Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Λίγα λόγια για τον Ερμή στον Υδροχόο

 Λίγα λόγια για τον Ερμή στον Υδροχόο και το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Μία ιδιαίτερα σημαντική ενέργεια θα δώσει για τους επόμενους δυόμισι μήνες ο Ερμής στον Υδροχόο. Η ενέργεια του Ερμή στον Υδροχόο είναι συνήθως θετική. Επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν τους λογαριασμούς τους έχοντας στο μυαλό το μέλλον, κρίνοντας δηλαδή με μακροπρόθεσμη προοπτική κι όχι με βάση το άμεσο βραχυπρόθεσμο μέλλον. Που σημαίνει πώς όσες συμφωνίες, συνεννοήσεις ή υλοποιήσεις γίνουν αυτό το διάστημα (γιατί ο Ερμής είναι και κυβερνήτης της Παρθένου κι αυτό το ξεχνάμε, άρα δείχνει και πώς λύνουμε τα προβλήματα μας, δεν αφορά μόνο επικοινωνία) θα έχουν μακροπρόθεσμη λογική. Η αρχή έγινε ήδη με τις συνόδους Ερμή Κρόνου και Ερμή Δία που βοήθησαν στη λήψη των αρχικών αποφάσεων. Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Κρόνος συμβολίζει την ανάγκη περισσότερο, ενώ ο Δίας την επιθυμία (το τι θα ήθελα να κάνω δηλαδή). Η ανάγκη και η επιθυμία δε συμπίπτουν συχνά ακόμη κι αν είναι στο ίδιο ζώδιο οι δύο πλανήτες. Ο Κρόνος έχει πάντα την τάση να ενεργοποιεί περισσότερο πρακτικές πλευρές ενός ζωδίου ενώ ο Δίας περισσότερο συναισθηματικές ή ενορατικές. Συνεπώς κάποιος μπορεί π.χ. να βρίσκεται στη δουλειά και να λύνει προβλήματα με συνεργάτες, αλλά την ίδια στιγμή το μυαλό του να πετάει και να σκέφτεται τι ωραία που θα ήταν να δούλευε μόνος του ελεύθερος και να μην έχει να ασχολείται με μικρότητες του περίγυρου του. Αυτή η διπλή υπόσταση του Υδροχόου είναι κάτι που θα δούμε όλη αυτή τη χρονιά που Δίας και Κρόνος θα είναι στο ίδιο ζώδιο.
Ο Ερμής περνώντας από τους δύο αυτούς μεγάλους πλανήτες βρίσκει μπροστά του αμέσως σε όψη τετραγώνου τον Ουρανό και τη Λίλιθ (την οποία συχνά ξεχνάμε). Οι δύο αυτοί έχουν κάνει συμμαχία αυτόν τον καιρό και βλέπουμε πώς η αντίδραση στο σύστημα είναι "ότι να ναι". Η Λίλιθ συνδυάζει πολλές ιδιότητες ανάλογα με την έκφραση της, μπορεί να είναι Πλούτωνας, γοητεύοντας αλλά μετά από λίγο Ουρανός, να σε παρατήσει σύξυλο και να φύγει ή να γίνει Άρης να βγάλει ένα τεράστιο θυμό επάνω σου κι ας μη φταις (ικανοποιείται περισσότερο μάλιστα αν δε φταις). Τι μας λένε οι δύο πλανήτες αυτοί; Μας λένε ότι έχουμε μαζέψει πολύ σαβούρα γενικά μέσα μας, αλλά και κοινωνικά. Στους φίλους μας στα κοινωνικά δίκτυα, στην γειτονιά, στη δουλειά, έχουμε μάθει να ανεχόμαστε πολύ τον τελευταίο καιρό το "ότι να' ναι" για χάρη της πολιτικής ορθότητας. Και δυστυχώς ο Υδροχόος ενισχύει την πολιτική ορθότητα, οπότε η αντίδραση από τον Ταύρο είναι δεδομένη, η αντίδραση του "αι σιχτίρ". Συνεπώς μία εκτόνωση αυτής της ενέργειας και με τη συμβολή του Άρη αυτή την περίοδο, που στον Ταύρο μπορεί να δίνει δικτάτορες, όπως ο Χίτλερ, αλλά συνήθως στο μέσο άνθρωπο δίνει δισταγμούς και επαναστάσεις του τύπου "άάάάάεεειιιιι χχχχάάάάασου" (αν θυμάστε οι παλιότεροι). Τώρα η μάζωξη των τριών οδηγεί σε μία εκτόνωση και ρήξη και εκδήλωση όλων των απωθημένων και απόψεων που είχαμε μαζέψει για τους άλλους και τα λέγαμε (ή τα λέγανε) πίσω από την πλάτη τους (ή πίσω από την πλάτη μας).
Έτσι ο Ερμής θα δώσει κάποιες πρώτες "ενδιαφέρουσες" στιχομυθίες αυτές τις μέρες κάνοντας αυτές τις όψεις με τους πλανήτες.
Από τις 15/1 και μετά ο Ερμής αφήνεται μόνος του μπροστάρης στο ζώδιο του Υδροχόου κι αυτό έχει επίσης τη σημασία του γιατί σημαίνει ότι ξεκινάει ένας καταιγισμός ιδεών. Σε επιχειρήσεις ή Project που απαιτούν αναδιάρθρωση ή αλλαγή ρότας ή αλλαγή διοίκησης μετά από συγχωνεύσεις ή άλλες παρόμοιες καταστάσεις οι άνθρωποι που βλέπουν μακριά - και δε χρειάζεται να είναι οι ανώτεροι στην κλίμακα αυτή - θα έχουν την τιμητική τους, δημιουργώντας ένα μοντέλο του πώς θα μπορούσε να είναι η κατάσταση ΕΑΝ.....
Το ΕΑΝ βέβαια είναι η έγκριση από τους μεγάλους, δηλαδή η υποστήριξη των ιδεών αυτών από τον Δία και τον Κρόνο. Και κάπου εκεί προς το τέλος του μήνα θα αρχίσει να υπάρχει μία κόπωση στη μεγάλη ταχύτητα των προτάσεων, καθώς όλο και πιο ρηξικέλευθες προτάσεις θα πέφτουν στο τραπέζι και θα αρχίσει να γίνει κατανοητό ότι "ξεφεύγουμε". Τότε θα δούμε τον Ερμή να αναδρομεί, να κάνει κράτει και να επιστρέφει αργά αργά πίσω αναθεωρώντας όλα τα προηγούμενα και αναζητώντας συμμαχίες. Και πράγματι στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φλεβάρη πρώτα η σύνοδος με τον Ήλιο και μετά με το Δία είναι δυνατόν να φέρει τέτοιες συμμαχίες και υποστήριξη. Ο Ερμής δε θα επιστρέψει όμως στην αναδρομή του στον Κρόνο κι έτσι ένας παράγοντας υποστήριξης θα μείνει εκτός ίσως ο πιο κρίσιμος - η διοίκηση. Την ίδια περίοδο άλλωστε ο Κρόνος θα είναι πολύ απασχολημένος με το τετράγωνο με τον Ουρανό. Οπότε βλέπουμε πάλι μία διπλή πρόοδο στο ζώδιο του Υδροχόου, από τη μία Ερμής και Δίας στο δεύτερο δεκαήμερο πλέον θα μαγειρεύουν και θα στήνουν νέες ομάδες, με νέα σχέδια και προοπτικές κι από την άλλη ο Κρόνος θα μένει πιο πίσω ξοδεύοντας μεγάλο μέρος της ενέργειας του στην - με πολιτική ορθότητα - αντιμετώπιση των "αναρχικών". Που οι αναρχικοί αυτή την περίοδο δεν εκφράζονται με βόμβες βέβαια, αλλά με άρνηση της πραγματικότητας, συνωμοσιολογίες, παθητική αντίσταση και άλλα. Με σκοπό γενικό "τα κάνω όλα πουτ,,,να" γενικώς γιατί ως γνωστόν ένας πλανήτης στην πτώση του δεν ξέρει και πολύ καλά πού πάει.
Από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φλεβάρη και μετά και μέχρι τις 5 Μαρτίου ο Ερμής κινείται σε συνεχή σύνοδο με τον Δία κι αυτό είναι ένα μοναδικό φαινόμενο γιατί μπορεί να δώσει εξαίρετες συνεργασίες και project σε επίπεδο μόρφωσης, εκπαίδευσης, ιδεών και σχεδίων. Για πολλά από αυτά θα χρειαστεί να περιμένουμε τον Κρόνο να έρθει στο δεύτερο δεκαήμερο του Υδροχόου να ξεκαθαρίσει τι υλοποιείται και τι όχι, αλλά η παρακαταθήκη των ιδεών που θα δημιουργηθεί θα είναι πολύ σημαντική τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια και 2 μήνες που θα έχουμε παρουσία του Κρόνου στον Υδροχόο. Συνεπώς η διεύρυνση της οπτικής γωνίας που βλέπουμε τα πράγματα θα είναι σημαντική. Και ευτυχώς χωρίς πολλά παρατράγουδα από τον Ουρανό σε πρώτη φάση, καθώς αυτός είναι ακόμα απασχολημένος να αντιτίθεται σε προγενέστερα κεφάλαια διοικητικών αποφάσεων.
Η παρουσία του Ερμή στον Υδροχόο θα λήξει κάπου στις 15 Μαρτίου αφήνοντας πίσω μία περίοδο σημαντική που ίσως ανατρέχουμε στο μέλλον ακόμη και σε επίπεδο νομικών πρωτοβουλιών που μπορεί να ληφθούν αυτό το διάστημα (Ερμής Δίας σύνοδος)
Για την Ελλάδα δεν μπορούμε παρά να αναρωτηθούμε τι σημαίνουν αυτά στο χάρτη του 1830 τουλάχιστον που επηρεάζεται σημαντικά από τον Υδροχόο. Είναι σίγουρο ότι η σύνοδος Ερμή Δία που θα γίνει πάνω στο Μεσουράνημα του χάρτη θα είναι σημαντική και θα δείξει μία διάθεση της διοίκησης - κυβέρνησης να τρέξει με μεγάλη ταχύτητα νέες ιδέες και πρωτοβουλίες. Εξίσου σημαντικό είναι όμως ότι ο Κρόνος την ίδια περίοδο θα βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ουρανό, κυβερνήτη του Μεσουρανήματος και ο Ουρανός σε τετράγωνο με αυτόν, ενώ παράλληλα η σύνοδος Ερμή Δία θα κάνει αντίθεση με τον Κρόνο. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν πολλά εμπόδια προκαταλήψεων, στεγανών και αντιδράσεων που θα πρέπει να υπερνικηθούν, άλλοτε λόγω προσωπικών συμφερόντων, άλλοτε λόγω κοντόφθαλμης λογικής κι άλλοτε επειδή την πιο κρίσιμη στιγμή κάποιοι άνθρωποι που ίσως ήταν πνευματικοί χορηγοί κάποιων πρωτοβουλιών θα κάνουν πίσω.
Σε κάθε περίπτωση είναι μία σημαντική περίοδος ζύμωσης που απαιτεί να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει και να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς. Γιατί μπορούμε να τα κάνουμε τα πράγματα αλλιώς, αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: