νέας κυβέρνησης μετά την επέμβαση των αμερικανών. Εδώ στο χάρτη είναι ενδιαφέρον ότι η σύνοδος Κρόνου Πλούτωνα ακριβώς επάνω στο Μεσουράνημα στις αρχές του 2020 ίσως σχετίζεται με την αρχή του τέλους για την αφγανική διοίκηση. Η αλήθεια είναι όμως ότι ο Πλούτωνας από διέλευση έχει αφήσει πίσω του τον προοδευτικό Ήλιο, ο οποίος έχει μπει στον δέκατο οίκο πρόσφατα, άρα είναι λίγο περίεργο, πώς η κυβέρνηση αυτή χάνει τον έλεγχο της χώρας. Από την άλλη η αιτία ίσως είναι οι εκλείψεις που δέχτηκε ο Κρόνος,  κυβερνήτης του Μεσουρανήματος τόσο στα τέλη του 2020 όσο και την άνοιξη του 2021.


Υπάρχουν βέβαια και άλλοι αστρολόγοι που τοποθετούν τη γέννηση του σύγχρονου Αφγανιστάν το 1973 οπότε και πρώτη φορά εγκαθιδρύθηκε δημοκρατικό καθεστώς και αποπέμφθηκε ο βασιλιάς. Ο χάρτης αυτός δείχνει να έχει κάποια λειτουργικότητα στα βασικά γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας του Αφγανιστάν, για παράδειγμα στην επέμβαση των Σοβιετικών στις 27/12/1989 έχουμε αντίθεση προοδευτικού Άρη Ουρανού στον άξονα 1-7 υπό την εποπτεία του διελαύνοντος Πλούτωνα και αλλαγή του προοδευτικού Ήλιου στο Λέοντα με την εγκαθίδρυση νέου πιο ισχυρού καθεστώτος.

Ενώ και στην αποχώρηση των Σοβιετικών στις 15/2/1989 ο Κρόνος από διέλευση στο Μεσουράνημα μπορεί εύκολα να συνδεθεί με απώλεια εξουσίας, θέσης ή παραίτησης, ενώ και ο προοδευτικός Άρης της χώρας, κυβερνήτης του ωροσκόπου, κάνει τετράγωνο με το γενέθλιο Ήλιο.

Το Σεπτέμβριο του 1996 καταλαμβάνουν την Καμπούλ οι Ταλιμπάν. Ο χάρτης του tri-wheel έχει ένα τετράγωνο Δία Κρόνου που επηρεάζει τους Δεσμούς της χώρας, αλλά δεν είναι τόσο κραυγαλέες οι επιρροές όσο στα προηγούμενα δύο γεγονότα.







Ομοίως και στην ορκωμοσία της κυβέρνησης του Καρζάι το 2001 ο Ερμής είναι μεν πάνω στο Μεσουράνημα, πράγμα που μας δείχνει ότι αυτή η μοίρα λειτουργεί, αλλά κατά τα λοιπά δεν έχουμε πουθενά ενδείξεις ισχυρής κυβέρνησης. Ο Ποσειδώνας σε σύνοδο με την Σελήνη και τον προοδευτικό Δία μας δείχνει τις προόδους που έγιναν στα θέματα των δικαιωμάτων και των γυναικών, αλλά ο Άρης, κυβερνήτης του Ωροσκόπου έχει μπει στο πιο ήρεμο ζώδιο του Ταύρου πλέον και χαμηλώνουν οι τόνοι.

Αν πάμε στη σημερινή κατάσταση θα δούμε ότι δεν είναι πολύ καλή. Το τετράγωνο Άρη Δία στο προοδευτικό αλλά και του Άρη του προοδευτικού με τη γενέθλια Σελήνη μας δείχνει ότι θα έχουμε συγκρούσεις και ξεσπιτώματα πιθανόν ή γενικά αναβρασμό. Στη συνέχεια κάποιου είδους σταθερή κυβέρνηση αναμένεται, καθώς ο Άρης θα τριγωνίσει το Μεσουράνημα σε τρία χρόνια. Είναι ενδιαφέρον ότι η έλευση του καθεστώτος των Ταλιμπάν κατά κάποιο τρόπο δείχνει να ενεργοποιείται από το Βόρειο Δεσμό στον Αιγόκερω, καθώς και το 1996 είχε επάνω του τον Δία και το 2021 έχει τρίγωνο με τον προοδευτικό Άρη.



Ο χάρτης του 1973 δείχνει να δουλεύει κάπως καλύτερα λοιπόν και μάλλον θα ήταν πιο έγκυρος να τον χρησιμοποιήσουμε για πρόβλεψη. Τα πράγματα δεν πάνε βέβαια πολύ καλά για το Αφγανιστάν, ωστόσο με τη γενέθλια αντίθεση Άρη Ουρανού και την αντίθεση Κρόνου Λίλιθ φαίνεται ότι δεν είναι εύκολο γι’ αυτό το κράτος να αποφύγει την εισαγωγή επανάστασης από άλλες χώρες, ενώ παράλληλα την εξουσία υπονομεύουν διάφορες θρησκευτικές σέχτες και ηγέτες που λειτουργούν με ευκαιριακό και οπορτουνιστικό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: