Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

H ηλιακή επιστροφή της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας (2014-2015)

Όπως κάθε χρόνο για όσους παρακολουθείτε στους χάρτες της Ελλάδας και το χάρτη της Μεταπολίτευσης ετοιμάσαμε και φέτος την Ηλιακή Επιστροφή της Σύγχρονης Ελλάδας όπως υποδηλώνεται από τον χάρτη του 1974.
Η ηλιακή επιστροφή της χώρας γίνεται σε μία πολύ σημαντική μοίρα Ωροσκόπου που είναι σε σύνοδο με τον Ήλιο της χώρας στο χάρτη του 1830. Είναι μία πολύ σημαντική στιγμή λοιπόν που η διοίκηση της χώρας καλείται να επιστρέψει στις αρχές δημιουργίας του νεοελληνικού κράτος και να ξανασυντονιστεί με τις αρχές και επιδιώξεις της τότε εθνικής προσπάθειας.
Ο Ωροσκόπος της χώρας βρίσκεται βεβαίως παράλληλα και σε αντίθεση με τον Κρόνο του χάρτη του 1830, επομένως η διαδικασία αυτή θα επέλθει ως συνήθως μέσα από την αντιπαράθεση με τα συμφέροντα, τις αγκυλώσεις, τις συντεχνίες, τους οπλαρχηγούς και τους φεουδάρχες που μια ζωή κρατούν τη χώρα πίσω και δεν την αφήνουν να προχωρήσει. Αυτή η όψη φαίνεται βεβαίως και στο χάρτη της Επιστροφής όπου ο Ωροσκόπος κάνει τετράγωνο με τον Κρόνο στο Σκορπιό στον 9ο οίκο, όψη που μπορούμε να υποθέσουμε ότι μεταξύ των άλλων εμποδίων θα βάλει και τις ακαδημαϊκές κοινότητες και τα οικονομικά προβλήματα διαχείρισης που οι ίδιες αρνούνται να ξεπεράσουν.
Ο Ήλιος της χώρας είναι στον 6ο οίκο σε σύνοδο με το Δία και πολύ κοντά στην ακμή του 2ουοίκου στο χάρτη της Μεταπολίτευσης. Είναι μία χρονιά που τα οικονομικά της χώρας κατά την άποψη μας βελτιώνονται, πάντα ωστόσο πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι μιλάμε για τα οικονομικά της χώρας και όχι του Έλληνα. Ο Ήλιος κάνει επίσης στο χάρτη τετράγωνο με τον Άρη που είναι πολύ κοντά στην ακμή του 9ου οίκου και υποδηλώνει βραχυκύκλωση προσπαθειών από δικαστικές διεκδικήσεις και αποφάσεις.
Η όψη 135 μοιρών του Ήλιου με τον Χείρωνα υποδηλώνει βεβαίως και άστοχες ενέργειες από πλευράς των κυβερνώντων που θα δημιουργήσουν ένα κλίμα καχυποψίας προς αυτούς ή επίσης κάποιες μικρές προδοσίες υποτιθέμενων «φίλων» της διοίκησης του κράτους, που την κρίσιμη στιγμή δε θα υποστηρίζουν αυτά που πρέπει.
Η Σελήνη στο ζώδιο των Διδύμων σε όψη 135 μοιρών με τον Ωροσκόπο και σε τρίγωνο με τον Άρη και το Βόρειο Δεσμό, δείχνει ότι ο λαός δε θα είναι συντονισμένος με αυτό το κλίμα, τουναντίον θα κοιτάζει να διεκδικήσει αυτό που θεωρεί σωστό, οργανωμένος συχνά σε συλλογικότητες και συχνά θα το πετυχαίνει δυσκολεύοντας το έργο της κυβέρνησης (θυμίζουμε παλιότερη πρόβλεψη και του κυρίου Λεφάκη για το 2014 ότι η αστική τάξη θα δράσει πλέον πιο οργανωμένα στη διεκδίκηση των συμφερόντων της).
Σημαντικοί τομείς που ενεργοποιούνται στο χάρτη είναι ο 8ος και ο 9ος οίκος που συνδέει οικονομικές διεκδικήσεις με δικαστικές διαδικασίες, ο 5ος και ο 6ος οίκος που υποδηλώνει επαναδραστηριοποίηση της επιχειρηματικότητας και της βάσης παραγωγής, ενώ μπορεί να σημαίνει επίσης παρέμβαση της διοίκησης στα εργατικά και τα βιομηχανικά ζητήματα με σκοπό την τόνωση της παραγωγής, ο 11ος προς 12ο οίκο που παραπέμπει σε συνέχεια παραπομπής πολιτικών προσώπων για αδικήματα σκανδαλώδη και ο 1ος και ο 2ος οίκος, που υποδηλώνουν μία σχετικά ασάφεια προς τα έξω για το αν τελικά η χώρα ανακάμπτει ή όχι οικονομικά και μία ανασφάλεια των άλλων προς τη χώρα, ανασφάλεια που δημιουργείται συχνά και από δικές μας γκάφες.
Σε σύγκριση με το γενέθλιο η Επιστροφή εμφανίζει τις πιο κάτω σημαντικές αντιστοιχίες οίκων και όψεις:
Ο 1ος οίκος της χώρας ταυτίζεται σαν ακμή οίκου με την ακμή του 6ου οίκου. Επομένως για φέτος η βιομηχανία, η εργατική τάξη και η παραγωγικότητα της χώρας δείχνει να κρίνει την εικόνα της χώρας προς τα έξω. Όλοι περιμένουν το κατά πόσον η Ελλάδα καθίσταται ανταγωνιστική (άλλο τι περιμένουμε εμείς).
Ο 2ος οίκος της χώρας πέφτει στον ίδιο οίκο της ηλιακής δίνοντας έμφαση σε αυτό το ζητούμενο. Η χώρα περιμένει να αυξήσει τα εισοδήματα της αυξάνοντας την παραγωγή.
Ο 3ος οίκος της χώρας πέφτει στον 7ο της ηλιακής, ένδειξη ότι μεγάλα συγκοινωνιακά έργα ίσως γίνουν σε συνεργασία με χώρες του εξωτερικού ή υπάρξει επανασύνδεση με φίλιες χώρες, που είχε διακοπεί παλαιότερα.
Ο 4ος οίκος της χώρας πέφτει κι αυτός στον 7ο οίκο παραπέμποντας και σε διαχείριση της περιουσίας του κράτους επίσης από κοινού με τους «φίλους» της χώρας.
Ο 5ος οίκος της χώρας είναι σε σύνοδο με τον Άρη της Ηλιακής και βρίσκεται στον 8ο οίκο πολύ κοντά στην ακμή του 9ου οπότε μιλάμε πάλι για το φαινόμενο νομικών διεκδικήσεων του εμπορίου και της μεσαίας αστικής τάξης για οικονομικούς λόγους.Ο 6ος οίκος εμπλέκεται στον 10ο οίκο της Ηλιακής σε σύνοδο μάλιστα με το γενέθλιο Ποσειδώνα υποδηλώνοντας μία περίοδο μήνα του μέλιτος στις σχέσεις της βιομηχανίας (ή της εργατικής τάξης) με τη διοίκηση.
Ο 7ος οίκος εμπλέκεται ταυτίζεται με την ακμή του 12ου οίκου της Ηλιακής κι αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο καθώς δείχνει ότι οι σχέσεις της χώρας θα περάσουν μέσα από ζητήματα που έχουν να κάνουν με φυλακίσεις, ασφαλιστικά ιδρύματα ή αντιμετώπιση των μεταναστών. Είναι ενδιαφέρον να δούμε αν θα υπάρχει ας πούμε κάποια κρίση τύπου Οτσαλάν.
Ο 8ος οίκος της χώρας δείχνει μία πιο ξεκάθαρη σχέση με τον 12ο της Ηλιακής, καθώς στην ουσία φέρνει τις «δόσεις» μόνο εάν λυθούν τα ζητήματα του ασφαλιστικού και του κόστους των νοσοκομείων.
Ο 9ος οίκος της χώρας εμπλέκεται στον 1ο οίκο της Ηλιακής δείχνοντας μία διάθεση της Δικαιοσύνης να βγει μπροστά και να εκπροσωπήσει τη χώρα διεθνώς, στοιχείο που είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί. Ο Επίτροπος της χώρας στην Ε.Ε. επίσης θα μπορούσε να συνδεθεί κατά μία έννοια με τον 9ο οίκο (πειραματική προσέγγιση προς απόδειξη).
Το Μεσουράνημα της χώρας πλησιάζει πολύ κοντά στην ακμή του 2ου οίκου της Ηλιακής δείχνοντας ότι η επιτυχία της χώρας εφέτος θα είναι η συλλογή φόρων και η σταθερότητα στα οικονομικά της. Που με το ζώδιο των Ιχθύων βέβαια δε θα είναι και πολύ εύκολη.
Ο 11ος οίκος της χώρας πλησιάζει πολύ κοντά από πλευράς ακμής στον 3ο οίκο της Ηλιακής δείχνοντας ότι η κοινοβουλευτική τάξη θα εμπλακεί πολύ ενεργά σε θέματα συγκοινωνιών και επικοινωνιών ή της α’ βάθμιας εκπαίδευσης. Νομοθετικό έργο ίσως μπορούμε να περιμένουμε γι’ αυτούς τους τομείς σε μεγάλη κλίμακα.
Τέλος ο 12ος οίκος της χώρας πέφτει στον 4ο της Ηλιακής δείχνοντας ότι μία σχέση του ασφαλιστικού συστήματος με περιουσιακά στοιχεία που πρέπει να αξιοποιήσει ίσως, αλλά και μία γενικότερη σύνδεση του μεταναστευτικού με την έννοια πατρίδα κι εδώ ίσως σαν έκπληξη και εφόσον έχουμε κυβέρνηση αριστεράς σε τυχόν εκλογές να τολμούσαμε να μιλήσουμε για ευρείας κλίμακας παροχή ιθαγένειας σε πολίτες άλλων χωρών. Για τυχόν ενστάσεις να διευκρινίσουμε ότι το ζώδιο των Διδύμων που εμπλέκεται στην ακμή προδιαθέτει για προοδευτικές (ή πρόχειρες σπασμωδικές πυροσβεστικές) λύσεις κι όχι για λύσεις «εθνικού τύπου», γι’ αυτό και κάνουμε αυτή την πρόβλεψη, όχι επειδή έχουμε πολιτικές προτιμήσεις. Άλλος τρόπος έκφρασης φυσικά της παραπάνω όψης θα μπορούσε να είναι μία νέα παρέμβαση στο συνταξιοδοτικό ζήτημα.
Από πλευράς όψεων ξεχωρίζουν:
 • Το τετράγωνο του Ποσειδώνα με τη γενέθλια θέση του που υποδηλώνει την επικράτηση άλλης ιδεολογίας πλέον στη χώρα από την γέννηση της
 • Η αντίθεση Πλούτωνα Κρόνου που φθίνει όμως πλέον και υποδηλώνει ακριβώς την «επίθεση» που δέχτηκε η χώρα από το εξωτερικό στους θεσμούς της (αλλά και στα συμφέροντα που την έλεγχαν)
 • Ο Χείρωνας σε σύνοδο με το Δία υποδηλώνει γκάφες του κυβερνητικού στρατοπέδου
 • Ο Βόρειος Δεσμός σε σύνοδο με τον Ουρανό αντίθετα μία μετάλλαξη της Αντιπολίτευσης, αναγκαία για να γίνει κυβέρνηση και μία υποστήριξη των διεκδικήσεων αστικού τύπου (σύνοδος με τον Άρη των διεκδικήσεων που αναφέραμε νωρίτερα)
 • Μία σειρά όψεων ωστόσο από την άλλη όπως η σύνοδος Δία/Ήλιου το τρίγωνο Μεσουρανήματος /Ήλιου και το τρίγωνο Κρόνου /Δία δείχνουν ότι η κυβέρνηση δε θα πέσει εύκολα όπως θέλουν πολλοί. Τουναντίον το ενάμισι τετράγωνο Δία/Δία μπορεί να υποδηλώνει ότι θα αρχίσει να νιώθει υπερβολικά σίγουρη για τον εαυτό της και να κάνει πιο επικίνδυνα άλματα.
 • Ο Πλούτωνας πάντως σε αντίθεση με τον Ερμή πλέον και σε ενάμιση τετράγωνο με τον Άρη δείχνει ότι δε θα αφήσει η παρέμβαση των ξένων να έχουν απαραίτητα εύκολο δρόμο ούτε οι δικαστικές διεκδικήσεις ούτε η επιθυμία για λαϊκιστική πολιτική της κυβέρνησης για παροχές σε αδύναμα μέρη της κοινωνίας ή στους συνταξιούχους.
Κρίσιμες Ημερομηνίες
 • Ημέρα Αποκατάστασης ή επόμενη. Ένα δώρο ανακοίνωση προς επιχειρηματική τάξη της χώρας
 • 1η Αυγούστου – Πρώτη υποψία οικονομικών διεκδικήσεων μέσω του νόμου
 • 4 Αυγούστου – Έναρξη διαπραγματεύσεων με εταίρους σε καλό κλίμα
 • 20 Αυγούστου – η κυβέρνηση δίνει θετική εικόνα για τη χώρα
 • 24 Αυγούστου – Επιβολή σκληρών μέτρων λόγω δικαστικών αποφάσεων (σύνοδος Άρη/Κρόνου πάνω στον Κρόνο του χάρτη της Ηλιακής)
 • 30 Αυγούστου – Ασάφεια εικόνας με θετικές δηλώσεις εκ μέρους εταίρων
 • 30 Αυγούστου περίπου – σφάλμα, γκάφα στη διεθνή εικόνα της χώρας
 • 10 Σεπτεμβρίου – Αστοχίες της κυβέρνησης
 • 15 Σεπτεμβρίου – Βιαστικές πυροσβεστικές αποφάσεις
 • 30 Σεπτεμβρίου – Έναρξη διεκδικήσεων της αντιπολίτευσης
 • Οκτώβριος 2014 – Δικαστικές διεκδικήσεις συλλόγων εμπορικών ή άλλων αστικών ενώσεων. Υποστήριξη από αντιπολίτευση. Σημειώνουμε τις ημερομηνίες 6, 16, 23 και 28 Οκτωβρίου. Πιθανές κινητοποιήσεις στις 20
 • 3 Νοεμβρίου – Οικονομικά πλήγματα σε μικρομεσαίους, οικονομικές απώλειες
 • 8 με 10 Νοεμβρίου – Κατάσταση επιβολής από την κυβέρνηση. Πιθανές επιστρατεύσεις και «αλχημείες» στο κοινοβούλιο
 • 14 Νοεμβρίου – Πιθανές απεργίες ή μπλοκαρίσματα σε υποδομές
 • 5 Δεκεμβρίου – Πιθανή κυβερνητική κρίση από κάποια αναστάτωση σε ασφαλιστικό, σωφρονιστικό, συνταξιοδοτική, απόδραση κρατουμένου.
 • 6 Δεκεμβρίου – Φυγή προς τα μπρος με ενδεχόμενες αλλαγές ή ανασχηματισμό
 • 10 Δεκεμβρίου – θετική περίοδος για τους μικρομεσαίους ενδεχομένως ως 20 Δεκεμβρίου έσοδα από δραστηριότητα ή θετικά μηνύματα από δικαστικούς αγώνες.
 • 17 Δεκεμβρίου – Πιο φιλολαϊκά μέτρα, επίτευξη στόχων που ήθελε η μεσαία ή μικροαστική τάξη
 • 25 Δεκεμβρίου περίπου – έναρξη διαπραγματεύσεων για συλλογικές συμβάσεις ή καθεστώς εργασιακό
 • 28 Δεκεμβρίου – μέτρα οικονομικά υπέρ της βιομηχανικής παραγωγής και της εργασίας
 • 5-10 Ιανουαρίου περίπου – παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε αυτόν τον τομέα με διευθετήσεις αλλά και παροχές. Πρόθεση προοδευτικής νομοθεσίας, αλλά παρεμβάσεις απέξω φρενάρουν τις εξελίξεις
 • 20 με 21 Ιανουαρίου – Η κυβέρνηση δείχνει να ανακάμπτει μέσω κάποιων επιτυχιών στο εξωτερικό ή διευθέτηση θετικών ασφαλιστικών ή συνταξιοδοτικών μέτρων
 • 21 με 22 Φλεβάρη 2015 – Πιθανή ημ/νία εκλογών με ασαφή τον νικητή και αισιοδοξία από την κυβέρνηση
 • 26 Φεβρουαρίου – Ο αγώνας δείχνει να δίνει κάποιους πόντους στην «δεξιά» (σύνοδος Ήλιου – Ποσειδώνα στον Ποσειδώνα της Ηλιακής της Ελλάδας)
 • 6 με 13 Μαρτίου – Η αντιπολίτευση ριζοσπαστικοποιεί τον αγώνα. Εξαγγέλλει ριζοσπαστικά οικονομικά μέτρα
 • 30 Μαρτίου – Ανακοινώσεις που πλήττουν δικαιώματα της μεσαίας τάξης
 • 6-7 Απριλίου – Πιθανή εκλογή της αντιπολίτευσης στη θέση της κυβέρνησης. Εναλλακτικά λήψη τελείως ριζοσπαστικών οικονομικών μέτρων (σύνοδος Ήλιου/Ουρανού στον Ουρανό της Ηλιακής). Πιθανό επίσης παιχνίδι κερδοσκόπων με τη χώρα
 • 10 Απριλίου περίπου – οικονομικές διεκδικήσεις με βάση νομικά επιχειρήματα
 • 18 Απριλίου – συνέχεια νομικών περιπετειών. Το κράτος πια εναντίον της αστικής τάξης παίρνει πίσω τις δικαστικές αποφάσεις
 • 22 Απριλίου σκληρή κόντρα με νομικές και δικαστικές εξουσίες
 • 30 Απριλίου περίπου – αποτυχία σε δικαστικές διεκδικήσεις, πλήγματα στην εικόνα της χώρας, υποχρέωση συμμόρφωσης
 • 7 Μαΐου – υποχωρήσεις σε επιβολή αποφάσεων
 • 11 με 15 Ιουνίου – διάστημα έντονων φιλολαϊκών αποφάσεων. Η κυβέρνηση ευνοεί τον κόσμο ή κατεβαίνει μαζί στους δρόμους (σύνοδος Ήλιου/Άρη στη Σελήνη της Ηλιακής της χώρας)
 • 25 Ιουνίου περίπου – πιθανό κοινοβουλευτικό «πραξικόπημα» ή μεσολάβηση συμφερόντων στη δράση του κοινοβουλίου. Επίσης πιθανή κατάρρευση ασφαλιστικού ή συνταξιοδοτικού ή σωφρονιστικού συστήματος.
 • 28 Ιουνίου και 3 Ιουλίου – παρεμβάσεις που υποστηρίζουν τους «νοικοκυραίους»
 • 6 και 16 Ιουλίου – διαπραγματεύσεις και παρεμβάσεις σε βιομηχανίες, εργατική τάξη, υποδομές
ΥΓ: αναδημοσίευση από το newageastrology.gr, πρώτη δημοσίευση 21 Ιουλίου 2014. 
---

Δεν υπάρχουν σχόλια: