Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Ο Χάρτης της Συμφωνίας των Πρεσπών

της Σπυριδούλας Βαλιανάτου, svalianatou@hotmail.com

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Θα προσπαθήσω να αναλύσω αστρολογικά τον χάρτη της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και πως αυτός επηρεάζει τον χάρτη της Β. Μακεδονίας και της Ελλάδας.

Για να δούμε όμως αυτό, θα πρέπει να γνωρίζουμε, ότι ο χώρος Μακεδονία, μετά τον 2ο Βαλκανικό Πόλεμο, και με την Συνθήκη του Βουκουρεστίου 1913, μοιράστηκε ως εξής. Περισσότερο από το 50% πήρε η Ελλάδα, και μικρότερα ποσοστά η Σερβία, η Βουλγαρία και ένα πολύ μικρό μέρος η Αλβανία.

Τότε λοιπόν πήραμε το 50% και λύθηκε και το θέμα της Κρήτης, που βρισκόταν σε εκκρεμότητα. Η Σερβία πήρε τον χώρο που σήμερα ονομάζεται μετά την Συμφωνία των Πρεσπών, Β. Μακεδονία. Ο πληθυσμός της αποτελείται κατά πλειοψηφία από Σλαβομακεδόνες και το 25% από Αλβανούς, Σέρβους, Τούρκους και Ρομά.

Το 1991 μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, το Νότιο μέρος της έγινε ανεξάρτητο κράτος, με το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία τη Μακεδονίας. Μετά την συμφωνία των Πρεσπών, πήρε το όνομα Β.Μακεδονία.

Αρχικά θα αναλύσω τον χάρτη της συμφωνίας των Πρεσπών, που αφορά και τις δύο χώρες, επειδή ακριβώς είναι η στιγμή που υπογράφηκε η συμφωνία. Στη συνέχεια θα συγκρίνω αυτό το χάρτη, με τον χάρτη της Β. Μακεδονίας και μετά με τους χάρτη της Ελλάδας, για να δούμε πως επηρεάζει την κάθε χώρα ξεχωριστά.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ




Σε αυτό το χάρτη, ο Ήλιος βρίσκεται στους Διδύμους στον 10ο οίκο και ο Ωροσκόπος στην Παρθένο. Από μόνος του λοιπόν ο χάρτης χαρακτηρίζεται από αστάθεια. Ο Ήλιος στους Διδύμους κάνει τετράγωνο με τον Χείρωνα, που σημαίνει ότι και οι δύο  αρχηγοί κρατών, βγαίνουν τραυματισμένοι από αυτή τη συμφωνία. Επίσης κάνει ενάμιση τετράγωνο με τον Δία, που δείχνει ασυμφωνία προθέσεων. Επειδή ο Δίας είναι και οι επενδυτές, δείχνει ότι αυτή η συμφωνία ήταν ήδη αποφασισμένη από ανθρώπους ή οργανισμούς που έχουν όφελος από αυτή. Ο Ωροσκόπος στην Παρθένο, σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα, δείχνει την ανάγκη συμβιβασμού έστω και με θυσίες. Το ενάμιση τετράγωνο του Δία με τον Ουρανό στον 8ο οίκο, δείχνει ξεκάθαρα ότι οι λόγοι που έγινε η συμφωνία, είναι οικονομικοί και ότι υπάρχει χρηματοδότηση από το εξωτερικό. Δείχνει επίσης και αμφισβήτηση. Το τρίγωνο του Ουρανού με τον Πλούτωνα στον 4ο οίκο δείχνει οικονομικά συμφέροντα, και επενδύσεις για τις δύο χώρες. Η Σελήνη στον Λέοντα σε τετράγωνο με τον Δία, ενάμισι τετράγωνο με τον Χείρωνα και χιαστί με τον Ποσειδώνα, δείχνει ότι οι λαοί των δύο χωρών, δεν συμφωνούν απόλυτα με αυτή τη συμφωνία. Νιώθουν απογοητευμένοι και άλλοι ότι βγήκαν τραυματισμένοι, ή ακόμα ότι εξαπατήθηκαν, ή θυσιάστηκαν. Ο Ερμής κυβερνήτης του Ωροσκόπου στον 10ο οίκο, σχηματίζει αντίθεση με τον Κρόνο του 4ου και τρίγωνο με τον Δία του 3ου . Αυτό δείχνει ότι οι κυβερνήσεις έχουν αποφασίσει για τη συμφωνία και όχι οι λαοί, ενώ ο Κρόνος κάνει στενάχωρη την κατάσταση και περιορίζει τις δύο χώρες. Έτσι επιβεβαιώνεται ότι αυτοί που ελέγχουν την οικονομία του πλανήτη, έχουν αποφασίσει πριν από αυτούς για αυτούς. Όμως και το τρίγωνο του Ερμή με τον Δία, δείχνει ότι εξυπηρετεί εμπορικά και οικονομικά συμφέροντα. Γίνεται ένα εμπορικό άνοιγμα, με μεταφορές εμπορευμάτων προς άλλες χώρε, με οικονομικά οφέλη.

Εδώ λοιπόν έχουμε κάποια στοιχεία. Οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, δέχονται πλήγμα από αυτή τη συμφωνία. Οι λαοί νοιώθουν εξαπατημένοι ή προδομένοι. Όμως θα υπάρχει όφελος οικονομικό και για τις δύο χώρες.

ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ ΠΡΕΣΠΕΣ - ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ



Στις 8 Σεπτεμβρίου το 1991, έγινε δημοψήφισμα στα Σκόπια, με ερώτηση την έγκριση ενός κυρίαρχου κράτους, με το όνομα Μακεδονία. Αυτό λοιπόν το χάρτη θα χρησιμοποιήσω και να τον συγκρίνω με τον χάρτη της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σε αυτό το χάρτη εσωτερικά βρίσκεται ο χάρτης τη Β. Μακεδονίας και στον εξωτερικό κύκλο βρίσκεται ο χάρτης της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο ωροσκόπος βρίσκεται στους Διδύμους και ο Ήλιος στην Παρθένο. Κι αυτός ο χάρτης δείχνει αστάθεια. Ο Ερμής που είναι κυβερνήτης του ωροσκόπου, αλλά και του Ήλιου, είναι ο σημαντικότερος πλανήτης του ωροσκοπίου. Σχηματίζει αντίθεση με τον Ουρανό του 7ου οίκου και δείχνει έντονη αντιπαράθεση, αλλά και την ανάγκη συμβιβασμού. Το τετράγωνο του Ερμή με τον Άρη του 5ου οίκου, δείχνει ότι κάποιοι τεχνοκράτες επιθυμούν αλλαγές στην εικόνα του κράτους, που όμως βρίσκει αντίθετους πολλούς, ιδιαίτερα του καλλιτεχνικού και του αθλητικού χώρου. Ο Ήλιος της συμφωνίας είναι στον 1ο οίκο, σχηματίζει τετράγωνο με την Σελήνη του 4ου οίκου. Αυτό δείχνει ότι η συμφωνία έρχεται αντιμέτωπη με την επιθυμία του λαού, ο οποίος επιθυμούσε ίσως περισσότερα από αυτά που πήρε. Η Αφροδίτη στον 2ο οίκο, σε αντίθεση με τον Κρόνο του 8ου, δείχνει ότι οι οικονομικές υποσχέσεις που έχει πάρει η χώρα, θα είναι πολύ μικρότερες στην πραγματικότητα. Ο Δίας στον 6ο οίκο σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, δείχνει όφελος από εξοπλιστικά προγράμματα και γενικά στρατιωτική βοήθεια, η ακόμα και βάσεις στρατιωτικές μέσα στο έδαφός της. Ο Άρης στον 9ο οίκο δείχνει δυναμικές επεμβάσεις σε θέματα θρησκείας, αλλά και δικαστικά σκάνδαλα. Ο Ποσειδώνας στον 10ο οίκο δείχνει ότι οι προσδοκίες τους δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν και η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες του ικανοποιητικά. Ο Ουρανός στον 11ο οίκο, μπορεί να προκαλέσει ανατροπή του κοινοβουλίου και το τετράγωνο με τον Κρόνο του 9ου, ίσως αλλαγή συντάγματος, η δικαστικά σκάνδαλα.

Κι εδώ έχουμε κάποια στοιχεία. Η συμφωνία ήταν κάτι που το ήθελαν πολύ, αλλά τελικά όμως τα πράγματα δεν θα γίνουν όπως τα περιμένουν. Αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στο κοινοβούλιο και την κυβέρνηση και θα γίνουν κάποιες αλλαγές. Μεγαλύτερο κέρδος σε στρατιωτικά και εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ το χρήμα λιγότερο από ότι υπολόγιζαν.

ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ  ΠΡΕΣΠΕΣ - ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ


Εδώ θα δούμε, πως επηρεάζεται ο χάρτης της Ελλάδας της μεταπολίτευσης του 1974, που βρίσκεται στον εσωτερικό κύκλο και τον χάρτη της συμφωνίας των Πρεσπών, που βρίσκεται στον εξωτερικό κύκλο. Βλέπουμε ότι ο χάρτης της μεταπολίτευσης του 1974, έχει Ήλιο στον στην 0ο του Λέοντα, που επηρεάστηκε από την έκλειψη στις 21/1/2019 και έγινε ακριβώς επάνω σε αυτή τη μοίρα, που σημαίνει ότι άμεσα επηρεάζεται η εικόνα του κράτους και ο πρωθυπουργός αρνητικά από αυτή την συμφωνία. Η Αφροδίτη στον 2ο οίκο, δείχνει οικονομικό όφελος αλλά και αύξηση της παραγωγικότητας και γενικά και ο λαός θα έχει όφελος οικονομικό. Επίσης η Αφροδίτη σχηματίζει εξάγωνο με την σύνοδο Σελήνης Πλούτωνα στον 4ο  οίκο και δείχνει ότι θα γίνουν επενδύσεις αρκετές και γενικά ότι έρχεται και πάλι χρήμα στη χώρα, για να αποδεχτούμε όλο αυτό.  Ο Πλούτωνας στον 7ο οίκο, δείχνει ότι δεχτήκαμε μεγάλες πιέσεις από (φίλους) του εξωτερικού. Ο Άρης στον 8ο οίκο, δείχνει και πάλι κεφάλαια και επενδύσεις από το εξωτερικό. Ο Ποσειδώνας στον 9ο σε σύνοδο με τον Δία του χάρτη, δείχνει ότι θα προκύψουν θέματα θρησκευτικά, αλλά και κάποιες θετικές δικαστικές αποφάσεις, αλλά και κάποιες παροχές.  Ο Χείρωνας στον 10ο οίκο, δείχνει ότι δοκιμάζεται η κυβέρνηση και ο Ουρανός στον 11ο οίκο, δείχνει τις αλλαγές που έχουν συμβεί στο κοινοβούλιο, αλλά και ακόμα περισσότερες, ακόμα και πιθανή διάλυση κοινοβουλίου και προκήρυξη πρόωρων εκλογών, λόγο του τετραγώνου που σχηματίζει με τον Ήλιο του χάρτη της μεταπολίτευσης, ο οποίος χτυπήθηκε πρόσφατα και από την έκλειψη.

Σημαντικά στοιχεία αυτών των χαρτών είναι ότι βγαίνουμε κερδισμένοι οικονομικά, όμως το κοινοβούλιο και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. 

ΣΥΝΑΣΤΡΙΑ ΠΡΕΣΠΕΣ - ΧΑΡΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1822



Εδώ έχουμε τον χάρτη της πρώτης Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου του 1822 στον εσωτερικό κύκλο και στον εξωτερικό κύκλο, τον χάρτη της συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Δίας βρίσκεται στον 2ο οίκο, σε εξάγωνο με τον Ερμή του 4ου οίκου. Δείχνει οικονομικές παροχές προς την χώρα μας. Ο Κρόνος στον 3ο οίκο, περιορίζει τις μετακινήσεις αλλά και δείχνει προβλήματα με τα σχολεία από πιθανές καταλήψεις και απεργίες. Ο Πλούτωνας στον 4ο οίκο, σχηματίζει τετράφωνο με τον Κρόνο του 7ου οίκου. Δείχνει πιέσεις και διεκδικήσεις για εδάφη μας ή αλλαγές συνόρων, για λόγους οικονομικών συμφερόντων, από (φίλους του εξωτερικού). Ο Άρης στον 4ο οίκο σε όψη συνόδου με τον Νότιο Δεσμό, δείχνει πιθανές σκληρές επεμβάσεις των σωμάτων ασφαλείας. Ο Ουρανός στον 7ο οίκο, δείχνει αλλαγές σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ή επαναστατική διάθεση. Ο Ήλιος στον 9ο οίκο, σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα του 6ου οίκου, δείχνει ότι κάποιοι συνδικαλιστές, ή ιδεολόγοι, μπορεί να αποφασίσουν να ξεσηκωθούν, με αποτέλεσμα να έχουμε σκληρή καταστολή από τα σώματα ασφαλείας. Ο Ερμής στον 9ο οίκο, κάνει τρίγωνο με την Αφροδίτη. Φέρνει θετικές δικαστικές αποφάσεις σε οικονομικά θέματα, π.χ. αναδρομικά συντάξεων, η ρυθμίσεις δανείων. Η Αφροδίτη στον 10ο οίκο, ακριβώς εκεί που έχει ο πρωθυπουργός τον Ήλιο του, σχηματίζει όψη χιαστή με τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα του τρίτου οίκου. Δείχνει απομυθοποίηση και ένταση, αλλά και αλλαγή πολιτικού σκηνικού. Η Σελήνη στον 11ο οίκο, δείχνει ότι έρχεται η ώρα να αποφασίσει ο λαός για το κοινοβούλιο.

Σε αυτό το χάρτη, πάλι φαίνονται κάποιες οικονομικές παροχές προς τη χώρα μας, όμως θα υπάρξουν προβλήματα με γειτονικές χώρες και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα παραχώρησης, ή διεκδίκησης Ελληνικού χώρου, η γενικά αλλαγές συνόρων. Το κόστος της συμφωνίας για την κυβέρνηση είναι αρκετά βαρύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: