Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Η αποκατάσταση της δημοκρατίας και η ηλιακή της επιστροφή

Το ωροσκόπιο της Ελλάδας όπως έχουμε πει πολλές φορές και στο παρελθόν αποτελεί και αποτέλεσε συχνά αντικείμενο διαφωνιών μεταξύ των αστρολόγων της χώρας. Με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας εχτές, αποφάσισα να ρίξω μία ματιά στο ωροσκόπιο της συγκεκριμένης ημέρας, έχοντας στο νου ότι χρησιμοποιείται και αυτό μεταξύ των 3-4 χαρτών που κυκλοφορούν σήμερα σαν Ωροσκόπια της Ελλάδας.

Με έκπληξη μου είδα αρκετά σημεία του χάρτη να έχουν σχέση με τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.



- Είδα την Αφροδίτη (οικονομικά) και τον Κρόνο (κλασσικός καπιταλισμός αλλά και εξουσία) να είναι στο ζώδιο του Καρκίνου, ευνοώντας την οικογένεια τόσο ως στήριγμα του οικογενειακού προϋπολογισμού, όσο και ως συντηρητική προσκόλληση στο οικογενειακό μοντέλο διοίκησης.

- Είδα τον ωροσκόπο στον Καρκίνο, και το συλλογικό μύθο της μικρής πλην αδύναμης χώρας, κολλημένης (σύνοδος με Κρόνο) στην ιστορία της, αλλά και την εκπροσώπηση της χώρας προς τα έξω μέσω γραφειοκρατών (πάλι σύνοδος ωροσκόπου με Κρόνο, που όμως θα μπορούσε να σημαίνει και τις επιχειρηματικές οικογένειες μέσω των οποίων είμαστε γνωστοί έξω).

- Είδα τον Ήλιο στη μηδενική μοίρα του Λέοντα, δείχνοντας ένα κράτος αυταρχικό, που ασχολείται με τον εαυτό του (στον 1ο οίκο) αλλά και όχι και τόσο σταθερό στα πόδια του ακόμα (μόλις μπήκε στο Λέοντα).

- Είδα την Αφροδίτη (οικονομία) να χτυπιέται αυτή την περίοδο από τη διέλευση του Πλούτωνα, αλλά και τον Κρόνο, ο οποίος επίσης πλήττει τη Σελήνη της χώρας που είναι στο Ζυγό σε σύνοδο με τον Πλούτωνα και στον 4ο (πάλι οικογένεια και επενδύσεις σε χλιδάτη ακίνητη περιουσία).

Βέβαια δεν μπορούμε να θεωρήσουμε αυτό το χάρτη και πανάκεια. Ο φορτωμένος 12ος οίκος για παράδειγμα τι σημαίνει; Ότι όλη η οικονομία έχει χτιστεί γύρω από ιδρύματα; Αν είμασταν στον 6ο, θα μπορούσα να μιλήσω για υπηρεσίες, αλλά εδώ;

Επίσης δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι και άλλοι χάρτες έχουν ισχυρές διελεύσεις αυτή την εποχή. Ο του 1830 δέχεται όψεις στο τετράγωνο Δία / Πλούτωνα, ο του 1975 όψεις στη γενέθλια Σελήνη.

Ίσως ισχύει τελικά αυτό που λέει ο Campion, ότι τα έθνη δεν έχουν γενέθλιους χάρτες, αλλά ευαίσθητες μοίρες, τέτοιες που προκαλούν γεγονότα που κάθε φορά μπορεί να αποτυπώνονται και με ένα χωριστό χάρτη.

Σε κάθε περίπτωση ο χάρτης μου κίνησε την περιέργεια να δω - έστω υποθετικά - την επιστροφή του για φέτος. Και πιστεύω ότι αυτή η επιστροφή είναι αληθινά αποκαλυπτική.

Τι μας δείχνει αυτός ο χάρτης; Δεν μπορώ να αγνοήσω τη Σελήνη στον Αιγόκερω στην 5η μοίρα. Άν την ερμηνεύσω μόνη της θα μιλούσα για τις δυσκολίες του κόσμου, δηλαδή με Πλούτωνα και Κρόνο επάνω του και την επόμενη χρονιά. Όμως καθώς είναι στον 11ο οίκο, μάλλον μιλάμε για την πτώση πολιτικών τζακιών, την οποία άλλωστε και βλέπουμε μπροστά μας.

Επίσης δε με χαλάει καθόλου και το τετράγωνο Δία / Πλούτωνα, που δείχνει τις αλλαγές και τις συγχωνεύσεις. Ούτε το τρίγωνο Ήλιου / Ουρανού που δείχνει την ανανέωση του κράτους. Επιστροφή με Κρόνο / Ουρανό όμως δεν είναι εύκολη, ενώ και η αντίθεση Ερμή / Ποσειδώνα δείχνει υποσχέσεις που δεν τηρούνται.

Για τον δε Ποσειδώνα πάνω στον ωροσκόπο Υδροχόο (που από μόνος του μια χαρά είναι), τι να πει κανείς; Ότι θα γίνουμε διάσημοι; Μα είμαστε ήδη...

Τα περαιτέρω συμπεράσματα τα αφήνω σε σας...

Απολαύστε το χάρτη...

14 σχόλια:

_ είπε...

Βασίλη καλημέρα, προσωπικά δεν με πείθει η ισχύς αυτού του χάρτη όπως λέγαμε και εχθές στο fb, αν και τον υπερασπίστηκα για αρκετά χρόνια, φαίνεται ότι είχα κάνει λάθος τότε. 'Υστερα από πολλές έρευνες τα τελευταία χρόνια, κατέληξα στον χάρτη του Συντάγματος που με έχει ξεστραβώσει πραγματικά. Εδώ (24/7) αντιθέτως, δεν βλέπω πολλά δυνατά σημάδια, λόγου χάρη η Σελήνη/Πλούτωνας είναι μεν στον Ζυγό και πράγματι χτυπιούνται από Κρόνο αυτή την χρονιά, αλλά δες ότι είναι στον 3ο οίκο. Ούτε στον 2ο ούτε στον 8ο.Επίσης βλέπω ότι αυτή η ηλιακή επιστροφή δεν λέει και πολλά για την πραγματική μας κατάσταση, αλλά ούτε ως γενέθλιος με πείθει. Και γιατί την στιγμή που ορκίστηκε μια κυβέρνηση να θεωρείται γενέθλια ενός σύγχρονου πολιτεύματος ; Με το ίδιο σκεπτικό, να θεωρήσουμε την ορκομωσία Γιώργου Παπανδρέου ως το πιο πρόσφατο πολίτευμα. Πιστεύω ότι δυο γεγονότα μόνο θεωρούνται "γενέθλια", οι χάρτες της Ανεξαρτησίας από κάποιον κατακτητή και οι χάρτες των Συνταγμάτων όταν αλλάζει πολίτευμα μια χώρα, οι δεύτεροι την μέρα που τίθενται σε ισχύ, γιατί μόνο τότε παίρνει την τελική του μορφή αυτό που γεννιέται και μόνο τότε καθορίζεται από ποιόν κυβερνάται το κράτος και ποιές εξουσίες έχει ο πρόεδρος, ποιές ο βασιλιάς, ποιές ο πρωθυπουργός κ.ο.κ.

http://www.youtube.com/watch?v=-7mxAdzJqFw

_ είπε...

Μια διόρθωση μόνο για το παραπάνω σχόλιο μου. Η Σελήνη στον 4ο και όχι στον 3ο οίκο.

Επίσης να προσθέσω ότι στην ηλιακή επιστροφή του Συντάγματος, έχουμε τον 2ο της επιστροφής να πιάνει τον 8ο γενέθλιο, και ο Κρόνος από διέλευση να είναι σε προσεγγίζουσα σύνοδο με τον γενέθλιο Πλούτωνα ανάδρομο στον θο γενέθλιο οίκο.

Vassilis Papadolias είπε...

Δεκτες οι ενστασεις, δημητρη, αλλα ολοι οι χαρτες εχουν τα κενα τους. Το γιατι λαμβανεται η συγκεκριμενη ημ.νια το ειπαμε και στο fb. Επειδη περιεχει ενα συλλογικο κραδασμο. Χωρις να σημαινει οτι δεν ισχυουν οι αλλοι χαρτες. Οσο για τη σεληνη στον τριτο δε με χαλαει. Τουναντιον σε συνοδο με τον πλουτωνα μου δειχνει οτι οι περισσοτερες συναλλαγες ειναι μαυρες, χωρις αποδειξη, χωρις φπα, χωρις τιποτα. Οικοκογενειακες μικρες εμπορικες επιχειρησεις που επιβιωνουν απο παρανομα εσοδα.

Υγ:για να ειμαι σωστος παντως πρεπει να κοιταξω και το σεναριο θερινης ωρας, μηπως διαφοροποιει τον ωροσκοπο.

Vassilis Papadolias είπε...

Και στον τεταρτο ακομα πιο ενδεικτικη. Καθε ελληνας εχει ονειρο ενα χλιδατο σπιτι που δε θα το πληρωνει στην εφορια.

_ είπε...

Υeah αλλά τί περιγράφει την τωρινή πραγματικότητα στην ηλιακή επιστροφή που παρέθεσες είναι ένα ζήτημα. Ενώ στην ηλιακή επιστροφή του Συντάγματος, σου μιλάει ξεκάθαρα για το χρέος (ο 2ος στον 8ο με Πλούτωνα μέσα είναι χρέη και οικονομικά προβλήματα εξαιτίας δανεισμών, δηλαδή σου προσδιορίζει και την αιτία και το γεγονός. 0 3ος τί σχέση έχει με την εφορία, τα μαύρα χρήματα και τις αποδείξεις ; 0 Ζυγός στον 4ο πάλι τί σχέση έχει με την ιδιοσυγκρασία του μεταπολιτευτικού νεοέλληνα ; Είμαστε λαός που κύριο γνώρισμά του είναι η αισθητική και η ευγένεια ; Θα μπορούσες βέβαια να πεις ότι δεν πιάνει γιατί είναι σε σύνοδο με Πλούτωνα που πράγματι δίνει έναν παθιασμένο λαό, αλλά και πάλι, που περιγράφονται οι ηγέτες μας ; Στον χάρτη του Συντάγματος ο 'Ηλιος είναι στους Διδύμους και όλοι οι ηγέτες μας είναι Δίδυμοι (Α.Σαμαράς, Γ.Παπανδρέου κλπ) ή έχουν σημαντικά σημεία σ'αυτό το ζώδιο. Δείχνει επίσης ότι η πολιτική ηγεσία ('Ηλιος) είναι όλο λόγια και επιπολαιότητα, και ότι το κράτος μας είναι διχασμένο, ασταθές και μεταβλητό.

Vassilis Papadolias είπε...

Αν δεν πληττεται το εμποριο δημητρη μου με τις χιλιαδες μαγαζια που κλεινουν, τοτε δεν ξερω τι πληττεται. Οπως και τα μεσα ενημερωσης που ειναι στον ιδιο οικο.

Vassilis Papadolias είπε...

Οσο για το ζυγο συμφωνω κι εγω αλλα και στο χαρτη του συνταγματος η σεληνη ειναι στον 5ο. Σου λεει τιποτα αυτο? Εμενα
τιποτα. Ειπαμε μην ψαχνεις για τελειους χαρτες.

_ είπε...

Δεν είπα ότι δεν πλήτεται το εμπόριο, όμως πλήτεται η οικονομία, και ότι αυτό δεν φαίνεται στην επιστροφή 24 Ιούλη ούτε στις διελεύσεις. Το δημόσιο χρέος δεν φαίνεται πουθενά στην 24/7.

_ είπε...

Φυσικά μου λέει η Σελήνη στον 5ο, δίνει ποιότητες Σελήνης στον Λέοντα στο λαό μας, κομπαστές, υπερβολικοί, άνθρωποι ερωτικοί, γλεντζέδες, πληθωρικοί, οξύθυμοι, σπάταλοι κλπ.

Vassilis Papadolias είπε...

Κι η σεληνη στον καρκινο πως συνδυαζεται τοτε?
Και καρκινος και λεων δε γινεται (δεν εννοουσα αυτο παντως. Στην πολιτικη αστρολογια οι οικοι δεν ερμηνευονται ψυχολογικα)

_ είπε...

Μα η Σελήνη δείχνει το λαό στην πολιτική Αστρολογία. Συνδυάζεται πανέμορφα, μαμάκηδες, δειλοί, με τάσεις προστατευτισμού αλλά και καλοπερασάκηδες και γλετζέδες μαζί, και ολίγον τι τσάμπα μάγκες. Μια χαρά μου στέκεται :-)

Vassilis Papadolias είπε...

Μαλλον δεν εδωσες προσοχη σε αυτο που σου εγραψα στην παρενθεση, δημητρη. Ψαξτο λιγο και τα ξαναλεμε, γιατι πρεπει να φυγω.

_ είπε...

Toυ έδωσα σημασία και σου απάντησα επάνω σ'αυτό, ότι στην πολιτική αστρολογία η Σελήνη ερμhνεύεται ως το πνεύμα του λαού ή η ψυχή του κράτους που είναι ένας λαός, όπως θες πες το. Αν παίζουμε με τις λέξεις με διδυμίσιο σκεπτικό δεν θα βγάλουμε άκρη. Zυγίσιο πνεύμα έχουμε μόνο στα όνειρά μας. Η Σελήνη στον Καρκίνο δείχνει και το γιατί κολήσαμε ως ανόητοι σε κάποιον ηγέτη Καρκίνο (Σημίτη) τόσα χρόνια, έναν ηγέτη που σε άλλη χώρα θα ήταν για καρπαζιές. Τα σέβη μου.

Vassilis Papadolias είπε...

Εγω παλι νομιζω οτι δεν απαντησες, γιατι εγω σου μιλαω για τον οικο, οχι για τη σεληνη. Τα λεμε δημητρη...