Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Η ανεξαρτησία της Καταλωνίας από την πλευρά της Αστρολογίας

Αναρωτήθηκα αρκετά για το ζήτημα της Ισπανίας και της Καταλωνίας και προσπαθώντας να βρω τις αστρολογικές παραμέτρους που επηρεάζουν το ζήτημα. Στην ενασχόληση με ένα τέτοιο θέμα βρήκα μπροστά μου όλα τα δυνατά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο πολιτικός αστρολόγος. Ποιος είναι ο χάρτης της Ισπανίας; Ποιους δείκτες θα πρέπει να δει κανείς για το θέμα του πιθανού εμφυλίου; Υπάρχει χάρτης που θα μπορούσαμε να πάρουμε για την Καταλωνία; Και ποιος θα μπορούσε να είναι;

Στο ξεκίνημα της προσπάθειας βρήκα σημαντικά εμπόδια στο να εντοπίσω ένα λειτουργικό χάρτη της Ισπανίας. Στη βιβλιογραφία προτείνεται συνήθως ως χάρτης αυτός που προκύπτει από την αναγόρευση του Χουάν Κάρλος ως βασιλιά της χώρας (22/11/1975). Όπως θα δείτε κι εσείς όμως στην παρακάτω εικόνα ένας απλό συνδυασμός διελεύσεων και προόδων με αυτό το χάρτη και την ημερομηνία του δημοψηφίσματος δε δείχνει να επηρεάζει σχεδόν κανέναν πλανήτη.

Ο χάρτης της αναγόρευσης του Χουάν Κάρλος τη μέρα του Δημοψηφίσματος
Αλλά και η μελέτη των δύο επόμενων χαρτών που προτείνονται για την Ισπανία, η 19 Ιανουαρίου 1479 (20 Ιανουαρίου με το νέο ημερολόγιο), οπότε και συμβαίνει ο θάνατος του Χουάν του ΙΙ της Αραγωνίας και συνενώνεται το βασίλειο του με την Καστίλη και την Λεόν και δημιουργείται η Ισπανία με πρώτο βασιλιά το γιο του Φερδινάνδο και η 27 Σεπτεμβρίου 1464 (28 Σεπτεμβρίου με το νέο ημερολόγιο) οπότε και ιδρύεται η Μαδρίτη, δε φαίνεται να δείχνουν συνταρακτικές εντάσεις.

Ο χάρτης του θανάτου του Χουάν της Αραγωνίας την ημέρα του δημοψηφίσματος


Ο χάρτης της Ίδρυσης της Μαδρίτης την ημέρα του Δημοψηφίσματος


Μόνο στο χάρτη της Μαδρίτης δείχνει να έχουμε μία συνάφεια με το χάρτη της Έκλειψης του Αυγούστου. Πράγματι η Έκλειψη αυτή έπεσε πάνω στο γενέθλιο Πλούτωνα της Μαδρίτης, ενώ ο Άρης της Έκλειψης ερεθίζει και τη θέση της Σελήνης (το τελευταίο μόνο για το χάρτη στο παλιό ημερολόγιο)


Έκλειψη Αυγούστου 2017 και Μαδρίτη

Αν όμως το ωροσκόπιο της Ισπανίας δείχνει συνδεδεμένο με την ίδρυση της Μαδρίτης, μήπως θα μπορούσαμε να κάνουμε την ίδια άσκηση με την Καταλωνία; Μήπως δηλαδή το πιθανό ωροσκόπιο της Καταλωνίας θα μπορούσε να είναι το ωροσκόπιο της Βαρκελώνης;

Ψάχνοντας στη βιβλιογραφία βρίσκουμε ως ημερομηνία ωροσκοπίου της Βαρκελώνης (πηγή: astotheme) την 7 Απριλίου 1249 (10 Απριλίου με το νέο ημερολόγιο) γίνεται μία αποκάλυψη. Εμφανίζεται ένας χάρτης, που αν τον δούμε σε συναστρία με το χάρτη της Μαδρίτης, γίνεται μία έκρηξη. Σύνοδος Άρη Ουρανού στον Υδροχόο η Βαρκελώνη, σε αντίθεση ακριβείας με τον Πλούτωνα στις 29 Λέοντα της Μαδρίτης. Ο ορισμός του επαναστάτη, έναντι στον απολυταρχικό βασιλέα. Και η αντίθεση πάνω στην Έκλειψη του τελευταίου Αυγούστου.

Ίδρυση Βαρκελώνης

Συναστρία Μαδρίτης Βαρκελώνης

Να σημειωθεί εδώ ότι για ερευνητικούς λόγους χρησιμοποιούμε τις ημερομηνίες με το παλιό ημερολόγιο έχοντας δει και από άλλες μελέτες (π.χ. ο χάρτης του 1822 για την Ελλάδα) ότι δεν είναι πανάκεια η μετατροπή των ημερομηνιών άκριτα στο νέο ημερολόγιο. Ωστόσο παρόμοια συμπεράσματα μπορεί να βγάλει κανείς και με τους χάρτες στο νέο ημερολόγιο.

Εάν προχωρήσουμε τώρα, στην εξέταση του χάρτη σε συνάρτηση με την ημερομηνία του δημοψηφίσματος, παρατηρούμε επιπλέον ότι η αντίθεση Δία/Ουρανού ερεθίζει την θέση της Σελήνης, ο διελαύνων Άρης επιτίθεται στην προοδευτική Σελήνη, ενώ ο Ουρανός έχει περάσει από τη θέση του γενέθλιου Ήλιου και επίκειται να επιστρέψει εκεί και να κάνει την ορθοδρόμηση του το Γενάρη του 2018. Αν ωστόσο χρησιμοποιήσουμε το χάρτη με το νέο ημερολόγιο, τότε ο Ουρανός βρίσκεται τώρα επάνω στον γενέθλιο Ήλιο οπότε και επίκειται άμεσα η ανεξαρτητοποίηση.

Βαρκελώνη και Δημοψήφισμα

Αναμένουμε λοιπόν συνέχεια στο έργο της ανεξαρτησίας. Με δυσκολίες ίσως ανυπέρβλητες όμως, καθώς ο Πλούτωνας "σκεπάζει" με την παρουσία του τον Δία του χάρτη της Βαρκελώνης, ενώ ακόμη κι αν προχωρήσει σε ανεξαρτησία η σύνοδος Κρόνου Πλούτωνα σε τετράγωνο με τον Ήλιο το 2019 και το 2020 προοιωνίζει άσχημα ξεμπερδέματα. Αρκεί να θυμηθούμε το 1938 που ο Πλούτωνας στις 27 Καρκίνου σηματοδότησε το βομβαρδισμό της πόλης από τους Ιταλούς στα πλαίσια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου (η 27η μοίρα του Καρκίνου παραπέμπει κι αυτή σε πιθανή καλύτερη προσέγγιση της πρόβλεψης με τη χρήση του χάρτη του νέου ημερολογίου)

Βαρκελώνη 1938


Έχουμε μία πόλη-κράτος λοιπόν, που αντιμετωπίζει κολοσσιαίες δυσκολίες να ανεξαρτητοποιηθεί και να λειτουργήσει με δημοκρατία. Είναι μία παράδοση άλλωστε στη Βαρκελώνη να εξεγείρεται εναντίον των μοναρχών, ήδη από τον καιρό του Χουάν του ΙΙ, που η τότε Γκενεραλιτάτ είχε κηρύξει δημοκρατία και την αυτονομία της. Φαίνεται λοιπόν ότι δεν ακούσαμε τα τελευταία για την Καταλωνία και στο μέλλον θα έχουμε να ακούσουμε περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: