Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Μαθαίνοντας αστρολογία μέσα από τα περιοδικά...

Μέχρι πριν λίγο καιρό πιστεύαμε ότι οι αστρολογικές αναλύσεις διασήμων ήταν χωρίς περιεχόμενο. Ευτυχώς υπάρχουν και αναλύσεις που δίνουν αστρολογικούς παράγοντες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ως αστρολογική γνώση. Μερικά παραδείγματα βρίσκουμε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Jupiter. Σταχυολογούμε από την έκδοση για όλους τους αναγνώστες.

«Οι δύσκολες όψεις του Ήλιου αλλά η όψη Σελήνης – Πλούτωνα δείχνουν την απώλεια που χτύπησε την οικογένεια και μία δύσκολη παιδική ηλικία. Το άτομο έρχεται αντιμέτωπο με μια κρίση που αν την ξεπεράσει βγαίνει δυνατότερο στη ζωή, αναλαμβάνοντας τα ηνία του εαυτού του, αποφασισμένο να πετύχει με κάθε θυσία».

«Με τόσο Ζυγό στο χάρτη της δε θα μπορούσε να μη βρίσκεται σε σχέσεις, ούτε μπορεί να μην ήταν από τα κοριτσάκια που ονειρεύονται νυφικά»

«Στο ζώδιο της έξαρσης του και στο ψηλότερο σημείο του χάρτη – και σε συνδυασμό βέβαια, με όλο το χάρτη – δεν είναι απλώς γκανιάν. Είναι ο μαχητής που τερματίζει και κοιτώντας πίσω του χαμογελάει: “Φάτε τη χρυσόσκονη μου”» (στμ: εννοείται ο Άρης στον Αιγόκερω)

«Ένα είναι βέβαιο: ένας Ήλιος στον Σκορπιό ποτέ δεν είναι παίξε γέλασε – όποιος κάνει το λάθος να μην προσέξει αυτή τη “λεπτομέρεια” κάηκε. Χαρακτηριστικά του Σκορπιού είναι η επιμονή και το πάθος, τα τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης και τα βαθιά συναισθήματα, η μυστικοπάθεια και ο μαγνητισμός. Το ζώδιο αυτό επιθυμεί διακαώς να ελέγχει και να εξουσιάζει και ο μόνος εχθρός του είναι ο ίδιος του ο εαυτός.»

«Πολλοί λένε τους Σκορπιούς κτηρικούς και ζηλιάρηδες – μήπως αγαπάνε πολύ και βαθιά, σταθερά και για πάντα, φτάνοντας ακόμα και στα άκρα γι’ αυτόν; Ίσως πολλοί δεν μπορούν να αντέξουν την αγάπη ενός Σκορπιού, αλλά το μίσος του είναι εξουθενωτικό»

«Όπως και το ταλέντο να διαχειρίζεται με διπλωματία τις κρίσεις, να κρατά τις ισορροπίες, να μπορεί να εκτιμήσει το ωραίο, να εκφράζεται με ευκολία, να δημιουργεί συνέχεια ευχάριστη ατμόσφαιρα και να αυξάνει τη δημοτικότητα της.» (στμ: εννοείται Αφροδίτη, Ερμής και Δίας στον 7ο οίκο)

«Οι όψεις της με Άρη και Ερμή δημιουργούν αφενός ανησυχία και νευρικότητα ή κάποιες κακές συνήθειες, αφετέρου όμως δείχνουν ένα πανέξυπνο άτομο, με καταπληκτική αντίληψη και λογική, το οποίο εύκολα δημιουργεί συμπάθειες ανάμεσα στο περιβάλλον του».

«Ουρανός και Βόρειος Δεσμός της Σελήνης σε αυτό ακριβώς το πράγμα μιλάνε: ξαφνική πραγματοποίηση ευχών».

«Η πιο στενή σύνοδος Ήλιου, που συμβολίζει τον πατέρα, είναι με την Αφροδίτη (τέχνη, αισθητική, σχέσεις) και σημαίνει έντονη επιθυμία για αγάπη, σημασία στη δημοτικότητα, έναν τρυφερό πατέρα, την ανάγκη για ισορροπία».

«Ο πατέρας του είναι ένας εξευγενισμένος καλλιτέχνης που δε συγκρούεται και αποφεύγει την πατρότητα γιατί του υπενθυμίζει ότι υπάρχουν όρια και ευθύνες». (στμ: συνέχεια για την ίδια όψη)

«Τα παιδιά με αυτήν τη σύνοδο συχνά αισθάνονται ότι είναι το μικρό αγόρι ή κορίτσι του μπαμπά». (στμ: συνέχεια για την ίδια όψη)

«Στο γενέθλιο χάρτη του υπάρχει και η σύνοδος Ήλιου – Άρη ........., που δημιουργεί έντονες προσωπικότητεςμε δυναμικό χαρακτήρα δείχνοντας ένα μαχητή πατέρα με έντονη σεξουαλικότητα».

Όσο για τον Ήλιο σε τρίγωνο με τον Κρόνο ........ ακόμα και στις καλύτερες περιπτώσεις δείχνει πως το παιδί απορροφά έναν πατέρα που είναι ανίσχυρος, υποβαθμισμένος και που εξαιτίας της ανασφάλειας που του δημιουργεί αυτό, το πιέζει να μεγαλώσει γρήγορα ώστε να αναλάβει την ευθύνη της ζωής του.... ταυτόχρονα γίνεται fame freak».

«Η Σελήνη (Μητέρα) ... βρίσκεται σε τετράγωνο με τον Κρόνο δείχνοντας μία γυναίκα που πιθανόν δεν αισθάνεται άνετα με το ρόλο της Μητέρας, με πολύ έντονη αίσθηση του καθήκοντος, που τα μηνύματα που περνάει στο παιδί της είναι να μη μεγαλώσει γρήγορα, να μην κάνει ει δυνατόν γρήγορα οικογένεια, να μη φύγει μακριά από το σπίτι ώστε να εξαρτάται διαρκώς από αυτήν που λαχταράει έντονη αγάπη την οποία συνήθως δε βρίσκει και που μεγαλώνει ένα παιδί έτσι ώστε να είναι συναισθηματικά αυτάρκες από πολύ μικρό και με μεγάλη απροθυμία να δείξει τα συναισθήματα του.»

«Κι ενώ ο Κρόνος στη Σελήνη τον κάνει διστακτικό στη δέσμευση η σύνοδος Σελήνης – Πλούτωνα δείχνει ότι χρειάζεται συναίσθημα μέχρι το μεδούλι για να λειτουργήσει στις σχέσεις. Αυτός ο συνδυασμός που χρειάζεται ένταση στις σχέσεις για να αισθάνεται ολοκλήρωση, δείχνει θαμμένα αισθήματα που δεν είναι ανακοινώσιμα, αφού περιέχουν ένα σκοτεινό, ασυνείδητο τραύματα που μάλιστα περνάει από γενιά σε γενιά σαν σκυτάλη μέχρι που κάποιος να το συνειδητοποιήσει και να το μετουσιώσει σε κάτι λιγότερο επώδυνο»

«Ταυτόχρονα δείχνει εμμονή και ταύτιση με τη μητέρα και τα τραύματα που αυτή φέρει. Το σίγουρο είναι ότι η συναισθηματική ζωή είναι ήρεμη για πολύ και η κρίση στις σχέσεις – οικογενειακές ή ερωτικές – είναι η μοναδική διέξοδος προς την ίαση. Σε ό,τι αγγίζει ο Πλούτωνας υπάρχει σκοτάδι και με τη Σελήνη στην εικόνα οι συνθήκες μέσα στις οποίος μεγάλωσε ... ήταν πολύ σκοτεινές.»

«δείχνει μία δυναμική μητέρα που του πέρασε υποδόρια την ανάγκη να επιβιώσει με κάθε μέσο, να νικήσει, να επιβληθεί, να εξουσιάσε, να τα καταφέρει» (στμ: συνέχεια για την ίδια όψη).

«Σε αυτή την άποψη της Σελήνης με τον Πλούτωνα μπορεί να ανιχνευθεί η γοητεία που ασκεί στον Ντι Κάπριο η αντεργκράουντ σκοτεινή, αλλόκοτη τέχνη».

«ο Ντι Κάπριο έχει Ερμή σε σύνοδο ακριβείας με τον Ουρανό, δηλαδή επαναστατική σκέψη, αυθεντικές ιδέες, λατρεία στην αλήθεια, άμεσες και ξαφνικές εκρήξεις, καμία ανοχή στις επιδείξεις εξουσίας, ευστροφία, εκκρεντικές αντιδράσεις»

«η όψη Άρη-Ερμή κάνει πειστικούς τους δημόσιους ομιλητές και έντονους υπερασπιστές μίας ιδέας»

«η Σελήνη, βρίσκεται σε σύνοδο με την ακμή του 10ου οίκου, του οίκου της κοινωνικής εξέλιξης και του στάτους. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους δεν υπάρχει άλλος δρόμος, πρέπει να ξεχωρίσουν αλλιώς η αποτυχία κρέμεται σαν δομόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι τους. Το πρόβλημα; Είναι οι ίδιοι που κρατούν το ξίφος.»

«Η Σελήνη του βρίσκεται όχι μόνο σε σύνοδο με την ακμή του 10ου οίκου αλλά και στον Κριό. Ο Gates κρύβει έναν αδίστακτο δολοφόνο του Άρη κάτω από τη μάσκα του ευγενικού και χαμηλών τόνων ωροσκόπου του. Με αυτή τη θέση ο Gates θέλει να είναι πάντα στην πρώτη θέση του βάθρου ένα βήμα μπροστά από τους ανταγωνιστές. Η Σελήνη στον Κριό ψάχνει τον αμέσως επόμενο αντίπαλο για να αναμετρηθεί μαζί του.»

«Μία Αφροδίτη στο Σκορπιό δε διαπραγματεύεται ποτέ με ίσους όρους και δε θα σε αφήσει να το καταλάβεις μέχρι να είναι πολύ αργά»

«Ο κυβερνήτης του ζωδίου του (Πλούτωνας) σε σύνοδο με το Δία είναι μία όψη μεγαλομανίας. Ο Gates ήθελε να γίνει θεός (Δίας) και να αλλάξει τον κόσμο.»

«Όσοι έχουν γεννηθεί με έντονο Πλούτωνα ... θα έρθουν έντονα αντιμέτωποι σε αυτή τη ζωή με τη φθορά και το θάνατο».

«Είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος φιλάνθρωπος της ιστορίας......... Αυτή είναι η άλλη όψη της συνόδου Δία – Πλούτωνα».

«Με Ήλιο, Ερμή και Ποσειδώνα στο Σκορπιό στο σκοτεινότερο σημείο του χάρτη, που την καθιστούν ένα εξαιρετικά ιδιωτικό άτομο.....»

«Το μυστήριο λύνεται από τη Σελήνη της...... που είναι το πιο ισχυρό από τα δύο φώτα καθώς η Τζούλια είναι γεννημένη τη νύχτα»

«Η πολύ δυνατή αυτή Σελήνη λοιπόν βρίσκεται στο Λέοντα και είναι μία Σελήνη που θέλει να λάμψει και να δείξει τα ταλέντα της».

«Εξάλλου ο Ήλιος της στον 4ο οίκο της οικογένειας δείχνει ότι για την Τζούλια η πορεία προς την αυτοπραγμάτωση πρέπει να είναι σύμφωνη με τις οικογενειακές της καταβολές.»

«Όμως καθώς ο Ήλιος της είναι στο Σκορπιό και η Αφροδίτη κυβερνήτης του 4ου οίκου βρίσκεται στο ζώδιο της πτώσης της, την Παρθένο και σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, ο συναισθηματικός πόνος που πρέπει αργά ή γρήγορα να βιώσει κάθε Σκορπιός κάποια στιγμή της ζωής του θα εκδηλωθεί πρώτα μέσα στην οικογένεια»

«Το τετράγωνο της Σελήνης με τον Ποσειδώνα δείχνει ότι κάπου μέσα της ψάχνει τον πρίγκιπα του παραμυθιού, η σύνοδος της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα θέλει αυτό το ρομάντζο να συνδυάζεται κι από ένα έντονο πάθος».

«Σκορπιός όμως χωρίς κρίσεις δε νοείται και μία ήρεμη και ήσυχη ζωή γι’ αυτόν είναι απλά άνευρη».

«Καθώς έχει τον Ποσειδώνα στον 5ο οίκο..... φαίνεται... έτοιμη να κάνει τις απαραίτητες θυσίες» (στμ: για τα παιδιά της)

«Από τα παιδικά της χρόνια ήξερε πως ήθελε να γίνει ηθοποιός. Στα 12 της πήρε τον πρώτο ρόλο της σε σχολική παράσταση και σε όλα τα χρόνια του σχολείου έπαιζε και χόρευε..... Τίποτα περίεργο σε όλα αυτά, αφού η Αφροδίτη, ο πλανήτης της ομορφιάς και της τέχνης βρίσκεται στο θρόνο της στο Ζυγό».

«Ο πλανήτης βρίσκεται επίσης σε σύνοδο με τον ωροσκόπο, ώστε η ομορφιά της, εσωτερική και εξωτερική, να είναι ορατή σε όλους και κυρίως να την αισθάνεται και η ίδια».

«Ο ωροσκόπος της στο Σκορπιό δείχνει μία γυναίκα παθιασμένη, με ισχυρή θέληση αλλά με έντονες τάσεις αυτοκαταστροφής.»

«... ο ωροσκόπος βρίσκεται στο ακριβές μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Ερμή που είναι ίσως το πιο σημαντικό μεσοδιάστημα για έναν ηθοποιό.»

«Πέρα από τον ωροσκόπο και τον Ερμή της στο Σκορπιό η Grace είχε και τον Ήλιο και τον Άρη σε σύνοδο στο ίδιο ζώδιο. Η σύνοδος αυτή δίνει τεράστια αποθέματα ενέργειας, ατσάλινη θέληση και εντονότατο sex appeal».

«...γεννήθηκε με το δώρο να έχει ωροσκόπο και Ήλιο στο ίδιο ζώδιο, ήταν δηλαδή σε πλήρη αρμονία αυτό που αισθανόταν η ίδια πως είναι (ωροσκόπος) με αυτό που ήταν και εξέπεμπε (Ήλιος).»

«Δε χρειαζόταν να βάλει κανένα φίλτρο στην αυτοέκφραση της και γι’ αυτό είχε τόση φυσικότητα» (στμ: συνέχεια για την ίδια όψη).

«Η Σελήνη της στους Ιχθύς τη μαλάκωνε και από τον 5ο οίκο του θεάματος... την έκανε να αισθάνεται σα στο σπίτι της στα κινηματογραφικά πλατό»

«Η Σελήνη της σε τρίγωνο με τον Ήλιο είναι δείκτης μίας ευτυχισμένης παιδικής ηλικίας στη διάρκεια της οποίας η Grace αντιλαμβανόταν τις αξίες του πατέρα (Ήλιος, yang) σε απόλυτη αρμονία με αυτές της μητέρας (Σελήνη, yin).»

«Ο Ήλιος και η Σελήνη της Grace συμμετέχουν μαζί με τον Πλούτωνα από τον Καρκίνο στο λεγόμενο «μεγάλο τρίγωνο» σε ζώδιο του νερού. Πρόκειται για ένα συνδυασμό που παρέχει τεράστιες δυνατότητες πραγματοποίησης έργου στη ζωή ενός ανθρώπου. Στην περίπτωση της Grace Kelly ο αστρολογικός αυτός σχηματισμός της παρείχε ευαισθησία, ευσυγκινησία και ενσυναίσθηση, τη δυνατότητα δηλαδή να καταλαβαίνει βιωματικά αυτό που αισθάνονται οι άλλοι».

«Η κινηματογραφική της καριέρα απογειωνόταν.... τη στιγμή που ο διελαύνων Ουρανός ... έκανε σύνοδο με τον Πλούτωνα στον Καρκίνο... Ταυτόχρονα ο διελαύνων Δίας (επέκταση, ευημερία) ήταν σε σύνοδο με το Βόρειο Δεσμό της στον Ταύρο και ξυπνούσε το πεπρωμένο της».

«Το αποκορύφωμα της καριέρας της έρχεται το 1955... Εκεί έπαιζε την εύθραστη γυναίκα ενός αλκοολικού ηθοποιού, που όμως φαινόταν ... ως μία σκληρή υπολογίστρια, που κατά βάθος ήλεγχε υπόγεια τον άνδρα της για να τον έχει σαν παιχνίδι στα χέρια της. Αστρολογικά εκείνη τη χρονιά ο διελαύνων Δίας έκανε σύνοδο πάνω στο γενέθλιο Πλούτωνα της (η υπόγεια εξουσία), ο διελαύνων Κρόνο ήταν πάνω στον Ήλιο της (η σκληρότητα και ο υπολογιστικός χαρακτήρας της ηρωίδας), ενώ ο διελαύνων Ποσειδώνας (εξαπάτηση, θυματοποίηση) σε σύνοδο με τη γενέθλια Αφροδίτη της Grace έδειχνε πως τελικά επρόκειτο για μία γυναίκα που γινόταν θύμα στο βωμό της αγάπης της».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βασίλη αυτή η ιδέα σου "μαθαίνοντας Αστρολογία απ'τα περιοδικά" με ενθουσίασε από την αρχή, όταν έγραψες το πρώτο μέρος πριν από λίγο καιρό.
Συνέχισέ το σε παρακαλώ, είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα σου πως μπορεί κάποιος να 'χρησιμοποιεί' επιλεκτικά τον αστρολογικό τύπο για να μαθαίνει, από το να χρησιμοποιείται και να χειραγωγείται από αυτόν.