Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Μαθαίνοντας αστρολογία μέσα από τα περιοδικά...

Έπεσε ξανά στα χέρια μας το περιοδικό Jupiter με αναφορές και πάλι σε ωροσκόπια διασήμων. Παραθέτουμε ενδεικτικά αναφορές από τις αναλύσεις του Δημήτρη Σταυρογιάννη, σε μία προσπάθεια να δείξουμε ένα "τρόπο" να μαθαίνει κανείς αστρολογία μέσα από ένα φαινομενικά lifestyle περιοδικό.

Από το ωροσκόπιο της Κας Παπαρίζου

"Ως Υδροχόος με Δίας στο δωδέκατο δεν παραλείπει να ευχαριστεί το Θεό σε κάθε ευκαιρία."

"Ο Δίας στο Σκορπιό και στο υδάτινο οίκο των Ιχθύων τη γεμίζει επίσης με αστείρευτη εσωτερική δύναμη"

"Με Ήλιο, Ερμή και Αφροδίτη στον 3ο οίκο η επικοινωνία βρίσκεται σίγουρα ανάμεσα στις προτεραιότητες της"

"Ο κυβερνήτης του 5ου οίκου της (Άρης) τριγωνίζει τον κυβερνήτη του 10ου (Ερμής) αλλά και τον Ήλιο της, γεγονός που την καθιστά ειλικρινά τολμηρή και τολμηρά ειλικρινή"

¨Με αντίθεση Σελήνης - Κρόνου η μητέρα της ίσως και να στάθηκε τροχοπέδη στην παιδική της ηλικία"

"Η θέση της Αφροδίτης στον Αιγόκερω εξηγεί τη σταθερότητα που τη διέπει στον έρωτα"

"Οι όψεις της με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα επιβεβαιώνουν το μεγάλο αντίκτυπο στη μάζα"

"Ο διελαύνων Δίας , σε τρίγωνο με τον Ήλιο της, της χάρισε όχι απλά "καλοτυχία στο εξωτερικό" αλλά και ευρωπαϊκή αναγνωρισιμότητα"

Ο Κρόνος σε σύνοδο με τον Άρη, ην αποτρέπει από απερίσκεπτες κινήσεις στην καριέρα της"

¨τι εξάγωνο του (Άρη) με τον Ποσειδώνα φροντίζει να πατάει γερά τα πόδια της στη γη" (στμ. υποθέτω εδώ ότι εννοεί ο συγγγραφέας ότι ο Άρης γειώνει τον Ποσειδώνα, αν και υπάρχει και η αντίστροφη ερμηνεία)

Από το ωροσκόπιο του Justin Timberlake

"Ο Ουρανός στον 4ο οίκο υποδηλώνει μία αποξένωση από το οικογενειακό του περιβάλλον και ξαφνικές αλλαγές στη δομή της οικογένειας"

"Το Μάιο του 2000 που το "Celebrity" tvn N' Sync έχει πουλήσει ήδη επτά εκατομμύρια αντίτυπα μέσα σε δύο μήνες, Δίας και Κρόνος πάταγαν σε σύνοδο πάνω στο δέκατο οίκο του στον Ταύρο"

"Με σύνοδο Δία Κρόνου και στο γενέθλιο ωροσκόπιο.... τις ατασθαλίες του Δία μετριάζει ο Κρόνος"

"Η σύνοδος Σελήνης Ποσειδώνα στον 5ο οίκο σε εξάγωνο με τον Άρη στον 7ο εκτός από καλλιτεχνική έκφραση έφερε και αξιόλογες συνεργασίες με γυναίκες καλλιτέχνιδες (Madonna, κ.ά)"

"Ο Πλούτωνας τριγωνίζει τον Άρη και εξαγωνίζει τη Σελήνη του. Η επιρροή του στο κοινό είναι αναμφισβήτητη"

Από το ωροσκόπιο της Opra Winfrey

"Με ωροσκόπο Τοξότη και τον κυβερνήτη στον έκτο οίκο... είναι εθισμένη στην εργασία και την προσφορά"

"Με Ήλιο τετράγωνο Κρόνο, η Oprah έχει περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια. Με αισθητή την απουσία του βιολογικού πατέρα...."

"Ευτυχώς, ο Πλούτωνας από τον όγδοο θα την εφοδίαζε με αστείρευτη εσωτερική δύναμη"

"Το Μεσουράνημα της φωτίζεται από τον Κρόνο και τριγωνίζεται από τον Ερμή της σον Υδροχόο. Η επιρροή της στις τελευταίες εκλογές είναι τέτοια, που λέγεται ότι ένα εκατομμύριο ψήφοι υπέρ του Ομπάμα οφείλονται σε εκείνη"

"Ο κυβερνήτης του δέκατου, η Αφροδίτη, κάνει σύνοδο με τον Ήλιο και τον Ερμή της στο δεύτερο οίκο. Τα χρήματα και οι χορηγίες ρέουν ακατάπαυστα"

"Με αφορμή μία εκπομπή της για την παιδεραστία ανακοίνωσε ζωντανά ότι βιάστηκε από συγγενείς στην ηλικία των εννιά (το τετράγωνο του Κρόνου;)" (στμ: και η απρόσωπη ειλικρίνεια του Υδροχόου με το "θράσος" του Τοξότη)

"Σε μία άλλη για την υγεία εκμηστηρεύτηκε ότι το πρόβλημα βάρους της οφειλόταν στο θυρεοειδή (Δίας στον έκτο;)"

"Ωροσκόπος Τοξότης: Δεν υπάρχει ντροπή να είσαι φτωχός, γιατί αυτό είναι μόνο μία συγκυρία"

"Χείρων στον Αιγόκερω στον 1ο οίκο: Ο λόγος για τον οποίο απέκτησα τόσο βάρος (στμ: Χείρων στον 1ο, δεν αισθάνομαι καλά με την εμφάνιση μου) και που έχω ένα τέτοιο ιστορικό βάναυσων σχέσεων με άντρες (στμ: Χείρων στον 1ο, σωματική βία) είναι γιατί ήθελα απεγνωσμένα την επιβεβαίωση (στμ: Χείρων στον 1ο οίκο, θέλω απεγνωσμένα να αρέσω στους άλλους). Ήθελα να αρέσω σε όλους, γιατί δεν μου αρέσει ο εαυτός μου. Δεν πίστευα ότι αξίζω κάτι καλύτερο. Γι' αυτό και πάχυνα υπερβολικά στη συνέχεια. Ήταν ο τέλειος τρόπος για να επιβεβαιώσω την αποδοκιμασία που βίωνα από τους άλλους (από το βιβλίο της "Oprah, The real story")".


----------


Πέρα από τις παραπάνω αναφορές ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω στις - κατά τη γνώμη μου - εξαιρετικές προσεγγίσεις των ζωδίων που βλέπω να κάνει ο Κος Ελευθεριάδης. Η ψυχολογική του ανάλυση του για το ζώδιο του Υδροχόου είναι τόσο μεστή και πλήρης που μου είναι αδύνατον καν να σταχυολογήσω αναφορές (τι να πρωτογράψω, κάθε πρόταση είναι σημαντική, θα πρέπει να κάνω πλήρη αντιγραφή). Μακάρι να υπήρχε ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, για να κάνουμε σχετική παραπομπή ή αναδημοσίευση.

Νομίζω πραγματικά ότι τέτοιες ψυχολογικές αναλύσεις είναι ό,τι καλύτερο για το συνειδητοποιημένο "οπαδό" της αστρολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: