Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Οι Δοκιμασίες των 4 Στοιχείων (σε σας σε ποια δοκιμασία νομίζετε ότι βρίσκεται η ζωή σας;)

Πολύς κόσμος βρίσκεται πλέον σε περίοδο δοκιμασίας. Είτε στο φυσικό πεδίο, είτε στο συναισθηματικό πεδίο, όπου πλέον πιο συχνά γίνονται οι διάφορες δοκιμασίες. Και οι δοκιμασίες αυτές που περνάμε είναι συνήθως τεσσάρων ειδών:

1. Είναι η δοκιμασία της Φωτιάς. Η ύπαρξη δηλαδή εχθρών που μας επιτίθενται, αντιπάλων και ανταγωνισμού και η αίσθηση ότι είμαστε Περικυκλωμένοι.

2. Είναι η δοκιμασία του Νερού. Η δοκιμασία της Απελπισίας και της Μοναξιάς δηλαδή. Που τη νιώθουμε όταν είμαστε ανάμεσα σε ξένους ή ανθρώπους που δε μας καταλαβαίνουν. Και νιώθουμε σαν να "πνιγόμαστε" στη ζωή μας.

3. Η δοκιμασία του Αέρα. Η Διάκριση δηλαδή. Το να μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τι είναι σωστό και τι όχι και να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις κι όχι τέτοιες που να μας δημιουργούν τύψεις στην υπόλοιπη ζωή μας.

4. Και η δοκιμασία της Γης. Η δοκιμασία της Φτώχειας δηλαδή. Της έλλειψης Πόρων. Της Ανάγκης. Του Θέλω, αλλά δεν Μπορώ. Των προβλημάτων Υγείας μεταξύ άλλων.

Και στις 4 δοκιμασίες ζητούμενο για την Ψυχή δεν είναι να λύσει το πρόβλημα. Ζητούμενο της είναι να μείνει Όρθια, να μη λυγίσει, να μη λιγοψυχίσει κι αν είναι να Πέσει, να Πέσει Όρθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: