Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Η Είσοδος του Ήλιου στον Υδροχόο


Με ωροσκόπο Αιγόκερω και τον Ήλιο στον 1ο οίκο του χάρτη εισέρχεται για τις συντεταγμένες της Ελλάδας ο Ήλιος στον Υδροχόο. Ένας αδύναμος παραδοσιακά Ήλιος, που μπορεί όμως να ευνοήσει τη συλλογική δράση, καθώς κανένας - για το μήνα αυτό τουλάχιστον - δε δείχνει τη διάθεση να διεκδικήσει οφίτσια.
 
Η αντίθεση του Δία με Αφροδίτη και Πλούτωνα και η επαφή του μάλιστα και με το μεσοδιάστημα τους είναι πάντως ένας βασικός σχηματισμός στο χάρτη. Η αντίθεση ως αντίθεση δίνει τον τόνο των δύο τάσεων αυτή την περίοδο, της μιας που επικροτεί το συναισθηματικό δέσιμο και της άλλης που επικροτεί το γράμμα του νόμου.
 
Η πλανητική εικόνα που σχηματίζεται από τον Δία που αγγίζει το μεσοδιάστημα τους υποδηλώνει ότι η αδράνεια και η αφέλεια της μίας πλευράς ενδεχομένως να αφήσει χώρους για την παρασκηνιακή δράση της άλλης.
 
Πλανητική εικόνα σχηματίζει ωστόσο και με το μεσοδιάστημα Αφροδίτης/Ουρανού ο Δίας, δείχνοντας απότομες αλλαγές σχέσεων και συνεργασιών. Ωστόσο μια που όλα αυτά γίνονται με Αφροδίτη ανάδρομη, είναι πιθανόν να αποτελούν απλά καπρίτσια της κακομαθημένης φιλοδοξίας μας και να εξαφανιστούν - ας ελπίσουμε - με την ορθοδρόμηση της.
 
Άλλη σημαντική επίδραση στο χάρτη είναι η αντίθεση Σελήνης/Χείρωνα που ενισχύει την ανασφάλεια λόγω έλλειψης προγραμματισμού, ιδιαίτερα που η 135άρα όψη με τον Ήλιο δε βοηθάει τη Σελήνη βρει κάπου ένα στιβαρό ηγέτη, οπότε τον αναζητά - δυστυχώς - στη σύνοδο Αφροδίτης/Πλούτωνα.
 
Ο Κρόνος από την άλλη φρενάρει μέσω του ενάμισι τετραγώνου του την εξέλιξη του Ουρανού, ενώ ο Άρης και η Αφροδίτη συνεχίζουν να τσακώνονται για το πώς και το πρέπει και ο .Άρης επηρεαζόμενος από Ποσειδώνα και Χείρωνα δυσκολεύεται να δει μέχρι πού πρέπει να το τραβήξει το σκοινί και πληγώνει τους άλλους λεκτικά (Ζυγός=αέρας).
 
Θετική η συνεισφορά της όψης Δία/Χείρωνα πάντως στην παραδοχή των λαθών μας, του τριγώνου Ερμή/Άρη στην εύρεση λύσεων σε διαμάχες και του τριγώνου Βόρειου Δεσμού με τον Ποσειδώνα στο να μη χαθεί το όραμα μιας συλλογικής δράσης. Προσωρινά πάντως το τετράγωνο Ήλιου/Βόρειου Δεσμού δείχνει ότι οι ενέργειες της ηγεσίας δε θα οδηγήσουν, παρά τη φαινομενική συλλογικότητα του ζωδίου σε εμπέδωση της ομαδικότητας. Για κάποιο λόγο αυτή την εποχή η ομαδική δράση προτιμά να είναι επιλεκτική και για λίγους, αντί ανοικτή στον κόσμο και για τους πολλούς και η επιλογή μεταξύ των δύο θα είναι ανάγλυφη αυτό το μήνα.
 
Αφήσαμε για το τέλος το σχηματισμό YOD μεταξύ Ερμής, Δία και Σελήνης για να πούμε ότι δεν πρέπει να αποκλειστούν ασθένειες ή νευρώσεις στην προσπάθεια μας να αντιμετωπίσουμε εκείνους τους άλλους που χαμένοι - κατά τη δική μας αντίληψη - στην ανασφάλεια τους ή την κοντόφθαλμη και γραφειοκρατική αντιμετώπιση, δεν καταφέρνουν να δουν το γενικότερο όραμα. Είναι ένα παιχνίδι ισορροπιών που άλλοι θα το αντέξουν κι άλλοι όχι.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: