Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Πορτογαλία - Επίκαιρη ξανά

Πριν από ένα μήνα περίπου δημοσιεύαμε στο Astrology.gr μία μελέτη για την περίπτωση της Πορτογαγαλίας και τις πιθανότητες εισδοχής της στο μηχανισμό στήριξης. Με τις τρέχουσες εξελίξεις γίνεται πάλι επίκαιρη η μελέτη. Ας ξαναθυμηθούμε λοιπόν τι γράφαμε τότε...

"Μία μία φαίνεται να χτυπάει τις «αδύναμες» οικονομικά χώρες της Ευρωζώνης ο κίνδυνος δανεισμού. Μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία οι επόμενοι αδύνατοι κρίκοι φαίνεται να είναι με τη σειρά η Πορτογαλία, το Βέλγιο και ακόμα και η ίδια η Ιταλία. Με συστηματικό τρόπο οι κερδοσκόποι πιέζουν τις αγορές, ώστε να αναγκάσουν την Ευρωπαϊκή Τράπεζα να αγοράσει τα κρατικά τους ομόλογα και με αυτόν τον τρόπο να απαλλαγούν από αυτά που θεωρούν ομόλογα κινδύνου."

Ο πιο αδύναμος κρίκος αυτή τη στιγμή μετά την Ελλάδα και την Ιρλανδία δείχνει να είναι η Πορτογαλία. Κράτος που συζητείται κι από τους ίδιους τους Ευρωπαίους να «θυσιαστεί» προκειμένου η Ευρώπη να γλιτώσει τα χειρότερα από μία πιθανή χρεωκοπία της Ισπανίας.

Για την Πορτογαλία όπως και για άλλες χώρες δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι υπάρχει μία και μόνη ημ/νία γέννησης του κράτους. Τυπικά έγινε ανεξάρτητη μεταξύ 1128και 1142. Το 1128 αναγνωρίστηκε από το κράτος της Λεόν, από το οποίο αποσχίστηκε και το 1142 αναγνωρίστηκε από τον Πάπα, πράγμα που σήμερα θα ισοδυναμούσε με διεθνή αναγνώριση). Ωστόσο τα ωροσκόπια αυτά είναι πολύ παλαιά για να μπορούμε να πούμε ότι ανταποκρίνονται στο σύγχρονο κράτος.

Για το λόγο αυτό θα αναζητήσουμε ωροσκόπια για το κράτος σε πιο σύγχρονες ημ/νίες. Με βάση τα σύγχρονα κριτήρια για την ταυτότητα των ευρωπαϊκών κρατών αναζητήσαμε την ημ/νία ίδρυσης του κράτους σαν δημοκρατία. Καταλήξαμε έτσι σε δύο ημ/νίες. Η πρώτη είναι η 5η Οκτωβρίου 1910, ημέρα που καταλύθηκε η μοναρχία και ιδρύθηκε η Α’ Δημοκρατία στην Πορτογαλία. Και η δεύτερη είναι η 25η Απριλίου 1974, ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας μετά από μία πολύχρονη δικτατορία και ίδρυσης της Β’ Δημοκρατίας της Πορτογαλίας.

Και πράγματι με βάση αυτές τις ημ/νίες καταλήξαμε ότι η 4η μοίρα είναι μία ευαίσθητη μοίρα στο χάρτη της Πορτογαλίας και με την παρουσία Άρη και Πλούτωνα το Δεκέμβριο σε σύνοδο πάνω σε αυτήν είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρει να ξεφύγει ούτε αυτή από τις δαγκάνες των κερδοσκόπων και των άλλων «μεγάλων» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βέβαια η πρόβλεψη δεν επαληθεύτηκε ως τώρα. Αξίζει όμως όσοι είναι μελετητές της Αστρολογίας να δουν τους χάρτες της χώρας και να διαμορφώσουν δική τους άποψη για το ζήτημα.

Στο σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική ανάλυση.

http://www.astrology.gr/Kosmiki/item/493-portogalia-perimenontas-tous-sotires-tis

Δεν υπάρχουν σχόλια: