Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Απλά μαθήματα ψυχολογίας χαμηλού κόστους...

Απλα μαθηματα ψυχολογίας για αρχάριους

Οπως συχνά κάνουμε κάθε τόσο ετσι και φέτος πέρα απ τα μαθηματα αστρολογίας θα ξεκινήσουμε κι ενα κύκλο μαθηματων που θα ειναι περισσοτερο μαθηματα προσφοράς. Παλιότερα είχαμε κάνει κύκλους δωρεάν εκμάθησης γερμανικών αλλα και κάποιες δωρεάν διαλέξεις επιχειρηματικοτητας. Για φέτος πρόθεση μας, αν δεν αλλάξει τα πράγματα ο ανάδρομος το Σεπτέμβρη θα ειναι να αφιερώσουμε ενα απογευμα την εβδομάδα σε απλα και πρακτικά μαθηματα ψυχολογίας. Ο πρώτος μήνας θα ειναι δωρεάν, ενώ όσοι συνεχισουν θα εχουν ενα συμβολικό.μηνιαιο κοστος 10 ευρω για τη συμμετοχή τους. Η πορεία των μαθημάτων θα βασιστεί στην ύλη Εισαγωγής στην Ψυχολογία του Open University με τη θεωρία και τις ασκήσεις που περιέχονται αλλα και με δικες μας αλλαγές και προσθήκες όπου κρίνεται απαραίτητο.

H διεύθυνση που θα γίνουν τα μαθήματα είναι Λέκκα 3-5 στο Σύνταγμα. Τηλέφωνο και Email Επικοινωνίας 6945.807566 και vpapadolias@gmail.com. 

Ημερομηνίες Έναρξης: Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, 18:30-20:30 (το τμήμα έχει ήδη υπερκαλυφθεί), Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, 18:30-20:30 (υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις)

Παρακαλείσθε να κάνετε κράτηση θέσης, γιατί θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (διαθέσιμα 15 καθίσματα).

ΒΠ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Συγκριτική μελέτη χαρτών 1822 και 1830. Μέρος Έκτο.

Συγκριτική μελέτη χαρτών 1822 και 1830. 
Μέρος Έκτο.

Θυμίζουμε από την προηγούμενη ανάρτηση μας ότι η ως τώρα μελέτη των χαρτών μας έχει δείξει ότι:

  • Οι άξονες Άρη Αφροδίτης και Δεσμών, η σύνοδος Δία Κρόνου (αλλά ενδεχομένως και Σελήνης Πλούτωνα) ενεργοποιούνται με τα μεγάλα γεγονότα
  • Οι οίκοι βάσει του ωροσκόπου που επιλέξαμε «δείχνουν» να λειτουργούν
  • Σε κάποιες περιπτώσεις οι ημερομηνίες με το παλιό ημερολόγιο δείχνουν να λειτουργούν ισοδύναμα ή και καλύτερα.
  • Κάποιοι χάρτες θα ήθελαν «κάτι παραπάνω» στις διελεύσεις τους, κυρίως αυτοί των Βαλκανικών Πολέμων.

Προσπαθώντας να εξηγήσουμε το σημείο 3 ωστόσο πέσαμε στο συλλογισμό τι γίνεται, εάν σαν ημερομηνία του ελληνικού κράτους δεν εκλάβουμε την 13 Ιανουαρίου του 1822 αλλά την 27 Ιανουαρίου (με το νέο ημερολόγιο) ή την 15η Ιανουαρίου (με το παλιό) όπου όπως μαθαίνουμε από την ιστορία έληξε η Α’ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας.


Στο χάρτη αυτό λοιπόν βλέπουμε ότι συνεχίζει και υπάρχει η σύνοδος Δία Κρόνου, ο Άρης παραμένει στη θέση που έχει περίπου και στο χάρτη της 13/1, ομοίως και οι Δεσμοί. Το μόνο που μπορεί να αλλάζει είναι η θέση του Ήλιου. 


Η οποία είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα θέση, διότι:


a. συμπίπτει με τη θέση του Ουρανού του χάρτη του 1830 
b. δημιουργεί ένα νέο σημείο ενεργοποίησης, καθώς λαμβάνοντας τους χάρτες που εξετάσαμε από την αρχή παρατηρούμε ότι στη θέση αυτή έχουμε:
τον Άρη σε ιδιομοιρία στην ενσωμάτωση της Επτανήσου (με το παλιό όμως ημερολόγιο)
τον Δία σε ιδιομοιρία ή ανοχή 1ο στη συνθήκη του Βερολίνου του 1878 (13 Ιουλίου και με τα δύο ημερολόγια)
και πάνω από όλα τον Ουρανό των Βαλκανικών Πολέμων που έχει όψη ιδιομοιρίας

Από τη μελέτη λοιπόν προκύπτει ότι και ο χάρτης της 15/1/1822 (παλιό ημερολόγιο) είναι ένας σημαντικός χάρτης. Σε κάθε περίπτωση όμως είτε πάρουμε το χάρτη της 1/1/1822 είτε αυτόν, υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις μοιρών που είναι ευαίσθητες, ήτοι:

- Μοίρες 6-8 των μεταβλητών και δη Παρθένου Ιχθύων
- Μοίρες 25-27 των σταθερών και δη Λέοντα Υδροχόου
- Μοίρες 20-22 των παρορμητικών και δη Κριού και Ζυγού

Αυτά τα συμπεράσματα ισχύουν όποιον κι από τους δύο χάρτες να πάρουμε και δείχνουν να αποκαλύπτουν ένα νέο φάσμα ευαίσθητων μοιρών που ενεργοποιούνται με σημαντικά γεγονότα στην ιστορία της Ελλάδος.

Ας συνεχίσουμε όμως τώρα τη μελέτη μας και με περαιτέρω γεγονότα του 20ου αιώνα. Θα μελετήσουμε τώρα τα εξής γεγονότα:

1. Μικρασιατική Καταστροφή (Πυρκαγιά της Σμύρνης 13 ως 17 Σεπτεμβρίου 1922 ή 31 Αυγούστου με 4 Σεπτεμβρίου με το Παλιό Ημερολόγιο)
2. Έκρηξη Ελληνοϊταλικού Πολέμου (28 Οκτωβρίου 1940)
3. Δεκεμβριανά, Έναρξη Εμφυλίου Πολέμου (3 Δεκεμβρίου 1944)
4. Δικτατορία των Συνταματαρχών (21 Απριλίου 1967)
5. Αποκατάσταση της Δημοκρατίας (24 Ιουλίου 1974)

Επιφυλασσόμαστε να προχωρήσουμε σε ανάλυση πιο πρόσφατων ιστορικών γεγονότων, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει ακόμη αντικειμενική ιστορική εκτίμηση που να είναι αποστασιοποιημένη.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το 1ο γεγονός:

1ος χάρτης: Μικρασιατική Καταστροφή (Πυρκαγιά της Σμύρνης 13 ως 17 Σεπτεμβρίου 1922 ή 31 Αυγούστου με 4 Σεπτεμβρίου με το Παλιό Ημερολόγιο)

Ας δούμε πρώτα τις διελεύσεις με το νέο ημερολόγιο. Εδώ δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την αντίθεση Σελήνης Πλούτωνα, κατεξοχήν όψη λαϊκής καταστροφής του γενέθλιου χάρτη του 1822, η οποία ενεργοποιείται άμεσα από τη διελαύνουσα Λίλιθ (αν ερμηνεύσουμε τη Λίλιθ ως απουσία, έχουμε απουσία του Πλούτωνα στον 6ο οίκο των σωμάτων ασφαλείας, άρα απουσία του στρατού, που εγκατέλειψε τον κόσμο, ενώ τα καράβια εγκατέλειψαν τους πρόσφυγες, πηγαίνοντας στην Αθήνα για το κίνημα που είχε εκδηλωθεί) αλλά και το ΤΑΥ τετράγωνο του διελαύνοντος Άρη με τους διελαύνοντες Δεσμούς που έπληττε αυτή τη θέση. Ο Χείρωνας στον 7ο δείχνει αποξένωση συμμάχων, ο Δίας στον 1ο, αποφυγή για ακόμη χειρότερα μέσω της διπλωματίας που ακολούθησε, σε αντίθεση με τον Κρόνο όμως έδειξε ότι προσέκρουσε σε άλλες διαθέσεις των συμμάχων.

Να σημειώσουμε ότι οι Δεσμοί έχουν συγκλίνουσα όψη στην πραγματικότητα με τη Σελήνη Πλούτωνα κι όχι αποκλίνουσα όπως φαίνεται, καθώς οι Δεσμοί κινούνται ανάδρομα (έστω κι αν εδώ είναι ορθόδρομοι, που σημαίνει φέρνουν πιο άσχημα γεγονότα, όπως συνήθως οι ανάδρομοι πλανήτες). 

Βεβαίως οι Δεσμοί δεν μπορούν να θεωρηθούν απόλυτα αξιόπιστοι ως διέλευση, καθώς σε άλλες περιπτώσεις δεν προκαλούν ανάλογης βιαιότητας γεγονότα. Ωστόσο όπως είπαμε εδώ εξετάζουμε μόνο τις διελεύσεις και δεν μελετούμε συμπληρωματικές επιδράσεις από προοδευτικά συστήματα, κλπ, που θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί άλλοτε λειτουργεί η συγκεκριμένη διέλευση και άλλοτε όχι.


Στον χάρτη με το παλαιό ημερολόγιο τώρα, ο Ήλιος πηγαίνει πίσω στην αντίθεση Άρη Αφροδίτης που πάλι έχει να κάνει με τις διεθνείς συνθήκες καθώς πράγματι είχε συμφωνηθεί να αποχωρήσει ο ελληνικός στρατός πλέον από τη Μικρά Ασία.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η Καταστροφή φαίνεται να είναι ένα φαινόμενο της γενέθλιας όψης Σελήνης Πλούτωνα του χάρτη του 1822. Περαιτέρω μελέτη ίσως χρειάζεται για να αποσαφηνιστεί με ποιον ακριβώς τρόπο.


Σημείωση: Και με τη δημοσίευση αυτή κλείνει το διαδικτυακό μας αφιέρωμα. Για όσους ενδιαφέρονται για περαιτέρω χάρτες γεγονότων θα υπάρξουν στην υπό έκδοση εργασία του συγγραφέα "4 Διαλέξεις για τους Χάρτες της Ελλάδας" που θα εκδοθεί εντός του 2016

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Συγκριτική μελέτη χαρτών 1822 και 1830. Μέρος Πέμπτο.

Συγκριτική μελέτη χαρτών 1822 και 1830. 
Μέρος Πέμπτο.

Συνεχίζουμε τη μελέτη μας με δύο ακόμη γεγονότα από την πολιτική ιστορία της Ελλάδας.

5ος χάρτης: Συνθήκη του Λονδίνου (17/30 Μαίου 1913). Τέλος του Α’ Βαλκανικού Πολέμου

Ο χάρτης με το νέο ημερολόγιο δίνει την παρακάτω εικόνα.


Εδώ έχουμε Ποσειδώνα στο Μεσουράνημα (αν αποδεχτούμε τον Ωροσκόπο έχουμε την εκπλήρωση της Μεγάλης Ιδέας) αλλά και Δία στον Ερμή και την ακμή του 4ου (αύξηση εδαφών και ενίσχυση μοναρχίας). Ο Άρης είναι επίσης στην ακμή του 7ου οίκου κοντά στη σύνοδο Δία Κρόνου. Δεν έχουμε όμως κάποια όψη υπόβαθρου για να είμαστε ειλικρινής, εκτός από τον Ποσειδώνα στο MC, που απαιτεί όμως να αποδεχτούμε το συγκεκριμένο ωροσκόπο (τον Δία στη θέση που είναι δεν τον θεωρούμε «αρκετό» για την επέκταση του κράτους στον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο. Αν πήγαινε για σύνοδο με τον Ήλιο και δεν ήταν ανάδρομος ίσως να το σκεφτόμασταν).

Ας δούμε μήπως έχουμε κάτι διαφορετικό με την ημερομηνία στο παλιό ημερολόγιο.


Εδώ έχουμε πάλι την παραδοξότητα ότι έχουμε λίγο καλύτερες όψεις. Η Αφροδίτη ας πούμε είναι σε θετικές όψεις με τους Δεσμούς, στον 7ο οίκο, στη σύνοδο Δία Κρόνου. Επίσης έχουμε και μία Σελήνη κοντά στον Ωροσκόπο, εάν αποδεχτούμε την ισχύ του. Ας πάμε όμως και στον 6ο χάρτη. 

6ος χάρτης: Συνθήκη του Βουκουρεστίου (28 Ιουλίου/10 Αυγούστου 1913). Τέλος του Β’ Βαλκανικού Πολέμου


Εδώ δε φαίνεται να έχουμε σημαντικές όψεις υπόβαθρου, πέραν από τη διέλευση των Δεσμών από την αντίθεση Σελήνης Πλούτωνα. Όπως θα δούμε και πιο κάτω βέβαια στη Μικρασιατική Καταστροφή δεν είναι αμελητέα διέλευση αυτή, ωστόσο είναι μια διέλευση που δεν βγάζει πάντα αναλογα αποτελέσματα.

Ο Άρης σαν ενεργοποιητής κάνει ΤΑΥ τετράγωνο με την αντίθεση Άρη Αφροδίτης, ενώ ο Ήλιος κάνει τρίγωνο με τη σύνοδο Δία Κρόνου.

Εάν πάρουμε την ημερομηνία στο παλιό ημερολόγιο, δε βλέπουμε ουσιαστικές αλλαγές, πέρα του ότι αντί για τον Ήλιο είναι ο Ερμής που κάνει θετική όψη με Δία και Κρόνο.

Γενικά πάντως αυτή η συνθήκη δε φαίνεται να δουλεύει τόσο καλά όσο οι πρώτες επεκτάσεις του ελληνικού κράτους. Φυσικά εδώ εξετάζουμε μόνο τις απλές διελεύσεις, δεν βλέπουμε ούτε μεσοδιαστήματα, ούτε προόδους, ούτε ηλιακά τόξα.

Εκείνο όμως που βγαίνει εδώ ως συμπέρασμα είναι ότι:
  • Οι άξονες Άρη Αφροδίτης και Δεσμών, η σύνοδος Δία Κρόνου (αλλά ενδεχομένως και Σελήνης Πλούτωνα) ενεργοποιούνται με τα μεγάλα γεγονότα
  • Οι οίκοι βάσει του ωροσκόπου που επιλέξαμε «δείχνουν» να λειτουργούν
  • Σε κάποιες περιπτώσεις οι ημερομηνίες με το παλιό ημερολόγιο δείχνουν να λειτουργούν ισοδύναμα ή και καλύτερα.
  • Κάποιοι χάρτες θα ήθελαν «κάτι παραπάνω» στις διελεύσεις τους, κυρίως αυτοί των Βαλκανικών Πολέμων.
Αυτά προς το παρόν και θα συνεχίσουμε με την αντιπαραβολή στο επόμενο μέρος.

Έκλειψη Σελήνης 18 Αυγούστου

Μία αμφιλεγόμενη έκλειψη, καθώς πολλοί αστρολόγοι δεν την αναφέρουν στον κατάλογο των εκλείψεων του 2016, ενώ άλλες αστρολογικές πηγές την αναφέρουν.

Γίνεται στον άξονα 4ου-10ου οίκου σε τρίγωνο με τον Ουρανό, συνδυάζεται επομένως με κάποιες κυβερνητικές δράσεις που φέρνουν στο προσκήνιο κάτι νέο. Την ίδια στιγμή ο άξονας των Δεσμών της Έκλειψης σχηματίζει ΤΑΥ τετράγωνο με Άρη, Κρόνο και Ποσειδώνα, υποδηλώνοντας κάποιες βίαιες δράσεις απογοήτευσης και απότομης προσγείωσης (όχι τυχαία στην Ελλάδα ανακοινώθηκε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθεί στο Taxisnet στις 18/8).

Σε σχέση με τους χάρτες της Ελλάδας η Έκλειψη γίνεται στον άξονα των Δεσμών του χάρτη του 1822, ωστόσο το τρίγωνο με τον Ουρανό μάλλον δίνει διέξοδο σε τυχόν πολιτικές καταστάσεις που θα δημιουργηθούν και δεν εγκυμονεί σώνει και καλά ανατροπές που θα ξαφνιάσουν. Από την άλλη η σύνοδος Άρη Κρόνου είναι ένα ζήτημα που ίσως εμπλακεί με τον άξονα Άρη Αφροδίτης του χάρτη του 1822 με συμφωνίες που έχουν γίνει δηλαδή με τους δανειστές που η δική μας πλευρά προσπαθεί να παραβιάσει μονομερώς με τη γνωστή αταβιστική στάση του Κρόνου στον Τοξότη.

Σε ατομικό επίπεδο αξίζει να προσεχθεί και ο ωροσκόπος στο Σκορπιό γιατί θα ενεργοποιήσει κακίες και θυμό από καταστάσεις που θα κληθούμε να υπομείνουμε εκ νέου, ενώ αντίθετα το Μεσουράνημα σε τρίγωνο με Άρη και Κρόνο δείχνει να στηρίζει την εξουσία του με περικοπές και σκληρές αποφάσεις, που δεν κάθεται να δικαιολογήσει σώνει και καλά. Γενικά άλλωστε ο Κρόνος στον Τοξότη δηλώνει και μία έλλειψη σεβασμού στο σαβουάρ βιβρ και στα προσχήματα.

Καλή θέση εκείνη του Ερμή που μπορεί να βοηθήσει σε τεχνικά ζητήματα και να λύσει κάποια προβλήματα σε συνδυασμό με τους Δεσμούς και τον Δία. Επομένως αν έχετε εργασιακά ζητήματα προς επίλυση, προχωρήστε τα και μην περιμένετε να έρθει ο Σεπτέμβρης.

Επηρεάζονται περισσότερα τα ζώδια του σταθερού σταυρού των τελευταίων ημερών, αλλά και τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού στο δεύτερο δεκαήμερο, ενώ θετική προβλέπεται περισσότερο η έκλειψη για τα ζώδια της φωτιάς και του αέρα.