Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Ο ρόλος του σεξ και της τάξης των αγγέλων στην εποχή του ανθρώπου κατά τον Ρούντολφ Στάινερ

Κατά τον Ρούντολφ Στ;άινερ το σεξ δόθηκε στους ανθρώπους ως μια μοναδική διαδικασία σύνδεσης του αστρικού πεδίου με το αιθερικό και το φυσικό σώμα και στη συνέχεια μέσω του αστρικού πεδίου με τα ανώτερα πεδία του θείου κόσμου. Την επιθυμία του σεξ ανέλαβε να διασπείρει στο αστρικό πεδίο του ανθρώπου η τάξη των αγγέλων. Μέσω αυτής της επιθυμίας ο στόχος ήταν οι άνθρωποι να βιώνουν τρεις εμπειρίες: Α) να μη νιώθουν ευτυχισμένοι αν πρώτα ο άλλος άνθρωπος δεν ήταν ευτυχισμένος β) να βλέπουν στον άλλο άνθρωπο το θείο σπινθήρα γ) να βεβαιώνονται έτσι για το γεγονός της ύπαρξης των θείων κόσμων.

Ο ρόλος των αγγέλων λοιπόν σ' αυτή τη διαδικασία είναι μεσολαβητικός. Από τη μια διεγείρουν την επιθυμία για ένωση κι απ' την άλλη την ώρα που πέφτουμε για ύπνο αποχωρούν μαζί με τη Συνείδηση στους ανώτερους κόσμους και μεταφέρουν την εμπειρία της ένωσης στις ανώτερες ιεραρχίες (Αρχές, Κυριότητες, Εξουσίες) επιτρέποντας και στο Εγώ του ανθρώπου να έρθει σε επαφή μ αυτές τις ανώτερες ιεραρχίες. Μέσα απ' αυτή τη διαδικασία ενώνονται δηλαδή η εμπειρία του αιθερικού σώματος με το νοητικό, το βουδικό και το ατμικό σώμα αλλά και με ακόμη ανώτερα πεδία. Και εκτός από την ωφέλεια για τους ανθρώπους προχωρά και η εξέλιξη των αγγέλων που τους επιτρέπεται σταδιακά να περάσουν από το αστρικό σώμα στο βουδικό να μετεξελιχθούν δηλαδή σε Αρχάγγελοι (δηλαδή όντα που βρίσκονται μεταξύ των Αρχών και των Αγγέλων)

Τι γίνεται όμως στην εποχή μας με τη μεσολάβηση του Αριμάν; Η οντότητα αυτή που προέρχεται απ' τις τάξεις των νοημόνων Στοιχειακών αλλά απέτυχε να ολοκληρώσει τη μετάβαση της στην τάξη των Αρχαγγέλων λέγεται ότι προσπάθησε με τη βία να καταλάβει το πεδίο των Αρχαγγέλων δηλαδή το νευρικό μας σύστημα. Εκεί νικήθηκε απ' τον Αρχάγγελο Μιχαήλ μια οντότητα απ' το πεδίο των Αρχών που την εποχή της Ενσάρκωσης του Χριστού επέλεξε να κάνει τη δική της θυσία και να κατέλθει στο νοητικό πεδίο του ανθρώπου για να βεβαιωθεί ότι ο άνθρωπος θα αναλάβει σωστά όπως είναι ο προορισμός του την ευθύνη της Κοσμικής Νοημοσύνης που μέχρι τώρα ήταν υπεύθυνη γι' αυτήν η Κοσμική Σοφία μια οντότητα της τάξης των Κυριοτήτων και πνευματική μητέρα του Μιχαήλ.

Η νίκη του Μιχαήλ απέτρεψε από την τάξη του Αριμάν τον έλεγχο στο νευρικό μας σύστημα. Έτσι ο Αριμάν αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αιθερικό μας πεδίο εκεί που βρισκόταν πριν. Από κει όμως πονηρά δρων αποφάσισε να αλλάξει τους όρους του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας τη σεξουαλικότητα μας. Αντί η σεξουαλικότητα να είναι πηγή ένωσης όπως ήταν αρχικός προορισμός της μέσω έξαρσης των πειρασμών εξελίχθηκε σε αχαλίνωτη επιθυμία ατομικής ικανοποίησης. Αυτό όμως είχε σαν συνέπεια όταν το βράδυ κοιμόμαστε και οι άγγελοι πάνε να μεταφέρουν την πληροφορία στα ανώτερα πεδία οι πόρτες να μένουν κλειστές γιατί τα ανώτερα πεδία δεν επιθυμούν να νιώσουν τέτοιες ατομικιστικές εμπειρίες. Αυτό στερεί τον άνθρωπο από τη θεία καθοδήγηση αλλά κάνει κάτι ακόμη χειρότερο. Αποκόπτει και τους αγγέλους που ζουν στο αστρικό μας πεδίο από τα ανώτερα πεδία και τους φυλακίζει στον υλικό κόσμο. Έτσι ο Αριμάν δεν παρεμβαίνει μόνο στην ανθρώπινη εξέλιξη αλλά και στην εξέλιξη των Αγγέλων.

Τόσο σημαντικός λοιπόν είναι ο ρόλος του σεξ στην ανθρώπινη εξέλιξη και ο ορθός προσανατολισμός του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: