Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Υπάρχει ψυχή ή ζούμε τελικά σε ένα Matrix?

Τελευταία βλέπουμε πολύ να φοριέται στο διαδίκτυο η θεωρία της αντιστροφής. Προωθείται ακόμη κι από σπουδασμένους ανθρώπους και ισχυρίζεται ότι η ψυχή δεν είναι κάτι υπαρκτό, αλλά ένα σκεύος φυλάκισης του πνεύματος. Σκεύος, μπαταρία, που εξυπηρετεί κάποιους Άρχοντες που είναι κυβερνήτες του κόσμου και μας περιμένουν στη Σελήνη.

Θα ξεκινησω καταρχήν λέγοντας ότι για το ζήτημα ύπαρξης ή όχι της ψυχής έχουν μιλήσει κι άλλοι και δεν είναι καινοφανές. Ο Γκουρτζίεφ για παράδειγμα και οι γνωστικές σχολές γενικά αμφισβητούν την αιωνιότητα της ψυχής και ισχυρίστηκαν ότι είναι κάτι που χτίζεται. Αυτό που με ενοχλει όμως στο πώς η θεωρία αυτή του Matrix αντιγράφεται στα ελληνικά πράγματα είναι ότι συνδυάζεται με το ρατσισμό. Ειναι ο αναδυομενος ρατσισμος μιας θεωριας που μας λεει ότι υπάρχουν οργανικοί και ανόργανοι άνθρωποι και αυτό που χρειάζεται είναι να απομονώσουμε τους ανοργανους για να μη μας κλεβουν την ενεργεια. Και δινει κατι αστεια κριτηρια διακρισης των ανοργανων που δε στεκουν με καμμια ψυχολογικγ θεωρια.

Γιατι αν ακολουθησουμε τη λογικη της ελλειψης αντιδρασης που λενε ολοι οσοι εχουν ψυγματα αυτισμου στην ψυχολογια τους (και ειναι πολλοι αυτοι οχι μονο οι εμφανως αυτιστικοι) πρεπει να μπουν σε στρατοπεδα συγξεντρωσης. Κριμα τα πτυχια κ τις κατα ουμανιστικες ψυχολογικες προσεγγισεις. Τα ιδια καραγκιοζιλικια εκανε ο ευρωπαικος ρατσισμος το 19ο αιωνα με δηθεν νευρολογικες ερευνες οτι οι μαυροι εχουν χαμηλη νοημοσυνη.

Είναι μία θεωρία που στην απαρχή της (David Icke στην Αμερική) δεν ξεκινάει ως ρατσιστική, στην εγχώρια εκδοχή της όμως συνδυαζόμενη με άλλες θεωρήσεις περί Ελλήνων, καταντά έτσι. Δυστυχως οπως κ τοτε ο ρατσισμος αναγνωριζεται δυσκολα ειδικα οταν τρεφει το εγω μας κ φροντιζει ν ανηκουμε στους εμψυχους.

Αναρωτιεμαι όμως τελικά, οταν βγουν τα πρωτα τεστ πιστοποιησης κ μεις βγουμε ανοργανοι, αν θα μας αρεσει το ιδιο...

Καλημέρα και καλή δύναμη....

Δεν υπάρχουν σχόλια: