Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα Σελήνη στο Ζυγό - Μαθαίνοντας να περιμένουμε την κατάλληλη στιγμή...

Μία νότα αισιοδοξίας αναμένουμε από τη Νέα Σελήνη στο Ζυγό που ξεκινάει το νέο μας σεληνιακό μήνα. Τι να περιμένουμε άραγε από ένα μήνα Ζυγού; Αν πάρουμε τη γνωστή άσκηση αρχαρίων που συνδυάζει ζώδια και τίτλους θα μπορούσαμε να πούμε τα εξής:

- Είναι ένας μήνας που έχει κυριαρχία η Αφροδίτη. Σε συστοιχία με το Δία μάλιστα δημιουργεί μία εσωτερική αισιοδοξία. Όχι τυχαία λέγεται στις πραγματείες περί μυήσεων ότι για να προχωρήσει κανείς στη 2η μύηση της συναισθηματικής συνειδητότητας, συντρέχουν συνήθως ως μυητές ο Δίας, η Αφροδίτη και ο Ποσειδώνας (εκτός από τον Κρόνο που είναι πάντα παρών). Εν προκειμένω δύο από τους τρεις συμπαραστάτες βρίσκονται μαζί στο ζώδιο της Αφροδίτης, ενώ ο τρίτος είναι στο ζώδιο της έξαρσης της. Κάποιου είδους μήνυμα συναισθηματικής ωρίμανσης μέσα μας επομένως θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι πιθανό. Ένα αμυδρό χαμόγελο ίσως υποδείξει τα πρόσωπα εκείνων που το νιώθουν μέσα τους χωρίς πολύ διαφήμιση.

- Είναι ένας μήνας που έχει έξαρση ο Κρόνος. Είναι ένας μήνας λοιπόν που προσέχουμε τη συμπεριφορά μας. Λεπτότητα, τακτ και καλοί τρόποι είναι κλασσική έκφραση της αυτοσυγκράτησης του Κρόνου μέσα από τον ένδυμα του Ζυγού. Έλεγχος συναισθημάτων, προσοχή στο τι λέμε, προσεκτική διπλωματία στα κοσμικά ζητήματα, έλεγχος με νοημοσύνη όμως, όχι με πειθαρχία, όχι με αυστηρότητα, αλλά με κατανόηση και τακτ.

- Είναι ένας μήνας που έχει αδυναμία ο Άρης. Άρα δεν είναι ο καιρός αυτό το μήνα να κάνουμε τους παλικαράδες. Αν προκύψουν διαφωνίες καλό είναι να καταφύγουμε σε τρίτους για διαιτησία ή να επιμείνουμε στο τι λέει ο νόμος. Ο Άρης στον Αιγόκερω αυτό το διάστημα δείχνει σαν παραφωνία από μία άποψη, με άτομα που θα διεκδικούν αποκατάσταση δικαίων, αλλά το κλίμα θα είναι περισσότερο "βρείτε τα μεταξύ σας".

- Είναι ένας μήνας που έχει πτώση ο Ήλιος. Άρα δεν είναι εύκολος μήνας για να διεκδικήσουμε ατομικούς στόχους. Αντίθετα είναι ένας μήνας που είναι καλό να δούμε λίγο τι θέλει ο διπλανός μας. Εάν έχουμε παραμελήσει συνεργάτες, συντρόφους, επιστήθιους φίλους, καλό είναι να αποκαταστήσουμε τη σχέση με ένα τηλέφωνο, ένα δώρο, μία επίσκεψη, μία προσφορά.

- Ακολουθώντας και μία αιρετική άποψη, του Zane Stein, ότι ο Χείρωνας θα μπορούσε να θεωρηθεί ζώδιο κυβέρνησης του Χείρωνα, είναι και μία εποχή που αναδεικνύεται η λεπτομέρεια. Γίνονται κινήσεις σε καλό timing, εύστοχες παρατηρήσεις στην ώρα τους, αποφεύγουμε χοντρές γκάφες και επιτρέπουμε να φανούν οι αδυναμίες μας και τα λάθη που κάναμε παλιότερα, ζητώντας την κατανόηση του κόσμου.

Με αυτή την προσέγγιση δείχνει λοιπόν ένας αρκετά ενδιαφέρον μήνας. Η κλασσική πάλι προσέγγιση θα δει μία σύνοδο της Νέας Σελήνης με το Δία σε μορφή τετραγώνου με τον Άρη και θα μιλήσει για θετική προοπτική που μπορεί να κινδυνέψει από επιμονή στους τύπους και στην ακαμψία. Θα δει το Μεγαλο Τρίγωνο του Ωροσκόπου με Κρόνο και Ουρανό και το Μεγάλο Τρίγωνο του Μεσουρανήματος με Βόρειο Δεσμό και Πλούτωνα και θα μιλήσει για θετικές προοπτικές στα μακρο-οικονομικά στο εξωτερικό και συνέχεια της ανοχής που δείχνει η κοινωνία στην παλικαριστική μας πολιτική στα εσωτερικά (φαίνεται είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη σαν εκτόνωση).

Οι Δεσμοί στον Άξονα 2-8 θα δώσουν για άλλη μία φορά έμφαση στα οικονομικά μας (δόξα τω Θεώ οι φόροι που περιμένουν είναι αρκετοί), ενώ η Αφροδίτη σε αντίθεση με το Μεσουράνημα θα δέιξει πού θα αναλωθούν τελικά οι προσπάθειες για αναδιάρθρωση του χρέους (στις λεπτομέρειες).

Το ελπιδοφόρο μήνυμα είναι ότι αυτό το μήνα έχουμε μετά από καιρό μία νέα ενέργεια ενόψει. Στην Εσωτερική Αστρολογία με τη Μέθοδο των Τριγώνων έχουμε ταυτόχρονη ενεργοποίηση Ζυγού, Κριού και Πλούτωνα. Έτσι μπαίνουμε σε μία περίοδο μεγαλύτερης κινητικότητας (3η ακτίνα), καλύτερης δράσης στο χώρο του εμπορίου, μεγαλύτερης διάσπασης των πυρήνων, που έχει όμως χαρακτήρα διασποράς της ενέργειας (σε αυτήν ανήκουν μεταξύ άλλων και γνώση-πληροφορία αλλά και το χρήμα), ενώ για λίγο καιρό Ήλιος και Άρης θα προσπαθήσουν από το Ζυγό και ττον Αιγόκερω ως οι μη ιεροί πλανήτες του τριγώνου να δημιουργήσουν απτά και εξωτερικά αποτελέσματα σε αυτό το επίπεδο.

Γενικά έχουμε περίοδο αρκετά καλών νέων ιδεών, καλύτερης (με την έννοια της πιο γλυκιάς) ματιάς στα πράγματα και κατανόησης της αξίας της αναμονής. Της αναμονής της κατάλληλης στιγμής για να γίνει το κάθε τι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: