Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Δημοκρατική Συμμαχία - Το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Την ίδρυση του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανακοίνωσε την Κυριακή το μεσημέρι η Ντόρα Μπακογιάννη. Σαν έτοιμη από καιρό, η Ντόρα ανακοίνωσε την ίδρυση φορέα που σκοπό θα έχει την ανανέωση του πολιτικού σκηνικού, κατά την άποψη της. Επιβεβαίωσε έτσι την παρουσία Δία και Ουρανού στον 11ο οίκο του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδας που υποδηλώνει νέους πολιτικούς σχηματισμούς.

Αναλύσεις επί του θέματος έχουν ήδη ξεκινήσει στο αστρολογικό internet με ιδιαίτερη έμφαση στον ανερχόμενο Ποσειδώνα, που δείχνει να υποδηλώνει ένα κόμμα που δε θα διεκδικήσει ποτέ του την εξουσία. Ωθούμενος όμως από το παράδειγμα της Δημοκρατικής Αριστεράς του Κου Κουβέλη, αναρωτιέμαι, μήπως τελικά εμείς οι αστρολόγοι βιαζόμαστε να κάνουμε εκτιμήσεις. Γιατί κι εκεί είχαμε βιαστεί να καταδικάσουμε, αλλά τελικά η Δημοκρατική Αριστερά αποδείχτηκε ιδιαίτερα δημιουργική στις δημοτικές εκλογές, καθώς μέσω αυτής στην ουσία επιβλήθηκαν και στο ΠΑΣΟΚ οι υποψηφιότητες Μπουτάρη και Καμίνη (ο δεύτερος ήταν και δική της πρόταση).

Μήπως ο Ποσειδώνας αυτός αφορά λοιπόν μία κυριαρχία στο ιδεολογικό σκηνικό της Κεντροδεξιάς; Ασχέτως πραγματικής κομματικής εμβέλειας; Ανάλογης της εμβέλειας προσωπικοτήτων όπως ο Μάνος κι ο Ανδριανόπουλος, που, αν και δεν έχουν κομματική βάση επηρεάζουν ευρύ φάσμα ψηφοόρων με τις προτάσεις/απόψεις τους;



Αν δούμε το χάρτη του κόμματος θα παρατηρήσουμε ότι ο Ήλιος του κόμματος, αν και στον 9ο οίκο είναι πολύ κοντά στο Μεσουράνημα. Όντας στον 9ο οίκο είναι στην ουσία κόμμα (δεξιών) ιδεολόγων (νεοφιλελευθέρων) με μεγάλη εμβέλεια στη χώρα, αλλά κυρίως σε ακαδημαϊκό επίπεδο.

Ο ωροσκόπος Υδροχόος αν και "χαλιέται" από τον Ποσειδώνα, δεν παύει να είναι ωροσκόπος ανανέωσης και ο κυβερνήτης του Ουρανός στον 11ο οίκο του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδας να "συνάδει" με τη δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών.

Ο Ποσειδώνας επίσης, σημαίνει κι ιδιαίτερη προβολή από τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Πλούτωνας στον 11ο οίκο συνάδει με τον Πλούτωνα στον 11ο οίκο του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδας κι είναι κυρίως το σημείο που θα αντιπαθούσα στο χάρτη, καθώς δείχνει σχέση με διαπλεκόμενα.

Αντίθετα Άρης και Ερμής στο Μεσουράνημα δείχνουν λεκτικούς παλικαρισμούς και κόντρες τύπου Καρατζαφέρη από μέρους του αρχηγού του κόμματος. Η Σελήνη στον Ταύρο συνάδει με το ωροσκόπιο της Κας Μπακογιάννη και στον τρίτο οίκο κάνει το ωροσκόπιο άκρως επικοινωνιακό.

Κατά συνέπεια η ανάλυση του χάρτη της ΔΗ.ΣΥ μπορεί να έχει αρκετές ερμηνείες και για να μη βρεθούμε "άκυροι" ως αστρολόγοι, όπως στην περίπτωση της Δημοκρατικής Αριστεράς, άποψη μου είναι ότι θα πρέπει να το δούμε πιο ψύχραιμα και σε βάθος χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: