Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008

Δίας στον Αιγόκερω

Τι μας προσέφερε τελικά ο Δίας στον Αιγόκερω; Ακούσαμε και πάλι φέτος να διαμαρτύρονται οι εκπρόσωποι του ζωδίου ότι δεν είχαν ούτε τις ευκαιρίες ούτε την εξέλιξη που θα θέλανε. Μήπως όμως η παρουσίαση του Δία όπως γίνεται στις διάφορες τηλεοπτικές και έντυπες προβλέψεις δεν είναι ακριβής; Μήπως για να αντιληφθούμε κάθε φορά τι πρόκειται να φέρει ο Δίας στους εκπροσώπους του εκάστοτε ζωδίου, θα πρέπει να εμβαθύνουμε στο πώς συμπεριφέρεται ο Δίας στο εκάστοτε ζώδιο;

Προσωπικά τυχαίνει να έχω κάποιον Αιγόκερω στην οικογένεια. Κι η περίοδος του Φθινοπώρου, που όπως έλεγαν οι περισσότεροι αστρολόγοι θα φανεί η επίδραση του Δία, έφερε όντως κάποια επίδραση. Μία επίδραση διαφορετική όμως από αυτήν που περίμενε κανείς. Έφερε ευκαιρίες για τάξη, για πειθαρχία, για σύστημα, στοιχεία δηλαδή που συνδέονται με τον Αιγόκερω. Ο Δίας άλλωστε είναι ο σοφός δάσκαλος μας.

Το τι θα μας διδάξει όμως δείχνει να μην είναι standard. Μήπως χρωματίζεται από το ζώδιο; Μήπως με το Δία στον Αιγόκερω οι άνθρωποι μαθαίνουν να μπαίνουν σε μία τάξη, έχουν ευκαιρίες να μάθουν πώς να το κάνουν αυτό, πώς να βάλουν τη ζωή τους σε μία τάξη; Μήπως η παρουσία του Δία στον Αιγόκερω είναι τελικά ευεργετική ενόψει των αλλαγών που αρχίζουν να συμβαίνουν ήδη στον κόσμο; Μήπως μας μαθαίνει να επιστρέψουμε στα ουσιώδη, να ξαναρχίσουμε να δουλεύουμε και να σταματήσουμε να περιμένουμε ευκαιρίες από τον ουρανό;

Στη σελίδα αυτή έχουμε πει ότι δεν κάνουμε προβλέψεις, ούτε αστρολογικές αναλύσεις. Ένα προσωπικό κάλεσμα όμως νομίζω μπορούμε να απευθύνουμε. Ας κοιτάξει καθένας από μας τι μάθημα πήρε φέτος στη ζωή του και τι μαθήματα είδε να παίρνουν οι συνάνθρωποι του. Όχι τα σκληρά δύσκολα μαθήματα του Κρόνου, αλλά τα μαθήματα που έμαθε κανείς δίπλα σε ένα άνθρωπο που είχε διάθεση να διδάξει, οι ευκαιρίες να ανοίξει τους ορίζοντες του και να καθίσει δίπλα σε κάποιον καταξιωμένο.

Ίσως έτσι να καταλάβουμε καλύτερα το Δία στον Αιγόκερω. Και να τον συμπαθήσουμε πιο πολύ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικα αξιζει να δει κανεις τον Δια στον Αιγοκερω απο τη σκοπια που προτεινεις..Ημουνα ετοιμη να αρχισω να επανεξεταζω τις ιδιοτητες του και αν οντως ισχυει οτι ειναι ο ευεργετης αναμεσα στους πλανητες!
Undine