Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ιωάννης Μεταξάς - Δικτάτορας ή Εθνο-σωτήρας;

Έμεινε στην ιστορία ως ο εμπνευστής της 4ης Αυγούστου. Ακόμα και το περίφημο ΟΧΙ αμφισβητήθηκε κατά πόσον το είπε ο ίδιος ή «σύρθηκε» από το λαϊκό αίσθημα. Τελικά έμεινε στη συλλογική μνήμη ως δικτάτορας, ένας άλλος Παπαδόπουλος. Είναι όμως έτσι; Ή μήπως την ιστορία τη γράφουν γενικά οι νικητές;



Ο Ιωάννης Μεταξάς γεννήθηκε στις 12 Απριλίου 1871 (24 Απριλίου με το νέο ημερολόγιο) στην Ιθάκη. Ταύρος με τετράγωνο Άρη/Δία και μεγάλο τρίγωνο Άρη/Πλούτωνα/Κρόνου είναι σίγουρο ότι θα είχε την παρόρμηση για δράση, αλλά παράλληλα θα χρησιμοποιούσε αυτή την ενέργεια για τη διατήρηση των πραγμάτων, αναζητώντας κυρίαρχες θέσεις εξουσίας μέσω συστημάτων ιεραρχίας. Σήμερα ίσως να μην ήταν στρατιωτικός, αλλά στέλεχος επιχείρησης, που θα αναζητούσε να γίνει πρόεδρος, αλλά στην εποχή του το στρατιωτικό επάγγελμα ήταν μία καλή επιλογή για κάποιο που ήθελε εξουσία και ιεραρχία.

Η 28η Οκτωβρίου είναι μία μόνο από τις πολύ σημαντικές ημερομηνίες για τη ζωή του. Ανήκει σε μία περίοδο που στον κόσμο των διελεύσεων έχουμε ακριβή σύνοδο Δία/Κρόνου, υποδεικνύοντας την έναρξη ενός νέου κύκλου στον Ταύρο. Από την άλλη και η σχέση του χάρτη του Ιωάννη Μεταξά με το χάρτη της Ελλάδας δεν είναι καθόλου αδιάφορη.

Δείτε εδώ αναλυτικά το άρθρο για την αστρολογική του ανάλυση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: