Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020

Η Αστρολογια και η προβλεψη του θανατου

Η Αστρολογία και η πρόβλεψη του Θανατου

Όποιος έχει έστω και κάποια στοιχειώδη γνώση της αστρολογίας ξέρει ότι η ώρα του θανάτου είναι πιθανόν να προβλεφθεί με αξιοσημείωτη ακρίβεια. 

Στην πράξη ωστόσο θα έχει επίσης διαπιστώσει ότι η απειλή του θανάτου στο ωροσκόπιο δεν μετατρέπεται πάντα σε γεγονός. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη και η τελική κρίση δεν είναι θέμα απλά προσθαφαίρεσης κάποιων παραγόντων. Ούτε καταλήγει πάντα σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα. 

Αντίθετα η υποκειμενική άποψη του αστρολόγου μπορεί να οδηγήσει σε πλειάδα πιθανών προβλέψεων. Η αστρολογία είναι άλλωστε περισσότερο τέχνη παρά επιστήμη και ο προσωπικός παράγοντας τόσο του ερωτωντος όσο και του αστρολόγου πολύ σημαντικός 

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί βέβαια ότι σε κάθε ωροσκόπιο εκδηλωνονται παλίρροιες που κάνουν κάποιες περιόδους πιο πιθανό το θάνατο. Περιόδους που η ψυχή πολύ ευκολα μπορεί να περάσει το φράγμα προς το επέκεινα .

Οι χορδές αυτό το διάστημα χαλαρώνουν και αν υπάρξει ένας ξαφνικός παράγοντας στρες εύκολα αποκόβονται.

Από την άλλη πλευρά όμως ίσως παρουσιαστούν παράγοντες εξισορρόπησης. Η πίστη και η θέληση του ενδιαφερομένου ή κάποιου ατόμου από το περιβαλλον του μπορεί να κρατήσει την ψυχή στο σώμα όσο χρειάζεται για να περάσει η παλίρροια κι ο δεσμός με τη ζωή να δυναμώσει και πάλι.

Σε αυτή την περίπτωση το άτομο μπορεί να παίρνει την άδεια να επεκτείνει τη ζωή του μέχρι η επόμενη παλίρροια να επηρεάσει το ωροσκόπιο του.

Κοιτάζοντας προς τα πίσω τη ζωή ενος ατόμου ίσως εντοπίσουμε περισσότερες από μια φορές που ο Αγγελος του Θανάτου είχε περάσει έξω απ την πόρτα του. Κι επειδή το ίδιο μπορεί να ξαναγίνει δεν είναι σοφό να πιστεύουμε στη βεβαιότητα του θανάτου πριν δούμε πραγματικά την ανάσα ενός ατόμου να τον εγκαταλείπει.

Ένα είναι σίγουρο ωστόσο. Αν η ζωή βρίσκεται σε μια κρίσιμη ισορροπία η γνώση ενός αστρολόγου είναι πολύ σημαντική για τη μείωση της έντασης ή ακόμη και για να γείρει η πλάστιγγα προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Ελευθερη απόδοση απο το βιβλιο The gates of death της Dion Fortune.

Δεν υπάρχουν σχόλια: