Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Δε μας άρεσαν...

Οι 120 σελίδες διαφημίσεων για 090 στο περιοδικό Αστρολόγος κι οι ελάχιστες προσπάθειες για πρωτότυπη αρθρογραφία. Άρθρα για τον Πυθαγόρα που λίγο πολύ έχουμε ξαναδιαβάσει, αναφορά στους Αγγέλους (εδώ είναι το επόμενο επεισόδιο του σήριαλ, σε λίγο καιρό όλοι θα έχουν προβλέψεις και για τους Αγγέλους), δυο σελίδες αναφοράς στο Χείρωνα από τον Κο Παίζη (που δυστυχώς με κάθε σεβασμό έχουμε ξαναδιαβάσει) και ένα άρθρο αστροχαρτογραφίας (η νέα μόδα που ξεκίνησε με ελπίδες αλλά προορίζεται να γίνει κι αυτή fashion) από την Κα Κόντη. 14 σελίδες πρωτοτυπίας σε 170 σελίδες ύλης και 300 περίπου σελίδες περιοδικού. Πόσο επαναλαμβόμενη είναι πλέον η εκδοτική προσπάθεια...

4 σχόλια:

Ουρανιτσα η Οφιουχος είπε...

Αστροχαρτογραφια με κειμενα που θυμιζουν καποιον απο το παρελθον.Αν ξερει η οχι το θεμα φαινεται με την πρωτη ματια.Παντως οταν αρχισα το θεμα απο το 1989 ημουν ο πρωτος στην Ελλαδα και καποιος μπορει να το δει στο περιοδικο ΘΑ.Ευχαριστω για την φιλοξενια σας.

Vassilis Papadolias είπε...

Παρόλο που κι εδώ η συγγραφέας μου είναι γνωστή και πολύ συμπαθής και μπορώ να κατηγορηθώ ότι γι' αυτό δεν πήρα θέση, ο προβληματισμός σας ισχύει.

Δυστυχώς μεταξύ αστρολόγων - και όχι μόνο - υπάρχει η άποψη ότι η βιβλιογραφία πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν μεταφέρουμε αυτούσιες απόψεις άλλων. Ότι όταν ανασυνθέτουμε και προσθέτουμε ένα τόνο προσωπικής άποψης δεν είναι απαραίτητη.

Είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό τι είναι η πνευματική ιδιοκτησία, όταν στο ίδιο το πανεπιστήμιο οι περισσότεροι αντιγράφουν τις πτυχιακές τους.

Ανώνυμος είπε...

Εντελώς πληροφοριακά, ο Κορωνάκης είχε δημοσιεύσει 2 φορές το 2006 στο Ζωή & Ζώδια θέματα βασισμένα στην αστροχαρτογραφία, με προτάσεις για εκδρομές...
Δ. Μ.

Vassilis Papadolias είπε...

Ελπίζω ο Κος Κορωνάκης τουλάχιστον να είχε βιβλιογραφία :)