Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009


Ορκίστηκε χτες ως ο 44ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ο Μπάρακ Ομπάμα. Μεγάλες οι προσδοκίες από την ανάδειξη του στο προεδρικό αξίωμα, αν και η τοποθέτηση κάποιων συγκεκριμένων προσώπων δείχνει μία σχετική ατολμία. Συντάξαμε ένα πρώτο χάρτη της ορκωμοσίας του με ώρα 12:00 τοπική Ουάσινγκτον), το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί ο χάρτης της πρώτης του διακυβέρνησης (administration).
---
Ξεχωρίζει η σύνοδος Ήλιου/ Ερμή/ Δία στο Μεσουράνημα που αναδεικνύει τη ρητορική της αλλαγής αλλά δείχνει και τα εμπόδια που θα δώσει μάλλον η αναδρομή του Ερμή (πιθανόν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος να αναφέρεται συχνά στα παλιά, όπως κάνει άλλωστε ήδη). Ποσειδώνας και Χείρωνας στον Υδροχόο εντείνουν την αίσθηση ότι η διακυβέρνηση αυτή θα είναι αντικείμενο δημόσιας παρατήρησης σε κάθε της βήμα. Αν ο ωροσκόπος είναι Ταύρος, η σύνοδος Αφροδίτης - Ουρανού στον 11ο οίκο δείχνει μία "με το γάντι" ανανέωση πραγμάτων στα λόμπι και τις παρέες που θα φέρει ίσως η νέα διακυβέρνηση (ας θυμηθούμε τη γνωστή ρήση του Κατσιφάρα για τους υπουργούς του Παπανδρέου).
--
Η Σελήνη δείχνει στο Σκορπιό, αλλά επειδή δεν είμαστε σίγουροι για την ώρα πιθανόν να έχει μπει στον Τοξότη. Ο κόσμος θέλει να φύγει από τις συμπληγάδες της κατάθλιψης και θέλει να διασκεδάσει, να ξεφύγει (το cnn.com είναι γεμάτο από εικόνες από τη διασκέδαση του ζεύγους all night long). Ο κόσμος δε θα πάψει να βλέπει το ζευγάρι ως σημείο glamorous αναφορών υποθέτω. Τα ταξίδια πιθανότατα θα είναι καθημερινή υπόθεση για το ζευγάρι.
--
Βεβαίως το σημαντικότερο στοιχείο του χάρτη είναι η αντίθεση Κρόνου - Ουρανού. Δεν την αναφέραμε επίτηδες πρώτη, για να μη δώσουμε μία πρώτη απαισιόδοξη εντύπωση στη γενικότερη ανάλυση. Η διακυβέρνηση ξεκινά με το καλημέρα δύσκολα. Ο Ομπάμα επαγγέλλεται αλλαγή μέσω επιστροφής στις αμερικανικές αξίες (οικειοποιούμενος το αίτημα του Ουρανού στους Ιχθύς). Έρχεται στη διακυβέρνηση με το ίδιο αίτημα που έφερε το Μπους, την απαλλαγή από την τρυφηλή διακυβέρνηση του Κλίντον, τη γεμάτη οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα. Και το δημοκρατικό κόμμα έτσι δείχνει να έχει οικειοποιηθεί αυτό το αίτημα του Ουρανού στους Ιχθύς περιορίζοντας τους τεχνοκράτες (Κρόνος στην Παρθένο). Ωστόσο η αντίθεση καλά κρατεί και στην ίδια την "επαναστατική" κυβέρνηση Ομπάμα συνυπάρχουν εξίσου οι ίδιοι τεχνοκράτες που μέχρι προχτές ήταν αντίπαλοι.
--
Πώς θα προχωρήσει το πείραμα αυτής της αντίθεσης; Κατά την άποψη μου σε μία τέτοια αντίθεση ο Ουρανός δεν αφήνεται προσωρινά τουλάχιστον να κάνει τη δουλειά του. Το είδαμε και την περίοδο του 1968 αυτό με τις επεμβάσεις στην Ανατολική Ευρώπη και τις δολοφονίες στην Αμερική. Μακροπρόθεσμα όμως το ρεύμα Ομπάμα αναμένεται να είναι σημείο αναφοράς μέχρι την επόμενη αντίθεση Κρόνου - Ουρανού σε άλλα σαράντα χρόνια όπως έγινε και με το Μάη του 68 ή το κίνημα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.
--
Με πολλές υποσχέσεις λοιπόν για ανανέωση ξεκινά η διακυβέρνηση αλλά και πολλές εκκρεμότητες από το παρελθόν που έχει να λύσει. Ας παρατηρήσουμε την πορεία των πραγμάτων για να βγάλουμε τα πρώτα μας συμπεράσματα.

12 σχόλια:

Unknown είπε...

Ο Χείρωνας και ο Ποσειδώνας ειναι στον Υδροχοο!

Vassilis Papadolias είπε...

Ευχαριστώ, Μαριάννα μου... Κεκτημένη ταχύτητα βλέπεις... πάντως η ερμηνεία της δημοσιότητας ήταν από τη θέση τους στο Μεσουράνημα, οπότε δεν έχουμε κάποια αλλαγή...

Thanks...

Unknown είπε...

Βασίλη,δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς!Εγώ σε ευχαριστώ για την φιλοξενία...Αλλά
Ο Ποσειδώνας φαινεται καθαρά οτι βρίσκεται στον 11ο οικο και εκτός αυτου ειναι και σε υδροχοική μοιρα, το ίδιο και ο Χειρωνα (μέθος 5 μοιρών).Αυτο δείχνει αποπλάνηση, το όραμα της κυβέρνησης του Ομπάμα ειναι Ουτοπιστικό, οι προσδοκίες του Λαού ψευτικες ενώ ο Χειρωνας κανει λόγο για την μεγάλη πλήγη που υπάρχει στον λαό της Αμερικής αυτή την στιγμή.
Αυτα απο αστρολογικής πλευράς.

Vassilis Papadolias είπε...

Στο συγκεκριμένο χάρτη πράγματι ο Ποσειδώνας φαίνεται στην ακμή του 11ου, αλλά όταν έγραφα το συγκεκριμένο είχα στο νου ότι η ώρα δεν είναι ακριβής. Η ώρα 12:00 που χρησιμοποίησα ήταν συμβατική στην ουσία. Αν είχαμε την ακριβή ώρα (κάπου είδα 12:05 αλλά κι αυτό δεν ξέρω αν είναι σίγουρο) σίγουρα θα ήταν πιο ασφαλής η ερμηνεία.

Τώρα για το Χείρωνα που λες, ισχύει η απόσταση των 5' αλλά αυτό δεν αναιρεί νομίζω την ερμηνεία στον ίδιο τον οίκο. Εγώ έχω Κρόνο σε απόσταση 5 μοιρών από τον ωροσκόπο μου στο 12ο για παράδειγμα. Δε σημαίνει ότι δε βγαίνει ο Κρόνος στο 12ο και βγαίνει στον 1ο. Η ερμηνεία στον επόμενο οίκο θα πρέπει να θεωρείται συμπληρωματική νομίζω. Φυσικά υπάρχουν διάφορες θεωρίες γι' αυτά. Οι πιο πολλοί λένε ότι ο πλανήτης είναι πιο ισχυρός κοντά στην ακμή του οίκου, αλλά για τους ευρισκόμενους στους προηηγούμενους οίκους πλανήτες προσωπικά δεν το έχω βιώσει αυτό.

Vassilis Papadolias είπε...

Προσωπικά προτιμώ τον Ποσειδώνα στο 10ο και για άλλο λόγο. Γι' αυτά που βλέπω στην πράξη στην ουσία. Δόξα πολλή και δημοσιότητα και συνεργάτες που του πουλάνε εκδούλευση. Διάφοροι άνεργοι την τελευταία οκταετία πολιτικοί εισέρχονται στην κυβέρνηση πουλώντας του εκδούλευση ότι θα τον στηρίξουν. Επειδή το έχω δει το έργο κι επειδή τις ερμηνείες συνήθως τις κάνω με βάση προσωπικά βιώματα μπορεί να γίνονται και υποκειμενικός.

Unknown είπε...

Οκ...
Δεν έχω αντίρηση αλλα με βάση τα βιώματα του καθενος μας πρέπει να λάβουμε και υποψην τον προσωπικό του χάρτη για να έχουμε καθαρή εικόνα.

Vassilis Papadolias είπε...

Σωστό...

να αναφέρω εδώ επίσης και την επισήμανση του αγαπητού Κωστή μέλους της Λέσχης για τη Σελήνη στο Σκορπιό εκτός πορείας. Δεν είναι δική μου επισήμανση για την οικειοποιηθώ, αλλά νομίζω είναι σημαντική για να την αναφέρω.

_ είπε...

Δυο χρόνια στο νερό σκληροί οικονομικοί ανταγωνισμοί της "Υπερδύναμης", ώσπου να γίνει ξανά Υπερδύναμη ή να καταρεύσει τελείως. Δεν έχω βεβαιωθεί ακόμα τι ακριβώς θα συμβεί μετά από μια διετία, αλλά εκεί είναι το ενδιαφέρον.

Unknown είπε...

Βασίλη απο τον ωροσκόπο σου Ο Κρόνος ειναι στον 12ο Οίκο, απέχει 6 μοιρες οριακα για να θεωρηθεί οτι βρήσκετε έστω και συμπληρωματικά στον 1ο.
Οσο για την Αμερική ενα sarc θα μας έδεινε χρήσημες πληροφορίες για την καινούργια Κυβέρνηση.
Θα έχει ενδιαφέρον απο άποψη Uranias Δημήτρη...
Αν δεν κάνω Λάθος την μεθοδο των 5 μοιρων την χρησιμοποιεί και η Urania?

_ είπε...

Τι ακριβώς εννοείς Μαριάννα με τη μέθοδο 5 μοιρών ; Tη σύνοδο πλανήτη με ακμή οίκου ; Οι ανοχές όντως είναι ρευστές. Για τον Βασίλη, πιστεύω έχει στοιχεία Κρόνου όσον αφορά το βάθος και την καλή δομή του χαρακτήρα του, αλλά όντως τον βρίσκω πολύ πιο φιλελεύθερο και cool απ'ότι άλλους με Κρόνο στον Ωροσκόπο. Αυτό συμβαίνει γιατί ο Κρόνος είναι στους Διδύμους, άρα η ερμηνεία τροποποιείται από το ζώδιο. Δηλαδή ένα άτομο που μπορεί και ξέρει να συζητάει σοβαρά, που όμως έχει και το χιούμορ το μερκουριακό και δεν βγάζει προς τα έξω αυτό το "βαρύ" και ασήκωτο που έχουν άλλοι με τον Κρόνο στον Ωροσκόπο. Επιπλέον για τη σύνοδο Κρόνου/Ωροσκόπου στους Διδύμους προτιμώ την ερμηνεία "σοβαρός συνομιλητής με ανοιχτό μυαλό και συγκροτημένο μυαλό". Λίγο με απασχολεί συνήθως αν ένας πλανήτης είναι στο 12ο ή στον 1ο γιατί η σύνοδος ισχύει έτσι κι αλλιώς.

[την επιταγή για το εγκώμιο συγκροτημένε, μου την στέλνεις μετά, κρίμα που δεν μπορώ να συμμετέχω αυτό το μήνα, ο ελεύθερος χρόνος μου μηδενίστηκε αλλά ανυπομονώ να επιστρέψω δριμύτερος σύντομα να ασχοληθώ και με τα χόμπι].

χαιρετώ

Vassilis Papadolias είπε...

Για την ανοχή θέλω να κάνω μόνο μία παρατήρηση.

Πιστεύω ότι η λεπτομέρεια σε τόσο ακριβές επίπεδο δεν είναι πάντα εφικτή.

Όταν έχουμε ανοχή 5'20'' για παράδειγμα μοίρες και ξέρουμε ότι μία μοίρα ωροσκόπου είναι 4' δεν μπορούμε να πούμε ότι ο πλανήτης είναι εκτός ανοχής.

Είναι πολύ πιθανό η ώρα να μην είναι απολύτως ακριβής. Στην προκειμένη 3' διαφοράς προς τα πίσω θα έφερναν τον πλανήτη εντός ανοχής.

Δεν μπορούμε πάντα να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα βασιζόμενοι στα μαθηματικά.

Ακόμα κι αν κάτσουμε και κάνουμε όλη τη διαδικασία διόρθωσης ωροσκόπου πάλι δεν είμαστε καμιά σίγουροι.

Μερικές φορές αρκεί απλά να δούμε τον άνθρωπο που έχουμε μπροστά μας και να δούμε αν φαίνεται σε αυτόν κάποια επιρροή ή όχι.

Είναι τόσο απλό πιστεύω.

Unknown είπε...

Δημητρη εννουσα πως στα συστήματα οικοθεσιας κατα την Urania οταν ενας πλανήτης ειναι 5 μοιρες απο την ακμή του επομενου οικου τον λαμβάνουμε σαν να ειναι σε αυτον τον οικο , στον επομενο δηλαδι. Τουλάχιστον ετσι εχω καταλάβει.