Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Ενδιαφέρουσα...

Ενδιαφέρουσα δείχνει η νέα συνεργασία του Κου Γαζή με το περιοδικό Jupiter. Στο μυαλό του αστρο - δημοσιογράφου χτύπησε ένα καμπανάκι μήπως η κριτική για το θέμα των αντιγραφών ένωσε αστρολόγους στη λογική "ο εχθρός του εχθρού μου..." αλλά δεν έχουμε στοιχεία που να πιστοποιούν κάτι τέτοιο και γι' αυτό πρέπει να έχουμε επιφυλάξεις.

For all we know η εμφάνιση μπορεί να ήταν κάτι που προετοιμαζόταν καιρό. Το σίγουρο είναι ότι ο Κος Γαζής προσπαθεί να κάνει ένα come back. Με φρέσκο προφίλ, μακριά από την κλασσική εικόνα του παλιού αστρολόγου, διαλέγει νεανικά θέματα interactive αστρολογίας (με συμμετοχή του αναγνώστη), προσπαθώντας και τη δική του εικόνα να φρεσκάρει αλλά και κάνοντας μία νύξη ότι στο γήπεδο της gossip αστρολογίας μπορεί να παίξει κι εκείνος και να προσπαθήσει να το κάνει καλύτερα.

Προσωπικά πιστεύω ότι η επανεμφάνιση του Κου Γαζή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και για τον ίδιο και για τη λήξη των φαινομένων εσωστρέφειας που ταλανίζουν συγκεκριμένο υπο-χώρο της αστρολογίας τελευταία. Είναι θετική εξέλιξη γιατί - κακά τα ψέματα - όταν κανείς αισθάνεται δημιουργικός δεν έχει ανάγκη και να απαντήσει, ενώ όταν νιώθει ότι τον στριμώχνουν στη γωνία προσπαθεί να αμυνθεί (και συχνά δεν το κάνει επιτυχημένα).

Η εξέλιξη δείχνει ότι η εσωστρέφεια στην αστρολογία μπορεί να υπερνικηθεί με δημιουργικό τρόπο, αντί να οδηγεί σε εσωστρέφεια. Και είναι θετικό από την άποψη αυτή ότι από μία ενδο- οικογενειακή σύγκρουση προέκυψαν ένα νέο έντυπο και το άνοιγμα μίας νέας αγοράς στο χώρο της αστρολογίας.

2 σχόλια:

Vassilis Papadolias είπε...

Ευχαριστώ τον αγαπητό / αγαπητή ανώνυμο / η που σχολίασε το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να δημοσιεύσω το σχόλιο του / της. Παρακαλώ να μείνουμε στο σχολιασμό γεγονότων και όχι ανθρώπων. Ευχαριστώ παρόλα αυτά για τη συμμετοχή και την ανάγνωση σας...

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ ευχαριστώ για την απάντηση, καταλαβαίνω τη θέση σας, άλλωστε δεν περίμενα να δημοσιευτεί, ήταν μια προσωπική κατάθεση.