Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Το ζήτημα της ψυχής στην Αστρολογία

Ενα θεμα που σκεφτομουν αυτες τις μερες στις διακοπες ειναι το ζητημα της ψυχης και της συνδεσης της με τον αστρολογικο χαρτη. Εχουν βγει πολλες θεωριες για το συγκεκριμενο θεμα, απο τις οποιες για να ειμαι ειλικρινης δεν ειχα μεινει ευχαριστημενος.Διαβαζοντας ομως καποια βιβλια μεταφυσικης αυτες τις μερες σταθηκα στη συνδεση της ψυχης με αυτο που ονομαζουμε ποιοτητες στον ανθρωπο,ενω η προσωπικοτητα αφορα ποσοτητες.

Δεν ξερω ποσοι το εχετε σκεφτει, αλλα συνηθως λεμε οτι καποιος ακολουθει την ψυχη του οταν μενει πιστος σε καποια γνωρισματα κ ιδιοτητες. Κ δεν αλλοτριωνεται απο το κυνηγι του περισσοτερου στην καθημερινοτητα. Υπ αυτη την εννοια σχηματισα την εντυπωση και περιμενω κ βεβαια τη γνωμη σας οτι η προσωπικοτητα πρεπει να συνδεεται περισσοτερο με τις δυσκολες οψεις του χαρτη. Αυτες που απαιτουν δουλεια κ δραση εξωτερικη.

Αντιθετα η εννοια της ¨ποιοτητσς¨ δειχνει πιο συνυφασμενη με τα τριγωνα υπο την εννοια οτι δεν απαιτει εξωστρεφεια, αλλα απλα υπαρχει ως ιδιοτητα. Υπο αυτη την εννοια η πρωτη εξελιξη του ανθρωπου που εχει σκοπο να τιθασευσει την προσωπικοτητα κατω απο την ψυχη θα μπορουσε να σχετιχεται με τις προοδους και τις οψεις των τετραγωνων που γινονται τριγωνα. Η δε μετατροπη των τριγωνων σε τετραγωνα τι θα σημαινε τοτε;

Θα μπορουσε να σημαινει δυο πραγματα:

1. Τις περιοδους που η ψυχη εκδηλωνεται για να μπουν τα σημαντικα διλημματα και
2. Για τους πιο προχωρημενους το επομενο σταδιο μυησης που ειναι ν αλλαζεις ακομα κι αυτες τις ιδιοτητες που σε χαρακτηριζουν ως ψυχη κ να τις μεταλλασεις για χαρη του πνευματος κ του κοσμικου σχεδιου.

Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε βέβαια οτι υπαρχουν ιδιοτητες που μετρωνται ποσοτικα, π.χ. Ποσο δυνατος η εξυπνοσ εισαι και ανηκουν στην προσωπικοτητα κ αλλες που δε μετρωνται αλλα η εισαι η δεν εισαι. Π.χ. Καλος, ειλικρινης, ευγενης, κλπ. Αυτο ειναι ενα καλο κριτηριο διαχωρισμου.

Ακομα βλεποντας την εξελιξη στον προοδευτικο χαρτη μπορει κανεις να δει σ αυτη τη ζωη ποιος ειναι ο στοχος; να δουλεψουμε σ επιπεδο φορεα; η να αναδεικουμε καποιες ποιοτητες; κι αν ειναι το δευτερο ποιες ποιοτητες θα δοκιμαστουν; θα μπουν σε πειρασμο; και σε ποια περιοδο της ζωης μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: