Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Μαθήματα Αστρολογίας

ξεκίνησε και το περιοδικό Ζωή και Ζώδια, σε μία προσπάθεια που είχε ανακοινωθεί από μέρες και μας προκάλεσε το ενδιαφέρον. Η έναρξη δε μας απογοήτευσε καθώς ο Χρήστος Άρχος δείχνει να ξέρει το αντικείμενο του και επιπλέον - κάτι που μας άρεσε πολύ - εξετάζει τα θέματα που δεν υπάρχει ομοφωνία στον αστρολογικό χώρο, αναφέροντας όλες τις υπάρχουσες απόψεις, χωρίς να διστάζει να καταθέσει και τι πιστεύει ο ίδιος.

Μας ενόχλησε λίγο που τα μαθήματα περιορίστηκαν τόσο πίσω στο περιοδικό, αλλά αυτό υποθέτω είναι κάτι που έχει κάποια λογική αιτία.

Ευχάριστη έκπληξη ακόμη ήταν η εισαγωγή του άρθρου Κρίσεις από το Σωκράτη Παπαγεωργίου. Με αναφορές όπως :

"Σημασία έχει να βρίσκουμε τη δύναμη και να συνεχίζουμε όπως όταν γεννιόμαστε"

ή

"τα θλιμμένα αισθήματα ξέρουν καλά να ταξιδεύουν σε αντίθεση με τις σκέψεις μας που παραμένουν αγκιστρωμένες σε ό,τι μας πονά και σπάνια σε ό,τι μας τροφοδοτεί με επιμονή και πείσμα να συνεχίσουμε"

ή ακόμα

"κατά ένα διεστραμμένο τρόπο αποθηκεύουμε συναισθηματικά τις πίκρες και τις απογοητεύσεις, τα πληγωμένα γιατί και τα αναπάντητα τι και πως, αγνοώντας συνήθως τη δύναμη και το θάρρος που επιδείξαμε και μας επέτρεψε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, έστω κι αν κάποιες φορές αντιλαμβανόμαστε ότι ποτέ πια δεν θα είμαστε οι ίδιοι"

ο κος Παπαγεωργίου μας δείχνει πως όταν κανείς αποφασίζει να βάλει ένα κομμάτι από την ψυχή του σε αυτό που γράφει, έχει πάντα τον τρόπο να επικοινωνήσει με το κοινό του.

Θεωρούμε ότι έχουν λείψει από το περιοδικό τέτοια άρθρα με βιωματικό χαρακτήρα το τελευταίο διάστημα κι ότι θα ήταν ευχής έργο αυτό στην πορεία να αναπληρθωθεί.

Συγχαρητήρια στο συγγραφέα και στο περιοδικό που συνεργάζεται και φιλοξένησε το άρθρο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: