Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου

Μία κυβέρνηση χωρίς συμμάχους φαίνεται ότι θα είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου, φίλες και φίλοι, βάσει του ωροσκοπίου ορκωμοσίας της. Από μία άποψη, αν ορκιζόταν στις δύο θα ήταν ακόμη χειρότερα, καθώς θα είχε τον Άρη στην ακμή σχεδόν του 7ου οίκου της. Αντί αυτού έχει τώρα τον Κρόνο. Δεν είμαστε σίγουροι τι είναι καλύτερο από τα δύο, πάντως σίγουρα η εξέλιξη αυτή δε θα είναι η καλύτερη. Δυσπιστία από μέρους των Ευρωπαίων και διάθεση να μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη και να απαλλαγούν επιτέλους από τους περίεργους Έλληνες.


Η κυβέρνηση από την άλλη θα είναι και αυστηρή προς το εξωτερικό και θα προσπαθήσει να είναι τυπική στα καθήκοντα της. Χωρίς μεγάλες κορώνες και χωρίς πολλές διακηρύξεις.

Το αποτέλεσμα πάντως της θέσης του Κρόνου θα είναι ευθέως απεικονιζόμενο στο Μεσουράνημα της κυβέρνησης, με άλλα λόγια στη δημόσια εικόνα της. Από την άλλη θα μπορούσαμε βέβαια και να πούμε ότι η παρουσία του Κρόνου δείχνει τη σοβαρότητα του νέου πρωθυπουργού και το νέο ύφος σοβαρότητας που θέλει η κυβέρνηση να δείξει προς τα έξω.

Τα δύσκολα έρχονται από την παρουσία του Ποσειδώνα στον 11ο οίκο που θα δυσκολέψει τη συλλογική δουλειά (άλλο θα πράττει η αριστερά κι άλλο η δεξιά), ενώ και στον 12ο οίκο η παρουσία του Ουρανού δεν μπορεί να αποκλείσει ξαφνικά γεγονότα που θα έχουν αντίκτυπο στο κοινοβούλιο (Ουρανός κυβερνήτης 11ου).

Ερμής και Αφροδίτη από την άλλη είναι στον 8ο οίκο δείχνοντας τη διαπραγματευτική προσπάθεια για τη διασφάλιση πόρων.

Ο δε Δίας στον 1ο οίκο, αν και θετικός, είναι ανάδρομος και μακριά και σε άλλο ζώδιο από τον ωροσκόπο. Κυβερνά τον 9ο οίκο, δείχνοντας το νομοθετικό έργο, που λόγω της αναδρομής είναι στην ουσία εκκρεμότητα του παρελθόντος. Η παρουσία του Πλούτωνα στον 9ο είναι άλλη μία επιβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια ανεξαρτησίας για το τι πρέπει να νομοθετηθεί.

Θετικό πρότυπο πολιτισμικά πάντως αναμένεται να δώσει η παρουσία της νέας κυβέρνησης καθώς ο «ευγενής» Άρης στην Παρθένο θα εκδηλωθεί στο πολιτισμικό πεδίο του 5ου οίκου.
Τελειώνοντας αξίζει να αναφερθούμε στον άξονα των Δεσμών που όντας στον άξονα 2-8 δείχνει – τι άλλο – το ζητούμενο, δηλαδή το κλείσιμο εκκρεμοτήτων στη συλλογή φόρων και εισοδημάτων αλλά και την προσπάθεια εκταμίευσης νέων δανείων.

2 σχόλια:

ερωτοκριτος/erotokritos είπε...

Δηλαδή μέσα από τους αστρικούς κύκλους μπορείτε να προβλέψετε το μέλλον;!!!
http://erotokritosx.blogspot.com/2011/12/astrology.html

Vassilis Papadolias είπε...

Προσπαθούμε τουλάχιστον, Ερωτόκριτε...