Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Και πάλι ο Κώστας Καραμανλής στο Προσκήνιο;

Επανεμφάνιση του Κώστα Καραμανλή στο προσκήνιο σηματοδοτεί η κλήτευση του για κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπαίδι. Το τελευταίο διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει να πιέζεται προσωπικά και καθώς ο καιρός περνάει η πίεση σιγά σιγά ενισχύεται.

Γνωστός για την επιθυμία του για ρήξεις, όπως σηματοδοτεί η αντίθεση Άρη/Ήλιου στο χάρτη του, ο πρώην πρωθυπουργός παρασύρθηκε συχνά από το περιβάλλον του όπως δείχνει το τετράγωνο Αφροδίτης/Ποσειδώνα, ενώ ο ανάδρομος Ερμής του τον εμπόδιζε να παίρνει έγκαιρα αποφάσεις. Το τετράγωνο Κρόνου Πλούτωνα έδειχνε άνθρωπο που την κρίσιμη στιγμή αποφάσιζε να μην «επενδύσει» δυνάμεις και δεν είναι τυχαίο ότι προκήρυξε εκλογές όταν στον ουρανό ήταν ενεργοποιημένο αυτό το τετράγωνο.

Τυχερός πάντως στη ζωή του (με σύνοδο Ήλιου/Δία) ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε ως τώρα να πάρει θέση στα πεπραγμένα του παρελθόντος.Οι διελεύσεις της χτεσινής ημέρας δείχνουν ένα απότομο χτύπημα στην εικόνα του (Άρης σε τετράγωνο με Αφροδίτη και Ουρανό στο Λέοντα), ενώ παράλληλα το τετράγωνο Ποσειδώνα / Κρόνου από πέρυσι δείχνει να τον αποδιοργανώνει στο να διαχειρίζεται τις καταστάσεις. Τις επόμενες ημέρες η διέλευση του Ερμή από το Δία θα επικεντρώσει την προσοχή του κόσμου στα λεγόμενα του (αν υπάρξουν) ή θα του δώσει τη δυνατότητα να διαφύγει. Η αναδρομή της Αφροδίτης θα συντηρήσει μία δημόσια «αποστροφή» προς κάποια πεπραγμένα του κύκλου του, ενώ η διέλευση του Κρόνου από τον Ερμή του μάλλον θα επιτείνει τη διάθεση του να μη μιλήσει γιατί για οτιδήποτε κι αν πει θα επικριθεί έντονα.Πιο ξεκάθαρη γίνεται λίγο η κατάσταση εάν κοιτάξουμε τις διελεύσεις του σε σχέση με το προοδευτικό του χάρτη. Εκεί παρατηρούμε ότι Δίας και Ουρανός συγκλίνουν στην αναδρομή τους σε αντίθεση με τον προοδευτικό του Δία, σηματοδοτώντας απομάκρυνση από παλιούς φίλους και διακοπές σχέσεων. Παράλληλα ο Κρόνος συγκλίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες στην προοδευτική του Αφροδίτη κρίνοντας όπως είπαμε τις παρέες και το περιβάλλον του.

Ο προοδευτικός Ερμής του στο Σκορπιό δείχνει ότι για μεγάλο διάστημα δε θα μιλάει. Αν και ο Άρης αναμένεται τις επόμενες ημέρες να διελαύνει από τη θέση αυτή του προοδευτικού Ερμή είναι ζήτημα, αν αυτό θα τον κάνει να μιλήσει ή να αφήσει απλά κάποια υπονοούμενα για όσα κατηγορείται.

Από την παρατήρηση της πολιτικής του πορείας πρέπει να πούμε πάντως ότι ο Κώστας ο Καραμανλής έπαιρνε συνήθως αποφάσεις ή έκανε πολιτικές κινήσεις τους μήνες Μάρτη και Σεπτέμβρη, τους μήνες δηλαδή που ενεργοποιούνται η γενέθλια αντίθεση του Άρη με τη σύνοδο Ήλιου/Δία. Δεν είναι τυχαίο ότι κέρδισε δύο φορές εκλογές αυτούς τους μήνες και προκήρυξε την τρίτη. Το διάστημα αυτό του Σεπτεμβρίου δείχνει να του ξεφεύγει προς το παρόν κι αν δεν κάνει κάποια δήλωση τις επόμενες ημέρες (αύριο με τη διέλευση της Σελήνης από τον Άρη του ή τις επόμενες ημέρες με τη διέλευση του Ερμή από την αντίθεση Δία/Άρη) μάλλον δε θα πρέπει να περιμένουμε απαντήσεις από μέρους του στο άμεσο μέλλον.

1 σχόλιο:

Αστρο - Συμμορίτες είπε...

Το ζήτημα είναι αυτή τη φορά ο Ηλιος με το Δία να λειτουργήσουν υπερβολικά σε βάρος του γιατί η κωμωδία πρέπει να ανεβεί και να λάβει τέλος ακόμα και αν γυρίσει σε τραγωδία.
Καλημέρα.