Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

Ατενίζοντας το μέλλον μέσα από τις κινήσεις των αργών πλανητών

Η σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες έδειξε μία αδυναμία λήψης κεντρικών αποφάσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με αφορμή το γεγονός αυτό, από μόνο του όχι και τόσο σημαντικό ίσως μία σειρά συνειρμών ξεκίνησε μέσα μου και μία προσπάθεια να υποθέσω τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς από το μέλλον με βάση τα γνωστά αστρολογικά δεδομένα.

Άποψη μου είναι ότι εξελίξεις στο θέμα της Παγκόσμιας Οικονομίας θα έχουμε με την έλευση του Κρόνου στο Ζυγό. Και συγκεκεκριμένα πιστεύω ότι με την είσοδο αυτή θα έχουμε κάποιου είδους σπάσιμο συνθηκων. Δεν αποκλείω με βάση κι όσα βλέπουμε σήμερα σπάσιμο συνθηκών κι εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μία Ένωσης που προβάλλει μία αύρα Ζυγού προς τα έξω (ασχέτως του πραγματικού χάρτη της), καθώς προσπαθεί συνέχεια να κινείται σε μία λογική συμβιβασμών και ενός βήματος μπροστά και δύο πίσω.

Το σπάσιμο των συνθηκών θα το ακολουθήσει την επόμενη χρονιά το πολεμικό κλίμα του Ουρανού στον Κριό. Ας θυμηθούμε τι σήμαινε ο Ουρανός στον Κριό τον περασμένο αιώνα. Μία περίοδο εξοπλισμών, νέων όπλων και επιθετικής αναθεωρητικής πολιτικής από τις λεγόμενες φασιστικές δυνάμεις. Από την άλλη βέβαια ο Ουρανός στον Κριό σήμανε και τη συστράτευση των δημοκρατικών δυνάμεων στον εμφύλιο της Ισπανίας (παρενέργεια του τετραγώνου Ουρανού / Πλούτωνα ίσως που ξεκίνησε το 1933 αλλά συνεχιζόταν μέχρι και το 1936 (χρονιά δικτατορίας και για την Ελλάδα)).

Καθώς παραδοσιακά ο Ουρανός συνδέεται με τις ΗΠΑ, θα μπορούσαμε να υποθέσουμε μία πιο παρεμβατική πολιτική από μέρους τους (ή ίσως μία πιο ενεργή υπεράσπιση δημοκρατικών αρχών). Από την άλλη ο Κριός λέγεται από πολλούς ότι συνδέεται και με την Περσία, οπότε ένα και ένα κάνουν δύο, για όσους θέλουν να δουν λίγο μπροστά.

Ας θυμηθούμε λίγο τι σήμαιναν για τις ΗΠΑ οι προηγούμενες διελεύσεις του Ουρανού. Ουρανός στους Ιχθύς και άνοδος των θρησκευτικών αναθεωρητών του Μπους στις ΗΠΑ. Ουρανός στον Υδροχόο και άνοδος της Νέας Οικονομίας επί Κλίντον. Ουρανός στον Αιγόκερω και προσπάθεια οργάνωσης της Νέας Τάξης πραγμάτων μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Στις εξελίξεις αναμένεται να έχει λόγο βεβαίως και ο Πλούτωνας, η επίδραση του οποίου όμως δείχνει να είναι μάλλον πιο μακροπρόθεσμη. Με Πλούτωνα στον Αιγόκερω είχαμε παραδοσιακά απώλειες για εγκατεστημένες εξουσίες κάθε μορφής αλλά ενδιαφέρον έχει και ο οικονομικός παράγοντας που παρουσιάζεται συχνά. Ας θυμηθούμε μερικά γεγονότα από παλαιότερες εμφανίσεις του πλανήτη στο ζώδιο του Αιγόκερω.

1517: Μεταρρύθμιση του Λούθηρου (που ωστόσο ξεκίνησε ως "κίνημα" από την εποχή του Πλούτωνα στον Τοξότη)
1529: Πτώση της Αυτοκρατορίας των Αζτέκων από τους Ισπανούς
1774: Συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή μετά από 4ετή Ρωσοτουρκικό πόλεμο που απογυμνώνει εμπορικά την Οθωμανική Αυτοκρατορία (και σε ό,τι μας αφορά παραδίδει όλο το εμπόριο του Αιγαίου στους Έλληνες, αναγκαία προϋπόθεση για την άνθιση του Ελληνισμού που θα οδηγήσει και στην Επανάσταση).
1776: Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (που σημειωτέον κι αυτή ξεκίνησε από οικονομικούς λόγους)
1780-1810: Πρώτη Βιομηχανική Επανάσταση με κρίση που ξεκινά από τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω αλλά και αλλά αλλαγή της οικονομίας, κάτι που επιχειρείται και σήμερα με στροφή στα "καθαρά" αυτοκίνητα με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο.

Την ίδια περίοδο η Μεγάλη Βρεττανία εισβάλλει στην Ινδία και προσαρτά μεγάλες περιοχές των άλλοτε ισχυρών κρατών της χερσονήσου. Και πάλι η εισβολή γίνεται για οικονομικούς λόγους από ιδιωτική εταιρίας (Εταιρία των Ινδιών).

Πηγαίνοντας ακόμη πιο πίσω ξεχωρίζει η περίοδος από το 1025 και μετά που συνιστά την πτώση στην ουσία της Βυζαντικής Αυτοκρατορίας (και πάλι για οικονομικούς λόγους, καθώς αρχίζουν και εκχωρούνται εμπορικά προνόμια στους ξένους).

Την περίοδο του 1270 και μετά έχουμε την πτώση της Κίνας στα χέρια των Μογγόλων και συγκεκριμένα του Κουμπλάι Χαν, ενώ την περίοδο 779 και μετά το Βυζάντιο συνεχίζει να συνταρράσεται από την Εικονομαχία (που ξεκίνησε ωστόσο με Πλούτωνα στον Τοξότη).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον βέβαια έχει το τι έρχεται μετά τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Με Πλούτωνα στον Υδροχόο, έχουμε τη Γαλλική Επανάσταση, το 1054 έχουμε το Σχίσμα των Εκκλησιών, την ίδια περίοδο έχουμε και την εμφάνιση των Σελτζούκων, με την εμφάνιση του Αλπ Αρσλάν.

Το 1534 ο Λούθηρος μεταφράζει τη Βίβλο στη λαϊκή γερμανική γλώσσα, το 1544 παρουσιάζονται οι θεωρίες του Κοπέρνικου, ενώ την ίδια περίοδο (γύρω το 1530) γίνεται και η Αγροτική Επανάσταση στη Γερμανία (ελέγχεται αν έχουμε Πλούτωνας στον Υδροχόο ή τον Αιγόκερω την εποχή αυτή). Οι θεωρίες του Κοπέρνικου μαζί με την παρουσία των Μπράχε και Κέπλερ θα οδηγήσει μετά από μία δεκαετία και καθώς θα μπαίνουμε στον Υδροχόο στην αναθεώτηση όλου του επίσημου γνωσιολογικού οικοδομήματος της Επιστήμης.

Τα γεγονότα δείχνουν λοιπόν ποια θα είναι η κατεύθυνση, το θέμα είναι ποιος θα είναι ο τυχερός. Ποιος θα είναι αυτός που θα υποστεί την πτώση, οικονομική στην αρχή για να έρθει να τελειώσει τη δουλειά στη συνέχεια μία επανάσταση ή ένας νέος αναθεωρητής εχθρός. Κι όλα αυτά σε μία περίοδο που με Ποσειδώνα στους Ιχθύς ο κόσμος θα αρχίσει πάλι να ψάχνει τους Μεσσίες και να γεμίζει τις Εκκλησίες, γεμάτος ανασφάλεια για το αύριο και το τι μέλλει γενέσθαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: