Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

H ευθύνη του Αστρολόγου στις Αστρολογικές Προβλέψεις

Ένα ζήτημα που απασχολεί εμάς τους Αστρολόγους συχνά είναι το ζήτημα της ευθύνης που έχουμε απέναντι στον Κόσμο για τις Αστρολογικές μας Προβλέψεις. Αν και η εμπορική Αστρολογία συχνά αναλώνεται σε προβλέψεις για τους Διάσημους και την Πολιτική, υπάρχουν και περιπτώσεις που πολλοί από μας βλέπουν πράγματα μέσα από τις Αναλύσεις τους που είναι πιο σημαντικά και αφορούν περισσότερο κόσμο. Τι κάνουμε ως Αστρολόγοι, αν προβλέπουμε την διενέργεια Πολέμου; Αν βλέπουμε μία Οικονομική Καταστροφή; Αν βλέπουμε ένα Οικολογικό Ατύχημα ή μία Φυσική Καταστροφή; Ποια είναι η ευθύνη μας απέναντι στην Κοινωνία για να τη βοηθήσουμε;

Αυτό είναι ένα ζήτημα δεοντολογίας που δεν έχουμε καταφέρει ακόμη ως Αστρολόγοι να το επιλύσουμε. Οι περισσότεροι από μας κρατάνε τέτοιες προβλέψεις για τον εαυτό τους για να μην «μπλέξουν». Αλλά και άλλοι που μια δυο φορές τολμούν να βγουν προς τα έξω, μαζεύονται μετά στο καβούκι τους, αν υποστούν αμφισβήτηση και κατακραυγή. Το χειρότερο δε, είναι, αν όντως πετύχουμε στην πρόβλεψη. Τότε οι μισοί θα μας θεωρούν σατανιστές και οι άλλοι μισοί σωτήρες.
Η αλήθεια είναι ότι η κοινωνία μας δεν είναι έτοιμη να διαχειριστεί την προειδοποίηση κινδύνου. Γι να μπορεί να τη διαχειριστεί θα έπρεπε για παράδειγμα ο κόσμος να είναι εκπαιδευμένες να μην τον πιάνει ο πανικός, θα έπρεπε να έχουμε δομές εξόδου σε περίπτωση εκκένωσης πόλεων, θα έπρεπε να μην πιστεύουμε σε μεσσιανικές ή καταστροφολογικές εσχατολογίες.
AdTech Ad

Επειδή όμως δεν είμαστε στο σημείο αυτό και δεν ξέρουμε ως πότε θα είμαστε, αναγκαστικά η πρόβλεψη του αστρολόγου γίνεται συγκρατημένα. Για λίγους, που ξέρουμε ότι θα καταλάβουν και θα κινήσουν τις διαδικασίες προστασίας όσο μπορούν χωρίς να προκαλέσουν τον πανικό. Εν σπέρματι, ώστε όσοι μπορέσουν να καταλάβουν. Χωρίς τυμπανοκρουσίες, μια κι εμείς πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι και πάντα σκεφτόμαστε. Τι θα γίνει αν κάνουμε λάθος;
Με αυτή τη λογική της «ευθύνης» κάνουμε κι εμείς τις προβλέψεις μας. Πολιτικές, Οικονομικές κι ακόμη και οι προβλέψεις του Τζόγου που σας προτείνουμε γίνονται με ένα τέτοιο αίσθημα ευθύνης. Και με ένα τέτοιο αίσθημα πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε.

1η δημοσίευση: Astrology.gr, 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: