Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Εορταστικών Προβλέψεων Συνέχεια

Εορταστικών Προβλέψεων Συνέχεια (30 Δεκεμβρίου)


Παντού και πάντα υπάρχουν ευκαιρίες και με το να τις γνωρίζουμε από πριν μπορούμε να τις ανα-γνωρίσουμε όταν παρουσιάζονται και να τις αξιοποιήσουμε.

Για το λόγο αυτό και πλησιάζοντας στο νέο χρόνο σας δίνουμε την ευκαιρία να κάνετε μία γνωριμία με τις ευκαιρίες και να ανασηκώσετε κάποια πιθανά πέπλα της γνώσης.
...

Σε συνέχεια του διήμερου 23 και 24 Δεκεμβρίου μαζευόμαστε άλλη μία φορά σε στρογγυλά τραπέζια προβλέψεων με τους εκλεκτούς συνεργάτες μας.

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου από τις 11:00 μέχρι τις 14:30 θα βρίσκονται στο χώρο σεμιναρίων μας συνεργάτες μας για να γνωριστούν μαζί σας και να βοηθήσουν με τις προσωπικές σας προβλέψεις.

Με 15 ευρώ μπορειτε να παρετε μια εικονα της νεας χρονιας και πώς μπορειτε να εκμεταλλευτειτε με τον καλυτερο τροπο τις αλλαγες που ερχονται επιλέγοντας το σύστημα προγνωσης που σας ταιριαζει αναμεσα σε Αστρολογια, Αριθμολογια και Ταρω. Για όσους πάλι ψάχνονται περισσότερο είναι δυνατή μια σύνθεση και των τριων συστηματων (τιμή σύνθεσης 25 ευρώ).

Ο χρόνος που μπορείτε να μιλήσετε με τους συνεργάτες μας είναι 20'-30' για μία πρόβλεψη από έναν συνεργάτη ή 30'-45', εάν θέλετε να μιλήσετε και με τους τρεις από 10'-15' στον καθένα.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6945.807566, Κουδούνι Βασίλης Παπαδολιάς (ημιώροφος)


Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Εορταστικό Διήμερο Προβλέψεων

Εορταστικό Διήμερο Προβλέψεων (23 και 24 Δεκεμβρίου)

Παντού και πάντα υπάρχουν ευκαιρίες και με το να τις γνωρίζουμε από πριν μπορούμε να τις ανα-γνωρίσουμε όταν παρουσιάζονται και να τις αξιοποιήσουμε.

Για το λόγο αυτό και πλησιάζοντας στο νέο χρόνο σας δίνουμε την ευκαιρία να κάνετε μία γνωριμία με τις ευκαιρίες και να ανασηκώσετε κάποια πιθανά πέπλα της γνώσης.
...

Το διήμερο 23 και 24 Δεκεμβρίου οργανώνουμε έτσι στρογγυλά τραπέζια προβλέψεων με τους εκλεκτούς συνεργάτες μας.

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου από τις 16:30 μέχρι τις 20:00 και τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου από τις 11:00 ως τις 14:30 θα βρίσκονται στο χώρο σεμιναρίων μας συνεργάτες μας για να γνωριστούν μαζί σας.

Με 15 ευρώ μπορειτε να παρετε μια εικονα της νεας χρονιας και πώς μπορειτε να εκμεταλλευτειτε με τον καλυτερο τροπο τις αλλαγες που ερχονται επιλέγοντας το σύστημα προγνωσης που σας ταιριαζει αναμεσα σε Αστρολογια, Αριθμολογια και Ταρω. Για όσους πάλι ψάχνονται περισσότερο είναι δυνατή μια σύνθεση και των τριων συστηματων (τιμή σύνθεσης 25 ευρώ).

Οι συνεργάτες που θα συμμετέχουν στην προσπάθεια μας είναι οι εξής:

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου: (16:30 με 20:00)

1. Athan J. Zervas - Αριθμολογία
2. Ηλέκτρα Παπαδιώρου - Βεδδική Αστρολογία
3. Ελένη Σαραντίδη - Ταρώ και Καρμική Αστρολογία

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου: (11:00 με 14:30)

1. Athan J. Zervas - Αριθμολογία και Ταρώ
2. Βασίλης Παπαδολιάς - Δυτική Αστρολογία
3. Ηλέκτρα Παπαδιώτου - Βεδδική Αστρολογία

ΥΓ: Ο χρόνος που μπορείτε να μιλήσετε με τους συνεργάτες μας είναι 20'-30' για μία πρόβλεψη από έναν συνεργάτη ή 30'-45', εάν θέλετε να μιλήσετε και με τους τρεις από 10'-15' στον καθένα.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6945.807566, Κουδούνι Βασίλης Παπαδολιάς (ημιώροφος)
 

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Συστημική Αναπαράσταση για το 2013


Συστημική Αναπαράσταση για το 2013

Ελλάδα 2013 - Η Νέα Χρονιά

Συντονίστρια: Όλγα Μπασιούδη

Αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική περίοδο που διανύουμε, σε ατομικό, συλλογικό και παγκόσμιο επίπεδο, και σε μια ιδιαίτερη αριθμολογικά ημέρα, στις 12/12/12, σας προσκ...
αλούμε σ' ένα εργαστήρι Συστημικής Αναπαράστασης για να αναζητήσουμε - και να ανακαλύψουμε – λύσεις. Θα εστιαστούμε στην χρονιά που έρχεται.

Τι επιφυλάσσει άραγε για την Ελλάδα η χρονιά που έρχεται;

Ποιές είναι οι δυναμικές που υπάρχουν – προς τα πού δηλαδή κινούμαστε; Τι έχουμε αφήσει πλέον πίσω μας και τι μας καλεί μπροστά; Οι νέες ενέργειες, που όπως λέγεται κατακλύζουν τον πλανήτη, κυοφορούν σημαντικές αλλαγές για την χώρα μας;
Ποια είναι μια καλή πορεία για την χρονιά που έρχεται; Ποιες ποιότητες/ιδέες είναι ενεργές αυτή την περίοδο; Με ποιες χρειάζεται να συντονιστούμε για να δημιουργήσουμε καλύτερες προϋποθέσεις; Δικαιοσύνη, κάθαρση, ευθύνη, ενότητα, συλλογικότητα, αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή, ακεραιότητα, αγάπη…

Την Τετάρτη 12/12/12 (ημέρα που λέγεται ότι έχει μεγάλη σημασία και αριθμολογικά) από 17.00-22.00, θα έχουμε την ευκαιρία να ερευνήσουμε αυτά τα ερωτήματα και να αναζητήσουμε απαντήσεις και λύσεις. Μέσα από την πρόταση, τον βιωματικό τρόπο και τον βιωμένο δρόμο του Bert Hellinger και της Συστημικής Αναπαράστασης.

ΥΓ: Θα υπάρξει και σύντομη εισαγωγή αριθμολογικής προσέγγισης

Τιμή Εισόδου: 25 ευρώ

Διεύθυνση: Νίκης 44, Σύνταγμα. Κουδούνι: Βασίλης Παπαδολιάς, ημιώροφος. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6945.807566
Δείτε περισσότερα

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012


Σεμινάριο: Αστρολογία και Οικογενειακές Σχέσεις

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Ημέρες που η οικογένεια ξαναμαζεύεται και ξαναγνωρίζεται. Γιατί οι μέρες αυτές τελικά είναι τόσο δύσκολες; Γιατί ανακύπτουν συνέχεια προβλήματα οικογενειακών σχέσεων; Με αφορμή τη γιορτή της οικογένειας εξετάζουμε την αστρολογία των οικογενειακών σχέσεων. Πώς βλέπει μία μάνα το παιδί της; Τι σημαίνει η έλευση του και το μεγάλωμα του στη ζωή της; Πώς αντιμετωπίζει το παιδί τους γονείς του; Είναι στήριγμα ή εμπόδιο στην εξέλιξη του; Υπάρχουν δεσμοί μοίρας και κοινής πορείας μεταξύ των μελών μίας οικογένειας; Υπάρχουν δεσμοί αγάπης; Πώς μπορούν να φανούν; Μπορεί η οικογένεια να γνωρίζει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του παιδιού της; Την απόδοση του στο σχολείο; Το πώς θέλει να διαμορφώνει το χώρο του; Τη σχέση του με τις παρέες; Την κοινωνικοποίηση του; Τι μπορεί να μας πει η Αστρολογία για όλα αυτά; Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 8 ώρες και θα γίνει το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Δεκεμβρίου.

Διεύθυνση: Νίκης 44, Σύνταγμα. Κουδούνι Βασίλης Παπαδολιάς

Ώρες Σεμιναρίου:
Σάββατο 12:00 με 16:00
Κυριακή 16:00 με 20:00

Επικοινωνήστε με το 6945.807566 για δηλώσεις συμμετοχής (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο).

Κόστος σεμιναρίου: 20 ευρώ ανά ημέρα ή 35 ευρώ για το διήμερο. Για προσέλευση 3 ατόμων που θα έρθουν μαζί και άνω, το κόστος είναι 25 ευρώ. Όσοι έχετε αγοράσει το περιοδικό μας NewAgeAstrology μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κουπόνι έκπτωσης στην τελευταία σελίδα, που ισχύει μέχρι 31.12.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

 
Εισηγητής: Athan J. Zervas.
 

Η ημερομηνία της γέννησης μας καθορίζει και μοντελοποιεί τη ζωή μας.

Μπορείτε να σπάσετε το καλούπι της ημερομηνίας-μάτριξ με τη δύναμη της ενέργειας των γραμμάτων του ονόματός σας.

Αντιληφθείτε και κατανοείστε τις λειτουργίες του Αριθμου
και τις λειτουργίες του Γράμματος και δημιουργείστε τη δική σας ελεύθερη πραγματικότητα.. τόσο απλά!

Το σεμινάριο περιέχει συνοπτικά τα στοιχεία των δύο κύκλων αριθμολογίας που έχουν πραγματοποιηθεί στο χώρο σεμιναρίων μας το 2011 και το 2012. Απευθύνεται σε όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την εβδομαδιαία ροή των μαθημάτων και θα ήθελαν να πάρουν συγκεντρωτικά τις συγκεκριμένες γνώσεις.

Eίναι διήμερο, διάρκειας 10 ωρών και θα πραγματοποιηθεί από τις 12:00 ως τις 17:00 Σάββατο και Κυριακή 1 και 2 Δεκεμβρίου.

Το κόστος είναι 50 ευρώ για όλο το διήμερο.

Για κρατήσεις θέσεων στείλτε μήνυμα στο 6945.807566 με το ονοματεπώνυμο σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Νίκης 44, Σύνταγμα, Κουδούνι Βασίλης Παπαδολιάς

Ψηφιακή δημιουργία φωτό by Ανδρέας Αντάρης

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Φίλες και Φίλοι,

την Κυριακή που μας έρχεται στις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε εκτάκτως ένα αστρολογικό σεμινάριο για τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Στις εποχές που ζούμε ο επαγγελματικός προσανατολισμός έχει καταλήξει ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς πολλοί βρίσκονται χωρίς εργασία και άλλοι αναμένουν από μέρα σε μέρα εξελίξεις στην εργασία τους. Είναι σημαντικό να έχουν ένα κριτήριο να ξέρουν προς...
τα πού θα μας στραφούν έχοντας δύο στοιχεία υπόψη.

α. τις ικανότητες τους
β. τις πιθανότητες και ευκαιρίες τους

Στα πλαίσια αυτά στο 1ο μισό του σεμιναρίου θα προσπαθήσουμε να δούμε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές που βλέπουμε τέτοια ζητήματα, ενώ στο 2ο μέρος θα υπάρχει η δυνατότητα για όσους παρευρεθούν, εφόσον υπάρχει κάποιο ζήτημα επαγγελματικής φύσης που τους απασχολεί να το δούμε στην πράξη, ως πρακτική εξάσκηση.

Θεωρούμε ότι το σεμινάριο είναι αρκετά χρήσιμο στο πλαίσιο που το περιγράφουμε και είμαστε στη διάθεση όσων έλθουν για να το δούμε και στην ουσία του.

Το σεμινάριο θα αρχίσει όπως είπαμε στις 18:00 και θα τελειώσει στις 21:00. Η είσοδος είναι 15 ευρώ και η διεύθυνση μας είναι Νίκης 44 στο Σύνταγμα. Κουδούνι Βασίλης Παπαδολιάς και τηλέφωνο επικοινωνίας 6945,807566

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012


Σαββατοκύριακο εκδηλώσεων φίλες και φίλοι στο χώρο σεμιναρίων μας...

Το Σάββατο 3/11 μεταξύ 16:00 και 18:00 η Evi Tsiolika με τη βοήθεια της Katerina Paraskevopoulou θα μας κάνουν μία ανοικτή παρουσίαση της μεθόδου Theta στο χώρο σεμιναρίων μας. Την δε Κυριακή 4/11 το απόγευμα στις 17:00 θα γίνει η παρουσίαση του 3ου τεύχους του περιοδικού μας NewAgeAstrology. Μαζί μας θα είναι ο 
Athan J. Zervas και η Konstantina Vlachopoulou να μας μιλήσουν για το θέμα που έχουν αναπτύξει σε αυτή την έκδοση και να επικοινωνήσουν γενικότερα μαζί σας.

Σας περιμένουμε λοιπόν από κοντά για να γνωριστούμε και να αναπτύξουμε περισσότερο την επικοινωνία μας. Όπως πάντα, Νίκης 44, Σύνταγμα. Κουδούνι: Βασίλης Παπαδολιάς. Ημιώροφος. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6945,807566. H είσοδος και στις 2 εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ΥΓ: Φωτογραφία: Ρένα Κολιοπάνου

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Φίλες και φίλοι,

να σας ενημερώσουμε ότι στο πρόγραμμα του χώρου σεμιναρίου μας εντάσσεται από Δευτέρα και ένα νέο αντικείμενο...

Η αγαπητή και εκλεκτή συνάδελφος κυρία Ελένη Σαραντίδη ξεκινάει μαθήματα Ταρώ στο σεμιναριακό μας χώρο. Όπως λέει και η ίδια...
...

"Η γνώση πρέπει να μεταδίδεται και όχι να την κρατάει ο καθένας για τον εαυτό του. Σύμφωνη σε αυτή την άποψη αποφάσισα να μεταδώσω τις γνώσεις που έχω όσον αφορά τις κάρτες της Ταρώ."

Στα μαθήματα που θα γίνουν θα δείτε με την Ελένη αναλυτικά τις κάρτες τις μεγάλης Αρκάνας και θα εξηγήσετε ζητήματα όπως ο συμβολισμό τους ή η σχέση τους με άλλα συστήματα όπως η Αστρολογία. Κατόπιν αυτού θα προχωρήσετε σταδιακά στη χρήση της Ταρώ και για σκοπούς πρόβλεψης.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν άμεσα, προσέξετε λοιπόν τον προγραμματισμό σας...
Πιο συγκεκριμένα η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στις 18:00 το απόγευμα και θα στο εξής θα γίνονται κάθε Δευτέρα 18:00 με 20:00.

Το κόστος των μαθημάτων θα είναι 50 ευρώ μηνιαίως.

Η διεύθυνση του χώρου όπως ίσως ήδη ξέρετε είναι Νίκης 44 στο Σύνταγμα. Κουδούνι Βασίλης Παπαδολιάς στον Ημιώροφο.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες:
698.9902.982 (Ελένη Σαραντίδη).... 6945.807566 (Βασίλης Παπαδολιάς)

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Φίλες και φίλοι,

το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου διοργανώνουμε ένα διήμερο σεμινάριο με θέμα Κανόνες Ερμηνείας Γενέθλιου Χάρτη. Στο σεμινάριο αυτό θα μιλήσουμε ολοκληρωμένα για το πώς προσεγγίζουμε ένα γενέθλιο χάρτη και με ποια σειρά μπορούμε να εξετάσουμε τα επιμέρους στοιχεία του. Το σεμινάριο θα γίνει το Σάββατο 11:00 με 15:00 και την Κυριακή 12:00 με 16:00. Η συμμετοχή για κάθε ημέρα του σεμιναρίου θα είναι 20 ευρώ, ενώ για όσους συμμετέχουν σε όλο το πρόγραμμα η συμμετοχή θα είναι στα 35 ευρώ και θα τους δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Δεδομένου ότι το σεμινάριο θα είναι διήμερο θα θέλαμε να μας δηλώσετε τη συμμετοχή σας εφόσον θέλετε να το παρακολουθήσετε έως την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, ώστε να προγραμματίσουμε κι εμείς ανάλογα τις εργασίες μας. Η δήλωση γίνεται τηλεφωνικά στο 6945.807566 (αφήνετε το ονοματεπώνυμο σας) ή στο vpapadolias@gmail.com.

Σε περίπτωση που δεν έχουμε επαρκείς δηλώσεις συμμετοχής ως την Παρασκευή το μεσημέρι (το αργότερο) το σεμινάριο μας θα αναβληθεί για πιο εύθετο χρόνο...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα...
 

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόγραμμα Σεμιναρίων και Εκδηλώσεων Οκτωβρίου

Χώρος Σεμιναρίων, Νίκης 44, Σύνταγμα. ( https://www.facebook.com/Nikis.44.Seminars )
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6945.807566.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου, 18:00 με 20:00: Ανοικτές Διαλέξεις Επιχειρηματικότητας. Θέμα: Team Building. Είσοδος Ελεύθερη

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, 19:30 με 21:30: Σεμινάριο Αριθμολογίας (2/8 μάθημα). Μ
ηνιαίο Κόστος: 50 ευρώ.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου: 16:00 με 19:00: Σεμινάρια για τις Αστρολογικές Όψεις. Είσοδος 12 ευρώ.

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου: 19:30 με 21:30: Σεμινάριο Αριθμολογίας (3/8 μάθημα).

Σάββατο 13 Οκτωβρίου: 11:00 με 15:00

Κυριακή 14 Οκτωβρίου: 12:00 με 16:00

Διήμερο Σεμινάριο με θέμα Κανόνες Ερμηνείας Γενέθλιου Χάρτη. Κόστος ανά ημέρα 20 ευρώ. Και για τις δύο ημέρες 35 ευρώ. Για όσους παρακολουθήσουν όλο το διήμερο θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Κυριακή 14 Οκτωβρίου: 17:00 με 19:00
Οραματισμός και Χαλάρωση με την Παναγιώτα Santa Harami.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, 19:00 με 21:00: Ανοικτές Διαλέξεις Επιχειρηματικότητας. Θέμα: Marketing Plan. Πώς αποφασίζουμε τι προϊόν θα φτιάξουμε και θα διαθέσουμε. Είσοδος Ελεύθερη.

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου: 19:30 με 21:30: Σεμινάριο Αριθμολογίας (4/8 μάθημα).

Κυριακή 21 Οκτωβρίου: 17:00 με 20:00: Πειραματικό Εργαστήρι. Αναζητώντας τις Ποιότητες: Σήμερα αναζητούμε την Καλοσύνη. Συμμετοχή: 20 ευρώ.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου: 19:30 με 21:30: Σεμινάριο Αριθμολογίας (5/8 μάθημα). Ανανέωση Μηνιαίου Κόστους. 50 ευρώ.

Κυριακή 28 Οκτωβρίου: Βιωματικό Εργαστήρι. Ιερά Συμβόλαια. Φτιάχνοντας τον χάρτη των συμβολαίων μας. Επανάληψη για όσους δεν είχαν καταφέρει να συμμετάσχουν στο εργαστήρι του Μαρτίου. Συμμετοχή: 15 ευρώ.

Ενδιαμέσως θα υπάρξει ενημέρωση για εκδηλώσεις που δεν έχουν προγραμματιστεί.

Καλό μήνα σας ευχόμαστε και Καλή εβδομάδα.
 


Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο πλανήτης της Αφροδίτης

Ένας πλανήτης αρκετά δύσκολος και με πολλές διαφοροποιήσεις στην ερμηνεία του είναι ο πλανήτης της Αφροδίτης. Ίσως φταίει το γεγονός ότι κυβερνάει δύο ζώδια και έχει δύο φύσεις. Συμβαίνει αυτό με τους διττούς πλανήτες και γι' αυτό ίσως αναζητείται συνήθως και κάποιος άλλος πλανήτης να κυβερνήσει το ένα από τα δύο ζώδια.

Παραδοσιακά η Αφροδίτη είχε τις διαστάσεις της Πάνδημου και της Ουράνιας. Η Π
άνδημος μας θυμίζει τον Ταύρο με μία σειρά από ποιότητες που είναι αρκετά διαφωτιστικές. Ο Ταύρος δε λειτουργεί νοητικά με την έννοια της "εξυπνάδας", αλλά με την έννοια της φώτισης. Όσο δεν έχει φώτιση, είναι και θεωρείται από πολλούς ένα "αφελές" ζώδιο. Αγνό στις προθέσεις, που όμως λόγω της έλλειψης εμπειρίας και καθοδήγησης είναι δυνατόν να κάνει πολύ σημαντικά λάθη.

Μυθολογικά θα μπορούσε να αντιστοιχηθεί στην Εύα των Πρωτοπλάστων ή στην Πανδώρα της Ελληνικής Μυθολογίας. Η περιέργεια που σκοτώνει τη γάτα είναι το σημείο που αξίζει να εστιαστούμε εδώ. Η περιέργεια αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που ονομάζεται Ενδιαφέρον και οδηγεί στην Ταύτιση. Στο Εσωτερικό Σύστημα των Ροδόσταυρων είναι το 4ο υποπεδίο του Αστρικού που προκαλεί διχασμό ανάμεσα στο Ενδιαφέρον και την Αδιαφορία. Ενδιαφέρον σημαίνει βεβαίως και Συμπάθεια και Αντιπάθεια. Προσκόλληση είναι και τα δύο.

Υπό την έννοια αυτή η Αφροδίτη συνδέεται με την επιθυμία και εμμέσως και με τον επιθυμητικό νου. Επίσης συνδέεται με το Συμφέρον, όπως το βλέπει όμως ο νους που δεν έχει πάρει ακόμη τη φώτιση και "δεν ξέρει καν ποιο είναι το συμφέρον του". Απλά "νομίζει" ότι το ξέρει.

Η Αφροδίτη όμως δεν είναι χωρίς ελπίδα. Περιέχει μέσα της το κριτήριο του κάλλους και, αν το αναπτύξει μπορεί μέσα από αυτό να ανέλθει σε ανώτερα υποπεδία του αστρικού. Να αναγνωρίσει την αληθινή τέχνη ή να αγαπήσει το θείο. Αυτή είναι η Ουράνια Αφροδίτη που συνθέτει. Που σαν εσωτερικός κυβερνήτης των Διδύμων κατά το σύστημα της Μπέιλη δημιουργεί σύνθεση από τα αντίθετα.

Ποιο δρόμο όμως θα διαλέξει τελικά ο άνθρωπος; Το δρόμο της Πάνδημου ή το δρόμο της Ουράνιας Αφροδίτης; Η επιλογή ως ζήτημα είναι κι αυτή σχετιζόμενη με την Αφροδίτη. Γι'αυτό και συχνά αναφέρεται ότι σχετίζεται με το κέντρο της καρδιάς. Όπου θα γίνει η επιλογή συμπάθειας ή αντιπάθειας κι όπου θα γίνει η επιλογή να στραφούμε στα ανώτερα ή τα κατώτερα κέντρα.

Γενικά λοιπόν θα λέγαμε ότι η Αφροδίτη είναι ένα πολύπλοκο σύμβολο και δε συμβολίζει απλά την ομορφιά, την τσαχπινιά και πότε θα κάνουμε σεξ. Θέλει αρκετή παρατήρηση και μέσα μας και στους άλλους για να την αξιολογήσουμε.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αστρολογικά Σεμινάρια Φθινοπώρου

Αγαπητοί φίλοι,
εκτός από τον Κύκλο Σεμιναρίων που αφορά τις Ποιότητες, ας μην ξεχάσουμε και τα αμιγώς αστρολογικά μας σεμινάρια.
Όπως είχαμε πει και αρχές του Σεπτέμβρη τα αστρολογικά μας σεμινάρια θα γίνονται φέτος τις Κυριακές πλέον το απόγευμα.
Τα τρία πρώτα θέματα μας θα τρέξουν στις 23/9, 30/9 και 7 Οκτωβρίου και θα είναι:
1. Ο άξονας των Δεσμών, η ερμηνεία του και οι προβλέψεις για τους μήνες που έρχονται
2. Ηλιακές Προβλέψεις, πώς γίνονται και μία διαφορετική πρόταση για την κατάστρωση τους
3. Σεμινάριο για τις Αστρολογικές Όψεις, τη θεωρία και την ερμηνεία τους.
Τα σεμινάρια θα έχουν φέτος χαμηλότερη είσοδο της τάξης των 12 ευρώ και θα διεξάγονται μεταξύ 16:00 και 19:00 το απόγευμα...
Όσοι θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή, επικοινωνήστε μαζί μας...
Τηλ.επικοινωνίας 6945.807566, Email: vpapadolias@gmail.com
Διεύθυνση: Νίκης 44, Σύνταγμα

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Κύκλος Σεμιναρίων: Αναζητώντας τις Ποιότητες

Κύκλος Σεμιναρίων: "Αναζητώντας τις ποιότητες"
Διάρκεια: 10 βδομάδες
Τόπος διεξαγωγής: Αθήνα, Νίκης 44, Σύνταγμα
Έναρξη: 14 (ή εναλλακτικά 21) Σεπτεμβρίου

...
Στο σεμινάριο αυτό αντικείμενο μας θα είναι η διερεύνηση του ψυχικού παράγοντα της ζωής και η προσπάθεια ανίχνευσης του πίσω από την έννοια της "ποιότητας". Οι ποιότητες είναι χαρακτηριστικά που αφορούν αξίες και αντιδιαστέλλονται με τις ποσότητες, τα αποτελέσματα και οτιδήποτε στην καθημερινότητα μας μπορεί να μετρηθεί. Σκοπός του κύκλου σεμιναρίων είναι να διερευνήσουμε πώς μπορούμε να αναζητήσουμε αυτόν τον ποιοτικό παράγοντα στη ζωή μας και να τον αντιδιαστείλουμε με τον ποσοτικό.

Η προσέγγιση μας θα είναι διαθεματική με την έννοια ότι θα μιλήσουμε τόσο απλό πλευράς θεωρίας (πώς διαχωρίζει τις ποιότητες η εσωτερική φιλοσοφία και μέσα σε ποιο γενικότερο πλαίσιο διδασκαλίας) όσο και χρησιμοποιώντας διαφορετικά κλειδιά. Π.χ. το αστρολογικό κλειδί, το μυθολογικό κλειδί, το γεωμετρικό κλειδί, κ.ά.

Στα πλαίσια του κύκλου θα κάνουμε και βιωματικές προσεγγίσεις με πειραματικά εργαστήρια ανίχνευσης ποιοτήτων καθώς με χρήση των βιωματικών προσεγγίσεων των αρχετύπων.

Ο κύκλος θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή απόγευμα, θα έχει διάρκεια 10 βδομάδες και το κόστος συμμετοχής θα είναι 40 ευρώ το μήνα (διάρκεια 2,5 μήνες).

Δηλώσεις συμμετοχής θα ήταν επιθυμητές μέχρι τις 10 ή το πολύ τις 17 Σεπτεμβρίου
Δείτε περισσότερα

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Ορφέας και Ορφικοί - Μία άλλη προσέγγιση

Μία φιγούρα που αξίζει να δούμε λίγο πιο στενά από κοντά εμείς οι Έλληνες είναι ο Ορφέας. Υπάρχουν πολλές μεγαλοποιημένες απόψεις για τον Ορφέα καθώς και πολλά μυθολογικά στοιχεία που τον βάζουν να έζησε μέχρι και μερικές δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν από την κλασσική εποχή.

Στην πραγματικότητα ο Ορφέας έζησε σε μία μεταβατική εποχή και σε μία ιδιάζουσα τοποθεσία. H Θράκη υπήρξε η κοιτίδα πολλών ...
μυστηριακών θρησκειών στην αρχαιότητα κι αυτό γιατί το περιβάλλον της προσομοίαζε σε αυτό που βλέπουμε σήμερα σε διάφορες κελτικής μυθολογίας ταινίες όπως ο Άρχοντας των Δαχτυλίδιών. Αδιαπέραστο δάσος με θορύβους και αισθαντικότητα, που προωθούσε ιστορίες για Νεράιδες, Ξωτικά και οντότητες που οι αρχαίοι Έλληνες τις ονόμαζαν με άλλα ονόματα.

Στη Θράκη όπως και σε άλλα μέρη του γενικότερου ελληνικού χώρου που υπήρχε τέτοια μορφολογία κυριαρχούσαν ακόμη οι μητριαρχικές λατρείες. Ο Διόνυσος στην πρωτογενή του μορφή υπήρξε ένας τέτοιος μητριαρχικός θεός. Η λατρεία του, προσομοίαζε αρκετά με τη λατρεία του Όσιρι και του Χριστού αργότερα και για τους ίδιους λόγους προσέλκυε αρκετά τις γυναίκες. Το αρσενικό βλέπετε στη μητριαρχική εκδοχή ήταν μόνο για γονιμοποίηση και λατρευόταν για το σπέρμα του. Η αρχαία συνήθεια του να εκλέγεται ένας αρσενικός, βασιλιάς για ένα χρόνο και μετά να 'θυσιάζεται' είναι γνωστή και καταργούνταν σιγά σιγά κατά τόπους. Στην Αθήνα ας πούμε καταργήθηκε από τον πρώτο βασιλιά της, τον Κέκροπα.

Οι ανθρωποθυσίες όμως έδιναν μία οργιαστική χροιά στη λατρεία. Γι' αυτό και ο Διόνυσος συνοδευόταν από Μαινάδες ή άλλες γυναικείες οντότητες που έδειχναν το απρόβλεπτο της γυναικείας φύσης.

Ο Ορφέας έκανε μία αλλαγή σε όλο αυτό το concept που είναι δύσκολο να τη δούμε με σημερινούς όρους. Πήρε τη διονυσιακή λατρεία και αφαίρεσε τις ανθρωποθυσίες. Αφαίρεσε το οργιαστικό κλίμα του ρυθμού (αντίστοιχο με τους ινδιάνικους, σαμανικούς χορούς και τους χορούς της Αφρικής) και εισήγαγε τη μελωδία. Οι τελετές εκεί που γίνονταν έξω στη φύση εισήλθαν σε χώρους μυστηρίων. Έγιναν κλειστές. Για να καταλάβουμε λίγο μία αναλογία, είναι σαν την τζαν μουσική, που γεννήθηκε από τους ρυθμούς των μαύρων μεν, πήρε όμως στοιχεία μελωδίας από τους δυτικούς και έφυγε από τις φυτείες του βαμβακιού για να μπει στα σαλόνια.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Ορφέας ήταν κατά βάση μουσικός. Και οι Ορφικοί στην αρχική τους έκδοση θα μπορούσαν να ιδωθούν κάπως όπως βλέπαμε εμείς τη δεκαετία του '70 τους χίπις. Λίγο μουσική, λίγο μεταφυσική και άλλα ήθη σεξουαλικής φύσεως. Γιατί οι Ορφικοί από ότι φαίνεται προωθούσαν και ένα είδος ανδρικής χειραφέτησης έναντι της γυναίκας. Κι όπως η γυναικεία χειραφέτηση τη δεκαετία του '70 έγινε και με όρους σεξουαλικούς, έτσι και οι Ορφικοί λέγεται ότι ήταν από τους πρώτους που προώθησαν την αμοιβαία ανδρική ερωτική επαφή. Σήμερα μας ξενίζει αλλά για κείνη την εποχή φανταστείτε ότι ο άνδρας θεωρούνταν "εργαλείο αναπαραγωγής" για τις γυναίκες, όπως θεωρούμε σήμερα τις γυναίκες. Έτσι η χειραφέτηση αυτή έλεγε ότι το σώμα μου το έχω για μένα για την ευχαρίστηση μου.

Μπορείτε να φανταστείτε λοιπόν τις παρέες των μουσικών με τις νέες ιδέες να γυρνάνε από περιοχή σε περιοχή διδάσκοντας την "ειρήνη" στις διονυσιακές μαινάδες και αναδεικνύοντας την ομορφιά του ανδρικού σώματος του Απόλλωνα, ερχόμενοι σε έκσταση με διάφορες "ουσίες" και διδάσκοντας μέσω της αρμονίας της μουσικής.

Και αν νομίζετε αυτά που λένε ότι η θρησκεία των Ελλήνων βασιζόταν στον Ορφέα και ότι ο Ορφέας ήταν ο πρώτος μονοθειστής, κλπ, νομίζω ότι κάπου θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, γιατί οι Ορφικοί ήταν κάτι σαν περιθωριακοί στην αρχαία Ελλάδα, δεν υπήρξαν ποτέ "επίσημη" θρησκεία.

Όπως και να έχει ο Ορφέας ήταν και ο πρώτος που έφερε σε επαφή το απολλώνειο με το διονυσιακό πρότυπο. Απαλύνοντας τη βιαιότητα της διονυσιακής λατρείας της επέτρεψε να γίνει αποδεκτή στους Δελφούς, ενώ εισήγαγε διονυσιακές πρακτικές στο κέντρο του ομφαλού της Γης (έκσταση της Πυθίας με ουσίες που θυμίζουν σαμανικές πρακτικές).

Κι αυτο΄στη συνέχεια αποτέλεσε τη βάση όλης της φιλοσοφίας των ορφικών, δηλαδή η ένωση των αντιθέτων και η διαλεκτική τριάδα. Αυτή η τριάδα, αντίστοιχης φιλοσοφικής σημασίας με το Γιν-Γιανγκ της ανατολής απεικονίσθηκε αργότεα σε πολλά άλλα σύμβολα, μεταξύ των οποίων στις τρεις Μοίρες (Κλωθώ, Λάχεσις και Άτροπος ή αλλιώς Βούληση, Τυχαίο και Αναπόφευκτο), αλλά όπως ξέρουν ίσως κι όσοι έχουν ασχοληθεί με τις πυθαγόρειες μυήσεις και με τη μεταφυσική σημασία του Πυθαγόρειου θεωρήματος.

Φυσικά η άποψη αυτή για τον Ορφέα δεν είναι η Mainstream άποψη που θα βρείτε. Ίσως προσβάλλει και πολλούς που θα ήθελαν ο Ορφέας να είναι κάποιος θεός, ημίθεος ή το λιγότερο εξωγήινος.

Όμως τα θαύματα προκύπτουν από ανθρώπους. Όταν βρίσκονται μαζί με άλλους ανθρώπους, αφήνουν τα όρια του Εγώ να πέσουν και αρχίζουν να ψάχνονται λίγο περισσότερο.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι δημιουργήθηκε και η ορφική παράδοση, άσχετα βέβαια από τις κατευθύνσεις που πήρε μετά.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Το ενεργειακό νόημα της ασπίδας

Για το ενεργειακό νόημα της ασπίδας θα πούμε μερικά πράγματα σήμερα φίλες και φίλοι. Όπως γνωρίζετε η ασπίδα ήταν από τα αρχαία χρόνια ένα εργαλείο άμυνας στη μάχη. Ωστόσο η εντύπωση μας είναι ότι η ασπίδα δεν προστάτευε απλώς το σώμα, αλλά δημιουργούσε και μία ενεργειακή εστίαση στο κέντρο του ηλιακού πλέγματος.

Από τις μελέτες που έχουμε κάνει έχουμε δει ότι το καμπύλο σχήμα δημιουργεί μία κατάσταση εστίασης. Διαβάζοντας π.χ. τις προάλλες τις αρχές του Reconnection παρατηρήσαμε τη συμβουλή τα χέρια να κρατούνται σε στάση χαλαρή, έτσι που να δημιουργείται μία κοιλότητα ανάμεσα στα δάχτυλα. Είναι μία κατάσταση αντίστοιχη με την κατοπτρική κεραία που εστιάζει το σήμα.

Η ίδια λογική της ασπίδας επέτρεπε να συγκεντρώνεται η ενέργεια του σώματος και να κατευθύνεται απέναντι στο ηλιακό πλέγμα. Έτσι δεν υπήρχε απλά άμυνα απέναντι στο φυσικό κίνδυνο, αλλά ενίσχυση και της πίστης στη μάχη και μείωση του φόβου. Στην περίπτωση του φόβου άλλωστε η ενίσχυση του ηλιακού πλέγματος είτε βάζοντας μπροστά μία "ασπίδα" είτε από τα ίδια τα χέρια (στις πολεμικές τέχνες τοποθετούνται πάντα σε θέση άμυνας μπροστά στο ηλιακό πλέγμα) είναι σημαντική.

Βεβαίως όλα αυτά πρέπει να πούμε ότι σχετίζονται και με την πανάρχαια ενστικτώδη στάση μας να προστατεύουμε τα ζωτικά όργανα του σώματος. Τοποθετώντας αντικείμενα μπροστά στα ευαίσθητα τμήματα του σώματος αισθανόμαστε περισσότερη ασφάλεια. Ωστόσο, υπάρχει και ένας ενεργειακός παράγοντας σε αυτό, που μπορείτε να το διαπιστώσετε αν τοποθετήσετε τα χέρια πιο χαμηλά ή πιο ψηλά σε διαφορετικά κέντρα, όπου θα δείτε ότι στην ουσία σας δημιουργούνται διαφορετικά συναισθήματα.
 
Υπάρχουν πολλές "μαγικές" τεχνικές για να δημιουργήσετε ενεργειακές ασπίδες, ωστόσο προσωπικά προτιμώ απλά να σκεφτώ μία πραγματική ασπίδα με το χρώμα και τα σύμβολα που με ενδιαφέρει.
 
Η ασπίδα μπορεί και να αναρτάται σε εμφανή θέση, ενώ το σύμβολο είναι κάτι που δημιουργεί επιπλέον πίστη όπως γινόταν και στις μεσαιωνικές μάχες. Στην ουσία επικαλούμαστε τη δύναμη κάποιου αρχετύπου.
Κάτι που πρέπει να προσεχθεί είναι ότι η "χρήση" συχνά "ξοδεύει" την ενέργεια του συμβόλου, γι' αυτό συχνά και νιώθουμε την ανάγκη να αλλάζουμε από καιρού εις καιρό τα σύμβολα που μας εκπροσωπούν και μας δίνουν πίστη, γιατί νιώθουμε ότι δεν έχουν κάτι άλλο να μας προσφέρουν.

Ο εκφυλισμός των αρχετύπων και η πορεία προς μια νέα θρησκεία

Σήμερα θα εξετάσουμε ένα άλλο ζήτημα για να κάνουμε κι ένα διάλειμμα από τα θέματα του διαλογισμού... την αφορμή για το θέμα μου την έδωσε άρθρο που διάβασα κάπου προχθές που μίλαγε για τα αρχέτυπα των αρχαίων ελλήνων θεών.

Έλεγε λοιπόν το άρθρο το εξής, που το βρήκα επιτυχημένο. Πότε νομίζετε λέει ότι εκφυλίστηκε ο αρχαίος κόσμος; Εκφυλίστηκε όταν εκφυλίστηκαν τα αρχέτυπα του.

Όταν ο Άρης ας πούμε από πολεμιστής, υπερπασπιστής της πατρίδας έγινε μισθοφόρος.
Όταν η Αφροδίτη από θεά του Έρωτα, έγινε πόρνη.
Όταν ο Δίας από θεός της Δικαιοσύνης έγινε έκφυλος εραστής. Όταν ο Ερμής από προστάτις των συναλλαγών έγινε εμποράκος.

Τότε επήλθε και ο εκφυλισμός του αρχαίου κόσμου. Και κάπως έτσι θα με συγχωρήσετε βλέπω λίγο τα πράγματα και σήμερα. Με τα αρχέτυπα του Χριστιανισμού αυτή τη φορά να εκφυλίζονται.

Όταν οι Άγγελοι γίνονται κάτι σαν genie in a bottle, η Δευτέρα Παρουσία συνδέεται με τον Πούτιν και η Θεία Λειτουργία γίνεται τηλεοπτικό show στις αμερικάνικες τηλεοράσεις, τότε ξέρουμε ότι έφτασε μάλλον η ώρα να κλείσει άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο.

Τι θα έρθει μετά; Κανείς δεν ξέρει... Πιθανότατα κάτι που θα απορροφήσει πολλά από τα παλιά. Όπως έγινε και τότε. Για να είναι πιο ομαλή η μετάβαση και λιγότερες οι αντιδράσεις.

Σίγουρα ρόλο θα παίξουν και οι ανάγκες. Σε ένα κόσμο πολέμου όπως η Ρώμη ήταν φυσικό ο κόσμος να αναζητά ειρήνη και αγάπη (άλλο τι έγινε μετά). Σε ένα κόσμο μόλυνσης του περιβάλλοντος, είναι πάλι φυσικό να έρθει μία θρησκεία που θα βάλει απαγορεύσεις που θα μας κάνουν να το ξανασεβαστούμε.

Σε μία εποχή διαστημική, θα χρειαστεί να επανατοποθετηθεί και το ζήτημα της δημιουργίας του κόσμου. Ο κόσμος δεν μπορεί να είναι μόνο η Γη κι η Εδέμ η Μεσοποταμία. Η μετατροπή των αρχαίων θεών σε κοσμοναύτες είναι μία τέτοια άγαρμπη προσπάθεια αλλά ο ανθρωπομορφισμός της εξωγήινης ζωής είναι τόσο τραβηγμένος που μας κάνει και γελάμε. Πολλοί μιλάνε για μία επιστημο-θρησκεία, αλλά προσωπικά δεν πιστεύω σε κάτι τέτοιο. Το είχε προσπαθήσει και ο Πλωτίνος με το Νεοπλατωνισμό, αλλά ο κόσμος τραβιέται πάντοτε περισσότερο από το ζωντανό ήρωα που θυσιάζεται, παρά από τις γενικές αρχές και τους Νόμους.

Ίσως μία θρησκεία με ήρωες τον Γκάντι και τη Μητέρα Τερέζα να ήταν αυτό που χρειάζεται ο πλανήτης. Ένωση των αντιθέτων, αγάπη σε αυτούς που έχουν ανάγκη, άρνηση του εθνικισμού και του πολέμου, ένωση του πλανήτη.

Στην πράξη ωστόσο κάποια οικουμενική αρχή πάλι θα βάλει το χεράκι της. Και θα επιβάλλει μία δική της αρχή επί πάντων. Ας ελπίσουμε ότι τα αρχέτυπα θα έχουν αρκετή ψυχή μέσα τους για να αντέξουν τα επόμενα δύο χιλιάδες χρόνια...
 
 

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ποιος είναι ο Δυτικός Διαλογισμός;

Είναι γεγονός ότι όταν ακούμε για Διαλογισμό γενικά, σκεφτόμαστε κάποιους επαναλαμβανόμενους ήχους, οραματισμό, χρώματα, εικόνες ευφορίας και αγγέλους. Όμως είναι αυτός ο μοναδικός διαλογισμός που υπάρχει; Είναι αυτός αυτό που ονομάζουμε δυτικός διαλογισμός;

Για να λέμε μερικά πράγματα με το όνομα τους ο δυτικός διαλογισμός, κατάγεται από τον Πυθαγόρα. Δεν έχει καμία σχέση ούτε με Γιόγκα, ούτε με ανατολικά συστήματα. Ο βασικός διαλογισμός που δίδασκε ο Πυθαγόρας στους μαθητές του ήταν ο λεγόμενος διαλογισμός του Ύπνου, που είχε στόχο να θυμηθεί ό μαθητής ότι ακριβώς έκανε μέσα στην ημέρα ( μα ακριβώς όμως, κάθε λεπτομέρεια ) και στην ουσία να αυξήσει δύο σημαντικές νοητικές ιδιότητες, την Μνήμη και την Παρατήρηση. Η ουσία αυτού του διαλογισμού δεν έχει αλλάξει χιλιάδες χρόνια και είναι ακριβώς η ίδια Αυτοπαρατήρηση που διδάσκει σήμερα και η Νεο-γνωστική σχολή του Βέορ και παλιότερα του Γκουρτζίεφ. Παραλλαγές έχουν υπάρξει μόνο που χτίστηκαν πάνω σε αυτό.

Ο δυτικός διαλογισμός όμως δεν ήρθε ούτε αυτός από το μηδέν. Στηρίχτηκε σε μία ήδη υπάρχουσα παράδοση στην Λευκή Φυλή, που επειδή λάτρευε τους προγόνους της, είχε τους λεγόμενους αοιδούς, που απομνημόνευαν ολόκληρα ποιήματα με χιλιάδες στίχους, όπως τα Ομηρικά Έπη. Κι ο Πυθαγόρας δηλαδή δεν εμφανίστηκε από το μηδέν, έχτισε πάνω σε μία παράδοση απομνημόνευσης και εκγύμνασης του Νου που ήδη υπήρχε.

Επομένως όταν μιλάμε για Δυτικό Διαλογισμό η άποψη περί Ήσυχου Νου, δεν ισχύει. Ο δυτικός διαλογισμός "γυμνάζει" το Νου, όπως γύμναζε και το Σώμα. Στο Δυτικό Διαλογισμό ο Νους "πονάει" μετά από κάθε Άσκηση, γιατί καταβάλλει προσπάθεια, το αποτέλεσμα όμως είναι που τον δικαιώνει, γιατί ανακαλύπτει στο τέλος τις λεγόμενες συνάφειες, εκείνους τους ποιοτικούς παράγοντες δηλαδή που δίνουν λύση στα φαινομενικά άλυτα προβλήματα.

Έτσι κι αλλιώς, βέβαια, ετά την Μπλαβάτσκυ πλέον υπάρχουν και οι δύο Σχολές στη Δύση, αλλά ο περισσότερος κόσμος έχει παρασυρθεί από τη λογική "ησύχασε το νου", πράγμα που αντίκειται τελείως σε όλη την εκπαίδευση του δυτικού ανθρώπου και δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει εύκολα. Δεν είναι τυχαίο ότι τη γιόγκα και το διαλογισμό της Ινδίας τον έφεραν μαζικά στη Δύση οι καλλιτέχνες, δηλαδή κυρίως αστρικού προσανατολισμού άνθρωποι. Γιατί γι' αυτούς ο διαλογισμός αυτός ήταν τέλειος. Χρώματα, νότες, μουσικές, εικόνες, ότι ακριβώς ήθελαν. Για πήγαινε όμως σε ένα επιστήμονα ή ένα στέλεχος επιχείρησης να του πεις ησύχασε το νου σου. Δεν είναι εύκολος αυτός ο δρόμος. Γι' αυτό και πολλοί δυτικοί δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν.

Έχουμε καταλήξει λοιπόν να θεωρούμε το Νου σατανικό, ότι είναι ο Εχθρός μας. Δεν είναι καθόλου εχθρός μας όμως. Η έλλειψη Θέλησης και Πειθαρχίας του είναι ο εχθρός μας...

Ο διαλογισμός του Νου δε λειτουργεί με Εικόνες ωραίων Αγγέλων, Χρυσών Σφαιρών, Τριγώνων και όλα αυτά τα ωραία. Λειτουργεί με έννοιες. Μέθοδοι Νοητικού Διαλογισμού είναι ο διαλογισμός πάνω σε μία φράση, μία λέξη, μία έννοια, ένα σύμβολο, ένα αντικείμενο και η προσπάθεια κατανόησης του.

Τέτοια παραδείγματα σήμερα έχουμε με τις φράσεις του Ι-Τσινγκ ή με τις φράσεις του Ζεν. Παλιότερα είχαμε τους χρησμούς της Πυθίας, που δεν αποκαλύπτονταν παρά μόνο με διαλογισμό.
 
Ένα Παράδειγμα 

 Η βασική διαδικασία του νοητικού διαλογισμού είναι η χρήση του σχήματος θέση-ανάλυση-σύνθεση. Ας πούμε ότι έχουμε ένα αντικείμενο στο μυαλό μας, π.χ. ένα κάθισμα, ή μία βιβλιοθήκη. Θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε καταρχήν τη βιβλιοθήκη εξωτερικά με τα χαρακτηριστικά που μπορούμε να τις αποδώσουμε ως ένα αντικείμενο συνολικά. Έχει π.χ. ένα μέγεθος, ένα σχήμα, ένα όγκο, μία διάταξη, ένα χρώμα. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε συνάφειες, π.χ. πού αλλού έχουμε δει αντικείμενα παρόμοιου χρώματος, παρόμοιου σχήματος; Σε τι χώρους; Για τι χρήση; Τι περιβάλλον δημιουργούν; Θα προσπαθήσουμε να βρούμε συνάφειες. Υπάρχει κάποιο κοινό στοιχείο; Π.χ. τέτοια βιβλιοθήκη χρησιμοποιείται σε τέτοιους χώρους; Γιατί; Ήταν κάτι συνειδητό; Επελέγη από κάποιον; Ή μήπως ο κόσμος ασυνείδητα χρησιμοποιεί π.χ. μωβ χρώμα σε κάποιους χώρους; Αν είναι κάτι ασυνείδητο, έχω μία πρώτη αποκάλυψη συνάφειας.
 
Αν νομίζετε ότι τελειώσαμε εδώ όμως, λάθος. Στη συνέχεια θα αρχίσουμε να σπάμε το αντικείμενο. Το αντικείμενο μπορεί να σπάσει σε άπειρα επίπεδα. Τόσα που να κουραστεί το μυαλό μας. Να πάμε σε επίπεδο quarks... Σε πρώτη φάση θα αναλύσουμε τα ράφια. Από τι αποτελείται; Πώς συνδέονται; Ποια είναι η διάταξη; Θα παίξουμε με τη διάταξη, βάζοντας την αλλιώς. Δοκιμάζοντας άλλες θέσεις, άλλες συνάφειες. Θα ανακαλύψουμε τη χρήση του ραφιού ως χωριστής οντότητας (κάτι σαν τη Νεοσετ)
 
Στο τέλος μπορεί να φτάσουμε στη σκόνη ή στα βακτήρια του ξύλου που δημιουργούν το υλικό του. Η τελική μας διαπίστωση θα έρθει από την πίεση της ανάγκης. Π.χ. μπορεί να διαπιστώσουμε ότι τελικά "όλα είναι σκόνη", όλοι γυρίζουμε πίσως σε πρωτογενή σωματίδια. Αυτό θα είναι το κλείσιμο της διαδικασίας, η επιστροφή στη σύνθεση. Ή μπορεί να διαπιστώσουμε ότι ο ενοποιητικός παράγοντας για να φτιαχτεί κάτι τέτοιο ήταν η ανάγκη, το χρήμα, η χρήση, η μόδα... Θα διακρίνουμε πίσω από την κατασκευή κάποιους ποιοτικούς παράγοντες...
 
Μετά μπορούμε να πάμε πιο κάτω. Να μιλήσουμε για τη φορμάικα. Τι υλικό είναι φορμάικα; Πώς φτιάχνεται; Τι συνάφειες έχει με άλλα υλικά; Με άλλα αντικείμενα; Κ.ο.κ.
 
Εάν θέλουμε να συμπεριλάβουμε μέσα και αστρικές εντυπώσεις, μπορούμε να συνδυάσουμε τη μελέτη και με εμπειρικά δεδομένα. Π.χ. να φανταστούμε τον εργάτη που την έφτιαχνε, τον ξυλοκόπο που έκοβε το ξύλο, τι προβλήματα είχε σπίτι του αυτός; Μπορεί να είχε φύγει η γυναίκα του. Μπορεί να έκανε υπερωρίες. Να χρησιμοποιήσουμε την ενσυναίσθηση δηλαδή, γεμίζοντας το αντικείμενο με "ψυχή", δηλαδή με πιθανές εμπειρίες ανθρώπων. Έτσι βλέπουμε πια ότι κάθε αντικείμενο αποκτά μία δική του ιστορία και μπορεί να διακρίνουμε εκεί κι άλλους ποιοτικούς παράγοντες πίσω από την κατασκευή.

Όλα αυτά όμως απαιτούν "εκγύμναση" του νου και δεν είναι καθόλου χαλάρωση όπως έχουμε μάθει να θεωρούμε τον ανατολικό διαλογισμό και τη γιόγκα.
 
Συμπέρασμα
 
Η ετυμολογία, η αριθμολογία, η μυθολογία είναι μερικές νοητικές παραλλαγές νοητικού διαλογισμού... Συχνά παρασυρόμαστε από το ότι ο Πυθαγόρας ασχολήθηκε με τη μουσική και πέφτουμε στο Αστρικό. Ό Πυθαγόρας όμως συσχέτισε τις νότες με αριθμούς, όχι με χρώματα. Δεν έκανε οραματισμό με εικόνες, αλλά με ακουστικές συχνότητες..
 
Η μυθολογία κυρίως μέσα από το ετυμολογικό κομμάτι των Ονομάτων ή την Αλληγορία, όχι από την ίδια την Ιστορία, που απευθυνόταν κυρίως στα παιδιά των αρχαίων για μία πρώτου επιπέδου ηθική εκπαίδευση ( οι κακοί τιμωρούνται, γιατί δεν υπακούουν τους θεούς ).
 
Αυτά είναι κλειδιά που αξίζει να εξετάσουμε στα πλαίσια της προσπάθειας για το Νοητικό Διαλογισμό μας.
 

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Χριστιανισμός και Αρχαία Μυστήρια

Μιλώντας τις προάλλες για τις ενεργειακές μπαταρίες, εξετάσαμε αυτό που θα λέγαμε διονυσιακή πλευρά των μυστηρίων στην αρχαιότητα. Όπως αναφέρει και η δελφική μύηση, ο Διόνυσος συμβολίζει τη σεξουαλική ενέργεια που είναι στη βάση της σπονδυλικής στήλης που ανεβαίνει στο ανώτερο κέντρο του λαιμού για να μπορέσει να ελεγθχεί από τον άνθρωπο.

Αφήσαμε απέξω την απολλώνεια πλευρά των μυστηρίων όμως διότι, αν και σήμερα την έχουμε περί πολλού, στην αρχαία εποχή ελάχιστοι ενδιαφέρονταν ιδιαίτερα γι αυτήν. Ο πολύς και απλός κόσμος περίμενε πώς και πώς να γίνουν οι γιορτές κι όχι να εντρυφήσει στα μυστήρια της ετυμολογίας ή της μυθολογίας.

Κι αυτό ακριβώς ήταν το πρόβλημα με την πορεία που ακολουθούσε το πράγμα στη Δύση. Βλέπετε η Δύση προτιμούσε ανέκαθεν τον αποκρυφιστικό τρόπο. Τι είναι αυτό; Αντί να εξαγνίσει τον δέκτη και να του δίνει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται πιο λεπτές ενέργειες, όπως έκανε η Ανατολή με τη Γιόγκα και το Ταό, η Δύση προτιμούσε πάντα να ενισχύει το σήμα. Αντί να φτιάξει ραδιόφωνα με καλύτερη λήψη, απλά βελτίωνε τον ενισχυτή. Έτσι, ενώ στην Ανατολή απέφυγαν τις πολλές πολλές οργιαστικές τελετές, οι οποίες έδωσαν και πήραν στις λεγόμενες μητριαρχικές περιοχές της κελτικής Ευρώπης και της Μεσογείου, η Ασία νωρίς νωρίς άρχισε να μελετάει πώς "σε ατομικό επίπεδο" μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με το ενεργειακό σώμα κι όχι σε συλλογικό, μέσω της μαζικής λατρείας.
 
Αυτό ήταν ένα τεράστιο βήμα βέβαια μπροστά γιατί το ζητούμενο για την ανθρωπότητα ήταν έτσι κι αλλιώς ο άνθρωπος να ατομικοποιηθεί, γιατί χωρίς ατομικοποίηση δεν υπάρχει συνείδηση, υπάρχει κοπάδι. Ωστόσο, στη Δύση έτσι όπως είχαν γίνει τα πράγματα χρειαζόταν κάτι ριζικό για να αλλάξει κατάσταση και το ριζικό που ήρθε ήταν ο Χριστιανισμός.
 
Ο Χριστιανισμός πρέπει να πούμε δεν ήρθε από το πουθενά. Είχαν γίνει νωρίτερα πολλά πειράματα επιβολής του μονοθεισμού. Και δε μιλάω μόνο για το εβραϊκό πείραμα, που στην ουσία δοκίμασε σε μικρότερη κλίμακα κάποιους νόμους, αλλά και άλλες προσπάθειες όπως του Ακενατόν στην Αίγυπτο να επιβάλλει μονοθειστική θρησκεία.
 
Εδώ πρέπει να καταλάβουμε το εξής: Ο μονοθεισμός δεν έχει κανένα ζήτημα με το αν είναι ένας ο Θεός ή πολλοί. Οι λατρευτικές συνήθειες δεν αλλάζουν κι εκεί που είχαμε τους πολλούς θεούς σήμερα έχουμε τους Αγίους και την Παναγία. Το κρίσιμο ζήτημα του μονοθεισμού έναντι των προηγούμενων θρησκειών είναι ότι απαγόρευση τη μαγεία.
 
Στην ουσία δηλαδή ο μονοθεισμός αυτό που εχθρευόταν ήταν η διονυσιακή πλευρά των μυστηρίων. Θα πει βέβαια κάποιος και γιατί; Και θα κατηγορήσει το Χριστιανισμό ότι έσφαξε, έκαψε, κλπ, Βεβαίως όλα αυτά έγιναν, γιατί μη φαντάζεστε ότι μία κατάσταση όταν ξεκινάει μπορεί πάντα να ελεγχθεί. Όμως το ζητούμενο εδώ ήταν να γίνει μία μαζική αλλαγή στο δυτικό πολιτισμό, που δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς με τόση εξάπλωση που είχε πάρει η σεξουαλική μαγεία.
 
Ο χριστιανισμός έφερε κάποιες ριζικές τομές στα κέντρα του ανθρώπου.

1. Μίλησε για αγάπη, τοποθετώντας την έμφαση στο κέντρο της καρδιάς. Η χριστιανική αγάπη δεν είναι η σεξουαλική αγάπη, άρα φεύγουμε από το σεξουαλικό κέντρο.

2. Μίλησε για Πλησίον, άρα ώθησε στην δημιουργική συλλογικής δράσης. Ήταν η πρώτη θρησκεία που ώθησε τους ανθρώπους να δουλεύουν για κοινό καλό, ερεθίζοντας στην ουσία το κέντρο του λαιμού που χρειάζεται για συλλογική δράση.

3. Μίλησε για ατομική ευθύνη, ερεθίζοντας πάλι το κέντρο της καρδιάς, όπου γίνονται οι επιλογές, αν θα πάμε με τα κατώτερα κέντρα ή τα ανώτερα.
 
Το ζητούμενο ήταν να σταματήσει να επικεντρώνεται ο άνθρωπος στα κατώτερα κέντρα και να αρχίζει να εστιάζεται στα ανώτερα. Και μάλιστα όχι επιλεκτικά, σε 50-100 φιλοσόφους, αλλά μαζικά. Έπρεπε λοιπόν να γίνει μία αλλαγή που να τους επηρεάσει όλους κι αυτό μπορούσε να γίνει μόνο μέσω μίας αυστηρής θρησκείας.
 
Αυτό που εμείς σήμερα θεωρούμε θαύμα της Επιστήμης και συλλογική δράση το αναγνωρίζει άλλωστε και η ίδια η ευρωπαϊκή διανόηση ότι δε θα μπορούσε να έχει γίνει χωρίς το υπόβαθρο του Χριστιανισμού. Βεβαίως όπως όλες οι θρησκείες το πραγματικό αποτέλεσμα συχνά το δίνει πολύ αργότερα από την έλευση της. Χρειάστηκαν εκατοντάδες χρόνια, που ο Χριστιανισμός με βία ή με πολιτισμικό κίνητρο ενσωμάτωνε φυλές και φυλές βαρβάρων λαών για να εξαλείψει ακριβώς σταδιακά την προσήλωση στα κατώτερα κέντρα. You name it... Σλάβοι, Φράγκοι, Γότθοι, Βίγκινγκς δεν υπάρχει λαός της Ευρώπης να μην "εξανθρωπίστηκε" και να μην πήρε τον πολιτισμό με εργαλείο τη Χριστιανική θρησκεία.
 
Ο Χριστιανισμός κι ειδικότερα ο Καλβινισμός που εμφανίστηκε με τη Μεταρρύθμιση ήταν στην ουσία η ιδεολογία πίσω από την ανάπτυξη της Επιστήμης του σύγχρονου κόσμου, πίσω από την έννοια του καθήκοντος του Καντ και πίσω στην ουσία από όλη τη λεγόμενη συντηρητική ιδεολογία της σημερινής Δύσης. Βεβαίως υπήρξε και η Αριστερά που ήρθε να ισορροπήσει τα πράγματα με τον Ουμανισμό και την Ολιστική προσέγγιση, που στην ουσία μας πάει πίσω στο διονυσιακό κομμάτι της ζωής, αλλά η ισορροπία αυτών των δύο είναι η σύγχρονη διαλεκτική μας...
 
Βεβαίως ξαναλέμε ιδανικές καταστάσεις δεν υπάρχουν, οπότε μη μου πείτε για σφαγές και καταστροφές, γιατί, δεν θα τις αρνηθώ. Πάντα μέσα στο γενικότερο υπόβαθρο η ανθρώπινη ματαιοδοξία και ο εγωισμός βρίσκει τρόπο να δράσει.
 
Αυτό που με το ζόρι πέτυχε η στροφή αυτή όμως ήταν να επικεντρωθεί ο άνθρωπος της Δύσης μαζικά στην απολλώνεια πλευρά του, στα άνω κέντρα τους και για χιλιάδες χρόνια να προσπαθήσει να σωπάσει τα κάτω κέντρα. Αναγκαία διαδικασία, που βεβαίως λόγω ακροτήτων από τον 20ο αιώνα και μετά εξισορροπήθηκε όπως και έπρεπε με την επανεμφάνιση των Μυστηρίων. Όμως το ζητούμενο για τον δυτικό κόσμο επιτεύχθηκε και ήταν

1. η σεξουαλική ενέργεια να μετατραπεί σε δημιουργικότητα για το κοινό καλό

2. Να υπάρξει ατομική ευθύνη

3. Να θεμελιωθεί η έννοια του καθήκοντος και της ανάγκης συμμετοχής του πολίτη στα κοινά.
 
 

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Υπάρχει ψυχή ή ζούμε τελικά σε ένα Matrix?

Τελευταία βλέπουμε πολύ να φοριέται στο διαδίκτυο η θεωρία της αντιστροφής. Προωθείται ακόμη κι από σπουδασμένους ανθρώπους και ισχυρίζεται ότι η ψυχή δεν είναι κάτι υπαρκτό, αλλά ένα σκεύος φυλάκισης του πνεύματος. Σκεύος, μπαταρία, που εξυπηρετεί κάποιους Άρχοντες που είναι κυβερνήτες του κόσμου και μας περιμένουν στη Σελήνη.

Θα ξεκινησω καταρχήν λέγοντας ότι για το ζήτημα ύπαρξης ή όχι της ψυχής έχουν μιλήσει κι άλλοι και δεν είναι καινοφανές. Ο Γκουρτζίεφ για παράδειγμα και οι γνωστικές σχολές γενικά αμφισβητούν την αιωνιότητα της ψυχής και ισχυρίστηκαν ότι είναι κάτι που χτίζεται. Αυτό που με ενοχλει όμως στο πώς η θεωρία αυτή του Matrix αντιγράφεται στα ελληνικά πράγματα είναι ότι συνδυάζεται με το ρατσισμό. Ειναι ο αναδυομενος ρατσισμος μιας θεωριας που μας λεει ότι υπάρχουν οργανικοί και ανόργανοι άνθρωποι και αυτό που χρειάζεται είναι να απομονώσουμε τους ανοργανους για να μη μας κλεβουν την ενεργεια. Και δινει κατι αστεια κριτηρια διακρισης των ανοργανων που δε στεκουν με καμμια ψυχολογικγ θεωρια.

Γιατι αν ακολουθησουμε τη λογικη της ελλειψης αντιδρασης που λενε ολοι οσοι εχουν ψυγματα αυτισμου στην ψυχολογια τους (και ειναι πολλοι αυτοι οχι μονο οι εμφανως αυτιστικοι) πρεπει να μπουν σε στρατοπεδα συγξεντρωσης. Κριμα τα πτυχια κ τις κατα ουμανιστικες ψυχολογικες προσεγγισεις. Τα ιδια καραγκιοζιλικια εκανε ο ευρωπαικος ρατσισμος το 19ο αιωνα με δηθεν νευρολογικες ερευνες οτι οι μαυροι εχουν χαμηλη νοημοσυνη.

Είναι μία θεωρία που στην απαρχή της (David Icke στην Αμερική) δεν ξεκινάει ως ρατσιστική, στην εγχώρια εκδοχή της όμως συνδυαζόμενη με άλλες θεωρήσεις περί Ελλήνων, καταντά έτσι. Δυστυχως οπως κ τοτε ο ρατσισμος αναγνωριζεται δυσκολα ειδικα οταν τρεφει το εγω μας κ φροντιζει ν ανηκουμε στους εμψυχους.

Αναρωτιεμαι όμως τελικά, οταν βγουν τα πρωτα τεστ πιστοποιησης κ μεις βγουμε ανοργανοι, αν θα μας αρεσει το ιδιο...

Καλημέρα και καλή δύναμη....

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

To ενεργειακό σώμα, οι αρχαίες τελετές και η σεξουαλική μαγεία

Περι ενεργειακου σωματος ο λογος σημερα. Ποια ειναι η φυση του κ πως το βιωνει κανεις;

Ξεκινώντας κανείς τις προσωπικές του διευρευνήσεις μια καλη ασκηση που θα μπορούσε να κάνει ειναι να φανταζεται τον εαυτο του οτι ειναι τυλιγμενος με μια σακουλα.

Φανταστειτε οτι φορατε σακουλες στα χερια λοιπον. Ξερω οτι δε φορατε, αλλα, αν το υποκριθειτε κ κανετε κινησεις με τα δαχτυλα σα να νιωθετε την υφη της σακουλας αργα η γρηγορα θα νιωσετε τα πρωτα μηρμυγκιασματα στα χερια σας. Μια εναλλακτικη ασκηση ειναι να προσποιηθειτε οτι τα χερια σας ειναι μεσα σε ζελε, που βαζουμε για τα μαλλια. Υποκριθειτε οτι ψηλαφειτε το ζελε κ αγνοηστε τον κοσμο που θα σας κοιταει να ψηλαφειτε τον αερα..

Θα πρεπει να πουμε εδω βεβαια οτι τα αποτελεσματα σας θα ειναι πιο εντονα, αν για μερικες μερες δεν εχετε κανει σεξ και για κανενα μηνα εχετε καταφερει να τρωτε λιγοτερο για να ελαφρυνετε τον οργανισμο σας. Γιατι αυτο; Δε θα σας πω βεβαια εγω να κοψετε το σεξ, αλλωστε κ μενα μ αρεσει, ομως πρεπει να καταλαβετε οτι το ενεργειακο σωμα ειναι κατι που φορτιζεται. Φορτιζεται με συναισθηματα.

Ετσι οσο συγκρατειτε την σεξουαλικη επιθυμια, τοσο φορτιζεται αυτη η μπαταρια. Μαλιστα μπορειτε κ να προκαλειτε την επιθυμια οπως λενε οι ταντρικοι, αλλα με τον οργασμο να ξερετε οτι εκφορτιζετε. Δε θα σας πω οτι αυτο ειναι κακο, ουτε θα σας οδηγησω να τρελαθειτε κανοντας μεγαλη αποχη. Αυτα πρεπει να τα συνηθισετε σιγα σιγα, εξεταζοντας π.χ, τι προκαλει αποχη 1 βδομαδας κ μαλιστα καλο ειναι να συμφωνει κι ο συντροφος.

Να ξερετε παντως οτι η αυξηση της ενεργειας, η φορτιση δηλαδη προκαλει συναμα κ αυξησγ της επιθυμιας. Μην ξαφνιαστειτε απο αυτο, ειναι απολυτα φυσιολογικο, ειναι οπως οταν τα μαλλια σας σηκωνονται οταν αγγιξετε κατι που εχει στατικο ηλεκτρισμο. Το αν μπορειτε να το διαχειριστειτε ειναι αλλο ζητημα γι αυτο κ οι εσωτερικες σχολες περνουσαν τον κοσμο πρωτα απο δοκιμασιες, να δουν αν εχει θεληση κ εγκρατεια να το ελεγξει.

Ας επιστρεψουμε ομως παλι στην ενεργειακη μπαταρια. Τι μας διδασκει το παραδειγμα των μαλλιων που σηκωνονται απο το στατικο ηλεκτρισμο; Για οσους εχετε κανει το πειραμα, αυτο πετυχαινει αφου επιτευχθει καποια ποσοτητα φορτισης κ πανω. Αυτο ειναι πολυ χρησιμο μαθημα για το ενεργειακο σωμα κ θα μου επιτρεψετε να πω κ γι αυτο που ονομαζουμε μαγεια.

Γιατι αυτο; Γιατι σημαινει οτι για να πετυχεις αποτελεσματα στο φυσικο κοσμο, πρεπει να εχεις φορτισει το ενεργειακο σωμα πανω απο ενα σημειο, πανω απο ενα δυναμικο. Και πως ειπαμε οτι φορτιζει το ενεργειακο σωμα; Με συναισθηματα κ επιθυμιες που δεν εκφορτιζονται.

Ισως καταλαβαινετε τωρα ποιος ηταν ο ρολος των αρχαιων μαγικων τελετων. Των τελετων των Δριδων της Κνωσου, του Διονυσου, των Ινδιανων της Αμερικης και αλλων. Μεσω οργιαστικων πρακτικων, χορου, γυμνου, αναπαραστασεων σεξ, αυξηση της επιθυμιας χωρις να εκφορτιζεται (το οργιο γινοταν στο τελος). Ετσι δημιουργουνταν μια τεραστια ψυχοδυναμικη μπαταρια στη διαθεση του μαγου-ιερεα, που μπορουσε η να την χρησιμοποιησει.

Για θαυματα, επικλησεις η ακομα κ δημιουργια μικρων θεων. Θα μου πειτε κ τι ειναι θαυμα; Θα σας απαντησω το εξης: Την εποχη του Χριστου, αν βρισκοταν ενας δασκαλος ρεικι κ θεραπευε με τα χερια, τι θα ελεγαν οι συγχρονοι του; Δε θα μιλουσαν για θαυματα;

Εκεινο μονο που πρεπει να θυμαστε..Μονος του καποιος δεν μπορει να κανει πανω σας αυτο που λεμε μαγια. Χρειαζεται ενα γκρουπ ανθρωπων να τον υποστηριζουν. Πρεπει να σας επιβουλευεται μια ομαδα για να φερει καποιο αποτελεσμα. Και για να υπερασπιστειτε τον εαυτο σας, αν δεν εχετε πολυ ισχυρη θεληση, πρεπει να εχετε κι εσεις ανθρωπους να σας υποστηριζουν. Μονο ετσι γινονται "μαγικοι πολεμοι”.

Αυτο που λεμε Μαγεια λοιπον ειναι η διαδικασια εντατικοποιησης των συναισθηματων, για να φορτιστει επαρκως ενα φυσικο σωμα κ να προκαλεσει αποτελεσματα στο φυσικο κοσμο.

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Οι Ποιότητες της Ψυχής, ο Διαλογισμός και η Αστρολογία

Επανέρχομαι σήμερα σε κάτι που είχα αναφέρει πριν από κάποιες ημέρες σε σχέση με την διερεύνηση του αστρολογικού χάρτη. Τη διερεύνηση του λεγόμενου "ψυχικού" παράγοντας στη ζωή. Κι όταν λέω ψυχικού, μην πάει το μυαλό σας στη διαίσθηση ή τις υπερφυσικές δυνάμεις. Μιλώ για αυτό που ονόμασα ποιότητα έναντι της ποσότητας. Όσο περνάνε οι μέρες διαπιστώνω πόσο σημαντική είναι τελικά αυτή η διάκριση και πόσο σπουδαίο το κριτήριο αυτό για την πορεία της ζωής μας. Μεγαλώνουμε δυστυχώς αναζητώντας την ποσότητα, την επιτυχία (που μετριέται με κάτι που είναι μετρήσιμο, θέση, λεφτά, γυναίκες, παιδιά), ενώ αγνοούμε τον ποιοτικό παράγοντα.

Σκεφτήκατε ποτέ ας πούμε γιατί κάποιος επιβραβεύεται για τους βαθμούς που έχει στο σχολείο κι όχι γιατί επιδεικνύει ιδιότητες όπως θάρρος ή ψυχραιμία ή αλληλεγγύη ή ευθύνη; Παλιότερα είχαμε το λεγόμενο βαθμό της "διαγωγής" ένα κακέκτυπο βεβαίως αυτού του ποιοτικού παράγοντα.

Στην εργασία πάλι έχουμε περιπτώσεις που επιβραβεύεται κάποιος για τις ποιότητες, αλλά πλέον τα συστήματα management διδάσκουν την διοίκηση βάσει αποτελεσμάτων, οπότε κι εκεί προσανατολιζόμαστε σε μετρήσιμους στόχους. Γιατί άραγε να επιβραβεύεται ο εργαζόμενος με περισσότερα χρήματα κι όχι με περισσότερο ελεύθερο χρόνο; Αν κάποιος π.χ. είναι καλός στη δουλειά του και πιο παραγωγικός, να πηγαίνει πιο γρήγορα σπίτι του;

Γενικά δίνουμε έμφαση στο "πιο πολύ", αντί να απελευθερώνουμε τον άνθρωπο από βάρη και να του επιτρέπουμε να αναδείξει τον ποιοτικό του παράγοντα, δηλαδή να φροντίσει το παιδί του, να είναι δίπλα στην οικογένεια του, να δώσει το παράδειγμα στους συνεργάτες του. Ακόμη και η φροντίδα των παιδιών μετριέται πλέον με το πόσα χρήματα δίνει ο γονιός για να αναθρέψει το παιδί του.
 
Η διερεύνηση των ποιοτήτων που μπορεί να αναδείξει κανείς μέσα από το χάρτη του είναι πολύ σημαντική, γιατί τι είναι αυτό που μπορεί να "προσφέρει" στην κοινωνία, την ομάδα, την πατρίδα, το Σύμπαν. Επομένως είναι κι αυτό που μπορεί να τον χαρακτηρίσει. Π.χ. ο Δίκαιος Αριστείδης.
 
Ως τέτοιος κανείς μετατρέπεται από μία μονάδα μεταξύ άλλων, από ένα νούμερο σε μία στατιστική σε ένα ζωντανό σύμβολο μίας ιδέας. Αναπαριστά μία αξία, μία ποιότητα, γίνεται ζωντανό σύμβολο της. Άλλος γίνεται σύμβολο της δικαιοσύνης, άλλος της φιλαληθείας, άλλος της αγνότητας του χαρακτήρα, άλλος της ικανότητας κατανόησης των άλλων, άλλος της αγάπης κι άλλος της θεραπευτικής δεξιότητας.

Ο κόσμος γεμίζει τότε από ζωντανά σύμβολα ιδεών και οι ιδέες κατέρχονται μέσω ημών στη Γη για να υλοποιηθούν στην πράξη. Έτσι στην ουσία γινόμαστε εθελοντικά φορείς υλοποίησης κοσμικών νόμων.

Ο διαλογισμός ως τέχνη, σκοπεύει μεταξύ άλλων στη συνειδητοποίηση του ενοποιητικού παράγοντα, και την αναγνώριση των ποιοτήτων. Υπό την έννοια αυτή συνδέει τους κοσμικούς νόμους με το φυσικό πεδίο, βοηθώντας μας να αναγνωρίσουμε τις συνάφειες, αλλά και να βρούμε τους δρόμους "καθόδου" της ποιότητας στο φυσικό κόσμο. Το δε διαλογιστικό έργο δεν περιορίζεται στις ομάδες διαλογισμού, αλλά επεκτείνεται σε οτιδήποτε πληρεί τους παραπάνω όρους.
 
Το έργο ενός σοβαρού επιστήμονα για παράδειγμα, που ψάχνει να βρει την ενοποιητική αρχή πίσω από τα φαινόμενα είναι κι αυτό ένα είδος διαλογισμού. Το έργο ενός αναζητητή που αναζητά πίσω από τους μύθους την ενιαία αλήθεια επίσης. Αλλά και το έργο του καθενός από μας που διαλογιζόμενος πάνω στο χάρτη του (είναι αναγκαίο να τον βλέπει σαν εικόνα στο νου του, για να κάνει αυτή τη δουλειά) μπορεί να "δει" ποιότητες του κόσμου να απεικονίζονται στον προσωπικό του χάρτη, δείχνοντας του το δρόμο που έχει να ακολουθήσει.
 
Μιλώντας γενικά για το διαλογισμό, δεν έχουμε παρά να τον φανταστούμε σα μία διαδικασία που, όταν υπάρχει ένα ερώτημα, μια ανάγκη και απευθυνόμαστε προς τα πάνω με μια επικλητική δύναμη, ζητώντας βοήθεια για την επίλυση, όταν αυτή φτάσει στην απαραίτητα υψηλή συχνότητά, επιφέρει μια άμεση ανταπόκριση από Αυτόν και είναι μια ιδέα σαν ένα κύμα ενέργειας.

Με λίγα λόγια είναι μία φράση "Θεέ μου βοήθησε με", αλλά όχι μία φράση που τη λέμε μηχανικά και φεύγει, αλλά είμαστε εκεί, πίσω της, με τη Θέληση μας συγκεντρωμένη, προσπαθώντας να καταλάβουμε, να αναγνωρίσουμε να "δούμε" τη λύση, το σημάδι της θείας πρόνοιας που θα μας έρθει.
 
Μέσα λοιπόν από μία τέτοια διαδικασία και συνδυάζοντας την ενδεχομένως και με την εικόνα του αστρολογικού μας χάρτη, μπορεί να υπάρξει μία "σύνδεση" που θα μας επιτρέψει να αναγνωρίσουμε τις βασικές ποιότητες του χάρτη μας, αυτές δηλαδή που καλούμαστε να προσωποποιήσουμε...
 
 

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

H Αστρολογία και τα κλειδιά ερμηνείας του κόσμου

Συχνα οσοι ασχολουμαστε με την αστρολογια κανουμε το λαθος να πιστευουμε οτι μεσω της αστρολογιας μπορουν να εξηγηθουν τα παντα στον κοσμο. Ωστοσο υπαρχουν κλειδια που απο καποια στιγμη κ μετα ακολουθουν το δικο τους δρομο και δεν μπορει κανεις να τα αντιστοιχισει στην αστρολογια. Η ετυμολογια των λεξεων ειναι κατι τετοιο, η αριθμολογια επισης, η ερμηνεια των ονοματων στους μυθους και οι καθε ειδους ¨σφραγιδες¨ . Και σα σφραγιδες εννοουμε εδω την εικαστικη απεικονιση καποιας ϊδεας. Το να βλεπει κανεις μια μορφη σ ενα συννεφο, ενα προσωπο, μία φυσιογνωμια.

Αλλοι τροποι ειναι να ερμηνευουμε τα μεταφυσικα φαινομενα μεσα απο την επιστημη ως πεδια της φυσικης, κυτταρα της βιολογιας, χημικες ενωσεις. η γεωμετρικες αναλογιες. Η ψυχαναλυση ειναι αλλο ενα κλειδι αλλα κι η νευρολογια οπως και οι ομαδικες συμπετιφορες των ζωων κ η κυβερνητικη. Η αστρολογια λοιπον ειναι μια πλαγια του βουνου μονο κ οπως συμβαινει συνηθως καθως πλησιαζεις επανω συναντας ορειβατες κι απο αλλες πλαγιες. Και τοτε συνειδητοποιεις οτι αυτο που νομιζες ως κλειδι που τα ερμηνευει ολα, δειχνει μονο μια πλευρα της καταστασης.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι όμως αξίζει να δούμε πώς αυτά τα κλειδια εξελισσονται με το χρονο. Πως η μεταφυσικη δανειζεται συμβολισμους απο την τρεχουσα επιστημη της εποχης της. Κι όταν λέμε Μεταφυσική εδώ, ας θυμηθούμε ότι...

"Σκοπος της μεταφυσικης ειναι να αναδειξει καθε φορα εκεινους τους παραγοντες που οπως ειχαμε πει λογιζονται ως ποιοτητες σε αντιδιαστολη με τις ποσοτητες. Δηλαδη εκεινα τα στοιχεια που υποδεικνυουν η υπαινισσονται ενα συνειδησιακο παραγοντα πισω απο τα πραγματα που κατηγοριοποιει κ κατατασσει κ δειχνει οτι η ζωη δεν ειναι τυχαιο κ συμπτωματικο γεγονος της υπαρξης."

Η μεταφυσική δανείζεται συμβολισμούς για να αναπαραστήσει κατηγορίες λοιπόν. Τα συμβολα ωστοσο αυτων των κατηγοριων καθε φορα διαφερουν κ εξελισσονται οπως κ η νοητικη μας κατανοηση. Ετσι στη σημερινη εποχη ερμηνευουμε τη συνειδησιακη επιδραση ως καποιου ειδους πεδιο, το 19ο αιωνα ομως που δεν ειχαν διατυπωθει οι εξισωσεις του μαξγουελ φαινομενα οπως η τηλεπαθεια ερμηνευοντας μεσω της υπαρξης καποιου μαγνητικου ρευστου, του αιθερα.

Ομοιως οι προγονοι μας ειχαν διακρινει τετραδες ποιοτητων, οχι απαραιτητα ομοιων μεταξυ τους οπως τα τεσσερα στοιχεια, οι τεσσερις γευσεις (αλμυρο, πικρο, ξινο, γλυξο) η η διακριση σε ζεστο, ψυχρο, υγρο ξηρο. Στο δε μεσαιωνα οι διαδικασιες της συνειδησης θεωρουνταν χημικες αντιδρασεις κ η συνειδησιακη τριαδα (δραση, αντιδραση, συνθεση) θεωρουνταν μια χημικη αντιδραση παρομοια μ αυτη που δημιουργει το αλατι.

Οξεα κ βασεις επαιρναν τοτε τη θεση του αρσενικοθ κ του θηλυκου για να δημιουργησουν το αλας σε ενα κοσμο που φανταζε ως εργαστηριο χημειας διαλυματων (διαλυματα ειναι ενας κλαδος της χημειας). Πολυ αργοτερα οταν η χημεια εξηγηθηκε πληρως με ορους φυσικης εχασε τη μαγεια της, ποσοτικοποιηθηκε και βγηκε απο το λεξιλογιο της μεταφυσικης.

Πηρε τη θεση τηςη φυσικη ομως με το πρωτονιο κ το ηλεκτρονιο στη θεση αρσενικου κ θηλυκου κ τον ηλιο κ τους πλανητες να μοιαζουν τοσο με ενα ατομικο πυρηνα. Την ιδια στιγμη η βιολογια που δουλευε παλια τα τεσσερα υγρα (φλεγμα, μαυρη χολη, κιτρινη χολη κ αιμα) κ τα μεταλλα ανακαλυψε τις ορμονες, το συνδευτικο κρικο συνειδησης κ ζωης, ζωτικου κ φυσικου σωματος με βαση τις συγχρονες ερμηνειες.

Η αστρολογία λοιπόν είναι ένα μόνο από τα κλειδιά ερμηνείας του κόσμου. Και όπως και τα άλλα κλειδιά εξελίσσεται από τις προόδους της επιστήμης της εποχής της.

Γι' αυτό όταν διαβάζουμε συγγράματα αστρολογικά ή μην θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι οι παλιες πηγες θα πρεπει να διαβαζονται με πολυ περισκεψη κ παντα να αναρωτιομαστε τι εργαλεια ειχαν τοτε οι ανθρωποι να κατηγοριοποιησουν, τι εικονες κ τι παραστασεις.