Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Νέα Σελήνη στον Καρκίνο - Τέλος εποχής για άλλοτε κραταιές οικογενειακές προσπάθειες

Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο είναι μία ενδιαφέρουσα νέα Σελήνη με αρκετά θετικές προοπτικές για όσους θα κινηθούν αργά και υπομονετικά για τον επόμενο μήνα για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Η Νέα Σελήνη λαμβάνει χώρα στον 9ο οίκο για τις συντεταγμένες της Ελλάδας και δημιουργεί έτσι νέες ιδέες ή νέες φιλοσοφίες ή ευκαιρίες για διατύπωση λόγου και άποψης σε ένα πιο φιλοσοφημένο πεδίο. Η Νέα Σελήνη γίνεται σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα αλλά και χιαστί όψη με τον Κρόνο υποδεικνύοντας από τη μία την έμπνευση στον καλλιτεχνικό χώρο αλλά κι από την άλλη τις οικονομικές αναποδιές που μπορεί να εμπλακούν στη λήψη αποφάσεων για περαιτέρω επαγγελματικές αποφάσεις. Λόγω του Καρκίνου οικογενειακές επιχειρήσεις ή εγχειρήματα είναι δυνατό να είναι πιο πολύ στο στόχαστρο (βλέπε Μαρινόπουλος, Μαμιδάκις).

Η αντίθεση της Νέας Σελήνης και του Μεσουρανήματος με τον Πλούτωνα αλλά και το ΤΑΥ τετράγωνο με τον Ουρανό μας δείχνει τις δυσκολίες που υπάρχουν παρά τις καλές προθέσεις για τη διατήρηση των κεκτημένων κι ότι η πρόοδος θα έρθει μόνο μέσα από το άφημα δικών μας πραγμάτων. Ο Άρης σε τρίγωνο με το Μεσουράνημα και την Αφροδίτη βοηθάει να γίνουν οι απαραίτητες τομές, οι οποίες λόγω της αναδρομής του έχουν καθυστερήσει άλλωστε πολύ καιρό.

Ο ωροσκόπος του χάρτη δεν είναι πολύ δυναμικός και δεν έχει θετικές όψεις, με αποτέλεσμα να μην είναι πολλά αυτά που μπορεί να κάνει μόνη της η συγκυρία, αν δεν μεσολαβήσουν ενεργητικοί παράγοντες.

Στο χάρτη της Ελλάδας του 1974 η Νέα Σελήνη γίνεται πάνω στον Κρόνο και τον Ωροσκόπο, υποδηλώνοντας ένα νέο ξεκίνημα που επιχειρείται για το πολιτικό σύστημα της χώρας μετά το 1974. Πιο συνταρακτική όμως δείχνει η σύμπτωση Μεσουρανήματος και Ωροσκόπου με τον χάρτη του 1822 που χρησιμοποιούμε (με ώρα 00:00). Εκεί το ΤΑΥ τετράγωνο Ουρανού Πλούτωνα Αφροδίτης πλήττει ευθέως το Μεσουράνημα αμφισβητώντας την εξουσία του.

Ωστόσο η φύση του Καρκίνου είναι τέτοια που προσκολλάται σε αυτό που έχει, οπότε δεν πρέπει να περιμένουμε μάλλον απρόσμενες εξελίξεις. Στο χάρτη του 1830 δεν έχουμε έντονες επιδράσεις πέρα του Ποσειδώνα που εμπλέκεται στο ΤΑΥ τετράγωνο της Νέας Σελήνης.

Πρακτικά ζητήματα που αναμένεται να εμφανιστούν είναι δυσκολίες - παρά τις καλές προθέσεις - στη διοργάνωση εκδηλώσεων, σεμιναρίων, εκδρομών ή άλλων κοσμικών συγκεντρώσεων.

Δυσκολίες στη διδασκαλία ή σε εκπαιδευτικά θέματα. Ελπίδες και σχέδια για νέα project που να προσφέρουν παρηγοριά και προστασία σε κόσμο και εργαζομένους, δυσκολίες ωστόσο στην πρακτική εφαρμογή τους.

Πιο έντονα εμπλέκονται στη Νέα Σελήνη τα παρορμητικά ζώδια και ιδιαίτερα του δευτέρου δεκαημέρου, ενώ πιο τυχερά είναι τα ζώδια του Νερού, πλην Καρκίνου που θα δουν περισσότερη ηρεμία και κάποιες καλύτερες μέρες έστω και προσωρινά με φίλους ή στα αισθηματικά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: